12/04/2019

Liquid Lift: Η ένεση είναι το νέο νυστέρι | Madame Figaro Απρίλιος '19

Η σύγχρονη Αισθητική Ιατρική μίλησε: η ένεση αντικαθιστά το νυστέρι και μπορεί να προσφέρει εφέ λίφτινγκ σε μόλις 30 λεπτά στο ιατρείο.

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι πλέον η πιο ισχυρή τάση στην αισθητική ιατρική σε παγκόσμιο επίπεδο είναι οι θεραπείες που γίνονται στο ιατρείο, χωρίς χειρουργείο και χρονοβόρες αποθεραπείες, προσφέροντας συγχρόνως εντυπωσιακά, άμεσα και άκρως φυσικά αποτελέσματα. Σήμερα το liquid lift είναι ό,τι πιο σύγχρονο στον τομέα της μη επεμβατικής ανόρθωσης (λίφτιγνκ) του προσώπου. Η καινοτόμος αυτή θεραπεία αξιοποιεί τις θαυματουργές αντιγηραντικές ιδιότητες του ενέσιμου υαλουρονικού οξέος και υπόσχεται νεανική όψη και ορατή αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος μέσα σε ελάχιστο χρόνο στο περιβάλλον του ιατρείου.

Ο τρόπος:

Μπορεί να ακούγεται μαγικό, όμως η ανόρθωση ουσιαστικά επιτυγχάνεται λόγω της ιδιότητας των fillers υαλουρονικού οξέος να αποκαθιστούν το χαμένο όγκο του προσώπου και να αντιμετωπίζουν τη δράση της βαρύτητας που προκαλεί το πέρασμα του χρόνου. Πρακτικά, ο γιατρός "γεμίζοντας" τα κατάλληλα σημεία, επιτυγχάνει την ανόρθωση στις περιοχές που επιθυμεί. Η επιδερμίδα γίνεται αμέσως πιο λεία και έτσι έχουμε ολική αναδόμηση, σύσφιγξη και επαναφορά του χαμένου όγκου, δημιουργώντας ένα μοναδικό lifting effect.

 

Η διαδικασία:

Πρόκειται για μία ανώδυνη, ασφαλή, γρήγορη και εύκολη διαδικασία, κατά την οποία το Υαλουρονικό Οξύ ενίεται κάτω από την επιδερμίδα, γεμίζοντας έτσι τις ρυτίδες που έχουν κάνει την εγκατάστασή τους στο πρόσωπο και προσθέτοντας όγκο εκεί που χρειάζεται, ώστε να επαναφέρει με φυσικότητα τη χαμένη και "γεμάτη" εικόνα της νεότητας. Η έγχυση γίνεται είτε με λεπτή βελόνα είτε με ειδική κάνουλα (κυρίως στην περιοχή των ματιών), με τη χρήση τοπικής αναισθησίας. Συγκεκριμένα, το υαλουρονικό οξύ ενδείκνυται για να "γεμίσει" τις ρυτίδες και τις βαθιές γραμμές γύρω από το στόμα και τις ρινοπαρειακές αύλακες. Εφαρμόζεται, επίσης, στα ζυγωματικά για να διορθώσει το οβάλ του προσώπου και να επιτύχει την εικόνα της σύσφιγξης και της λείανσης της επιδερμίδας. Αντιμετωπίζει θεαματικά τους μαύρους κύκλους, καθώς με μία ειδική τεχνική (έγχυση υαλουρονικού οξέος με τη χρήση κάνουλας) τους εξαφανίζει και δίνει ζωντάνια στο βλέμμα. Τέλος, εφαρμόζεται ευρέως στα χείλη, αποκαθιστώντας το χαμένο τους όγκο και βελτιώνοντας το περίγραμμά τους. ώστε να προσφέρει σαρκώδη και γεμάτα χείλη.

 

Ιδανικοί υποψήφιοι:

Το liquid lifting μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιονδήποτε επιθυμεί μία ανώδυνη και άμεση ανανέωση προσώπου, αλλά δεν θέλει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Η εφαρμογή του είναι πιο συνηθισμένη σε άτομα που έχουν αρχίσει να εμφανίζουν σημάδια γήρανσης, χωρίς όμως να σημαίνει ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί και σε νεαρές ηλικίες, με σκοπό να αναδείξει τα φυσικά χαρακτηριστικά του προσώπου.

 

Τα πλεονεκτήματα:

Είναι αλήθεια πως σήμερα ολοένα και περισσότερες γυναίκες καταφεύγουν σήμερα στις ενέσιμες, μη επεμβατικές θεραπείες, αποφεύγοντας όλο και περισσότερο θεραπείες που απαιτούν τη χρήση νυστεριού. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ενέσιμες θεραπείες πραγματοποιούνται στο χώρο του ιατρείου, δεν απαιτούν χρόνο αποθεραπείας και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές τους δραστηριότητες, χωρίς περιορισμούς και δυσάρεστες παρενέργειες. Σημαντικό ατού θεωρείται, ακόμα, το ότι με τις ενέσιμες θεραπείες δε δημιουργούνται ουλές και σημάδια, ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν τομές. Ένα επίσης πολύ σημαντικό ζητούμενο σήμερα είναι η φυσικότητα του αποτελέσματος, κάτι που εξαρτάται αποκλειστικά από την εμπειρία και τη γνώση του ιατρού. Ο εξειδικευμένος ιατρός πρέπει αρχικά να εκτιμήσει τόσο τις ανάγκες της επιδερμίδας όσο και την ανατομία του προσώπου και να προχωρήσει αναλόγως. καθώς αυτά είναι που καθορίζουν τη θεραπεία και την ποσότητα του υλικού που θα εφαρμοστεί, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι άρτιο και απόλυτα φυσικό.

 

Tailor made προσέγγιση:

Όπως κάθε άνθρωπος έτσι και κάθε επιδερμίδα είναι μοναδική για αυτό και η θεραπεία που θα πραγματοποιηθεί είναι εξατομικευμένη, βασισμένη στις ανάγκες και τις επιθυμίες της κάθε γυναίκας. Η ποσότητα του υλικού που θα εφαρμοστεί, αλλά και τα σημεία στα οποία θα γίνει η έγχυση εξαρτώνται από τις ανάγκες του δέρματος, που είναι ευθέως ανάλογες της ηλικίας. Όσο μεγαλώνουμε η επιδερμίδα χαλαρώνει και τα σημάδια του χρόνου γίνονται όλο και πιο έντονα, με αποτέλεσμα να χρειάζεται επαναφορά του χαμένου όγκου. Σε νεότερες ηλικίες, τα ζητούμενα είναι άλλα, αφού το θέμα είναι να τονιστεί το περίγραμμα του προσώπου δημιουργώντας ένα μόνιμο contouring effect. Όσο πιο γρήγορα όμως αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τις ρυτίδες και τα σημάδια του χρόνου, τόσο θα καθυστερούμε τη μονιμοποίησή τους και άρα στην ουσία θα "προλαμβάνουμε" το γήρας.

 

Οι λεπτομέρειες:

Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε μόλις 30 λεπτά στο χώρο του ιατρείου. Είναι μία θεραπεία που μπορεί να εφαρμοστεί οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και χαρακτηρίζεται ως "lunch break therapy", αφού μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμα και στο διάλειμμα από τη δουλειά και μετά να επιστρέψουμε κανονικά στο γραφείο μας με απόλυτη ασφάλεια και χωρίς κανένα πρόβλημα. Τα αποτελέσματα μάλιστα γίνονται άμεσα ορατά και μπορεί να διαρκέσουν μέχρι και 2 χρόνια, ανάλογα πάντα με την έκταση του προβλήματος που προϋπήρχε.

 

Ενδεικτικό κόστος:

Το κόστος του liquid effect εξαρτάται από την ποσότητα του υλικού που θα χρησιμοποιηθεί, αλλά και από τις προσωπικές προσδοκίες του ασθενούς. Εντελώς ενδεικτικά αναφέρεται ότι το κόστος ξεκινά από τα 490 ευρώ.

 

Ευχαριστούμε τη δρα Αμαλία Τσιατούρα, Δερματόλογο - Αφροδισιολόγο, Επιστημονική Διευθύντρια της Cosmetic Derma Medicine.

Σχετικά Άρθρα

1 2 3 38

Εγγραφείτε στο newsletter μας για

τις μοναδικές προσφορές μας!

Cosmetic Derma Medicine © 2021. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος
Κωνσταντίνου Βεντήρη 5, 11528, Ιλίσια  |  +302106980451  |  [email protected]
ΕπικοινωνίαΚαλέστε μας
bookmarkcalendar-fullcrossmenuchevron-up