Μειωτική στήθους


Μειωτική στήθους

Η επέμβαση για τη μείωση του μεγέθους του στήθους (σμίκρυνση στήθους) πραγματοποιείται είτε για λειτουργικούς λόγους, είτε για αισθητικούς.

Κλείστε ΡαντεβούΜια γυναίκα μπορεί να επιθυμεί τη μείωση του όγκου και του βάρους των μαστών της, καθώς τη δυσκολεύει στην καθημερινότητά της, την εμποδίζει στο να επιδοθεί σε αθλητικές δραστηριότητες, της δημιουργεί πόνο στον αυχένα και στην πλάτη, ή απλώς γιατί θεωρεί ότι η μείωση του μεγέθους του στήθους της θα είχε καλύτερα αισθητικά αποτελέσματα.

Μειωτική Στήθους | Ενδείξεις

Με την μειωτική στήθους το μέγεθος του στήθους μπορεί να μειωθεί από οποιοδήποτε μέγεθος στο επιθυμητό. Οι ενδείξεις για επέμβαση μειωτικής στήθους είναι οι ακόλουθες:

  • Στήθος που μετά από εγκυμοσύνες έχει παραμείνει δυσανάλογα μεγάλο
  • Μεγάλο στήθος δυσανάλογο με το υπόλοιπο σώμα που δημιουργεί αισθητικά ή ορθοπεδικά προβλήματα (πόνο σε πλάτη, μέση, ώμους)
  • Στήθος που οδηγεί σε περιορισμό των αθλητικών και λοιπών δραστηριοτήτων της γυναίκας
  • Ασυμμετρία μαστών ώστε να επανέλθουν οι μαστοί στο ίδιο μέγεθος
  • Συχνές μυκητιάσεις, παράτριμμα και φλεγμονές στην υπομάστιο πτυχή λόγω του μεγέθους του στήθους
  • Η μειωτική στήθους μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε ηλικία μετά την ενηλικίωση και έχει βρεθεί ότι λόγω μείωσης του μαζικού αδένα μειώνεται αντίστοιχα και η πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Μειωτική Στήθους | Επέμβαση

Υπάρχει μια πληθώρα τεχνικών μειωτικής στήθους που προσφέρουν καλά αποτελέσματα με μικρά ποσοστά επιπλοκών.

Με την ασθενή σε όρθια θέση σημειώνεται η μέση θωρακική γραμμή, ο άξονας των μαστών και η υπομαστικές άλω. Σημειώνεται η νέα θέση της θηλής η οποία θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 19-22 εκ από τη λαβή του στέρνου.

Η επέμβαση λαμβάνει χώρα υπό γενική αναισθησία με την ασθενή σε ημικαθιστή θέση και με τα άνω άκρα σε απαγωγή. Αφαιρείται δέρμα με κομμάτι μαζικού αδένα από τον άνω και τους πλάγιους πόλους των μαστών. Το μέγεθος και το σημείο όπου θα γίνει η τομή εξαρτώνται από το μέγεθος του μαστού, την ελαστικότητα του δέρματος, καθώς και την τεχνική της επέμβασης. Η τομή γίνεται γύρω από την περιοχή της θηλής και συνεχίζει καθέτως προς την υπομάστια πτυχή. Μετά την πραγματοποίηση των τομών, η θηλή τοποθετείται σε υψηλότερη θέση στο στήθος και ο μαστός αναδιαμορφώνεται στο αρχικό του σχήμα.

Η συρραφή των τραυμάτων γίνεται χρησιμοποιώντας πολλαπλές ενδοδερμικές ραφές, τοποθετείται παροχέτευση και πιεστική επίδεση των μαστών. Επίσης, εφόσον κριθεί αναγκαίο, μπορεί να μειωθεί το μέγεθος της θηλαίας άλω, του σκούρου δέρματος γύρω από τη θηλή. Ο βαθμός της μείωσης εξαρτάται από το σωματότυπο της κάθε γυναίκας.

Μειωτική Στήθους | Μετεγχειρητικά

Η πρώτη αλλαγή γίνεται τη δεύτερη μετεγχειρητική ημέρα οπότε αφαιρούνται και οι παροχετεύσεις.

Η ασθενής μπορεί την 2η ημέρα να φύγει από το νοσοκομείο με πιεστική περίδεση των μαστών. Η αφαίρεση των ραμμάτων γίνεται την 15η μετεγχειρητική ημέρα, ενώ η ασθενής μπορεί να πάει στην εργασία της μετά την πρώτη εβδομάδα.Προληπτική αντιβιοτική αγωγή δίνεται για 5 ημέρες.

Η πιθανότητα επιπλοκών είναι αρκετά μικρή όταν αυτή εκτελείται από έμπειρο πλαστικό χειρουργό και στις περιπτώσεις που συμβούν μπορούν εύκολα να διορθωθούν. Ορισμένες γυναίκες εμφανίζουν ερεθισμό του δέρματος γύρω από τη θηλή που αντιμετωπίζεται με τοπική αγωγή και με αντιβιοτικά. Η υπαισθησία της θηλής αν συμβεί διαρκεί για λίγες ημέρες έως εβδομάδες.

Άλλες σπανιότερες επιπλοκές είναι η δημιουργία αιματώματος και φλεγμονής που αντιμετωπίζονται με παροχέτευση και λήψη αντιβιοτικής αγωγής και οι υπερτροφικές ουλές.

Σε ό,τι αφορά το θηλασμό, η μειωτική στήθους δεν τον επηρεάζει, καθώς δεν επηρεάζει τη λειτουργικότητα του μαστού και η γαλακτοφορία παραμένει σε φυσιολογικά επίπεδα. Τα αποτελέσματα της μειωτικής στήθους διαρκούν για πολλά χρόνια και εξαρτώνται από την ελαστικότητα του δέρματος στο στήθος, τις αυξομειώσεις βάρους και τις ενδεχόμενες εγκυμοσύνες.Συνδυάστε τη Μειωτική στήθους με τις ακόλουθες θεραπείες:


Ultrasound RF

Θεραπεία Προσώπου με Αυτόλογους Αυξητικούς Παράγοντες

Νήματα Σώματος