Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος Δρ. Μιχαήλ Τσανάκας

Ο Δρ. Μιχαήλ Τσανάκας αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά την στρατιωτική του θητεία πραγματοποίησε την τρίμηνη εκπαίδευση του στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου «Χατζηκώστα» και ολοκλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου στο άγονο περιφερειακό ιατρείο Καστού. Συνέχισε την εκπαίδευση του στην παθολογία στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Η Ελπίς».

Εργάστηκε για 2 έτη σε κέντρα αισθητικής ιατρικής καθώς και σαν εκπαιδευτής των εφαρμογών της IPL τεχνολογίας σε αισθητικές ιατρικές επεμβάσεις.

Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Δερματολογίας /Αφροδισιολογιας στο Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων «Ανδρέας Συγγρός» στο οποίο παρέμεινε για 5 έτη. Στα πλαίσια της ειδικότητας του εκπαιδεύτηκε στην Δερματοχειρουργική, τα χημικά peeling , τα laser, την παιδοδερματολογία ,την δερματοσκόπηση  και  στο ειδικό ιατρείο Αφροδισίων νόσων μεταξύ άλλων. Έλαβε την ειδικότητα του Δερματολόγου /Αφροδισιολόγου το 2017.

Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος Δρ. Μιχαήλ Τσανάκας

Παρακολούθησε μετεκπαιδευτικά σεμινάρια πάνω στη δημιουργία, συντονισμό και εκτέλεση κλινικών μελετών (clinical trials) με πιστοποίηση από τα Cambridge University Hospitals NHS Fountation Trust για “Good Clinical Practice and Regulatory Requirements for Clinical Trials” (2014). Ολοκλήρωσε το 4ο ευρωπαϊκό σχολείο δερματοογκολογίας της EADO (2016).

Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις και ομιλίες σε ευρωπαϊκά και διεθνή συνέδρια καθώς και με δημοσιεύσεις σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά. Επιπλέον έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα συνέδρια σε εσωτερικό και εξωτερικό.

Είναι μέλος της Ελληνικής Δερματολογικής Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ), της Επαγγελματικής Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων – Αφροδισιολόγων (ΕΕΕΔΑ), της Ελληνικής Εταιρείας Δερματοσκόπησης (ΕΛΕΔΕ) και της  Ελληνικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικης, Laser και Αισθητικής Δερματολογίας.

Εκπαίδευση/Εργασία
  • Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου «Χατζηκώστα»
  • Περιφερειακό Ιατρείο Καστού
  • Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Η Ελπίς»
  • Δερματολογία /Αφροδισιολογία στο Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων «Ανδρέας Συγγρός»
Ειδίκευση
  • Δερματοχειρουργική, Δερματοσκόπηση
  • Δερματολογία, Αφροδισιολογία, Παιδοδερματολογία
  • Χημικά Peeling, Laser