Θηλώματα

Για τις θεραπείες μας έχουν γράψει:

Τί είναι τα Θηλώματα | Cosmetic Derma Medicine

Οι καλύτερες θεραπείες για Θηλώματα

Τα θηλώματα μοιάζουν με μικρές κρεατοελιές και είναι μικρά, στρογγυλά, καλοήθη ογκίδια του δέρματος. Τα θηλώματα οφείλονται στους ιούς HPV, τους ιούς δηλαδή που προκαλούν τις μυρμηκιές και τα κονδυλώματα, με τη μόνη διαφορά ότι δεν είναι εξίσου μεταδοτικά. Συνήθως το χρώμα τους είναι ίδιο με αυτό του δέρματος, ενώ μπορεί να είναι ροδαλά, καστανά ή ακόμη και σκουρόχρωμα. Στην τελευταία περίπτωση, τα θηλώματα μοιάζουν με κοινούς σπίλους (ελιές).

  • Η Νο1 θεραπεία για τα θηλώματα είναι το laser CO2: ασφαλές, γρήγορο και αποτελεσματικό

  • Το laser CO2 παρουσιάζει μικρότερο κίνδυνο υποτροπής σε σχέση με άλλες θεραπείες

  • Στοχεύει ακριβώς πάνω στο θήλωμα, ανεξαρτήτως μεγέθους και εξασφαλίζει ολοκληρωτική καταστροφή της βλάβης

  • Το laser εστιάζει στη βλάβη αφήνοντας ανέπαφο το υγιές δέρμα

  • Θεραπεία χωρίς πόνο, χωρίς σημάδια και ουλές

  • Μόνιμο αποτέλεσμα εφόσον αντιμετωπιστούν όλα τα θηλώματα της περιοχής

Αφαίρεση θηλωμάτων με laser

Χρόνος θεραπείας 5-10 λεπτά
Ορατά αποτελέσματα Άμεσα
Διάρκεια αποτελέσματος Μόνιμο
Κόστος Διαμορφώνεται κατά περίπτωση
Επίπεδο πόνου Ανώδυνα
Ειδικότητα ιατρού Δερματολόγος, Πλαστικός χειρουργός
Τεχνική Αναίμακτη
Αναισθησία Αναισθητική κρέμα
Διάρκεια αποθεραπείας Μηδενική
Ενημερωτικό ραντεβού Δωρεάν

Ιατρεία Cosmetic Derma Medicine

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Η εξειδικευμένη Ιατρική ομάδα, οι σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και οι μοντέρνοι και πολυτελείς χώροι των κλινικών προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς.

Δίπλα σας για κάθε απορία

Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

YouTube video

Θηλώματα

Τι είναι

Τα θηλώματα είναι καλοήθεις όγκοι με συγκεκριμένη μορφολογία και οφείλονται στον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων – HPV. Οι αλλοιώσεις αυτές, που ονομάζονται θηλώματα, έχουν συνήθως έναν μισχωτό κεντρικό αγγειακό πυρήνα, γύρω από τον οποίο αναπτύσσεται επιθηλιακός ιστός – με απλά λόγια, εμφανίζονται σαν ένα τμήμα μαλακού και κρεμάμενου δέρματος. Αποτελούν μία αρκετά συχνή πάθηση του δέρματος και το μέγεθός τους πάνω στο δέρμα κυμαίνεται από λίγα χιλιοστά έως 3 εκατοστά διάμετρο και έως 5 εκατοστά ύψος.  Στην περίπτωση που είναι αρκετά ευμεγέθη με λεπτό μίσχο ονομάζονται κρεμάμενη τέρμινθος. Συνήθως έχουν το ίδιο χρώμα με το δέρμα και εμφανίζονται σε ομάδες το ένα κοντά στο άλλο.

Τι είναι θηλώματα.

Θηλώματα

Θεραπεία με laser

Η θεραπεία των θηλωμάτων με CO2 Laser είναι η πρώτη επιλογή του δερματολόγου καθώς οδηγεί σε πλήρη εξάλειψη των υπαρχουσών βλαβών, χωρίς να δημιουργεί σημάδια και ουλές στο δέρμα. Η χρήση του είναι ανώδυνη, αναίμακτη και αμέσως μετά τη θεραπεία ο ενδιαφερόμενος επιστρέφει άμεσα στις δραστηριότητές του. Η δέσμη του CO2 Laser κατευθύνεται με ακρίβεια χιλιοστού στο σημείο που θέλουμε χωρίς να επηρεάζεται καθόλου ο γύρω υγιής ιστός.

Η θεραπεία των θηλωμάτων με laser CO2 είναι εύκολη, γρήγορη, ανώδυνη και με εξαιρετικά αποτελέσματα, ενώ σχετίζεται με τον μικρότερο κίνδυνο υποτροπής σε σχέση με τις άλλες μεθόδους θεραπείας.

Αντιμετώπιση θηλωμάτων με Laser.

Θηλώματα

Εμφάνιση & Συμπτώματα

Τα θηλώματα είναι συνήθως ασυμπτωματικά και είναι ιδιαίτερα συχνά σε άτομα μετά την ηλικία των 25-30. Εάν μεγαλώσουν σε μέγεθος ή πολλαπλασιαστούν μπορεί να προκαλέσουν:

  • κνησμό
  • αίσθημα καύσου
  • αιμορραγία σε περίπτωση αυτοτραυματισμού

Εμφανίζονται συνήθως σε θερμές και υγρές περιοχές του σώματος, όπου το δέρμα δημιουργεί πτυχές και ευνοεί την ανάπτυξη των ιών HPV. Τέτοιες περιοχές είναι ο λαιμός, το πρόσωπο και κυρίως τα βλέφαρα, οι μασχάλες, το στήθος και οι βουβωνικές περιοχές. Τα θηλώματα στα γεννητικά όργανα απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή πριν απομακρυνθούν και πρέπει να αποκλείεται κάθε πιθανότητα συσχέτισής τους με τα κονδυλώματα. Το ίδιο ισχύει και στα θηλώματα κόλπου και τα θηλώματα πρωκτού.

Το ξύσιμο ή το τρίψιμο μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή των θηλωμάτων. Στην περίπτωση αυτή παρατηρείται οίδημα και πόνος. Σε αρκετές περιπτώσεις, η φλεγμονή που ακολουθεί τον τραυματισμό των θηλωμάτων μπορεί να απαιτήσει την χρήση τοπικών ή συστηματικών αντιβιοτικών.

Πως είναι τα θηλάματα και ποια είναι τα συμπτώματα τους.

Θηλώματα

Διάγνωση & άλλες θεραπευτικές επιλογές

Διάγνωση

Διάγνωση θηλωμάτων.

Η διάγνωση των θηλωμάτων πρέπει να γίνεται αποκλειστικά από Δερματολόγο, τονίζει η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Δρ. Αμαλία Τσιατούρα και είναι κλινική, με εξαίρεση ορισμένες περιπτώσεις όπου απαιτείται βιοψία ή HPV-DNA test. Σε κάθε περίπτωση, η θεραπεία των θηλωμάτων είναι επιβεβλημένη, τόσο για ιατρικούς, όσο και για αισθητικούς λόγους.

Αντιμετώπιση θηλωμάτων με κρυοθεραπεία (υγρό άζωτο)

Αντιμετώπιση θηλωμάτων με κρυοθεραπεία.

Η θεραπεία θηλωμάτων μπορεί να γίνει με τη μέθοδο της κρυοχειρουργικής. Το υγρό άζωτο, είτε με απευθείας ψεκασμό, είτε με τη χρήση μεταλλικού κρυοδίου ψύχει το θήλωμα, με αποτέλεσμα αυτό να συρρικνώνεται και να αποπίπτει. Η αφαίρεση θηλωμάτων με τον τρόπο αυτό είναι από τις παλαιότερες και γνωστότερες μεθόδους αφαίρεσης θηλωμάτων. Έχει όμως ένα μειονέκτημα: τα θηλώματα δεν εξαφανίζονται αμέσως αλλά χρειάζονται λίγες μέρες για να εξαλειφθούν και κάποια από αυτά ενδέχεται να χρειαστούν πάνω από μία συνεδρία.

Το θήλωμα ψύχεται στους -196οC, με αποτέλεσμα να σταματά η αγγείωση και αιμάτωσή του και να νεκρώνεται. Η αφαίρεση θηλωμάτων με τη μέθοδο της κρυοθεραπείας, μερικές φορές, οδηγεί σε βλάβη των γύρω ιστών και κατά συνέπεια δημιουργεί ουλές και σημάδια.

Αντιμετώπιση θηλωμάτων με διαθερμοπηξία (ηλεκτροκαυτηριασμός)

Αντιμετώπιση θηλωμάτων με ηλεκτροκαυτηριασμό.

Με αυτή τη μέθοδο αφαίρεσης των θηλωμάτων, λαμβάνει χώρα εφαρμογή ηλεκτρισμού και θερμικής ενέργειας (ηλεκτροκαυτηρίαση θηλωμάτων). Είναι μία αρκετά επώδυνη μέθοδος που μπορεί να οδηγήσει σε μετεγχειρητικές ουλές.

Χρήσιμες πληροφορίες

  • Μετάδοση

    Τα θηλώματα, αν και οφείλονται σε διαφορετικούς γονότυπους του ιού HPV, δεν μεταδίδονται εύκολα από άτομο σε άτομο. Ωστόσο κάποια άτομα εμφανίζουν μεγαλύτερη ευαισθησία και προδιάθεση στον ιό. Μπορούν όμως να εξαπλωθούν στο ίδιο το άτομο μετά από τρίψιμο ή τραυματισμό της περιοχής. Κύριοι υπεύθυνοι για τα θηλώματα είναι οι HPV 6 και HPV 11, καθώς και πλήθος άλλων τύπων χαμηλού κινδύνου HPV ιών.

  • Αίτια εμφάνισης

    Αν και τα θηλώματα μπορούν να εμφανιστούν σε όλους, η εμφάνισή τους ευνοείται από τους ακόλουθους προδιαθεσικούς παράγοντες:

    • Σωματικό Βάρος (Υπέρβαρα ή Παχύσαρκα άτομα)
    • Εγκυμοσύνη
    • Ενδοκρινοπάθειες
    • Δερματικοί Τραυματισμοί
    • Συνύπαρξη Μυρμηκιών ή Κονδυλωμάτων
    • Κληρονομικότητα

Συχνές Ερωτήσεις