Μπότοξ ή υαλουρονικό οξύ; Ποια είναι η διαφορά;
Δημοσιεύτηκε:

Μπότοξ ή υαλουρονικό οξύ; Ποια είναι η διαφορά;

Τα δερματικά ενέσιμα πληρωτικά υαλουρονικού οξέος και Botox χρησιμοποιούνται αμφότερα για τη θεραπεία των ρυτίδων. Ωστόσο, ο τρόπος που ενεργούν είναι εντελώς διαφορετικός. Το Botox μειώνει τη μυϊκή δραστηριότητα που προκαλεί λεπτές γραμμές και ρυτίδες, ενώ τα δερματικά πληρωτικά υαλουρονικού οξέος αποκαθιστούν τον όγκο του προσώπου που χάθηκε κατά τη διαδικασία της γήρανσης.

Σε ποια σημεία εφαρμόζονται το μπότοξ και το υαλουρονικό οξύ.

Με το botox προλαμβάνονται και αντιμετωπίζονται οι ρυτίδες έκφρασης μετώπου, μεσόφρυου, ματιών και λαιμού. Απ’ την άλλη το υαλουρονικό οξύ είναι η λύση για τις ρυτίδες χειλιών στόματος και παρειών, ενώ παράλληλα χρησιμοποιείται για την αύξηση του όγκου των χειλιών και των ζυγωματικών.

Τί είναι το υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ είναι μία γλυκοζαμινογλυκάνη, ένα μόριο που υπάρχει και φυσιολογικά στο δέρμα μας και δίνει ελαστικότητα και όγκο. Το υαλουρονικό οξύ εφαρμόζεται σε σημεία όπου υπάρχουν ρυτίδες ή όπου επιθυμούμε να αποκαταστήσουμε τον όγκο του προσώπου. Τα αποτελέσματα είναι πλήρως αναστρέψιμα, καθώς το αντίδοτο του υαλουρονικού οξέος είναι η υαλουρονιδάση, που διασπά σχεδόν άμεσα το υαλουρονικό οξύ.

Τι είναι το μπότοξ;

Πόσο καιρό διαρκούν τα αποτελέσματα του υαλουρονικού και του μπότοξ;

Ποιες είναι οι παρενέργειες των παραπάνω θεραπειών;

Τελικά να επιλέξω μπότοξ ή υαλουρονικό οξύ;

Για τις ρυτίδες που δεν οφείλονται σε σύσπαση των μυών, το υαλουρονικό είναι η καλύτερη επιλογή γιατί το Botox δεν μπορεί να βοηθήσει. Χωρίς επαναλαμβανόμενες μυϊκές κινήσεις, οι ρυτίδες έκφρασης όπως στα πόδια της χήνας και στο μεσόφρυο αρχίζουν να σβήνουν μετά το μπότοξ.

Ο συνδυασμός Botox με Υαλουρονικό Οξύ έχει θεαματικά αποτελέσματα.

Ποιες ρυτίδες σβήνει το μπότοξ και ποιες το υαλουρονικό οξύ.

Το μπότοξ και το υαλουρονικό οξύ είναι δύο θεραπείες που μπορούν να συνδυαστούν ακόμα και την ίδια ημέρα και ο συνδυασμός τους έχει θεαματικά αποτελέσματα, γι’ αυτό και προτείνεται από τους δερματολόγους.

Πως θα έχω τα καλύτερα αποτελέσματα με ασφάλεια;

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εγγραφείτε στο newsletter μας για

να ενημερώνεστε για τις προσφορές & τις ειδικές τιμές!

bookmarkcalendar-fullcrossmenuchevron-up