19/01/2018

Laser Αποτρίχωση: Όσα πρέπει να προσέξεις | Ladylike.gr Ιανουάριος 2018

Μήπως το μηχάνημα είναι παλιάς γενιάς; Είναι η τεχνολογία laser; Οι τιμές είναι υπερβολικά χαμηλές; Μάθε γιατί ίσως πρέπει να πεις «όχι» σε μια εξαιρετικά φθηνή θεραπεία.

Η αποτρίχωση με laser είναι η κορυφαία θεραπεία που προσελκύει κόσμο αυτό το διάστημα, πριν το καλοκαίρι. Ποια άλλωστε δεν θέλει να έχει λείο και απαλό δέρμα, άτριχο άνω χείλος και χέρια; Αυτή την περίοδο τα πακέτα αποτρίχωσης γίνονται ιδιαίτερα ελκυστικά. Στην αγορά η ίδια υπηρεσία π.χ.  6 συνεδρίες για τα πόδια, προσφέρεται σε πολύ διαφορετικές τιμές και εσύ προσπαθείς να καταλάβεις τις διαφορές. Πόσο, όμως, πρέπει να πληρώσουμε τελικά; Και για ποιο λόγο υπάρχουν διακυμάνσεις; Η Δρ. Αμαλία Τσιατούρα, δερματολόγος-αφροδισιολόγος και επιστημονική διευθύντρια του Δερματολογικού τμήματος της Cosmetic Derma Medicine σε ενημερώνει για όσα πρέπει να έχεις υπόψη σου προτού καταλήξεις.

Οι βασικότεροι παράγοντες που καθορίζουν τις τιμές στην αποτρίχωση είναι οι εξής:

  • Το μηχάνημα: Όπως αναφέρει η Δρ. Τσιατούρα και όπως οι περισσότερες πλέον γνωρίζουμε «το είδος του μηχανήματος και η τεχνολογία που υποστηρίζει είναι δύο σημαντικά κριτήρια που ανεβάζουν ή χαμηλώνουν το κόστος της αποτρίχωσης. Για παράδειγμα, η τελευταία γενιά μηχανημάτων του λέιζερ Αλεξανδρίτη έχει περισσότερες παραμέτρους, όπως μεταβαλλόμενη διάρκεια παλμού και βοηθά σε δύσκολες περιπτώσεις καστανής ή ανοιχτόχρωμης τρίχας (όχι ξανθιάς)».
    • Τι να προσέξεις: «Τα μηχανήματα που κάνουν φωτόλυση ή IPL δεν είναι λέιζερ», ενώ μπορεί να διαφημίζονται ως τέτοια. Γι’ αυτό και η τιμή της θεραπείας που θα βρείς στην αγορά είναι χαμηλότερη. Μια άλλη σημαντική διαφορά λέιζερ-IPL είναι ότι με το λέιζερ Αλεξανδρίτη η τρίχα εξαχνώνεται και μετά τη συνεδρία επιστρέφεις στο σπίτι με λείο δέρμα. Στο IPL πέφτουν μετά από λίγες μέρες και συνεχίζουν να σε ενοχλούν.
    • Τι να κάνεις: Μπορείτε να δεις τι αναγράφεται στο μηχάνημα, να ζητήσεις φυλλάδια και να κάνεις μια online έρευνα.

 

  • Το κόστος του μηχανήματος: Μετά από 3-4 χρόνια μια συσκευή λέιζερ θεωρείται παρωχημένη και χρειάζεται αναβάθμιση ή αντικατάσταση. Σύμφωνα με την Δρ. Τσιατούρα μια συσκευή IPL μπορεί να κοστίζει 5.000-10.000 ευρώ, οπότε δικαιολογείται το χαμηλό κόστος της συνεδρίας. Αντίθετα η αγορά ενός μηχανήματος λέιζερ ξεκινά από 35.000-50.000 και τα πολύ καλά κοστίζουν 70.000-80.000.
    • Τι να προσέξετε: Σε πολλά κέντρα οι τιμές έχουν πέσει κατακόρυφα στα πακέτα συνεδριών με λέιζερ. «Όταν το κόστος είναι εξευτελιστικό θα πρέπει να θέτει αμφιβολίες για την ποιότητα της παρεχόμενης υπηρεσίας και την πλήρη σάρωση της περιοχής προς αποτρίχωση».

 

  • Η εμπειρία του γιατρού-χειριστή: Σύμφωνα με το νόμο, η χρήση λέιζερ γίνεται μόνο από γιατρό ή προσωπικό που εργάζεται υπό την επίβλεψή του. Ο αριθμός των περιστατικών laser αποτρίχωσης που έχει εξυπηρετήσει ο χειριστής παίζει σημαντικό ρόλο για την εμπειρία που έχει αποκτήσει στην ορθή εφαρμογή και στο τελικό αποτέλεσμα.

 

  • Ο χώρος: Aν το ιατρείο/κλινική είναι νόμιμο ο γιατρός εκδίδει πλήρη παραστατικά ως οφείλει και το κόστος δεν μπορεί να είναι πολύ χαμηλό από ότι αν ο χειριστής ακολουθεί άλλη οδό.

Η δερματολογική κλινική Cosmetic Derma Medicine, σου δίνει την ευκαιρία να κλείσεις το ραντεβού σου στο Happy Hour και να εκμεταλλευτείς την έκπτωση έως 50% στη laser αποτρίχωση με το τελευταίας γενιάς laser Αλεξανδρίτη. Μπορείς να τσεκάρεις τις ώρες, εδώ.

Σχετικά Άρθρα

1 2 3 38

Εγγραφείτε στο newsletter μας για

τις μοναδικές προσφορές μας!

Cosmetic Derma Medicine © 2021. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος
Κωνσταντίνου Βεντήρη 5, 11528, Ιλίσια  |  +302106980451  |  [email protected]
ΕπικοινωνίαΚαλέστε μας
bookmarkcalendar-fullcrossmenuchevron-up