Αποτρίχωση στο σπίτι: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Αποτρίχωση στο σπίτι: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Η αποτρίχωση αποτελεί μία από τις συνηθέστερες beauty συνήθειες, τόσο το χειμώνα αλλά κυρίως το καλοκαίρι. Αν μάλιστα είσαι από εκείνες που έχουν μυηθεί στη Laser Αποτρίχωση με Αλεξανδρίτη, τότε σίγουρα θα ανησυχείς πώς θα μπορέσεις να διατηρήσεις το αποτέλεσμα που έχεις καταφέρει μέχρι τώρα, μέχρι να μπορέσεις να επισκεφτείς ξανά το δερματολόγο σου για τις καθιερωμένες συνεδρίες σου.

Ακολούθησε μία από τις παρακάτω μεθόδους που σου προτείνει η Cosmetic Derma Medicine και θα βγεις νικήτρια και σε αυτή τη μάχη.

  • Ψαλίδισμα: Ψαλίδισε προσεκτικά την περιοχή που εμφανίζεται η τριχοφυΐα. Έτσι, θα μπορέσεις να μικρύνεις το μήκος της τρίχας, χωρίς να προκαλέσεις προβλήματα στη ρίζα ή να επάγεις την εμφάνιση νέας τριχοφυΐας.
  • Τριμάρισμα: Εάν υπάρχει στο σπίτι ξυριστική μηχανή τότε δανείσου την! Χρησιμοποίησέ την για να τριμάρεις προσεκτικά την περιοχή που εμφανίζονται οι τρίχες. Αποτελεί σίγουρα μία πιο γρήγορη και εύκολη λύση, σε σχέση με το ψαλίδισμα.
  • Αποτρίχωση με κρέμα: Θα τη βρεις στο εμπόριο και είναι αρκετά εύκολη στη χρήση της. Χρειάζεται όμως προσοχή, γιατί οι κρέμες αποτρίχωσης περιέχουν χημικές ουσίες, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν προσωρινό ερύθημα στην περιοχή.

Σε κάθε περίπτωση, μη χρησιμοποιήσεις ξυράφι. Όχι μόνο θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην μέχρι τώρα προσπάθειά σου να αντιμετωπίσεις την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα οριστικά με Laser Αλεξανδρίτη, αλλά μην ξεχνάς και τα προβλήματα που συνοδεύουν το ξυράφι, όπως η εμφάνιση θυλακίτιδας).

Extra tip: ενυδάτωνε σωστά και τακτικά την επιδερμίδα σου, ειδικά μετά από κάθε αποτρίχωση.