Αποτρίχωση με Laser Alexandrite

Το laser Alexandrite είναι ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα λέιζερ αποτρίχωσης σήμερα. Θεωρείται ότι είναι ο καλύτερος εξοπλισμός σε επίπεδο απόδοσης, ασφάλειας και συντόμευση χρόνου θεραπείας. Λειτουργεί σε ένα βραχύ μήκος κύματος και εκπέμπει μονοχρωματικό φως, στοχεύοντας καλύτερα στη μελανίνη, εξασφαλίζοντας μόνιμα αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αποτρίχωση Laser Alexandrite
Η Δερματολόγος Αφροδισιολόγος Δρ Κωνσταντίνα Μάμαλη αναλύει τα πλεονεκτήματα της αποτρίχωσης με λέιζερ αλεξανδρίτη.

Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ - ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ

«Στις μέρες μας, η αποτρίχωση με laser Alexandrite 755nm τελευταίας γενιάς, αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη θεραπεία αποτρίχωσης είτε αυτή γίνεται για καθαρά αισθητικούς λόγους, είτε για ιατρικούς. Πρόκειται για έναν τύπο Laser που εκπέμπει φως υψηλής ενέργειας μέσω του κρυστάλλου αλεξανδρίτη. Καθώς το φως διέρχεται από τον κρύσταλλο αλεξανδρίτη, παράγεται μια ερυθρού χρώματος δέσμη φωτός μήκους 755 nm. Να επισημάνουμε πως το μήκος της δέσμης φωτός καθορίζει πόσο βαθιά διεισδύει το λέιζερ. Τα λέιζερ Alexandrite μπορούν να ρυθμιστούν σε λειτουργία εναλλαγής Q, η οποία επιτρέπει στο λέιζερ να παράγει μια δέσμη φωτός υψηλής ενέργειας σε σύντομους παλμούς. Αυτή η δυνατότητα το καθιστά εξαιρετικά αποτελεσματικό στην αποτρίχωση.» αναφέρει η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη.

Προφίλ Ιατρού
Αποτρίχωση με laser alexandrite στις μασχάλες.Αποτέλεσμα μετά από αποτρίχωση με laser αλεξανδρίτη στις γάμπες και τους μηρούς.

Σε ποιες θεραπείες χρησιμοποιείται το Laser Alexandrite;

Εκτός από την αποτρίχωση, τα λέιζερ Alexandrite χρησιμοποιούνται για:

 • Αφαίρεση κηλίδων ηλικίας
 • Θεραπεία ευρυαγγείων
 • Αγγειακά εκ γενετής σημάδια
 • Αποτρίχωση περιστατικών με ιστορικό θηλωμάτων και κονδυλωμάτων προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση τους
 • Αφαίρεση σκουρόχρωμων τατουάζ (Laser Alexandrite τύπου Q Switch)
 • Θεραπεία μεμονωμένων περιπτώσεων ευρυαγγειών κάτω άκρων, χρώματος ιώδους ή κυανού

Ποιοι είναι κατάλληλοι για χειρισμό του Laser Alexandrite;

Τα σύγχρονα μηχανήματα λέιζερ Αλεξανδρίτη είναι εξοπλισμός υψηλής τεχνολογίας που απαιτεί τακτική συντήρηση προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του ασθενούς και η αποτελεσματικότητα της θεραπείας. Η χρήση του πρέπει να γίνεται από έμπειρο χειριστή με ειδική εκπαίδευση υπό την επίβλεψη δερματολόγου.

Πλεονεκτήματα αποτρίχωσης με Laser Alexandrite

 • Διεισδύει αρκετά βαθιά στο δέρμα για να φτάσει στα τριχοθυλάκια στο στάδιο ανάπτυξής τους, ώστε να τα απενεργοποιήσει προκειμένου να σταματήσουν να αναπτύσσονται.
 • Είναι πολύ αποτελεσματικό για τους ανθρώπους που δεν έχουν σκούρα επιδερμίδα, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν κάνει ηλιοθεραπεία ή solarium.
 • Το λέιζερ Alexandrite χρησιμοποιεί ένα ευρύ φάσμα από διαμέτρους δέσμης λέιζερ. Αυτό σημαίνει ότι είναι κατάλληλο για τη θεραπεία μεγαλύτερης επιφάνειας περιοχών σώματος σε σχέση με τα άλλα λέιζερ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την συντόμευση της θεραπείας και κατά συνέπεια τη μείωση του κόστους.
 • Είναι αποτελεσματικό σε λεπτές τρίχες όπου άλλα λέιζερ δυσκολεύονται να αφαιρέσουν.
 • Είναι πιο άνετο κατά τη διάρκεια της θεραπείας με τη χρήση μιας δυναμικής συσκευής ψυχρού αέρα.

Να επισημάνουμε ότι για πολύ σκούρα δέρματα, η καλύτερη επιλογή είναι το λέιζερ ND: YAG, καθώς το επιπλέον μήκος της δέσμης διεισδύει στα τριχοθυλάκια χωρίς να προκαλεί χρωστικές κηλίδες και είναι επίσης ιδανικό για την αντιμετώπιση της επίμονης τριχοφυΐας σε ορμονοεξαρτώμενες περιοχές. Μάθετε περισσότερα για τη σύγκριση διοδικών με laser alexandrite.

Μειονεκτήματα αποτρίχωσης με Laser Alexandrite

 • Το χρώμα των τριχών και του δέρματος επηρεάζουν την επιτυχία στην αποτρίχωση με laser. Επομένως, όταν υπάρχει αντίθεση μεταξύ του χρώματος των τριχών και του δέρματος, δηλαδή σκούρες τρίχες και ανοιχτόχρωμο δέρμα αποφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα.
 • Το φως του λέιζερ πρέπει να απορροφάται από τη μελανίνη των τριχών, αλλά όχι από τη μελανίνη του δέρματος. Δηλαδή, το λέιζερ θα πρέπει να βλάψει μόνο το τριχοθυλάκιο, αποφεύγοντας παράλληλα το δέρμα. Γι’ αυτό θα πρέπει να εμπιστευτείτε μια Κλινική όπως την Cosmetic Derma Medicine που διαθέτει το κατάλληλο ιατρικό προσωπικό, με την απαιτούμενη τεχνογνωσία και με πολυετή εμπειρία στον χειρισμό του laser Alexandrite.
 • Πρέπει να αποφεύγεται η εφαρμογή του σε άτομα με σκούρο δέρμα, καθώς είναι πιθανό να προκαλέσει αλλαγές (πανάδες) στο χρώμα της επιδερμίδας.

Υπάρχουν παρενέργειες από τη χρήση του Laser Alexandrite;

Όπως συμβαίνει με όλα τα λέιζερ, έτσι και στα Laser Αλεξανδρίτη έχουν παρατηρηθεί κάποιες παρενέργειες, οι οποίες κυρίως οφείλονται στον κακό χειρισμό του εξοπλισμού. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να επιλέγετε μια κατάλληλη Κλινική που διαθέτει τις κατάλληλες αίθουσες θεραπείας, υπερσύγχρονο εξοπλισμό και ιατρικό προσωπικό με εμπειρία και τεχνογνωσία χειρισμού του laser. Μερικές φορές έχει παρατηρηθεί ήπιος πόνος κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ο οποίος είναι ανεκτός.

Ένα δροσιστικό τζελ εφαρμόζεται συνήθως προληπτικά στο τέλος της θεραπείας, για να αισθάνεστε πιο άνετα και να μην έχετε ενοχλήσεις. Σε κάποιες περιπτώσεις έχει εμφανιστεί λίγο πρήξιμο ή φαγούρα μετά τη διαδικασία, που εξαφανίζεται σε σύντομο διάστημα. Μπορεί επίσης να παρατηρηθεί μια προσωρινή ερυθρότητα στο δέρμα. Εάν επιλέξετε την κατάλληλη Κλινική δεν θα αντιμετωπίσετε ιδιαίτερα προβλήματα.

Η αποτρίχωση με laser alexandrite δεν έχει επιπλοκές όταν γίνεται από δερματολόγο ή πλαστικό χειρούργο.
Τα ποσοστά επιτυχίας με laser alexandrite σε αποτελέσματα μόνιμης αποτρίχωσης είναι υψηλά.

Πόσο αποτελεσματικό είναι το Laser Alexandrite;

Πολυάριθμες κλινικές μελέτες αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα του λέιζερ Alexandrite στη μόνιμη αποτρίχωση. Ενδεικτικά αναφέρουμε μια σχετική έρευνα για την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του laser Alexandrite, όπου εξετάστηκαν 668 ασθενείς και συνολικά 1.009 περιοχές σώματος, αξιολογώντας τους ασθενείς 8 ½ χρόνια αργότερα. Σε 89% των περιπτώσεων διαπίστωσαν ότι οι τρίχες είχαν σταματήσει την ανάπτυξη τους. Το 10% των ασθενών βίωσε κάποια αποκατάσταση τριχών και το 1% δεν απάντησε. Πολλές περιοχές σώματος δοκιμάστηκαν με τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα στην περιοχή μπικίνι όπου μόνο το 5% των ασθενών ανέφεραν κάποια μικρή σε αριθμό ανάπτυξη τριχών. Συνολικά, η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τo laser Alexandrite είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στη μόνιμη αποτρίχωση.

Γιατί να επιλέξετε την Κλινική μας για αποτρίχωση laser;

Είμαστε πρωτοπόροι στην Ελλάδα στις θεραπείες με Laser Alexandrite. Εάν επιθυμείτε μια μόνιμη αποτρίχωση σε σύντομο χρονικό διάστημα, συμβουλευτείτε μας. Στην Cosmetic Derma Medicine διαθέτουμε πολυετή εμπειρία και υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία για να σας προσφέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μεταξύ άλλων παραγόντων, διαθέτοντας τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό, καθορίζουμε τις βέλτιστες ρυθμίσεις για το λέιζερ με βάση το δέρμα σας και τον τύπο της τρίχας, συνδυάζοντας την ασφάλεια του δέρματος με την ανάγκη χρήσης επαρκούς ενέργειας laser προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι η αποτρίχωση σας δεν θα είναι απλά προσωρινή. Επικοινωνήστε μαζί μας.
Κλείστε Ραντεβού

Δείτε βίντεο για το Laser Alexandrite

Αποτρίχωση με Λειζερ: Όλα όσα θες να μάθεις
Laser αποτρίχωση - Η εμπειρία μου στην Cosmetic Derma Medicine
Laser αποτρίχωση προσώπου με Αλεξανδρίτη - Δρ. Αμαλία Τσιατούρα
Λέιζερ Αποτρίχωση στο Μπικίνι - Μόνιμα Αποτελέσματα
Laser αποτρίχωση για άνδρες | Η Δερματολόγος Δρ. Αμαλία Τσιατούρα μας ενημερώνει
Laser αποτρίχωση με ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΤΗ | Νόνη Δούνια

Εγγραφείτε στο newsletter μας για

να ενημερώνεστε για τις προσφορές & τις ειδικές τιμές!

calendar-fullcrossmenuchevron-uparrow-right