Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη

Η Δρ Κωνσταντίνα Μάμαλη σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης τα έτη 2003-2009. Ολοκλήρωσε το τελευταίο έτος των σπουδών της στο τμήμα Ιατρικής του πανεπιστημίου Heinrich-Heine στο Düsseldorf της Γερμανίας. Έκανε την πρακτική της άσκηση στα τμήματα Δερματολογίας, Γενικής Χειρουργικής, Γυναικολογίας, Παιδιατρικής, Νεφρολογίας, Αιματολογίας-Ογκολογίας στην Πανεπιστημιακή κλινική Heinrich-Heine-Universitat Düsseldorf. Το 2009 έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ακολούθησε 5ετής εξειδίκευση (2010-2015) σε νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές της Γερμανίας, ώστε να λάβει την ειδικότητα του Δερματολόγου-Αφροδισιολόγου. Το διάστημα 2010-2012 εργάστηκε σε ιδιωτική κλινική Δερματολογίας, Φλεβολογίας & Αλλεργιολογίας στο Heiligenhaus της Γερμανίας. Το διάστημα 2012-2013 έκανε την ειδικότητά της στην κλινική Δερματολογίας και Αλλεργιολογίας στο Wiesbaden της Γερμανίας. Ακολούθως τα έτη 2012-2015 εργάστηκε στην πανεπιστημιακή κλινική Δερματολογίας, Αλλεργιολογίας και Αφροδισιολογίας στο St. Josef Hospital-RUB στην πόλη Bochum της Γερμανίας. To 2015 μετά από επιτυχείς εξετάσεις στον ιατρικό σύλλογο Ärztekammer Westfalen-Lippe στο Münster της Γερμανίας έλαβε τον τίτλο του Δερματολόγου – Αφροδισιολόγου.

Από την αρχή της επαγγελματικής της δραστηριότητας μέχρι σήμερα ενδιαφέρεται για τη συνεχή επιμόρφωση και κατάρτισή της σε διάφορους κλάδους της ειδικότητά της προκείμενου να ενημερώνεται για τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα και να εξελίσσει τις δεξιότητές της. Αναλυτικότερα, εξειδικεύθηκε στον τομέα της Αλλεργιολογίας και Φλεβολογίας στο πλαίσιο της ειδικότητάς της στην πανεπιστημιακή κλινική RUB της Γερμανίας. Το 2012 μετά από επιτυχείς εξετάσεις απέκτησε την Άδεια Εκτέλεσης Υπερήχων στην Εξέταση του Δέρματος, Υποδορίου Ιστού και Λεμφαδένων „Sonographie der Haut und Subcutis inclusive subkutaner Lymphknoten nach KV-und Degum-Richtlinien“, Κολωνία. Το 2014 έλαβε πιστοποιητικό επάρκειας χρήσης μηχανημάτων Laser „Laserschutzkurs“, Κολωνία. Ακολούθησαν πιστοποιήσεις και στα 3 απαιτούμενα σεμινάρια για τον τίτλο της „Δερματολογία της Εργασίας“ ABD Grundseminar, Aufbauseminar, Spezialseminar II, Αμβούργο. Το 2014 έλαβε επίσης πιστοποιητικό στην Ιστοπαθολογία δερματολογικών παθήσεων „Einführung in die Dermatohistologie – von der Biopsie zur Diagnose“ Münster. Η Δρ. Μάμαλη κατέχει επίσης πιστοποιητικό πρώτων βοηθειών στα τμήματα AED, ALS, BLS, 2012 Wiesbaden.

Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη

To 2012 έλαβε επίσης πιστοποιητικό επάρκειας γνώσεων για συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα και κλινικές μελέτες „Good Clinical Practice“ GCP course, Proinnovera GmbH, Münster. Ακολούθως συμμετείχε ως κλινική ερευνήτρια σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων και κλινικών ερευνών. Η εκπαίδευσή της στη Δερματοχειρουργική πλάι στον Prof. Dr. Falk Bechara στην πανεπιστημιακή κλινική Bochum της έχει προσφέρει πολύτιμες γνώσεις στη χειρουργική δέρματος και δερματικών καρκινωμάτων. Από το 2015 έως σήμερα πλάι στον Δρ. Αναστάσιο Βεκρή έχει εξειδικευθεί στον τομέα της Μεταμόσχευσης μαλλιών και εκτελεί πλήθος περιστατικών αποκατάστασης τριχωτού, γενιών και φρυδιών με τη μέθοδο FUE σε συνεργασία με τις ιατρικές ομάδες της κλινικής Advanced Hair Clinics. Τέλος, η Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια αισθητικής Δερματολογίας, όπου απέκτησε πιστοποιήσεις στη χρήση βοτουλινικής τοξίνης, Υαλουρονικού οξέως, χημικών peelings, ενέσιμων θεραπειών (skinboosters, Profhilo) καθώς και νημάτων ανάρτησης Aptos.

Η Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη έλαβε τον τίτλο Master of Science στα πλαίσια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (MSc) με θέμα τη «Δερματοσκόπηση» από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με βαθμό «Άριστα». Είναι επίσης υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου RUB στο Bochum της Γερμανίας. Η διδακτορική της  διατριβή έχει θέμα: «Decreased expression of ten-eleven translocation enzyme is associated with progressive disease and death in patients with cutaneous T cell lymphoma»

Η Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη μιλά άριστα Αγγλικά και Γερμανικά.

Επιπλέον, έχει εθελοντική δράση στην Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Σύμπλευση» με σκοπό την υποστήριξη και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων των Ελληνικών Ακριτικών Νήσων.

H Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη έχει συμμετάσχει σε πολλά επιστημονικά συνέδρια με ομιλίες και e-posters και εργασίες της έχουν δημοσιευτεί σε έγκυρα ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος πολλών επιστημονικών επιτροπών σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Σήμερα η Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη είναι Αναπληρώτρια Επιστημονική Διευθύντρια του ομίλου Κλινικών Αισθητικής Ιατρικής, Δερματολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής, Cosmetic Derma Medicine Medical Group και εργάζεται ως επιστημονική διευθύντρια στην κλινική της Κηφισιάς.

  • Ιατρική – Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
  • Ιατρική – Πανεπιστήμιο Heinrich-Heine – Düsseldorf, Γερμανία
  • Μaster of Science in Dermoscopy

Συνέδρια