Μήνας ευαισθητοποίησης για τη γυροειδή αλωπεκία

Σεπτέμβριος: Μήνας ευαισθητοποίησης για τη γυροειδή αλωπεκία

Ο Σεπτέμβριος έχει θεσπιστεί ως μήνας ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης για τη γυροειδή αλωπεκία, ένα αυτοάνοσο νόσημα με άγνωστη αιτιολογία, το οποίο εμφανίζεται τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες προκαλώντας μερική ή ολική απώλεια μαλλιών.

Σύμφωνα με έρευνα του οργανισμού National Alopecia Areata Foundation, περισσότεροι από 150 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από γυροειδή αλωπεκία.

Είναι σημαντικό να τονιστεί πως παρότι η Γυροειδής Αλωπεκία είναι μία αυτοάνοση κατάσταση, έχει δειχθεί πως υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που ευθύνονται για την εμφάνισή της όπως το έντονο stress, οι ορμονικές διαταραχές, κάποιος τοπικός τραυματισμός, αλλά και η κύηση. Αν και στις περισσότερες περιπτώσεις υποχωρεί μόνη της μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, ενδέχεται να μείνει σε ενεργή μορφή για χρόνια.

Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για την αντιμετώπιση της, είναι η έγκαιρη διάγνωση από δερματολόγο, ο οποίος είναι σε θέση να προτείνει το κατάλληλο πλάνο θεραπείας. Υπάρχει η επιλογή της συντηρητικής θεραπείας, όπως η Θεραπεία Τριχόπτωσης με Αυτόλογους Αυξητικούς Παράγοντες, αλλά και φαρμακευτικές αγωγές όπως η θεραπεία με μινοξιδίλη. Εάν η κατάσταση το επιτρέπει, προτείνονται και επεμβατικές λύσεις, όπως η Μεταμόσχευση Μαλλιών με την ελάχιστα επεμβατική μέθοδο FUE, μέσω της διεθνώς βραβευμένης κλινικής μαλλιών Advanced Hair Clinics.

Με αυτή την πολύ σημαντική αφορμή και με γνώμονα την αντιμετώπιση μιας νόσου με σημαντική επίπτωση στην ψυχολογία του ατόμου, η Δερματολογική Κλινική Cosmetic Derma Medicine προσφέρει μέχρι τις 30/9 μία δωρεάν ενημερωτική συνεδρία και διάγνωση με τους δερματολόγους της κλινικής.