Οι καλύτερες θεραπείες για την Ακμή

Για τις θεραπείες μας έχουν γράψει:

Ακμή

Οι καλύτερες θεραπείες για ακμή Με φάρμακα ή χωρίς

Σπυράκια, μαύρα στίγματα, επώδυνες κύστεις, ερεθισμοί, ουλές και σημάδια… Έχετε κουραστεί να δοκιμάζετε κρέμες και γιατροσόφια, να μην μπορείτε να μακιγιαριστείτε όπως θα θέλατε, να προσπαθείτε να καλύψετε τα σπυράκια με τόνους make up και τελικά να τα σπάτε, εξαπλώνοντας τη μόλυνση… Μην ταλαιπωρείστε άλλο.

Η εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα της Cosmetic Derma Medicine θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα στη ρίζα του, αλλάζοντας την εμφάνιση και τη διάθεσή σας. Ανακαλύψτε σήμερα τις θεραπείες για την ακμή που προσφέρουν θεαματικό αποτέλεσμα και λείο, φωτεινό δέρμα, με ομοιόμορφο χρώμα, χωρίς σημάδια και ουλές – σε λίγες μόνο συνεδρίες!

  • 100% εξατομικευμένη θεραπεία – 100% αποτέλεσμα

  • Θεαματική βελτίωση της ποιότητας του δέρματος & λείανση ουλών

  • Άμεσα ορατά αποτελέσματα, χωρίς πόνο και ταλαιπωρία

  • Στοχευμένες θεραπείες για την ακμή στο ντεκολτέ, την πλάτη και το σώμα

  • Επιδερμίδα λεία και φωτεινή χωρίς σημάδια

  • Αποτέλεσμα από την 1η κιόλας συνεδρία

Αποτελέσματα

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ CDM TRANSFORMATIONS™

Οι κορυφαίες θεραπείες για την ακμή, με φάρμακα ή χωρίς

  • Δερματολογικός καθαρισμός προσώπου

    Χρόνος Θεραπείας Έως 60 λεπτά
    Διάρκεια Αποτελέσματος 3-6 μήνες
    Επίπεδο Πόνου Ανώδυνα
    Κόστος Προσιτό σε όλους
    Ορατό αποτέλεσμα Άμεσα
    Τεχνική Μη επεμβατική θεραπεία
    Αναισθησία Χωρίς
    Διάρκεια αποθεραπείας Μηδενική
  • HydraBeauty

    Χρόνος Θεραπείας 60 λεπτά
    Διάρκεια Αποτελέσματος 3-6 μήνες
    Επίπεδο Πόνου Ανώδυνα
    Κόστος Προσιτό σε όλους
    Ορατό αποτέλεσμα Άμεσα
    Τεχνική Μη επεμβατική θεραπεία
    Αναισθησία Χωρίς
    Διάρκεια αποθεραπείας Μηδενική
  • Φωτοδυναμική θεραπεία

    Χρόνος Θεραπείας 10 – 15 λεπτά
    Διάρκεια Αποτελέσματος Έως 6 μήνες
    Επίπεδο Πόνου Ανώδυνα
    Κόστος Προσιτό σε όλους
    Ορατό αποτέλεσμα Άμεσα & τελειοποίηση με την ολοκλήρωση ενός κύκλου συνεδριών
    Τεχνική Μη επεμβατική θεραπεία
    Αναισθησία Χωρίς
    Διάρκεια αποθεραπείας Μηδενική
  • Χημικό peeling

    Χρόνος Θεραπείας 5-10 λεπτά
    Διάρκεια Αποτελέσματος Έως 6 μήνες
    Επίπεδο Πόνου Ανώδυνα
    Κόστος Προσιτό σε όλους
    Ορατό αποτέλεσμα Ανάλογα με το είδος του peeling, από άμεσα μέχρι 7 ημέρες μετά τη θεραπεία
    Τεχνική Μη επεμβατική θεραπεία
    Αναισθησία Χωρίς
    Διάρκεια αποθεραπείας Ανάλογα με το είδος του peeling

Δίπλα σας για κάθε απορία

Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

YouTube video

Με την ακμή δεν παίζουμε!

Η Δρ. Αμαλία Τσιατούρα, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, εξηγεί τα είδη της ακμής και τις 2 βασικές θεραπείες που θα βοηθήσουν το δέρμα σου να καθαρίσει.

Έχεις ακμή; Ίσως πρέπει να αποχωριστείς κάποια καλλυντικά σου!

Ορισμένα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ρουτίνα μπορεί να ευθύνονται για την εμφάνιση ή την επιδείνωση της ακμής στο δέρμα μας.

Η Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος εξηγεί ποια είναι αυτά.

@cdm_gr Ακμή και σωστά καλλυντικά! Δες τι πρέπει να γνωρίζεις από την Δρ Μάμαλη❤️ ##cosmeticdermamedicine##fypシ゚viral##cosmetics##acne##skincare##beautytok##beautyhack##tipsandtricks##acneskin##dermatologist##fypシ゚viral🖤video ♬ πρωτότυπος ήχος – Cosmetic Derma Medicine

Γιατί μπορεί να μην βλέπεις αποτέλεσμα από τη θεραπεία;

Οι πιθανοί λόγοι που η θεραπεία με τρετινοΐνη για την ακμή δεν είναι αποτελεσματική. Ποια είναι η συμβουλή της Δρ. Αμαλίας Τσιατούρα, Δερματολόγου – Αφροδισιολόγου;

@cdm_gr Κρέμα #τρετινοΐνης ! Πως μπορεί να σε βοηθήσει στην #ακμη; Δες τις θεραπείες που προτείνει η Δρ @Amalia Tsiatoura 🙋🏽‍♀️💧🙋🏽‍♀️💥💧❤️ #skincaretips #acnetreatment #acne #cosmeticdermamedicine #fypシ゚viral #fypp #skincaretips #dermatology #dermatologist ♬ πρωτότυπος ήχος – Cosmetic Derma Medicine

Αλήθειες & Μύθοι για την ακμή

Τα τρία don’ts για άριστο αποτέλεσμα στις θεραπείες για την ακμή, όπως μας τα εξηγεί η Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος

ΟΙ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΜΗ

Φωτοδυναμική θεραπεία PDT

Ανώδυνα και αποτελεσματικά, η φωτοδυναμική θεραπεία (PDT) εκμεταλλεύεται τη δύναμη του φωτός και προσφέρει διπλό θετικό αποτέλεσμα: καταπολεμά οριστικά τη ρίζα της ακμής και της ροδόχρου νόσου, χωρίς τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα της τοπικής ή συστηματικής λήψης αντιβιοτικών, ορμονών και ρετινοειδών.

Από την πρώτη κιόλας συνεδρία, μειώνεται η ορατή και μη φλεγμονή στο δέρμα, το χρώμα γίνεται πιο ομοιόμορφο και παύουν να «ξεπροβάλλουν» καινούργια σπυράκια. Η μοναδική αποτελεσματικότητα της θεραπείας βασίζεται στον συνδυασμό του ορατού φωτός -μπλε και κόκκινου- που εκπέμπεται κατά τη συνεδρία. Η δράση του περιορίζει τον πληθυσμό του βακτηριδίου P. Acnes που σχετίζεται με την ακμή και την έκκριση σμήγματος. Bonus έκπληξη: η θεραπεία αυτή βελτιώνει την πυκνότητα και τη χαλάρωση της επιδερμίδας!

Φωτοθεραπεία ακμής.

Δερματολογικός καθαρισμός

Η first class θεραπεία προσώπου για ακμή: σε μία μόνο συνεδρία αποσυμφορεί τους πόρους, απομακρύνει το πλεονάζον σμήγμα και αποτρέπει την ανάπτυξη φλεγμονών. Στην Cosmetic Derma Medicine, ο καθαρισμός συνδυάζεται με δερμοαπόξεση με διαμάντι, κατά την οποία αφαιρείται ακίνδυνα και ελεγχόμενα το ταλαιπωρημένο επιφανειακό στρώμα της επιδερμίδας (κερατίνη στιβάδα), διεγείρεται η επούλωση και βελτιώνεται η όψη και η υφή του δέρματος.

Το αποτέλεσμα: Πιο καθαρή, υγιής, λαμπερή, ενυδατωμένη και ελαστική επιδερμίδα και φυσικά λιγότερες εξάρσεις ακμής!

HydraBeauty

Μία premium θεραπεία προσώπου ιδανική για κάθε δέρμα και για κάθε ηλικία. Η θεραπεία HydraBeauty Υδροδερμοαπόξεση περιλαμβάνει 8 στάδια, όσες και κεφαλές, και συνδυάζει τον καθαρισμό με βαθιά ενυδάτωση, λάμψη και ήπια σύσφιξη της επιδερμίδας.

Δρώντας στοχευμένα κατά της ακμής, η ήπια δερμοαπόξεση αφαιρεί ανώδυνα και ελεγχόμενα το ταλαιπωρημένο επιφανειακό στρώμα της επιδερμίδας (κερατίνη στιβάδα). Η κεφαλή scruber που ακολουθεί καθαρίζει σε βάθος αλλά ανώδυνα τους πόρους και απομακρύνει το σμήγμα, ενώ το στάδιο της φωτοθεραπείας αποστειρώνει το δέρμα, εξουδετερώνοντας τα βακτήρια της ακμής. Αμέσως μετά τη συνεδρία θα νιώσετε και θα δείτε το δέρμα σας πιο φωτεινό και υγιές!

Χημικό peeling

Εξατομικευμένη, κλασική και δοκιμασμένη θεραπεία που μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια στο ακνεϊκό δέρμα, σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Το αποτέλεσμα του χημικού peeling, με σύνθεση που θα επιλέξει ο γιατρός ανάλογα με την ποιότητα και την κατάσταση της επιδερμίδας σας, θα φέρει σε λίγες ημέρες στην επιφάνεια το πιο υγιές και άσπιλο δέρμα σας, με ομοιόμορφο χρώμα, χωρίς ουλές και σημάδια που μπορεί να έχει αφήσει η ακμή.

Αντιμετώπιση ακμής με χημικό peeling.

Θεραπείες για την ακμή

Με φάρμακα

Η ακμή είναι μία νόσος του δέρματος και ο δερματολόγος είναι ο γιατρός που θα αξιολογήσει ποια είναι η κατάλληλη θεραπεία, ή συνδυασμός θεραπειών, για την δική σας περίπτωση. Συχνά, οι θεραπείες για την ακμή περιλαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή σε μορφή κρέμας, γέλης (gel) ή χαπιών που περιλαμβάνουν μια από τις παρακάτω φαρμακευτικές ουσίες ή συνδυασμό αυτών:

  • Ρετινοειδή
  • Θείο και άλλες στυπτικές ουσίες
  • Αζελαϊκό οξύ
  • Ρετινοειδές σε συνδυασμό με αντιβιοτικό

Στις γυναίκες, ακόμα και σε ηλικίες μεγαλύτερες των 40 ετών, μπορούν να εμφανιστούν συμπτώματα ακμής σε περιόδους άγχους ή όταν πλησιάζει η εμμηνορρυσία, εξαιτίας ορμονικών αλλαγών. Στην περίπτωση αυτή, μια ορμονική θεραπεία ή αντισυλληπτικά χάπια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αντιμετώπιση της ακμής.

Σε περιπτώσεις σοβαρής ακμής που συνοδεύεται από οζίδια και κύστεις και συχνά αφήνει ουλές, μια πιο αποτελεσματική θεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε πιο καθαρό δέρμα και να αποτρέψετε νέες ουλές. Η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει:

  • Συνταγογραφούμενα φάρμακα για την ακμή + αντιβιοτικά
  • Ορμονοθεραπεία
  • Ισοτρετινοΐνη
  • Οξική κυπροτερόνη (αντιανδρογόνο για γυναίκες)

Σημαντικές πληροφορίες

  • Στα πρώτα στάδια, η ακμή αντιμετωπίζεται πιο εύκολα και αποτρέπεται η δημιουργία ουλών και σημαδιών

  • Οι φαρμακευτικές αγωγές για την ακμή χρειάζονται προσοχή -ή διακοπή- σε περίπτωση εγκυμοσύνης

  • Τα αντιβιοτικά χορηγούνται με μέτρο ώστε να μην αυξηθεί η αντίσταση των βακτηρίων στη θεραπεία

  • Εμπιστευτείτε το γιατρό σας και τηρήστε τη θεραπεία, δίνοντάς της χρόνο για να δράσει

  • Ο επιμελής καθαρισμός του προσώπου στο σπίτι συμβάλει στην πρόληψη και τον περιορισμό των εξάρσεων της ακμής

  • Για την περιποίηση του προσώπου σας επιλέγετε προϊόντα ειδικά για ακνεϊκό δέρμα

Ιατρεία Cosmetic Derma Medicine

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Η εξειδικευμένη Ιατρική ομάδα, οι σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και οι μοντέρνοι και πολυτελείς χώροι των κλινικών προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς.

Ακμή

Τι είναι

Η ακμή είναι μια φλεγμονώδης διαταραχή των σμηγματογόνων αδένων. Πρόκειται για μία από τις πιο κοινές δερματολογικές διαταραχές και θεωρείται χρόνια νόσος. Η ακμή αποτελεί τη συνηθέστερη αιτία επίσκεψης εφήβων, αλλά και ενηλίκων, στον δερματολόγο.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ (NIH), περίπου το 80% των ατόμων μεταξύ των ηλικιών 11 και 30 θα εμφανίσουν κάποια στιγμή έξαρση ακμής. Αν και συνηθέστερα η ακμή υποχωρεί μέχρι την ηλικία των 30, υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να επιμένει ακόμη και μέχρι τα 40 ή 50 χρόνια. Το 20% των ατόμων που προσβάλλονται θα αναπτύξει σοβαρή ακμή που δημιουργεί ουλές.

Ακμή τι είναι.

Τι να περιμένετε στην επίσκεψη για θεραπεία της ακμής

  • Η αρχική εκτίμηση

    Στην πρώτη επίσκεψη ο ιατρός εξετάζει κλινικά τα σημεία στο πρόσωπο ή το σώμα όπου εμφανίζεται πρόβλημα ακμής και σημαδιών ώστε να καταλήξει σε μία εξατομικευμένη και αποτελεσματική θεραπεία ή συνδυασμό θεραπειών.

  • Η διάγνωση

    Στις περισσότερες περιπτώσεις, η διάγνωση της ακμής γίνεται με κλινική εξέταση από τον δερματολόγο. Σπάνια, ο ιατρός μπορεί να χρησιμοποιήσει έναν στυλεό λήψης δείγματος ή να ξύσει μια βλάβη ή φλύκταινα για μικροβιολογική εξέταση ή καλλιέργεια προκειμένου να αποκλείσει άλλες πηγές μόλυνσης. Ωστόσο, σε σοβαρές και περίπλοκες καταστάσεις ακμής, πιθανόν ο δερματολόγος να σας συστήσει επιπλέον εξετάσεις.

    Στις γυναίκες, μπορεί να ζητηθούν ορμονικές εξετάσεις αίματος για την αναζήτηση καταστάσεων όπως η εγκυμοσύνη, η υπερβολική παραγωγή προλακτίνης, το σύνδρομο Cushing και η υψηλή τεστοστερόνη (δείκτης πολυκυστικών ωοθηκών).

  • Η κατάλληλη θεραπεία

    Έχοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, ο ιατρός θα καταλήξει στη θεραπεία ή τον συνδυασμό θεραπειών που ταιριάζουν στην δική σας περίπτωση. Για παράδειγμα, το σχήμα της θεραπείας που θα προτείνει εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως οι παρακάτω:

    • Ποια μορφή ακμής έχετε
    • Περιοχές εμφάνισης ακμής στο δέρμα σας
    • Ποιες θεραπείες ακμής έχετε κάνει στο παρελθόν
    • Ποια είναι η ηλικία σας
    • Εάν η ακμή άφησε μαύρα στίγματα ή ουλές
    • Εάν η ακμή ξεκίνησε μέσα στην πανδημία κορονοϊού

Θεραπείες για τις ουλές ακμής

CO2 Fractional Laser

Η χρήση του CO2 Fractional Laser στην αντιμετώπιση των ουλών ακμής είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική και δοκιμασμένη στο χρόνο. Η διάρκεια και ο αριθμός των συνεδριών εξαρτώνται από την έκταση του προβλήματος και ο σχεδιασμός της θεραπείας είναι ξεχωριστός για κάθε ασθενή.

Με την εφαρμογή του laser εξαχνώνεται η εξωτερική στοιβάδα της επιδερμίδας όπου εντοπίζονται οι βλάβες, τα σημάδια, οι δυσχρωμίες και η φωτογήρανση, αναγκάζοντας τις βαθύτερες στοιβάδες να «δουλέψουν» πιο εντατικά, βελτιώνοντας την όψη και την ποιότητα του δέρματος. Πρόκειται για μία θεραπεία που βελτιώνει την όψη και την υφή του δέρματος και προσφέρει εμφανή αποτελέσματα σε ελάχιστο χρόνο.

Aντιμετώπιση των ουλών ακμής με laser.

Πλεονεκτήματα

  • Σβήνει σημάδια και ουλές ακμής – νέες ή παλαιότερες

  • Καθαρό και υγιές δέρμα, με αυξημένη ελαστικότητα και λάμψη

  • Αποτέλεσμα από την 1η κιόλας συνεδρία

  • Ήπιος ερεθισμός και οίδημα για λίγες ημέρες – που καλύπτεται με make up

  • Βελτιώνει την υφή και το χρωματικό τόνο συνολικά στο πρόσωπο

  • Ενδείκνυται σε κάθε ηλικία, για γυναίκες και άντρες

Θεραπείες για τις ουλές της ακμής

Θεραπεία βαθιάς ενυδάτωσης

Ενυδάτωση της επιδερμίδας, λείανση ουλών και σημαδιών και φωτεινότητα σε μία θεραπεία: Το εξειδικευμένο μείγμα της βαθιάς ενυδάτωσης εφαρμόζεται ανώδυνα με ειδική συσκευή «πένα» δημιουργώντας ελεγχόμενους μικροτραυματισμούς στην επιδερμίδα. Αποτέλεσμα: βαθιά θρέψη, ορατή διαφορά στην ποιότητα της επιδερμίδας και, με τις απαραίτητες επαναλήψεις, μειώνονται σημαντικά ουλές και ορατές ατέλειες.

Αντιμετώπιση ακμής με μεσοθεραπεία.

Πλεονεκτήματα

  • Ενυδάτωση και βελτίωση στην όψη και την υφή του δέρματος

  • Πιο φωτεινή επιδερμίδα, χωρίς δυσχρωμίες και σημάδια

  • Σβήσιμο ουλών και μείωση των λεπτών ρυτίδων

Ερωτήσεις και απαντήσεις για την ακμή