Ενυδάτωση Τώρα | Madame Figaro Σεπτ. 2019

Ενυδάτωση Τώρα | Madame Figaro Σεπτ. 2019

Η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία PRP είναι η ιδανική μέθοδος για την ανάπλαση της επιδερμίδας μετά τις διακοπές.

Είναι γεγονός ότι ο ήλιος το καλοκαίρι μας χαρίζει αυτό το χρυσαφένιο χρώμα που κολακεύει απόλυτα το σώμα μας. Αλλά τι γίνεται με το πρόσωπό μας; Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο και το θαλασσινό νερό αφήνουν ορατά τα σημάδια τους στην επιδερμίδα μας: ταλαιπωρημένο και αφυδατωμένο δέρμα, με ορατές δυσχρωμίες, πανάδες και κηλίδες, λεπτές γραμμές και ρυτίδες είναι η εικόνα που αντικρίζει κανείς με την επιστροφή του από τις διακοπές. Η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία PRP είναι η θεραπεία εκλογής που χαρίζει βαθιά ενυδάτωση, επαναφορά του ομοιόμορφου τόνου και της λάμψης της επιδερμίδας μας πιο εύκολα και με μεγαλύτερη ασφάλεια από ποτέ.

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πρόκειται για μια απόλυτα φυσική μέθοδο ανάπλασης, αναδόμησης και λάμψης και αποτελεί ό,τι πιο καινοτόμο έχει να επιδείξει η σύγχρονη αισθητική δερματολογία. Η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία PRP , χάρη στις αναπλαστικές και αντιγηραντικές της ιδιότητες, προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και αναζωογόνηση, ενώ επαναφέρει τον ομοιόμορφο τόνο στην επιδερμίδα.

Η εφαρμογή της είναι πολύ απλή: Ο γιατρός λαμβάνει μια μικρή ποσότητα αίματος με μια απλή αιμοληψία, το οποίο υφίσταται ειδική επεξεργασία με φυγοκέντρηση και απομονώνεται το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα (PRP). Στη συνέχεια το πλάσμα ενεργοποιείται με την προσθήκη ιόντων ασβεστίου και νουκλεοτιδίων. Με την προσθήκη ιόντων ασβεστίου επιτυγχάνεται η ενεργοποίηση των αιμοπεταλίων του πλάσματος και η ακόλουθη αξιοποίηση των αυξητικών παραγόντων

τους. Οι αυξητικοί παράγοντες που αποτελούν πρωτεΐνες οι οποίες αποκαθιστούν βλάβες στο δέρμα και ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης εφαρμόζονται στο πρόσωπο, στο λαιμό και στο ντεκολτέ, ενέσιμα ή και μη, με τη βοήθεια μιας ειδικής microneedling συσκευής. Η όλη διαδικασία γίνεται στο ιατρείο και είναι εντελώς ανώδυνη και αναίμακτη.

ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια έχουν τεράστια αναγεννητική ικανότητα μέσω της παραγωγής αυξητικών παραγόντων, με συνέπεια να ενεργοποιούνται τα βλαστοκύτταρα του δέρματος και οι ινοβλάστες και να παράγονται νέο κολλαγόνο και ελαστίνη από τα κύτταρα της επιδερμίδας. Η όλη διαδικασία διαρκεί μόλις 30 λεπτά και η επιστροφή στο καθημερινό πρόγραμμα είναι άμεση, γι’ αυτό άλλωστε και πολλοί επώνυμοι προτιμούν τη μέθοδο αυτή ως φυσικό lifting, γυρίζοντας

το χρόνο πίσω, χωρίς να αλλοιώνονται οι εκφράσεις τους ή να εισάγουν ξένες ουσίες στον οργανισμό τους.

Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και με μεγάλη διάρκεια και αφορούν την ανάπλαση και σύσφιγξη του δέρματος, τη μείωση των λεπτών γραμμών, των ουλών ακμής και της χαλάρωσης, την ενίσχυση της λάμψης και την τόνωση του δέρματος, αλλά ακόμα και τη βελτίωση των πρόσφατων ραγάδων ή τη μείωση της τριχόπτωσης σε άνδρες και γυναίκες.