Το 1ο Workshop Ενέσιμων Θεραπειών της CDM σημείωσε μεγάλη επιτυχία!

Το 1ο Workshop Ενέσιμων Θεραπειών της CDM σημείωσε μεγάλη επιτυχία!

Η Cosmetic Derma Medicine, πρότυπος Κλινική Αισθητικής & Κλινικής Δερματολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής, διοργάνωσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα Hands-on Workshop με θέμα «Ενέσιμες Θεραπείες Προσώπου: Νευροτοξίνη & Υαλουρονικό Οξύ».

Το 1ο Workshop Ενέσιμων Θεραπειών απευθυνόταν σε όλους τους συναδέλφους, τόσο σε έμπειρους Δερματολόγους και Πλαστικούς Χειρουργούς, όσο και σε νεότερους συναδέλφους, που ενδιαφέρονται για τις νέες τεχνικές στον τομέα των ενέσιμων θεραπειών. Σκοπός του Εκπαιδευτικού αυτού Workshop ήταν η ιατρική εκπαίδευση των συμμετεχόντων και για το λόγο αυτό περιλάμβανε θεωρητικές διαλέξεις, αλλά και πρακτική εφαρμογή των ενέσιμων αυτών θεραπειών.

Το Workshop, που έλαβε χώρα το Σάββατο 30/6 στην Κλινική Cosmetic Derma Medicine στη Γλυφάδα, είχε μεγάλη απήχηση, καθώς συγκέντρωσε Ιατρούς από όλη την Ελλάδα. Οι εξειδικευμένοι Δερματολόγοι της Cosmetic Derma Medicine, Δρ. Αμαλία Τσιατούρα, Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη, Δρ. Μιχάλης Τσανάκας και Δρ. Σεβαστή Αφαντενού, παρουσίασαν όλες τις νέες εξελίξεις και πρωτοποριακές μεθόδους, στις εφαρμογές της Νευροτοξίνης και του Υαλουρονικού Οξέος στην Αισθητική Ιατρική, ενώ στη συνέχεια εκπαίδευσαν τους συμμετέχοντες Ιατρούς πάνω σε πραγματικά περιστατικά.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του Workshop είχε ως εξής:

1ο Μέρος: Θεωρητικό Μέρος & Ερωταπαντήσεις

  • Δρ. Μιχάλης Τσανάκας, «Ιατρικές εφαρμογές της νευροτοξίνης»
  • Δρ. Αμαλία Τσιατούρα, «Οι εφαρμογές της νευροτοξίνης στην αισθητική ιατρική»
  • Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη, «Οι εφαρμογές του υαλουρονικού οξέος στην αισθητική ιατρική»
  • Δρ. Σεβαστή Αφαντενού, «Επιπλοκές ενέσιμων θεραπειών και τρόποι αντιμετώπισης»

Στο ενδιάμεσο, ακολούθησε διάλειμμα, στο οποίο οι συμμετέχοντες μπορούσαν να απολαύσουν κάποιο ελαφρύ γεύμα από τον πλούσιο μπουφέ ή ένα δροσιστικό ρόφημα στους εξωτερικούς χώρους της κλινικής, προτού ξεκινήσει το πρακτικό μέρος του Workshop.

2ο Μέρος: Πρακτική Εφαρμογή

Κατά τη διάρκεια του 2ου μέρους του Workshop, οι συμμετέχοντες Ιατροί μπορούσαν να παρακολουθήσουν την εφαρμογή των ενέσιμων θεραπειών σε πραγματικά περιστατικά, καθώς επίσης και να εφαρμόσουν οι ίδιοι κάποια θεραπεία, υπό την επίβλεψη των Ιατρών/Εκπαιδευτών της κλινικής Cosmetic Derma Medicine.

Η συμμετοχή των Ιατρών στο Workshop ήταν ελεύθερη και μετά το πέρας του σεμιναρίου δόθηκαν πιστοποιητικά παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.

Ο διακεκριμένος στο χώρο της υγείας Ιατρικός Όμιλος Cosmetic Derma Medicine Medical Group, με γνώμονα τη συνεχή εκπαίδευση και μετάδοση εξειδικευμένης γνώσης, καθώς επίσης και με στόχο τη γνωριμία με συναδέλφους από την Αθήνα, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα, προγραμματίζει νέες εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο προσεχές μέλλον, τόσο μέσω της Cosmetic Derma Medicine, όσο και μέσω της κλινικής μεταμόσχευσης μαλλιών Advanced Hair Clinics.

Μείνετε συντονισμένοι!