Μεσοθεραπεία Dermapen για ένα λαμπερό και υγιές δέρμα

Η μεσοθεραπεία προσώπου είναι μία θεραπεία που χρησιμοποιεί ειδικό διάλυμα που εφαρμόζεται είτε ενέσιμα με λεπτές βελόνες ή με τη συσκευή DermaPen Microneedling. Το Dermapen συγκεκριμένα, είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο στα χέρια των δερματολόγων, το οποίο παρέχει εκπληκτικά αποτελέσματα στην λάμψη και ανανέωση της επιδερμίδας του προσώπου.

Μεσοθεραπεία Dermapen για ένα λαμπερό και υγιές δέρμα

Πως λειτουργεί η Μεσοθεραπεία Dermapen

Η συσκευή Dermapen microneedling, διαθέτει στην κεφαλή της, πολλές μικροσκοπικές βελόνες, οι οποίες δημιουργούν ελεγχόμενους μικροτραυματισμούς στην επιδερμίδα, που με τη σειρά τους διεγείρουν στην παραγωγή του κολλαγόνου. Παράλληλα γίνεται έγχυση διαλύματος βιταμινών ή υαλουρονικού οξέος -στην καθαρή μορφή του- ή άλλων ουσιών που βοηθούν στο δέρμα. Πρόκειται για μια απόλυτα ανεκτή διαδικασία για τον ασθενή, καθώς είναι σχεδόν ανώδυνη και ιδανική για όσους έχουν φοβία με τις βελόνες. Μελέτες δείχνουν ότι το microneedling είναι ασφαλέστερο από τα παραδοσιακά χημικά πήλινγκ, ενώ οι πιθανότητες για πρόκληση μολύνσεων είναι σχεδόν μηδαμινές.

Σε ποια δερματικά προβλήματα βοηθά το Dermapen

 • Αντιμετωπίζει λεπτές γραμμές-ρυτίδες
 • Βοηθά στην εξαφάνιση των μαύρων κύκλων
 • Βελτιώνει τις ουλές, τις κηλίδες και τα σημάδια ακμής
 • Δίνει λάμψη στο δέρμα
 • Βοηθά στην σφριγηλότητα της επιδερμίδας

Πλεονεκτήματα της Μεσοθεραπείας Dermapen

 • Είναι μία μη επεμβατική μέθοδος σχετικά ανώδυνη και αναίμακτη
 • Έχει μηδενικό χρόνο αποθεραπείας, καθώς ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στις δραστηριότητές του
 • Δεν έχει παρενέργειες, καθώς τα διαλύματα που εφαρμόζονται είναι πιστοποιημένα για τη χρήση τους. Μπορεί να εμφανιστεί μόνο ένα ήπιο ερύθημα, οίδημα ή κάποια εκχύμωση η οποία υποχωρεί σύντομα
 • Βελτιώνει την εικόνα του προσώπου, χωρίς να αλλοιώνει την έκφραση ή τα χαρακτηριστικά του
 • Η μεσοθεραπεία στοχεύει σε πολλά και διαφορετικά προβλήματα στο πρόσωπο δίνοντας λύση σε διαφορετικά σημεία ταυτόχρονα
YouTube video

Πόσο συχνά γίνεται η θεραπεία Dermapen

Τα αποτελέσματα είναι ορατά αμέσως μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας. Για τα μέγιστα αποτελέσματα, μπορείτε να επαναλάβετε τη θεραπεία 2 φορές το μήνα. Αν ακολουθήσετε ένα κύκλο συνεδριών που θα σας προτείνει ο γιατρός, ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος σας, τα αποτελέσματα μπορούν να διαρκέσουν μέχρι και 1 χρόνο.

Πόσο πονάει το Dermapen

Πρόκειται για μια διαδικασία που είναι απολύτως ανεκτή για τον ασθενή. Για να ελαχιστοποιηθεί η αίσθηση του πόνου μπορούμε να εφαρμόσουμε ειδική αναισθητική κρέμα που μουδιάζει την περιοχή.

O χρόνος αποθεραπείας

Ο χρόνος αποθεραπείας είναι μηδενικός καθώς μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στην εργασία και στις δραστηριότητες σας. Όσον αφορά την ερυθρότητα που θα υπάρχει στο πρόσωπο, είναι κάτι τελείως φυσιολογικό και μπορεί να καλυφθεί με κάποιο προϊόν μακιγιάζ.

Σε ποιες ηλικίες γίνεται

Το Dermapen είναι μια αρκετά δημοφιλής θεραπεία που χαρίζει ανανέωση στο πρόσωπο. Ενδείκνυται για όλες τις ηλικίες, ακόμα και τις μικρότερες καθώς τα οφέλη του είναι πολλαπλά. Είναι κατάλληλη θεραπεία επίσης για όσους δεν θέλουν να υποβληθούν στην κλασική ενέσιμη μεσοθεραπεία, αλλά θέλουν να έχουν τα οφέλη της.

Οι παρενέργειες

Πρόκειται για μια απόλυτα ασφαλή θεραπεία, ωστόσο όπως όλες οι θεραπείες, έτσι και η Μεσοθεραπεία με Dermapen μπορεί να έχει κάποιες παρενέργειες. Η πιο συχνή, αφορά στην ερυθρότητα της περιοχής που εφαρμόζεται το Dermapen και συνήθως υποχωρεί μέσα σε λίγες ώρες μετά τη θεραπεία.

Αν και σπάνια, στην ιατρική πρακτική έχουν αναφερθεί ήπιες επιπλοκές, όπως οίδημα ή ξεφλούδισμα, που και αυτές είναι γρήγορα αντιμετωπίσιμες.

Ποιοι είναι κατάλληλοι για τη θεραπεία

Η διαδικασία είναι ασφαλής για την πλειοψηφία των ανθρώπων. Ωστόσο, αν ανήκετε σε κάποια από τις παρακάτω κατηγορίες, τότε η θεραπεία δεν ενδείκνυται για εσάς. Συγκεκριμένα, πρέπει να αποφύγουν τη θεραπεία όσοι:

 • Έχουν ορισμένες δερματικές παθήσεις, όπως ψωρίαση ή έκζεμα
 • Έχουν ανοιχτές πληγές ή ενεργή ακμή
 • Έκαναν πρόσφατα ακτινοθεραπεία
 • Έχουν ιστορικό ουλών στο δέρμα

Με ποιες θεραπείες συνδυάζεται το Dermapen

Η μεσοθεραπεία συνδυάζεται πολύ καλά με:

 • Καθαρισμό προσώπου (εφαρμόζεται αμέσως μετά από αυτόν για ενυδάτωση)
 • Ενέσιμες θεραπείες (Botox, Υαλουρονικό οξύ, Νήματα)
 • Χημικά peeling
 • Ultrasound-RF για ενίσχυση της σύσφιξης
 • Fractional Laser CO2
 • Μάσκα Υαλουρονικού ενυδάτωσης & αντιγήρανσης
Πότε συστήνεται η θεραπεία με Dermapen.

Τι πρέπει να ξέρετε πριν τη Μεσοθεραπεία Dermapen

 • Αποφύγετε την αποτρίχωση για τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν τη θεραπεία
 • Αποφύγετε την υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία  για τουλάχιστον 24 ώρες πριν τη θεραπεία
 • Αποφύγετε τα απολεπιστικά προϊόντα και τα οξέα 3-5 ημέρες πριν τη θεραπεία
 • Αποφύγετε φαρμακευτικά σκευάσματα με αντιπηκτική δράση για τουλάχιστον 5-6 ημέρες πριν τη θεραπεία

Τι πρέπει να προσέξετε μετά τη Μεσοθεραπεία Dermapen

 • Αποφύγετε το μακιγιάζ προσώπου για τουλάχιστον 72 ώρες μετά τη διαδικασία, καθώς μπορεί να ερεθίσει το δέρμα
 • Χρησιμοποιήστε μόνο καθαρά πινέλα όταν θα εφαρμόσετε μακιγιάζ στο δέρμα σας
 • Περιορίστε την έκθεση στον ήλιο για τουλάχιστον μία εβδομάδα μετά τη θεραπεία. Το αντηλιακό είναι απαραίτητο σε καθημερινή βάση
 • Για αρκετές ημέρες μετά τη θεραπεία αποφύγετε τη χρήση οξέων ή απολεπιστικών προϊόντων
 • Για 2-3 ημέρες καλό θα ήταν να αποφύγετε οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα

Μύθοι και αλήθειες για το Dermapen

Μύθος Αλήθεια
Η διαδικασία είναι επώδυνη. Πρόκειται για ανώδυνη διαδικασία καθώς οι βελόνες του Dermapen είναι μικροσκοπικές και η “σάρωση” της περιοχής γίνεται πολύ γρήγορα. Οι ασθενείς που υπόκεινται σε αυτήν τη θεραπεία, περιγράφουν μια ήπια ενόχληση παρά πόνο.
Το Dermapen είναι κατάλληλο μόνο για όσους θέλουν να αντιμετωπίσουν τα σημάδια γήρανσης. Το Dermapen έχει εκπληκτικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση των λεπτών γραμμών, των ρυτίδων και κατ’ επέκταση στην χαλάρωση του δέρματος. Ωστόσο βοηθά και σε άλλα δερματικά προβλήματα, όπως σημάδια ακμής, μελάγχρωσης, ραγάδες κλπ. Θα λέγαμε ότι γενικότερα βοηθά στην καλή υγεία και αναζωογόνηση της επιδερμίδας.
Η θεραπεία δεν μπορεί να γίνει γύρω από τα μάτια ή τα χείλη. Πλέον, με την αλματώδη εξέλιξη της αισθητικής ιατρικής, η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια γύρω από τα χείλη και τα μάτια, εφόσον η εφαρμογή γίνεται από έμπειρο, εξειδικευμένο δερματολόγο. Επειδή το δέρμα γύρω από το στόμα και τη μύτη είναι πιο λεπτό από το υπόλοιπο πρόσωπο, το βάθος διείσδυσης δεν μπορεί να είναι το ίδιο όπως για παράδειγμα στα μάγουλα. Παρόλα αυτά, τα αποτελέσματα του Dermapen γύρω από τα μάτια και το στόμα μπορεί να είναι πολύ εντυπωσιακά!
Η θεραπεία δεν μπορεί να γίνει γύρω από τα μάτια ή τα χείλη. Πλέον, με την αλματώδη εξέλιξη της αισθητικής ιατρικής, η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια γύρω από τα χείλη και τα μάτια, εφόσον η εφαρμογή γίνεται από έμπειρο, εξειδικευμένο δερματολόγο. Επειδή το δέρμα γύρω από το στόμα και τη μύτη είναι πιο λεπτό από το υπόλοιπο πρόσωπο, το βάθος διείσδυσης δεν μπορεί να είναι το ίδιο όπως για παράδειγμα στα μάγουλα. Παρόλα αυτά, τα αποτελέσματα του Dermapen γύρω από τα μάτια και το στόμα μπορεί να είναι πολύ εντυπωσιακά!

Επικοινωνήστε μαζί μας

Η εξειδικευμένη Ιατρική ομάδα, οι σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και οι μοντέρνοι και πολυτελείς χώροι των κλινικών προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς.

Contact Form--EL