Θεραπεία Ραγάδων

• Αντιμετώπιση ραγάδων δέρματος με fractional CO2 Laser

• Καταπολέμηση ραγάδων δέρματος με τη μέθοδο Platelet-Rich Plasma (PRP)

• Ραγάδες δέρματος – Άλλες θεραπείες

• Καταπολέμηση ραγάδων δέρματος - τιμές

• Αντιμετώπιση ραγάδων - Γιατί να επιλέξω την Cosmetic Derma Medicine

Αντιμετώπιση ραγάδων δέρματος με fractional CO2 Laser

Το Fractional CO2 Laser είναι το μόνο laser που μπορεί να εγγυηθεί την εξαφάνισή τους, ξαναδημιουργώντας από την αρχή καινούριο υγιές δέρμα κάτω από την επιδερμίδα μας.

Αν οι ραγάδες δέρματος σας είναι κόκκινες πρέπει να βιαστείτε. Στη φάση αυτή η θεραπεία είναι πιο γρήγορη και οι ραγάδες δέρματος εξαφανίζονται εντελώς σε 3 με 4 θεραπείες.

Αν οι ραγαδες δερματος σας είναι λευκές θα χρειαστείτε μεγαλύτερο αριθμό συνεδριών έως την εξαφάνισή τους. Όμως και στις λευκές ραγάδες δέρματος τα αποτελέσματα είναι θεαματικά.

Το fractional laser CO2 αποτελεί μια πρωτοποριακή μέθοδο που κερδίζει ολοένα έδαφος τα τελευταία χρόνια στην αντιμετώπιση ραγάδων δέρματος καθώς φαίνεται να έχει τα πιο θεαματικά αποτελέσματα. Στην αντιμετώπιση ραγάδων με laser, η ακτίνα χωρίζεται σε δεκάδες λεπτές δέσμες οι οποίες σαρώνουν επιλεκτικά την επιφάνεια του δέρματος. Η δράση του laser στην αντιμετώπιση ραγάδων δέρματος έγκειται στη δημιουργία πολλαπλών μικροτραυματισμών κάτω από την επιδερμίδα, οι οποίοι διεγείρουν τους ινοβλάστες να παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη εκ νέου. Μετά την επούλωση του δέρματος το κατεστραμμένο δέρμα αντικαθίσταται με καινούριο, υγιές, μειώνοντας το βάθος των ραγάδων δέρματος. Το χρώμα τους προσομοιάζει περισσότερο με το φυσιολογικό δέρμα και οι ραγάδες σβήνουν σταδιακά. Η υφή του δέρματος βελτιώνεται σημαντικά ενώ ταυτόχρονα επιτελείται σύσφιξη της επιδερμίδας. 


Σύμφωνα με μελέτες, η βελτίωση των ραγάδων με τη χρήση του fractional laser διοξειδίου του άνθρακα μπορεί να φτάσει σε ορισμένες περιπτώσεις  ποσοστά επιτυχίας άνω του 85% μετά από περίπου 6 συνεδρίες, ενώ δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ασθενή που να μην είδε έστω και μικρή διαφορά μετά από αντιμετώπιση ραγάδων με laser.

 

Καταπολέμηση ραγάδων με τη μέθοδο Platelet-Rich Plasma (PRP)

Η καταπολέμηση ραγάδων με τη μέθοδο Platelet-Rich Plasma (PRP), δηλαδή με πλάσμα  πλούσιο σε αιμοπετάλια από τον ίδιο τον ασθενή, αποτελεί την πλέον σύγχρονη μέθοδο αντιμετώπισής τους η οποία εκμεταλλεύεται τους αυξητικούς παράγοντες που υπάρχουν στα αιμοπετάλια. Οι αυξητικοί παράγοντες είναι πρωτεΐνες με αναπλαστικές και επανορθωτικές ιδιότητες που υπάρχουν στον οργανισμό μας. Κατά τη καταπολέμηση ραγάδων με PRP τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια ενισχύουν την αποκατάσταση των ιστών που  έχουν υποστεί βλάβη μέσω ενεργοποίησης των βλαστοκυττάρων. Κατά την καταπολέμηση ραγάδων , οι αυξητικοί παράγοντες εγχύονται κάτω από την επιδερμίδα με τη χρήση ενός ειδικού εργαλείου (ρόλερ) ή με ενέσεις. Με αυτό τον τρόπο, οι αυξητικοί παράγοντες ενεργοποιούν  τα βλαστοκύτταρα που αποκαθιστούν την ελαστικότητα της επιδερμίδας και βελτιώνουν την όψη και την υφή των ραγάδων.


Για τη διεξαγωγή της καταπολέμησης ραγάδων με τη μέθοδο PRP, χρειάζεται μικρή αιμοληψία. Στη συνέχεια, πραγματοποιείται φυγοκέντρηση για να απομονωθεί το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα (PRP). Το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα (PRP) ενεργοποιείται στη συνέχεια με την προσθήκη διαλύματος νουκλεοτιδίων και ιόντων ασβεστίου. Τέλος, γίνεται έγχυση του πλάσματος με το roller ή ενέσεις στα σημεία του σώματος που εμφανίζουν ραγάδες. Τα αποτελέσματα είναι ορατά αμέσως μετά τη θεραπεία, καθώς οι ραγάδες αρχίζουν να συρρικνώνονται.

Η κλινική μας είναι η πρώτη στην Ελλάδα που εφάρμοσε το πρωτόκολλο θεραπείας ραγάδων με συνδυασμό fractional laser και PRP. Τα αποτελέσματα της κάθε μιας μεθόδου ξεχωριστά στην θεραπεία ραγάδων πολλαπλασιάζονται όταν αυτές συνδυάζονται στην ίδια συνεδρία. Αμέσως μετά τη θεραπεία ραγάδων με συνδυασμό fractional laser και PRP υπάρχει ένα ερύθημα και ελαφρύ τσούξιμο στην περιοχή που διαρκεί μόνο για 2 με 3 ώρες. Τα αποτελέσματα της συνδυασμένης αυτής θεραπείας ραγάδων είναι θεαματικά, αγγίζουν το 90-95% στις λευκές ραγάδες και το 100% στις κόκκινες ραγάδες.

 

Ραγάδες Δέρματος – Άλλες θεραπείες

Πολλές άλλες θεραπείες ραγάδων δέρματος έχουν προταθεί. Υπόσχονται τη βελτίωση  των υπαρχουσών ραγάδων, το αποτέλεσμα τους όμως είναι φτωχό. Αναφέρονται ενδεικτικά η θεραπεία ραγάδων με δερμοαπόξεση, η θεραπεία ραγάδων με την χρήση ρετινοειδών τοπικά και η δερμοαπόξεση. Αξίζει να αναφέρουμε ότι καμία κρέμα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις ραγάδες καθώς δεν απορροφώνται στο βάθος και στον βαθμό που πρέπει. Χειρουργική θεραπεία ραγάδων δεν υπάρχει. Η κοιλιοπλαστική μπορεί να βοηθήσει σε ραγάδες κοιλιάς κόβοντας και αφαιρώντας το δέρμα που περισσεύει (μαζί με τις ραγάδες), αλλά δεν μπορεί να εξαλείψει όλες τις ραγάδες δέρματος. Ταυτόχρονα δημιουργεί καινούργιες ουλές λόγω της επέμβασης.

 

Καταπολέμηση ραγάδων - τιμές

Το κόστος καταπολέμησης ραγάδων δέρματος εξαρτάται από την έκταση της πάσχουσας περιοχής.
Το κόστος καταπολέμησης ραγάδων με fractional ξεκινά από τα 150 €/ συνεδρία για μικρές περιοχές.
Το κόστος καταπολέμησης ραγάδων με fractional ξεκινά από τα 200 €/ συνεδρία για μεσαίες και 310 €/συνεδρία για μεγάλες περιοχές.

Το κόστος καταπολέμησης ραγάδων δέρματος προσαρμόζεται σε χαμηλότερα επίπεδα σε θεραπεία ραγάδων πολλών περιοχών, καθώς και σε περίπτωση αγοράς πακέτου συνεδριών.


Το κόστος αντιμετώπισης ραγάδων με PRP εξαρτάται από την έκταση της προσβεβλημένης περιοχής.

Το κόστος αντιμετώπισης ραγάδων με PRP ξεκινά από 200 ευρώ/ συνεδρία για μικρές περιοχές και προσαρμόζεται ανάλογα σε συνδυασμό περιοχών ή αγορά πακέτου συνεδριών.

Η τιμή θεραπείας ραγάδων με συνδυαστική θεραπεία fractional laser/ PRP (Total Plasma Lift) ξεκινά από 300 ευρώ / συνεδρία για μικρές περιοχές.

Η τιμή θεραπείας ραγάδων με συνδυαστική θεραπεία fractional laser/ PRP (Total Plasma Lift) ξεκινά από 310 ευρώ / συνεδρία για μεσαίες περιοχές.

Η τιμή θεραπείας ραγάδων με συνδυαστική θεραπεία fractional laser/ PRP (Total Plasma Lift) ξεκινά από 410 ευρώ / συνεδρία για μεγάλες περιοχές.

Όλες οι αναφερόμενες τιμές θεραπείας ραγάδων προσαρμόζονται και εξατομικεύονται ανάλογα με το πρόβλημα του κάθε ασθενούς.


Αντιμετώπιση ραγάδων Δέρματος - Γιατί να επιλέξω την Cosmetic Derma Medicine

Η κλινική μας έχει τον μεγαλύτερο αριθμό περιστατικών επιτυχούς αντιμετώπισης ραγάδων δέρματος στην Ελλάδα. Πρόσφατα, η Δερματολόγος εκλήθη να παρουσιάσει σε Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρίας EADV (European Academy of Dermatology & Venereology) την εμπειρία της στην αντιμετώπιση ραγάδων σε πάνω από 500 ασθενείς. Η Cosmetic Derma Medicine είναι η πρώτη κλινική που εισήγαγε το συνδυαστικό πρωτόκολλο αντιμετώπισης ραγάδων με fractional laser / PRP με εξαιρετικά αποτελέσματα. Όλες οι θεραπείες  ραγάδων διενεργούνται από το εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής και πάντα υπό την επίβλεψη της Δερματολόγου.

 

Θεραπεία Ραγάδων με PRP

+Amalia Tsiatoura