Laser Αποτρίχωση Μπικίνι [Γραμμή ή Ολική]

Laser Αποτρίχωση Μπικίνι [Γραμμή ή Ολική]

Η αποτρίχωση με λέιζερ στην ευαίσθητη περιοχή του μπικίνι είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος αποτρίχωσης για μακροχρόνια αποτελέσματα. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, οι τρίχες γίνονται όλο και πιο λεπτές και απαλές, δηλαδή λιγότερο ορατές και η ανάπτυξη τους επιβραδύνεται όλο και περισσότερο μετά από κάθε συνεδρία μέχρι να πέσουν εντελώς. Μάθετε εδώ όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την αποτρίχωση και τα Στυλ αποτρίχωσης του μπικίνι (γραμμική μπικίνι, ολική αποτρίχωση ή βραζιλιάνικο). Δείτε τι μπορούμε να κάνουμε για εσάς.

Δείτε επίσης τις προσφορές μας.

Πώς γίνεται η αποτρίχωση με laser στην περιοχή του μπικίνι;

Η αποτρίχωση με laser χρησιμοποιεί τεχνολογία εστιασμένης δέσμης φωτός και θερμότητας στην περιοχή του μπικίνι για να στοχεύσει τη μελανίνη. Διαφορετικοί τόνοι χρώματος του δέρματος απαιτούν διαφορετικά είδη laser.

Το laser Alexandrite είναι ιδανικό για ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες και εκπέμποντας σε 755nm στοχεύει με μεγάλη εστίαση την τρίχα. Λειτουργεί καλύτερα και πιο γρήγορα όταν υπάρχει αντίθεση μεταξύ ανοιχτού δέρματος και σκούρων τριχών. Όμως, δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικό σε σκουρόχρωμες επιδερμίδες.

Η ασφαλής και αποτελεσματική αντιμετώπιση των πιο σκούρων τόνων δέρματος γίνεται με το ND-YAG laser. Εκπέμπει σε συχνότητα 1064nm και στοχεύει βαθιά στο τριχοθυλάκιο για να το «απενεργοποιήσει». Απορροφάται σε μικρή ποσότητα από τη μελανίνη και κατά συνέπεια είναι ασφαλές για την επιδερμίδα.

Κάποιες γυναίκες έχουν διαφορετικούς τόνους χρώματος δέρματος στην περιοχή του μπικίνι, οπότε σε αυτή την περίπτωση o συνδυασμός των laser alexandrite και ND-YAG κατά τη διάρκεια της θεραπείας είναι ο πιο ασφαλής και πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.

YouTube video

Γιατί να κάνετε laser αποτρίχωση στο μπικίνι.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες επιλέγουν να κάνουν αποτρίχωση με laser στη γραμμή του μπικίνι.

Η υγιεινή είναι επίσης ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο οι γυναίκες επιλέγουν την αποτρίχωση με laser στο μπικίνι. Μετά την αφαίρεση των τριχών, η περιοχή του μπικίνι διατηρείται πιο υγιής.

Οι τρίχες στην περιοχή του μπικίνι, εκτός από τους αισθητικούς λόγους, γενικά προκαλούν ταλαιπωρία. Οι τρίχες σε αυτό το σημείο είναι γενικά πυκνές και τραχιές. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα κατά το ξύρισμα, καθώς και πρόβλημα θυλακίτιδας και ερεθισμό. Οι βλάβες στο δέρμα και ο ερεθισμός μετά από ξύρισμα είναι συχνό φαινόμενο. Το ξύρισμα στην περιοχή της ηβικής χώρας δεν είναι εύκολο και η εκ νέου ανάπτυξη των τριχών μπορεί να είναι αρκετά άβολη σε κάποια σημεία. Επίσης, τα αποτελέσματα από το ξύρισμα και την αποτρίχωση με μεθόδους όπως κερί ή χαλάουα είναι πολύ βραχυπρόθεσμα και φυσικά δεν είναι μόνιμα.

Επιπρόσθετα, το ξύρισμα και το κερί προκαλούν είσφρυση τριχών (τρίχες που μεγαλώνουν κάτω από το δέρμα) και θυλακίτιδα και οι συχνοί ερεθισμοί στην περιοχή του μπικίνι μπορεί να προκαλούν πόνο. Επίσης, σας εμποδίζουν σε κάποιες δραστηριότητες όπως να κολυμπήσετε ή να περάσετε χαλαρά τις διακοπές σας. Δεν θα αντιμετωπίζετε τέτοιου είδους προβλήματα μετά την αποτρίχωση με laser.

Πλεονεκτήματα της αποτρίχωσης με laser στο μπικίνι

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα από την αποτρίχωση με laser στο μπικίνι. Παραθέτουμε τα πιο σημαντικά.

 • Οριστική απαλλαγή από τις τρίχες
 • Τέλος στα ξυράφια και το κερί
 • Τέλος στους ερεθισμούς και τα κοψίματα
 • Απαλλαγή από την επώδυνη είσφρυση τριχών στο δέρμα
 • Δεν θα νιώθετε άβολα, ειδικά στις διακοπές
 • Πιο ελκυστική εμφάνιση
 • Πιο απαλό και υγιές δέρμα σε αυτή την ευαίσθητη περιοχή

Ποιες περιοχές του μπικίνι είναι κατάλληλες για αποτρίχωση με laser

Όλες οι περιοχές του μπικίνι (επάνω, πλαϊνά, χείλη, γλουτοί και περιπρωκτική περιοχή) είναι κατάλληλες για laser. Μερικές γυναίκες μπορεί να έχουν αρκετά εκτεταμένη γραμμή μπικίνι ενώ άλλες έχουν μικρότερη. Είναι σύνηθες φαινόμενο οι τρίχες να εκτείνονται έξω από την εξωτερική και την εσωτερική περιοχή του μηρού με αποτέλεσμα να φυτρώνουν έξω από την καλυπτόμενη από το σλιπ περιοχή. Τρίχες μπορεί επίσης να αναπτυχθούν σε όλη την περιοχή των γλουτών. Επίσης συχνά υπάρχουν τρίχες ακριβώς πάνω στην περιοχή της κοιλιάς. Ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματος, οι ενοχλητικές τρίχες σε όλες αυτές τις περιοχές αντιμετωπίζονται με laser, αρκεί να είναι σκουρόχρωμες. Στην Cosmetic Derma Medicine θα βρείτε το ζεστό, φιλικό, διακριτικό και επαγγελματικό περιβάλλον που είναι απαραίτητο να νιώσετε άνετα και να βλέπετε θετικά αποτελέσματα κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Γραμμή αποτρίχωσης ή Ολική με laser στο μπικίνι: Ποιο στυλ να επιλέξω;

Όσον αφορά την αποτρίχωση με laser, υπάρχουν πολλά διαφορετικά στυλ αποτρίχωσης στο μπικίνι για να επιλέξετε. Τα πιο δημοφιλή στυλ είναι η Γραμμή Μπικίνι, το Βραζιλιάνικο και η Ολική. Δείτε μερικές από τις επιλογές που έχετε.

Στυλ αποτρίχωσης στο μπικίνι, όπως βραζιλιάνικο, γραμμή ή ολική.
Στυλ αποτρίχωσης Περιγραφή
Γραμμή μπικίνι Στη γραμμή μπικίνι αφαιρούνται μόνο οι τρίχες που προεξέχουν από τη γραμμή του εσώρουχου.
Ολική (Χολιγουντιανό) Το Χολιγουντιανό αφαιρεί το σύνολο των τριχών από το μπικίνι, καθώς και πίσω.
Βραζιλιάνικο Το Βραζιλιάνικο αφήνει μια τούφα τριχών μπροστά από το μπικίνι και αφαιρεί τις τρίχες από την κορυφή, τα πλάγια, τα χείλη και τους γλουτούς. Συνήθως είναι σε σχήμα λεπτού τριγώνου, αλλά μπορεί να είναι και σε μορφή τετραγώνου ή ορθογώνιου.
Τρίγωνο των Βερμούδων To Τρίγωνο των Βερμούδων γίνεται με την ίδια διαδικασία που ακολουθείται στο Βραζιλιάνικο, με τη διαφορά ότι το τριχωτό τρίγωνο μπροστά στο μπικίνι είναι πιο πλατύ.
Γαλλικό Στο Γαλλικό μένει μια στενή κάθετη γραμμή στο κέντρο του μπικίνι. Τα χείλη και η υπόλοιπη εμπρός και πίσω περιοχή αποτριχώνονται.
Ρομαντικό Αποτριχώνεται όλη η εμπρός και πίσω περιοχή και μένει στο εμπρόσθιο μέρος του μπικίνι ένα τριχωτό σχήμα καρδιάς.

Μπορείτε να επιλέξετε το στυλ που σας ταιριάζει. Όσον αφορά το σχήμα, σας συνιστούμε να ξυριστείτε στο σχήμα που θέλετε να έχετε στο μέλλον και θα σας το κάνουμε με laser.

Πονάει η laser αποτρίχωση στο μπικίνι;

Κατά τη διάρκεια της laser αποτρίχωσης στο μπικίνι μπορεί να αισθανθείτε ελαφρώς άβολα σε κάποια σημεία όταν ξεκινήσετε τη θεραπεία και οι τρίχες είναι ακόμα πυκνές. Μετά από 2-3 συνεδρίες οι τρίχες θα αρχίσουν να μειώνονται και οι θεραπείες θα είναι όλο και πιο άνετες.

Για να έχετε μια άνετη συνεδρία, τα laser μας συνοδεύονται από σύγχρονο σύστημα ψυχρού αέρα, ώστε να παρέχεται κρύος αέρας στο δέρμα κατά τη διάρκεια της συνεδρίας και η διαδικασία να είναι πολύ καλά ανεκτή. Αυτό θα σας βοηθήσει να αισθάνεστε πολύ πιο άνετα και θα σας προστατεύσει από επιπλοκές.

Πόσο διαρκεί μια συνεδρία laser αποτρίχωσης στο μπικίνι;

Ανάλογα με το μέγεθος της περιοχής, η συνεδρία διαρκεί περίπου 10 – 20 λεπτά. Δεν βιαζόμαστε να τελειώσουμε τη συνεδρία, παίρνουμε το χρόνο μας για να έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε. Εάν η χρήση του laser γίνεται βιαστικά, υπάρχει πιθανότητα να παραλειφθούν κάποια σημεία. Το μπικίνι είναι μια ευαίσθητη περιοχή, επομένως η θεραπεία πρέπει να γίνεται με αργό ρυθμό, προκειμένου να νιώθετε άνετα κατά τη συνεδρία.

Γιατί χρειάζονται αρκετές συνεδρίες laser αποτρίχωσης στο μπικίνι;

Η περιοχή του μπικίνι απαιτεί αρκετές συνεδρίες laser αποτρίχωσης, επειδή οι τρίχες εδώ τείνουν να είναι πιο τραχιές και πυκνές. Αυτή η περιοχή είναι επίσης πολύ ευαίσθητη, επομένως συνιστάται προσοχή. Η ενέργεια του laser ρυθμίζεται ανάλογα με το χρώμα των τριχών και τον τύπο του δέρματος και την ανοχή του κάθε ατόμου στη θεραπεία.

Πρώτες θα πέσουν οι τρίχες της κορυφής του μπικίνι, των πλαϊνών και του ισχίου. Οι τρίχες στα χείλη του αιδοίου και τους γλουτούς μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο. Τα αποτελέσματα πρέπει επίσης να διατηρηθούν. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί μια επαναληπτική συνεδρία το χρόνο. Εάν έχετε υποκείμενα προβλήματα υγείας ή ορμονικά προβλήματα, μπορεί να χρειαστείτε περισσότερες συνεδρίες για να δείτε αποτελέσματα.

Πόσες συνεδρίες laser αποτρίχωσης χρειάζονται στο μπικίνι;

Το πόσες συνεδρίες απαιτούνται για να αφαιρεθούν μόνιμα οι τρίχες από το μπικίνι εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως το χρώμα των τριχών και το χρώμα και η ευαισθησία του δέρματος. Οι περισσότερες γυναίκες χρειάζονται 6 – 10 συνεδρίες στην περιοχή του μπικίνι. Κάποιες γυναίκες ενδέχεται να χρειαστούν περισσότερες. Εάν έχετε ένα υποκείμενο πρόβλημα υγείας ή ορμονικό πρόβλημα, αυτό μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματα της θεραπείας. Ορισμένες ορμονικές παθήσεις μπορεί να προκαλέσουν ανάπτυξη των τριχών, όπως το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS) και κατά συνέπεια να χρειαστούν περισσότερες συνεδρίες εάν έχετε αυτήν την πάθηση. Ωστόσο, το τελικό αποτέλεσμα σίγουρα αξίζει τον κόπο.

Μπορούν όλες οι γυναίκες να κάνουν laser αποτρίχωση στο μπικίνι;

Όλοι οι τύποι δέρματος είναι κατάλληλοι για αποτρίχωση με laser. Χρησιμοποιούμε laser Alexandrite για ανοιχτόχρωμο δέρμα και το laser Nd-Yag για πιο σκούρες επιδερμίδες. Αλλά, δεν μπορούν όλες οι γυναίκες να κάνουν laser αποτρίχωση στο μπικίνι. Οι τρίχες σε αυτή την περιοχή πρέπει να είναι σκουρόχρωμες για να λειτουργήσει το laser. Οι ξανθές, κόκκινες, γκρίζες ή λευκές τρίχες που δεν έχουν επαρκή ποσότητα μελανίνης, δεν στοχεύονται το ίδιο εύκολα από το λέιζερ.

Ορισμένες ιατρικές παθήσεις επηρεάζουν την ανάπτυξη της τρίχας. Για παράδειγμα, εάν πάσχετε από πολυκυστικές ωοθήκες, παθήσεις θυρεοειδή, ινομυώματα ή λύκο, είναι πιθανό να χρειαστούν περισσότερες συνεδρίες. Επίσης, άτομα που λαμβάνουν συγκεκριμένα φάρμακα, όπως αυτά που προκαλούν φωτοευαισθησία στο δέρμα, ενδέχεται να μην είναι κατάλληλα για αυτή τη θεραπεία. Η θεραπεία δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε ερεθισμένο δέρμα ή όταν υπάρχει φλεγμονή. Εάν έχετε οποιαδήποτε ιατρική πάθηση ή λαμβάνετε φάρμακα πρέπει να μας ενημερώσετε.

Πόσο σύντομα θα δω αποτελέσματα της αποτρίχωση με laser στο μπικίνι;

Τα αποτελέσματα της laser αποτρίχωσης στο μπικίνι φαίνονται πολύ σύντομα. Οι τρίχες σε αυτή την περιοχή συνήθως ανταποκρίνονται πολύ καλά στο laser και μειώνονται σημαντικά καθώς προχωρά η θεραπεία. Ήδη μετά τις πρώτες 1 – 3 συνεδρίες, η μείωση των τριχών είναι αισθητά εμφανής. Μετά από αυτές τις πρώτες συνεδρίες, οι τρίχες είναι πιο λεπτές και πιο δυσδιάκριτες. Μετά την τρίτη συνεδρία laser, μπορεί να χρειαστεί να ξυριστείτε μόνο μία φορά στις 6 εβδομάδες. Οι τρίχες στα χείλη του αιδοίου και τους γλουτούς τείνουν να μειώνονται πιο αργά στην αρχή.

H αποτρίχωση με laser στο μπικίνι είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος και τρίχας;

Ναι, όλοι οι τύποι δέρματος είναι κατάλληλοι για αποτρίχωση με laser. Οι τύποι δέρματος 1-3 (πολύ ανοιχτόχρωμο έως μετρίως σκούρο δέρμα) της κλίμακας Fitzpatrick αντιμετωπίζονται με laser αλεξανδρίτη και οι τύποι δέρματος 4-6 (σκούρο έως μαύρο δέρμα) αντιμετωπίζονται με laser ND-YAG. Οι υποψήφιες για αποτρίχωση περιοχές ελέγχονται πριν από την έναρξη οποιασδήποτε θεραπείας. Αυτό γίνεται για να βεβαιωθούμε ότι η θεραπεία σας είναι ασφαλής και αποτελεσματική.

Τύποι χρώματος δέρματος με βάση την κλίμακα Fitzpatrick

Η αποτρίχωση με laser στο μπικίνι έχει μόνιμα αποτελέσματα;

Δεν μπορεί να διασφαλιστεί 100% ότι τα αποτελέσματα της laser αποτρίχωσης στο μπικίνι θα είναι μόνιμα για το υπόλοιπο της ζωής σας. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας μπορεί το επόμενο έτος να χρειαστεί επαναληπτική θεραπεία συντήρησης για να μην αναγεννηθούν οι τρίχες. Ορισμένες φορές ενδέχεται να αναγεννηθούν κάποιες τρίχες στα χείλη του αιδοίου ή στους γλουτούς. Επίσης, ορμονικές διαταραχές, όπως αυτές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή της εμμηνόπαυσης, μπορεί να οδηγήσουν σε ανάπτυξη νέων τριχών και επομένως να χρειαστείτε συμπληρωματική θεραπείας συντήρησης.

Είναι ασφαλής η αποτρίχωση με laser στο μπικίνι;

Ναι, η αποτρίχωση με laser είναι ασφαλής στην περιοχή του μπικίνι. Στην Cosmetic Derma Medicine χρησιμοποιούμε τα τελευταίου τύπου laser Candela GentleLaser & Candela Gentlelase PRO με Αλεξανδρίτη, καθώς και λέιζερ ND-YAG, προκειμένου να παρέχουμε ασφαλή και αποτελεσματική θεραπεία. Στο πρώτο δωρεάν ραντεβού θα εξετάσουμε το ιατρικό ιστορικό σας προκειμένου να δούμε εάν υπάρχει ιατρική πάθηση λαμβάνετε φάρμακα που αντενδείκνυνται στη θεραπεία.

Η Κλινική μας ειδικεύεται στις laser θεραπείες και το ειδικά εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό μας έχει πραγματοποιήσει χιλιάδες θεραπείες αποτρίχωσης, εξασφαλίζοντας την άνεση και ασφάλεια των ασθενών.

Σε πόσο χρόνο ολοκληρώνεται η θεραπεία laser αποτρίχωσης στο μπικίνι;

Η αποτρίχωση με laser στο μπικίνι μπορεί να διαρκέσει έως και ένα έτος. Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται αρχικά κάθε 6 εβδομάδες και συστήνονται τουλάχιστον 6 συνεδρίες για την ολοκλήρωση της θεραπείας. Ανάλογα με τα αποτελέσματα, θεραπεία μπορεί να διαρκέσει περισσότερο. Το καλοκαίρι συστήνουμε να αποφεύγεται η έκθεση στην έντονη ηλιακή ακτινοβολία, καθώς το μαύρισμα θα παρατείνει τη διάρκεια της θεραπείας.

Πόσος χρόνος απαιτείται μεταξύ των συνεδριών αποτρίχωσης laser στο μπικίνι;

Στην αρχή της αποτρίχωσης με laser στο μπικίνι μεσολαβεί ένα διάστημα περίπου 6 εβδομάδων ανάμεσα στις συνεδρίες. Είναι πολύ σημαντικό να τηρείτε πιστά το πρόγραμμα θεραπείας. Δείτε γιατί δεν πρέπει να αναβάλετε τα ραντεβού σας.

Ο κύκλος ζωής των τριχών χωρίζεται σε τρεις φάσεις: φάση ανάπτυξης (αναγενής), φάση μετάβασης (καταγενής) και ανάπαυσης (τελογενής). Τα laser είναι αποτελεσματικά μόνο όταν οι τρίχες βρίσκονται στην αναγενή φάση. Το laser δεν έχει αποτελεσματικότητα στις τρίχες που βρίσκονται στην καταγενή και τελογενή φάση.

Ωστόσο, μόνο περίπου το 15% – 20% των τριχών θα βρίσκεται σε αναγενή φάση τη στιγμή μιας συνεδρίας λέιζερ. Αυτό σημαίνει ότι μόνο το 15 – 20% των τριχοθυλακίων θα καταστραφεί και αυτές οι τρίχες θα πέσουν 5 έως 14 ημέρες μετά τη θεραπεία. Στην επόμενη συνεδρία θα καταστραφεί άλλο ένα 15 – 20% των τριχοθυλακίων.

Τι πρέπει να κάνετε πριν τη συνεδρία laser αποτρίχωσης στο μπικίνι;

Πρέπει να κάνετε μερικά πράγματα για να προετοιμαστείτε για τη συνεδρία αποτρίχωσης με laser στο μπικίνι. Η τήρηση των παρακάτω οδηγιών θα σας βοηθήσει να έχετε μια ασφαλή, άνετη και αποτελεσματική συνεδρία.

2 εβδομάδες πριν τη συνεδρία

 • Αποφύγετε την έκθεση της περιοχής στον ήλιο ή το solarium
 • Μην αφαιρείτε τρίχες με τσιμπιδάκι, κερί ή χαλάουα από το μπικίνι. Μόνο το ξυράφι επιτρέπεται.

1 ημέρα πριν τη συνεδρία

 • Ξυρίστε την περιοχή 24 ώρες πριν τη συνεδρία (από τη 2η συνεδρία και μετά. Στην 1η συνεδρία θέλουμε να δούμε την έκταση και ένταση της τριχοφυΐας σας)
 • Χρησιμοποιήστε ήπιο αφρό ξυρίσματος ή κρέμα ξυρίσματος
 • Ξυρίστε προσεκτικά και αφαιρέστε τις τρίχες από την περιοχή σύμφωνα με το επιθυμητό στυλ γραμμής μπικίνι
 • Μην εφαρμόζετε λάδια, αλοιφές ή ενυδατικές κρέμες στην περιοχή
 • Φορέστε βαμβακερά εσώρουχα

Γιατί να κλείσετε ένα δωρεάν ενημερωτικό ραντεβού στην Cosmetic Derma Medicine;

Στο πρώτο ραντεβού θα αξιολογήσουμε τον τύπο των τριχών και του δέρματος σας, θα εξετάσουμε το ιατρικό ιστορικό σας, θα δούμε εάν είστε κατάλληλη υποψήφια για laser αποτρίχωση στο μπικίνι και θα συζητήσουμε τις προσδοκίες σας. Η διαδικασία του laser μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες και είναι σημαντικό από την αρχή να ξέρετε τι να περιμένετε κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Θα σας ενημερώσουμε για τον αριθμό των συνεδριών που μπορεί να χρειαστείτε, κάθε πότε θα επαναλαμβάνονται οι συνεδρίες και ποια θα είναι τα αναμενόμενα αποτελέσματα.