Νοκάουτ στο λίπος λίγο πριν το καλοκαίρι - Elle, Απρίλιος 2018

Νοκ Άουτ στο λίπος λίγο πριν το καλοκαίρι - Elle, Απρίλιος 2018

Επίπεδη κοιλιά, γλουτοί χωρίς ψωμάκια, και μέση κλεψύδρα. Ένα τέτοιο σώμα ζητούν χιλιάδες γυναίκες σε όλο τον κόσμο καθημερινά από τον γιατρό τους. Αντίστοιχα οι άντρες θέλουν να ξεφορτωθούν την κοιλιά-σωσίβιο και τη γυναικομαστία. Για να κατακτήσουν το όνειρο, κάνουν δίαιτα, ιδρώνουν στο γυμναστήριο και καταφεύγουν σε θεραπείες αισθητικής ιατρικής. Σε περίπτωση που το πάχος είναι τοπικό και επιμένει, τη λύση δίνουν πλέον αποτελεσματικά οι σύγχρονες μέθοδοι που εφαρμόζει η ιατρική ομάδα στην μεγαλύτερη δερματολογική κλινική στην Ελλάδα, Cosmetic Derma Medicine. Αυτό συμβαίνει καθώς αρκετοί από εμάς έχουμε μεγαλύτερο αριθμό λιποκυττάρων τοπικά σε σχέση με το φυσιολογικό για το σώμα μας. Τα λιποκύτταρα μεγαλώνουν και δεν καταστρέφονται ούτε με γυμναστική ούτε με δίαιτα. Επιπλέον, ορισμένες μη επεμβατικές μέθοδοι καταφέρουν να τα συρρικνώσουν προσωρινά, όχι όμως να τα καταστρέψουν.

Πλέον η επιστήμη μας έχει βοηθήσει να γυρίσουμε σελίδα στην απώλεια τοπικού πάχους καθώς οι σύγχρονες τεχνικές είναι ελάχιστα ή καθόλου τραυματικές και καταστρέφουν μόνιμα τα πλεονάζοντα λιποκύτταρα. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να τηρήσουμε τις οδηγίες του γιατρού μετά από κάθε συνεδρία και να υιοθετήσουμε έναν σωστό τρόπο διατροφής αλλά και να ασκούμαστε τακτικά.

Η κρυολιπόλυση: «Παγώστε» το λίπος

Πριν από μερικά χρόνια μια κλινική μελέτη ερευνητών από το πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης αποκάλυψε το εξής: όταν τα λιποκύτταρα εκτεθούν σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, υπό το μηδέν, κρυσταλλοποιούνται. Στη συνέχεια οδηγούνται σε απόπτωση, δηλαδή στον θάνατο. Αυτή την παρατήρηση μέσα από συνεχείς μελέτες σε πειραματόζωα, οι ερευνητές κατάφεραν να την αξιοποιήσουν και να δημιουργήσουν μια συσκευή κρυολιπόλυσης. Η μέθοδος της κρυολιπόλυσης καταστρέφει τα λιποκύτταρα εντελώς ανώδυνα και μη επεμβατικά. Μια κεφαλή μηχανήματος εφαρμόζεται σε περιοχές όπου ο ασθενής μπορεί να παρουσιάζει τοπικό πάχος (π.χ. στους γλουτούς, την κοιλιά, τις γάμπες κ.α.) και παραμένει για λίγο χρόνο. Τα λιποκύτταρα ψύχονται, κρυσταλλοποιούνται και «πεθαίνουν». Το επόμενο διάστημα αποβάλλονται από τον οργανισμό μέσω του μηχανισμού της λέμφου. Ειδικότερα με τη μέθοδο της κρυολιπόλυσης έχουμε απώλεια λίπους κατά 24% στην πρώτη συνεδρία. Το τελικό αποτέλεσμα ολοκληρώνεται έπειτα από έναν αριθμό συνεδριών που εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος.

Λιποαναρρόφηση με λέιζερ: Η μέθοδος που αντικαθιστά το νυστέρι

  • Με το σύγχρονο laser λιποαναρρόφησης Smartlipo εφαρμόζουμε τα τελευταία χρόνια τη μέθοδο της ελάχιστα τραυματικής λιποαναρρόφησης:
  • Η διαδικασία γίνεται με ελάχιστα επεμβατικό τρόπο, χωρίς ράμματα
  • Ο ασθενής δεν παρουσιάζει μελανιές και οίδημα
  • Η μέθοδος γίνεται με τοπική αναισθησία
  • Η διαδικασία πραγματοποιείται στο χώρο του ιατρείου
  • Το λέιζερ προσφέρει σύσφιγξη στους ιστούς
  • Το λέιζερ Smartlipo βελτιώνει την όψη της κυτταρίτιδας
  • Το αποτέλεσμα είναι ορατό σε 1 συνεδρία διάρκειας περίπου 1 ώρας

Η κάνουλα του laser Smartlipo εισάγεται μέσα από μια μικρή οπή μεγέθους 1 χιλ. Το Nd-Yag laser «λιώνει» τα λιποκύτταρα τα οποία στη συνέχεια υγροποιούνται και αναρροφούνται με ειδική μικροκάνουλα ενώ συνεχίζουν να απομακρύνονται από το σώμα μέσω της λεμφικής οδού για το επόμενο διάστημα. Για περίπου δύο εβδομάδες θα φοράτε έναν ελαστικό επίδεσμο, ενώ μία μέρα μετά τη διαδικασία μπορείτε να επιστρέψετε στις δραστηριότητές σας.

Cavitation RF: Η δύναμη κατά της κυτταρίτιδας

Πρόκειται για μια ανώδυνη και αναίμακτη μέθοδο που συνδυάζει σε μια συσκευή υπερήχους και ραδιοσυχνότητες. Οι υπέρηχοι σπάζουν, μέσω της δόνησης, ανώδυνα τις μεμβράνες των λιποκυττάρων. Το ρευστοποιημένο λίπος αποβάλλεται από το σώμα το επόμενο διάστημα. Ταυτόχρονα, οι ραδιοσυχνότητες διαχέουν θερμότητα στις εσωτερικές στιβάδες του δέρματος και ο οργανισμός απαντά με παραγωγή καινούριου κολλαγόνου (νεοκολλαγονογένεση) με αποτέλεσμα να έχουμε σύσφιγξη και βελτίωση της ποιότητας του δέρματος. Για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα απαιτείται ένας αριθμός συνεδριών που ορίζει ο γιατρός ανάλογα με το πρόβλημα του κάθε ενδιαφερόμενου.

Combo treatment: Το CaviLipo

Η μέθοδος του CaviLipo συνδυάζει τη μεσοθεραπεία λιποδιάλυσης με τη θεραπεία Cavitation RF. Στη μεσοθεραπεία ο γιατρός εισάγει στην προβληματική περιοχή λιποδιαλυτικά συστατικά όπως φωσφατιδυλοχολίνη, καρνιτίνη και καφεΐνη. Η μεσοθεραπεία λιποδιάλυσης μπορεί να γίνει είτε με ενέσιμο τρόπο είτε με microneedling Dermapen, μια μικρή συσκευή που μοιάζει με στυλό και ανοίγει με τη βοήθεια μικρών βελόνων, διόδους στο δέρμα ώστε να εισχωρήσουν τα δραστικά συστατικά.
Παράλληλα, με το Cavitation RF ο γιατρός εφαρμόζει μια κεφαλή που διαχέει στο σώμα ραδιοσυχνότητες και υπερήχους. Τα κατεστραμμένα λιποκύτταρα ρευστοποιούνται και αποβάλλονται από τον οργανισμό μέσα στις επόμενες μέρες. Η συνδυαστική θεραπεία προσφέρει σύσφιγξη, απώλεια τοπικού πάχους και βελτίωση της όψης της κυτταρίτιδας.

Η κατάλληλη θεραπεία για το πρόβλημά σας θα αποφασιστεί σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Η εξειδικευμένη Ιατρική ομάδα, οι σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και οι μοντέρνοι και πολυτελείς χώροι των κλινικών προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς.

Contact Form--EL