Κρυολιπόλυση ή SmartLipo High definition;

Κρυολιπόλυση ή SmartLipo High definition (laser λιποαναρρόφηση)

Η κρυολιπόλυση και η λιποαναρρόφηση με laser Smartlipo είναι δύο τεχνικές για την εξάλειψη του τοπικού λίπους σε διάφορες περιοχές του σώματος.

Κρυολιπόλυση ή SmartLipo

Η επιλογή μεταξύ της λιποαναρρόφησης με laser και της κρυολιπόλυσης εξαρτάται από τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας. Εάν θέλετε να αποφύγετε το χειρουργείο της παραδοσιακής λιποαναρρόφησης με τον κίνδυνο επιπλοκών και τον μακρύ χρόνο ανάρρωσης που ακολουθεί και δεν σας ενοχλεί να έχετε σταδιακά αποτελέσματα σε πολλαπλές συνεδρίες, η κρυολιπόλυση είναι μια κατάλληλη επιλογή. Αλλά, εάν προτιμάτε να εξαλείψετε το τοπικό λίπος σε μία μόνο συνεδρία, το laser είναι η μόνη επιλογή.

Τόσο η κρυολιπόλυση όσο και η λιποαναρρόφηση με laser έχουν λάβει έγκριση από τον FDA των ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και οι δυο θεραπείες είναι ασφαλείς στην αντιμετώπιση του τοπικού λίπους που επιμένει παρά τη δίαιτα και την άσκηση. Οι τεχνικές αυτές χρησιμοποιούνται ευρέως στην αισθητική ιατρική εδώ και πολύ καιρό, καθιερώνοντάς τες ως εξαιρετικές εναλλακτικές λύσεις στην παραδοσιακή χειρουργική λιποαναρρόφηση.

Laser ή Ψύξη

Η λιποαναρρόφηση με λέιζερ και η κρυολιπόλυση είναι και οι δύο μέθοδοι για τη μείωση του λίπους, που έχουν ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας.

Η λιποαναρρόφηση με laser είναι μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία που πραγματοποιείται με τη διείσδυση του laser υποδόρια μέσω μιας μικροσκοπικής οπής στο δέρμα.

Αντίθετα, η κρυολιπόλυση είναι μια μη επεμβατική μέθοδος που καταψύχει το λίπος κάτω από το δέρμα χρησιμοποιώντας ένα ψυκτικό σύστημα.

Ασφάλεια

Και οι δύο διαδικασίες είναι ασφαλείς και αποτελεσματικές στην αφαίρεση του λίπους, με ελάχιστη πιθανότητα επιπλοκών.

Άνεση

Η λιποαναρρόφηση με laser μπορεί να απαιτεί 1 – 2 ημέρες αποθεραπείας, ενώ η κρυολιπόλυση επιτρέπει στους ασθενείς να συνεχίσουν τις κανονικές τους δραστηριότητες την ίδια ημέρα.

Αποτελεσματικότητα

Τα αποτελέσματα και των δύο θεραπειών είναι μακροχρόνια, όταν συνδυάζονται με υγιεινή διατροφή και τρόπο ζωής για τη διατήρηση του σωστού βάρους.

Να σημειωθεί ότι κάθε θεραπεία είναι αποτελεσματική ως αυτόνομη επιλογή.

Περιοχές θεραπείας

Και οι δύο θεραπείες στοχεύουν σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος, όπως:

  • κοιλιά
  • γλουτοί
  • μπράτσα
  • μηροί
  • πλευρά
  • προγούλι
  • μαστοί
  • γόνατα

Η λιποαναρρόφηση με λέιζερ παρέχει άμεσα ορατά αποτελέσματα, ενώ τα αποτελέσματα της κρυολιπόλυσης γίνονται σταδιακά αισθητά.

Στην κρυολιπόλυση, μόνο ένα μέρος των λιποκυττάρων καταστρέφεται κατά τη διάρκεια μίας συνεδρίας. Τα υπόλοιπα ανεπιθύμητα λιποκύτταρα πεθαίνουν κατά τη διάρκεια αρκετών μηνών, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να γίνουν ορατά τα πλήρη αποτελέσματα. Το διάστημα αυτό ποικίλλει ανάλογα με την ποσότητα αφαιρούμενου λίπους, την περιοχή και την ανταπόκριση του οργανισμού.

Απώλεια βάρους

Είναι σημαντικό να διευκρινίσουμε ότι όσο το SmartLipo όσο και η κρυολιπόλυση δεν είναι κατάλληλες θεραπείες για υπέρβαρα άτομα. Αυτές οι διαδικασίες στοχεύουν στην αναδιαμόρφωση, το περίγραμμα ή τη λείανση συγκεκριμένων περιοχών του σώματος. Κατά συνέπεια δεν αποσκοπούν στη μείωση μυϊκής μάζας και δεν απευθύνονται σε παχύσαρκα άτομα.

Πρωταρχικός σκοπός αυτών των θεραπειών είναι να αντιμετωπίσουν τις ανωμαλίες του περιγράμματος και τις τοπικές εναποθέσεις λίπους σε συγκεκριμένες περιοχές. Η επίτευξη και η διατήρηση των αποτελεσμάτων από αυτές τις διαδικασίες επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την τήρηση μιας υγιεινής διατροφής.

Οι υποψήφιοι για laser λιποαναρρόφηση ή κρυολιπόλυση θα πρέπει να έχουν σταθερό βάρος και να μην αναμένουν μελλοντικές αυξομειώσεις βάρους, όπως αυτές που προκαλούνται από την εγκυμοσύνη.

Eάν αυξηθεί το βάρος μετά από οποιαδήποτε από τις δύο θεραπείες, τα λιποκύτταρα δεν θα συσσωρευτούν κατά προτίμηση στις περιοχές που υποβλήθηκαν σε θεραπεία, αλλά θα κατανεμηθούν πιο ομοιόμορφα σε όλο το σώμα.

Σύγκριση της laser λιποαναρρόφησης με την κρυολιπόλυση

Laser Smart Lipo λιποαναρρόφηση:

Οι ιατρικές επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι το ποσοστό ικανοποίησης των ασθενών που έκαναν laser είναι αρκετά υψηλότερο από αυτούς που επέλεξαν την παραδοσιακή λιποαναρρόφηση.

Υπάρχουν διάφορα συστήματα laser, ανάλογα με τα συγκεκριμένα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται, όπως τα Slim Lipo, SafeLipo, CoolLipo, LipoLite, LipoTherme, LipoControl, ProLipo Plus και SmartLipo. Αρκετές κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι το Laser Smartlipo είναι κορυφαίο σύστημα λόγω της υψηλής αποτελεσματικότητας του.

Το Laser Smartlipo είναι μια ασφαλής διαδικασία που γίνεται με τοπική αναισθησία.

Αποτελεί κατάλληλη επιλογή για άτομα με διαφορετικούς τύπους δέρματος.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, θα είστε ξύπνιοι και η περιοχή θα μουδιάσει με τοπικό αναισθητικό για να διασφαλιστεί μια άνετη θεραπεία.

Η διαδικασία περιλαμβάνει τη διενέργεια μιας μικρής τομής και τη χρήση ενός μικροσκοπικού laser κάτω από το δέρμα για τη ρευστοποίηση του λίπους. Στη συνέχεια, εισάγεται ένας μικρός σωλήνας που ονομάζεται κάνουλα για την αναρρόφηση του λιωμένου λίπους κάτω από το δέρμα.

Μετά τη θεραπεία με SmartLipo θα παρατηρήσετε πιο σφριγηλό και σφιχτό δέρμα, καθώς και λείανση της κυτταρίτιδας λόγω της διέγερσης της παραγωγής κολλαγόνου.

YouTube video

Κρυολιπόλυση

Η κρυολιπόλυση είναι μια μη επεμβατική διαδικασία που έχει σχεδιαστεί για τη μείωση του λίπους με την κατάψυξη των λιποκυττάρων.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, o ψυκτικός μηχανισμός εφαρμόζεται στη στοχευόμενη περιοχή. Αρχικά, θα αισθανθείτε έντονο κρύο για τα πρώτα λεπτά, συνοδευόμενο από μια αίσθηση αναρρόφησης ή τραβήγματος. Καθώς η διαδικασία συνεχίζεται, η περιοχή μουδιάζει και δεν νιώθετε καμία δυσφορία.

Μετά τη θεραπεία, τα κατεψυγμένα λιποκύτταρα καταστρέφονται σταδιακά και αποβάλλονται φυσιολογικά από το σώμα σας σε μια περίοδο που κυμαίνεται από μερικές εβδομάδες έως 3 μήνες. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η κρυολιπόλυση δεν προορίζεται για υπέρβαρα άτομα. Αντίθετα, απευθύνεται σε όσους έχουν ή είναι κοντά στο υγιές βάρος, αλλά έχουν επίμονο τοπικό λίπος που παραμένει ανεπηρέαστο από τη διατροφή και την άσκηση.

YouTube video

Τι πρέπει να ξέρετε πριν αποφασίσετε

Όταν αποφασίζετε μεταξύ SmartLipo και κρυολιπόλυσης, εξετάστε τις περιοχές που θέλετε να στοχεύσετε. Το SmartLipo ανταποκρίνεται καλά σε όλες ανεξαρτήτως τις περιοχές. Εάν θέλετε να αφαιρέσετε λίπος από πολλαπλές και μεγαλύτερες περιοχές του σώματος, το laser είναι η καλύτερη επιλογή.

Από την άλλη, η κρυολιπόλυση δίνει λύση σε μικρά προβληματικά σημεία, όπως στην κοιλιά, τα πλευρά και το εσωτερικό των μηρών λόγω της παρουσίας υποδόριου λίπους σε αυτές τις περιοχές.

Εάν έχετε ένα ή δύο επίμονα εξογκώματα λίπους, η κρυολιπόλυση είναι εξαιρετικά αποτελεσματική. Ωστόσο, εάν πρόκειται για πολλαπλές περιοχές ή πιο σημαντική μείωση του λίπους, το SmartLipo προσφέρει πιο αισθητά και οικονομικά αποδοτικά αποτελέσματα.

Η δυνατότητα λιποαναρρόφησης high definition που διαθέτει το SmartLipo επιτρέπει τη σμίλευση του περιγράμματος σώματος σας, την τόνωση των μυών και τη σύσφιξη τους δέρματος με αποτελέσματα που προηγουμένως ήταν ανέφικτα. Η κρυολιπόλυση δεν παρέχει αυτή τη δυνατότητα.

Όσον αφορά την ταχύτητα των αποτελεσμάτων, το SmartLipo παρουσιάζει σημαντική μείωση του λίπους μέσα σε μια εβδομάδα, με συνεχώς αυξανόμενη σφριγηλότητα και σύσφιξη του δέρματος σε διάστημα 4-6 μηνών. Αυτό συμβαίνει λόγω ότι η θερμότητα του laser διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου.

Η κρυολιπόλυση απαιτεί έναν αριθμό συνεδριών που διαφέρει ανάλογα με την περιοχή στόχευσης, την ποσότητα του λίπους που θα αφαιρεθεί και την ανταπόκριση του οργανισμού. Μετά τη συνεδρία αναμένεται μείωση 20% – 25% των λιποκυττάρων στις υπό θεραπεία περιοχές. Τα αποτελέσματα θα είναι ορατά εντός τριών εβδομάδων και συνεχίζουν να βελτιώνονται σε διάστημα 3-6 μηνών, καθώς το σώμα αποβάλλει με φυσικό τρόπο τα λιποκύτταρα.

Και οι δύο διαδικασίες έχουν ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας. Οι ασθενείς του SmartLipo συνήθως επιστρέφουν άμεσα στις καθημερινές δραστηριότητες, αλλά μπορεί να χρειαστούν έναν ειδικό κορσέ για κάποιες μέρες. Επίσης, η κρυολιπόλυση επιτρέπει στους ασθενείς να επανέλθουν στις κανονικές τους δραστηριότητες αμέσως μετά τη θεραπεία.

Σύγκριση SmartLipo με κρυολιπόλυση

SmartLipo Κρυολιπόλυση
Τύπος διαδικασίας Ελάχιστα επεμβατική διαδικασία με τοπική αναισθησία. Μη επεμβατική διαδικασία, χωρίς αναισθησία.
Πιο αποτελεσματική για… Όλες τις μικρές και μεγάλες περιοχές του σώματος και τις περιοχές με χαλάρωση δέρματος. Μικρά προβληματικά σημεία στις διάφορες περιοχές του σώματος.
Αναμενόμενα αποτελέσματα Τα αποτελέσματα φαίνονται μέσα σε μία εβδομάδα και το μεγαλύτερο μέρος του λίπους αφαιρείται από την περιοχή λιποαναρρόφησης. Πλήρη αποτελέσματα σε 4-6 μήνες όταν το δέρμα αποκτά τη βέλτιστη σύσφιξη. Τα αποτελέσματα φαίνονται εντός 3 εβδομάδων και προβλέπεται μείωση 20% – 25% του λίπους σταδιακά σε 3-6 μήνες.
Διάρκεια και αριθμός συνεδριών Μία συνεδρία διάρκειας τουλάχιστον 2 – 3 ωρών, ανάλογα με το μέγεθος και την περιοχή θεραπείας. Σε μία ημέρα μπορούν να πραγματοποιηθούν θεραπείες σε 1-8 περιοχές. Οι συνεδρίες διαρκούν συνήθως 20 έως 60 λεπτά. Οι επαναληπτικές συνεδρίες πραγματοποιούνται με διαφορά 1-3 μηνών. Ο αριθμός συνεδριών διαφέρει ανάλογα με τις ανάγκες.
Αποθεραπεία Οι περισσότεροι ασθενείς επιστρέφουν άμεσα στις καθημερινές δραστηριότητες και χρειάζεται να φορούν ειδικό κορσέ για μερικές ημέρες. Άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες.
Επίπεδο πόνου Ανώδυνα με τοπική αναισθησία. Ελάχιστη δυσφορία τα πρώτα λεπτά και στη συνέχεια μούδιασμα. Κάποια προσωρινή ευαισθησία ή μώλωπες μετά.
Λιποαναρρόφηση High Definition Ναι Όχι
Πρόσθετα οφέλη Η θερμότητα με λέιζερ διεγείρει την ανάπτυξη του κολλαγόνου, το οποίο συνεχίζει να συσφίγγει το δέρμα και βοηθά στην αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος. Ιδανικό για τον πολυάσχολο επαγγελματία ή τη μητέρα που δεν έχει την πολυτέλεια να αφήσει στην άκρη τις καθημερινές ασχολίες με τα παιδιά.

Κόστος SmartLipo και Κρυολιπόλυσης

Γενικά, μια απλή συνεδρία κρυολιπόλυσης κοστίζει λιγότερο από μια θεραπεία Smartlipo. Ωστόσο, επειδή οι συνεδρίες κρυολιπόλυσης πρέπει συχνά να επαναλαμβάνονται για να αφαιρεθεί η επιθυμητή ποσότητα λίπους, ενδέχεται να απαιτούνται πρόσθετες θεραπείες για να επιτευχθούν αποτελέσματα παρόμοια με εκείνα του Smartlipo.

Ως αποτέλεσμα, το συνολικό κόστος όλων αυτών των συνεδριών μπορεί να πλησιάζει ή να είναι υψηλότερο από το κόστος μιας μεμονωμένης συνεδρίας Smartlipo.

Έχετε ακόμα απορίες; Σας απαντάμε αμέσως!

Στην Cosmetic Derma Medicine διαθέτουμε τεράστια εμπειρία μας στις αισθητικές ιατρικές θεραπείες αντιμετώπισης του τοπικού πάχους.

Εάν σκέφτεστε να αφαιρέσετε το ενοχλητικό τοπικό λίπος ή να αντιμετωπίσετε τη χαλάρωση του δέρματος και έχετε απορίες σχετικά με το ποια είναι η καλύτερη λύση για τις ανάγκες σας, αφήστε το ερώτημα σας παρακάτω και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Επίσης, μπορείτε να καλέσετε μια από τις 15 Κλινικές μας σε Ελλάδα και Κύπρο για να κλείσετε ένα δωρεάν ενημερωτικό ραντεβού, όπου θα σας εξετάσουμε και θα διαπιστώσουμε ποια μέθοδος είναι η πιο κατάλληλη για εσάς ή να σας συστήσουμε άλλες μεθόδους που ανταποκρίνονται καλύτερα στις προσδοκίες σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας!