Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Ιωάννης Δαλιανούδης

Ο Δρ. Ιωάννης Δαλιανούδης αποφοίτησε το 2005 από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Εργάστηκε ως εθελοντής ιατρός στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής & Εγκαυμάτων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων εργάστηκε στη Γενική Χειρουργική του 417 ΝΙΜΤΣ στα πλαίσια απόκτησης της ιατρικής του ειδικότητας. Εργάστηκε ως έμμισθος ιατρός στην Αγγειοχειρουργική Κλινική του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Πλαστικής Χειρουργικής στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο» Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων και έλαβε τον τίτλο ειδικότητας μετά από επιτυχείς εξετάσεις το 2016.

Συμμετείχε επιτυχώς στις ευρωπαϊκές εξετάσεις ειδικότητας της Πλαστικής Χειρουργικής “European Board of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery” (EBOPRAS), της οποίας και αποτελεί μέλος από το 2016. Συνέχισε να εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο» με παράταση, όπου και ολοκλήρωσε την μετεκπαίδευσή του στον τομέα της Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής και του εγκαύματος.

Το 2018 έλαβε υποτροφία από την Ολλανδική εταιρεία Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου “Dutch Association for Facial Plastic and Reconstructive Surgery” (DAFPRS) προκειμένου να εξειδικευτεί στην Πλαστική Χειρουργική του προσώπου. Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού μετέβει στην Κολωνία της Γερμανίας, όπου και εξειδικεύθηκε στην Αισθητική Χειρουργική του Προσώπου, όπως το face lift, mid face lift, τη χειρουργική της περιοφθάλμιας χώρας καθώς και επεμβάσεις μετά από μαζική απώλεια βάρους, υπό την καθοδήγηση του Prof. Dirk Richter, τωρινό πρόεδρο της ISAPS.

Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Ιωάννης Δαλιανούδης

Συνέχισε την εξειδίκευσή του στον τομέα της Ρινοπλαστικής, στην Παγκόσμια Πρωτεύουσα  των επεμβάσεων ρινοπλαστικής, Τεχεράνη, Ιράν. Καθημερινά συμμετείχε σε πλειάδα επεμβάσεων είτε πρωτοπαθών είτε δευτεροπαθών, υπό τους Prof. Babak Nikoumaram, Prof. Ali Manafi, Prof. Farhad Hafesi, Dr. Hamed Bateni και άλλους.

Σήμερα βρίσκεται υπό εκπόνηση η διδακτορική του διατριβή στον τομέα της Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής με θέμα την αποκατάσταση νευρικών ελλειμμάτων, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ταυτόχρονα ολοκλήρωσε τη διπλωματική του εργασία για τη λήψη του μεταπτυχιακού του τίτλου με θέμα την αποκατάσταση ελλειμμάτων της περιοφθάλμιας χώρας, από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στα πλαίσια του Μεταπτυχιακού προγράμματος «Χειρουργική Ανατομία».

Έχει συμμετάσχει σε πλήθος εθνικών και διεθνών συνεδρίων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων. Έχει δημοσιεύσεις σε πολυάριθμα έγκυρα επιστημονικά ιατρικά περιοδικά και ελεύθερες & αναρτημένες ανακοινώσεις σε συνέδρια πλαστικής χειρουργικής. Έχει επίσης συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά σεμινάρια επανορθωτικής μικροχειρουργικής ως εκπαιδευτής.

Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής, Επανορθωτικής & Αισθητικής Χειρουργικής, καθώς και της European Board of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery.

  • Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
  • Υγειονομικό Σώμα Στρατού
  • Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής & Εγκαυμάτων – Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων
  • 417 ΝΙΜΤΣ (Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού)
  • Ιατρικό Κέντρο Αθηνών – Αγγειοχειρουργική Κλινική
  • Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο» Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων
  • Ορθοπαιδική Κλινική Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο»
  • Πανεπιστημιακή Κλινική Θώρακος & Καρδιάς – Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων
  • Υποψήφιος Διδάκτωρ στην Πλαστική Επανορθωτική & Αισθητική Χειρουργική Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
  • Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη “Χειρουργική Ανατομία” Ιατρική Σχολή Αθηνών ΕΚΠΑ
  • Μετεκπαίδευση στην Πλαστική Επανορθωτική και Αισθητική Χειρουργική του Προσώπου στο Dreifaltigkeits-Krankenhaus Wesseling- Koln, Germany
  • Μετεκπαίδευση στη Ρινοπλαστική – Ρινοδιαφραγματοπλαστική στην Τεχεράνη, Ιράν