Αντικαταθλιπτικό: Μία ακόμη δράση της Νευροτοξίνης που ίσως δε γνώριζες

Αντικαταθλιπτικό: Μία ακόμη δράση της Νευροτοξίνης που ίσως δε γνώριζες

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε από τη φαρμακευτική σχολή Skaggs School του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, η Θεραπεία με Νευροτοξίνη μπορεί να δράσει και ως ισχυρό αντικαταθλιπτικό.

Στην έρευνα συμμετείχαν σχεδόν 40.000 άτομα τα οποία υποβλήθηκαν σε ενέσεις νευροτοξίνης (βοτουλινικής τοξίνης) σε 6 διαφορετικά σημεία του προσώπου. Τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύτηκε στο Scientific Reports ήταν περισσότερο από εντυπωσιακά, καθώς έδειξαν πως οι ασθενείς που υποβλήθηκαν σε θεραπεία νευροτοξίνης, ανέφεραν συμπτώματα κατάθλιψης 40-88% λιγότερο συχνά. Μάλιστα, τα αποτελέσματα ήταν ακόμη πιο ενθαρρυντικά σε σύγκριση με άλλες θεραπείες που είχαν λάβει οι ασθενείς για την ίδια κατάσταση.

Φυσικά, η αντικαταθλιπτική δράση της νευροτοξίνης δεν είναι κάτι που απασχόλησε για πρώτη φορά την επιστημονική κοινότητα, καθώς και παλαιότερα είχε δειχθεί πως άτομα που επέλεγαν τη θεραπεία αυτή για αισθητικούς λόγους, εμφάνιζαν μείωση των συμπτωμάτων κατάθλιψης, όπως επισήμανε ο Dr. Ruben Abagyan, Καθηγητής Φαρμακευτικής.