Λιποαναρρόφηση


Λιποαναρρόφηση

Η Λιποαναρρόφηση είναι μια κοσμητική χειρουργική επέμβαση που στοχεύει στην αφαίρεση του περιττού λίπους που εναποτίθεται σε διάφορες περιοχές του σώματος, βελτιώνοντας το σχήμα τους και τη σιλουέτα.

Κλείστε ΡαντεβούΣήμερα, εφαρμόζεται τόσο η κλασική Λιποαναρρόφηση όσο και η Λιποαναρρόφηση με Laser Smartlipo, μια πιο εξελιγμένη τεχνική λιπογλυπτικής που αξιοποιεί τη δύναμη του λέιζερ ND:YAG, καθιστώντας την διαδικασία απομάκρυνσης του επίμονου τοπικού πάχους  πιο ανώδυνη και απολύτως ασφαλή.

Λιποαναρρόφηση | Γενικά

Οι καλύτεροι υποψήφιοι για Λιποαναρρόφηση (ή Λιπογλυπτική) είναι άτομα φυσιολογικού βάρους με ελαστικό δέρμα που έχουν τοπικό λίπος σε ορισμένες περιοχές του σώματός τους. Χωρίς να συνδέεται άμεσα, έχει παρατηρηθεί κλινικά ότι μια επιτυχημένη Λιποαναρροφηση μπορεί να έχει εξαιρετικά αποτελέσματα και στη μείωση της τοπικής κυτταρίτιδας.

Η Λιποαναρρόφηση είναι μία ασφαλέστατη τεχνική εφόσον πραγματοποιηθεί από εξειδικευμένο γιατρό, πλαστικό χειρουργό ή δερματοχειρουργό. Η περίοδος ανάρρωσης είναι μικρή και μπορεί κανείς μέσα σε διάστημα 2 εβδομάδων (μετά από κλασική Λιποαναρρόφηση) ή την επόμενη κιόλας ημέρα (μετά από Λιποαναρρόφηση με laserSmartlipo) να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Από τη Λιπογλυπτική μπορούν να ωφεληθούν όσοι ενδιαφέρονται για τη σμίλευση περιοχών του σώματός τους που εμφανίζουν ασυμμετρία λόγω της τοπικής εναπόθεσης λιπώδους ιστού. Η θεραπεία στοχεύει σε σμίλευση του λίπους, χωρίς όμως τη χειρουργική αφαίρεση αυτού. Λιπόλυση – Λιπογλυπτική πετυχαίνουμε μη επεμβατικά με τη μέθοδο της Κρυολιπόλυσης, το Cavitation – RF και τη Μεσοθεραπεία Λιπόλυσης.

Η Λιποαναρρόφηση δεν αποτελεί εναλλακτική λύση της δίαιτας ή της άσκησης και δεν ενδείκνυται για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Επίσης, δεν αποτελεί μέθοδο απώλειας βάρους, αν και έχει παρατηρηθεί ότι μετά από Λιποαναρροφηση, το άτομο ανακτά την αυτοπεποίθησή του και ενισχύεται η θέλησή του να ακολουθήσει μια ισορροπημένη διατροφή.

Επομένως συχνά μετά από Λιποαναρρόφηση παρατηρείται σταδιακά και απώλεια βάρους αν το άτομο είναι υπέρβαρο. Ιδανικά, εφαρμόζεται σε υγιή άτομα με βάρος κοντά στα φυσιολογικά πλαίσια και πρόβλημα «τοπικού πάχους» που δεν ανταποκρίνεται σε προσπάθειες απώλειάς του με άλλες μεθόδους.

Κλασική Λιποαναρρόφηση - Λιπογλυπτική

Η μέθοδος της κλασικής Λιποαναρρόφησης μετρά ήδη 30 περίπου χρόνια στον τομέα της Πλαστικής Χειρουργικής, κατά τη διάρκεια των οποίων η διαδικασία έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό και πλέον εφαρμόζεται με μεγαλύτερη ευκολία, ενώ ενέχει πολύ λιγότερους κινδύνους και συνοδεύεται από πολύ μικρότερο χρόνο αποθεραπείας.

Η κλασική Λιποαναρρόφηση μπορεί να εφαρμοστεί υπό γενική αναισθησία (κυρίως σε μεγάλες λιποαναρροφήσεις) ή υπό τοπική αναισθησία (tumescent liposuction – κυρίως σε μικρές και μεσαίες λιποαναρροφήσεις), κατά την οποία γίνεται διήθηση του λιπώδους ιστού με πολύ αραιωμένα διαλύματα τοπικών αναισθητικών και αδρεναλίνης. Στη συνέχεια ο πλαστικός χειρουργός ή δερματοχειρουργός κάνει μια μικρή τομή μέσα από την οποία περνά μια κάνουλα, συγκεκριμένης ανάλογα με την περίπτωση διαμέτρου, η οποία συνδέεται μέσω ενός σωλήνα με ένα μηχάνημα που δημιουργεί κενό αέρος. Με τη βοήθεια της κάνουλας, αποκολλώνται τα λιποκύτταρα και αναρροφώνται, καταλήγοντας σε ένα διαφανές δοχείο, αναρροφάται η επιθυμητή ποσότητα λίπους, ενώ οι οπές κλείνουν μόνες τους, χωρίς ράμματα και ουλή. Μετά τη διαδικασία της Λιποαναρρόφησης, είναι απαραίτητη η χρήση ειδικού, ανάλογα με την περιοχή, κορσέ προκειμένου να αποφευχθεί η χαλάρωση του δέρματος.

Τα αποτελέσματα της «κλασικής» Λιπογλυπτικής είναι συνήθως ορατά ήδη μετά την επέμβαση. Βέβαια η όψη της περιοχής στην οποία εφαρμόστηκε βελτιώνεται διαρκώς για αρκετές εβδομάδες ακόμα και 2-3 μήνες μετά, καθώς υποχωρεί και το οίδημα.

Το πιο σημαντικό είναι ότι τα αποτελέσματά της  είναι μόνιμα. Αυτό συμβαίνει διότι καταστρέφοντας λιποκύτταρα της περιοχής, μειώνεται ο συνολικός αριθμός τους. Φυσικά συνιστάται η τήρηση ενός ισορροπημένου διαιτολογίου και η ήπια άσκηση προκειμένου να διατηρηθεί φυσιολογικό το βάρος του ατόμου. Αν το σωματικό βάρος αυξηθεί ελαφρώς μετά τη Λιποαναρρόφηση, το επιπλέον λίπος θα κατανεμηθεί ομοιόμορφα σε όλο το υπόλοιπο σώμα, ενώ η περιοχή που υπεβλήθη σε Λιποαναρρόφηση δεν θα επηρεαστεί.

Αναίμακτη Λιποαναρρόφηση Laser SmartLipo

Με τη νέα τεχνική αναίμακτης Λιποαναρρόφησης με Laser SmartLipo, επιτυγχάνεται ταυτόχρονα και σύσφιξη του δέρματος σε ικανοποιητικό βαθμό, ώστε να μη χαλαρώσει μετά την αφαίρεση μεγάλης ποσότητας λίπους. Επιπλέον σπάζουν τα διαφραγμάτια του ινώδους ιστού μεταξύ των λιποκυττάρων που ευθύνονται για την όψη φλοιού πορτοκαλιού και την κυτταρίτιδα. Επομένως η Λιποαναρρόφηση με laser Smartlipo δίνει λύση και στην κυτταρίτιδα 1ου έως 3ου βαθμού.

Η τεχνική της laser λιποαναρρόφησης SmartLipo πλεονεκτεί και κερδίζει συνεχώς έδαφος έναντι της κλασσικής λιποαναρρόφησης καθώς έχει τα εξής πλεονεκτήματα:

 • Ασφαλής μέθοδος καθώς επιτελείται υπό τοπική μόνο αναισθησία σε συνθήκες ιατρείου με έγχυση στον υποδόριο ιστό διαλύματος ξυλοκαϊνης – αδρεναλίνης
 • Το στάδιο της laser λιπόλυσης, που λείπει από την κλασσική επέμβαση, είναι πολύ σημαντικό καθώς πετυχαίνει ρευστοποίηση και λιώσιμο του λίπους με αποτέλεσμα την πιο ομοιόμορφη και σωστή αφαίρεσή του στη συνέχεια αφήνοντας λεία επιφάνεια δέρματος.
 • Κατά το ίδιο στάδιο της laser λιπόλυσης πραγματοποιείται αύξηση της κολλαγονογένεσης στην περιοχή και αισθητή σύσφιξη που οδηγεί μακροπρόθεσμα σε καλύτερο αποτέλεσμα και βελτίωση και της κυτταρίτιδας.
 • Η laser λιποαναρρόφηση είναι πολύ λιγότερο τραυματική και αναίμακτη μέθοδος από την κλασσική με αποτέλεσμα ο μετεγχειρητικός πόνος και το τραύμα να είναι σχεδόν μηδενικά.
 • Ο χρόνος αποθεραπείας είναι πολύ μειωμένος με αποτέλεσμα αμέσως μετά τη διαδικασία ο ασθενής να μπορεί να γυρίσει στο σπίτι του και την επόμενη ημέρα να εργαστεί κανονικά και να επανέλθει πλήρως στις δραστηριότητές του.
 • Τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται είναι μικρότερης διαμέτρου σε σχέση με την κλασσική λιποαναρρόφηση με αποτέλεσμα να μην έχουμε σημάδια και ουλές που να μαρτυρούν ότι προηγήθηκε επέμβαση στην περιοχή.
 • Ο ειδικός κορσές που προτείνεται μετά από την laser λιποαναρρόφηση απαιτείται για μικρότερο χρονικό διάστημα σε σχέση με την κλασσική επέμβαση λόγω του μικρότερου τραύματος και του ανύπαρκτου κινδύνου χαλάρωσης το δέρματος.

Λιποαναρρόφηση | Κόστος

Το κόστος Λιποαναρρόφησης (ανά συνεδρία) μπορεί να διαφέρει για την ίδια περιοχή σε διαφορετικά άτομα, καθώς η θεραπεία είναι πλήρως εξατομικευμένη και οι ανάγκες του κάθε ατόμου είναι διαφορετικές. Διαφορετική μπορεί να είναι και η διάρκεια της συνεδρίας, γεγονός που αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για το κόστος της Λιποαναρρόφησης.

Η τιμή της Λιποαναρρόφησης διαμορφώνεται ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κάθε ασθενής, τη διάρκεια και τη δυσκολία της επέμβασης. Ειδικές τιμές πακέτου ισχύουν σε συνδυασμό περισσότερων της μίας περιοχής.


Laser Λιποαναρρόφηση | Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα πριν-μετά λιποαναρρόφησης υποβοηθούμενης με laser υπερέχουν μιας κλασσικής και χαρακτηρίζονται από σημαντική μείωση πόντων στην περιοχή που έχει εφαρμοστεί η θεραπεία. Σημαντική διαφορά στο αποτέλεσμα πριν και μετά της λιποαναρρόφησης υπάρχει στην εικόνα της κυτταρίτιδας και της όψης φλοιού πορτοκαλιού. Επίσης το αποτέλεσμα της σύσφιξης δεν είναι αμελητέο ειδικά σε λιποαναρροφήσεις με τη χρήση του υποδερματικού ND-Yag  laser SmartLipo. Τα αποτελέσματα είναι απόλυτα φυσικά, οι ουλές ανύπαρκτες και κανείς δεν μπορεί να καταλάβει ότι έχει προηγηθεί λιποαναρρόφηση στο συγκεκριμένο σημείο του σώματος.

Η λιποαναρρόφηση μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες θεραπείες απώλειας του τοπικού πάχους είτε ως προετοιμασία πριν τη λιποαναρρόφηση ή ως συμπληρωματική θεραπεία μετά από αυτή. Τέτοιες θεραπείες είναι οι ακόλουθες:

 • CavitationRF για ενίσχυση της λιπόλυσης και αποβολή του λίπους μέσω της λεμφικής οδού καθώς και για σύσφιξη της περιοχής που έχει υποβληθεί σε λιποαναρρόφηση.
 • Μεσοθεραπεία λιπόλυσης. Πρόκειται για έγχυση λιποδιαλυτικής ουσίας με τη μορφή ενέσεων σε περιοχές συσσώρευσης λίπους είτε πριν ή μετά από μία λιποαναρρόφηση.
 • Κρυολιπόλυση ως προετοιμασία μιας λιποαναρρόφησης ή μετά από αυτή σε περιπτώσεις μεγάλης συγκέντρωσης τοπικού λίπους
 • Νήματα σώματος PDO & COG, για σύσφιξη, κολλαγονογένεση και ανόρθωση περιοχών του σώματος που έχουν υποβληθεί σε λιποαναρρόφηση.

Λιποαναρρόφηση | Πού εφαρμόζεται

Οι περιοχές όπου εφαρμόζεται η λιποαναρρόφηση είναι οι ακόλουθες:

 • Κοιλιά – Πλαϊνά κοιλιάς και οσφύς (μέση)
 • Πλάτη – Στήθος (γυναικομαστία σε άνδρες)
 • Προγούλι (διπλοσάγονο)
 • Βραχίονες (μπράτσα)
 • Γλουτοί (ψωμάκια)
 • Γόνατα – Γάμπες – Μηροί (έσω, πρόσθια, οπίσθια επιφάνεια)
 • Banana Roll (η περιοχή ακριβώς κάτω από την γλουτιαία πτυχή)

Λιποαναρρόφηση | Συχνές Ερωτήσεις


Είμαι ιδανικός υποψήφιος για τη θεραπεία της αναίμακτης λιποαναρρόφησης;

Οποιοσδήποτε έχει τοπική συσσώρευση επίμονου λίπους σε κάποια περιοχή του σώματός του μπορεί να ωφεληθεί από μία λιποαναρρόφηση. Η μέθοδος δεν οδηγεί σε απώλεια βάρους, αλλά σε βελτίωση της εμφάνισης του σώματος και της σιλουέτας. Επομένως αν το λίπος σας αντιστέκεται στη διατροφή και την άσκηση επηρεάζοντας αρνητικά την εικόνα του σώματός σας και της ψυχολογίας σας, τότε είστε ιδανικός υποψήφιος για τη θεραπεία της λιποαναρρόφησης.

Ποια είναι η κατάλληλη εποχή του χρόνου για να υποβληθώ σε λιποαναρρόφηση;

Η αναίμακτη λιποαναρρόφηση μπορεί να εφαρμοστεί οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, καθώς το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό και ο χρόνος αποθεραπείας μηδαμινός. Η χρήση του κορσέ μετεγχειρητικά δεν προτείνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα η laser λιποαναρρόφηση να είναι η πιο δημοφιλής θεραπεία του τοπικού πάχους ακόμη και το καλοκαίρι.

Ποιες είναι οι παρενέργειες της λιποαναρρόφησης;

Οι παρενέργειες της λιποαναρρόφησης όταν αυτή εφαρμόζεται με τοπική αναισθησία (laser λιποαναρρόφηση SmartLipo) είναι σχεδόν μηδενικές. Ένα ήπιο οίδημα τις πρώτες ημέρες και πιθανή εκχύμωση (μελανιά) στο σημείο είναι κάτι το οποίο υποχωρεί άμεσα. Μείζονες ανεπιθύμητες ενέργειες δεν παρατηρούνται μετά από λιποαναρρόφηση υπό τοπική αναισθησία.

Αν το δέρμα μου έχει ήδη χαλάρωση μπορώ να υποβληθώ σε λιποαναρρόφηση;

Ασθενείς με ήπια έως μέτρια χαλάρωση του δέρματός τους μπορούν να  υποβληθούν σε laser λιποαναρρόφηση, αλλά όχι σε κλασσική λιποαναρρόφηση. Αυτό γιατί το λέιζερ θα βοηθήσει τοπικά στην παραγωγή κολλαγόνου στην περιοχή βελτιώνοντας μια ήπια χαλάρωση. Ασθενείς που παρουσιάζουν εκσεσημασμένη χαλάρωση του δέρματος σε περιοχές όπως η κοιλιά ή τα μπράτσα καλό είναι να καταφύγουν αντίστοιχα σε κοιλιοπλαστική ή βραχιονοπλαστική για ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Πότε μπορώ να επιστρέψω πλήρως στις δραστηριότητές μου μετά από μία λιποαναρρόφηση;

Μετά από μία αναίμακτη λιποαναρρόφηση, που είναι και η πιο δημοφιλής διαδικασία, ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στο σπίτι του και την επόμενη ημέρα είναι σε θέση να πάει στην εργασία του. Μπορεί να ξεκινήσει ήπια γυμναστική ή και κολύμβηση μετά από 4-5 ημέρες, ενώ μετά από 10 μόλις ημέρες κανείς δεν μπορεί να διακρίνει ότι έχει γίνει λιποαναρρόφηση στον συγκεκριμένο ασθενή.

Τι οδηγίες θα πρέπει να ακολουθήσω μετά από την ελάχιστα επεμβατική λιποαναρρόφηση με laser;

Μετά την laser λιποαναρρόφηση SmartLipo συστήνεται στον ασθενή η χρήση ειδικού πιεστικού κορσέ στο σημείο της επέμβασης για χρονικό διάστημα που θα ορίσει ο γιατρός με γνώμονα την ποσότητα του λίπους που έχει αφαιρεθεί.

Συνιστάται στον ασθενή η κατανάλωση 1,5-2 λίτρων νερού καθημερινά κατά τον πρώτο μήνα μετά την επέμβαση καθώς και προσπάθεια για ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά.

Δίνεται προληπτικά αντιβιοτική αγωγή από του στόματος για 3-4 ημέρες μετά την επέμβαση.

Συνιστάται στον ασθενή να ξεκινήσει ήπιες μαλάξεις καθημερινά (μασάζ) στο σημείο της επέμβασης λίγες ημέρες μετά τη διαδικασία και για χρονικό διάστημα 1-2 μηνών. Εναλλακτικά μπορεί να ωφεληθεί από τη θεραπεία cavitation που ιδανικά γίνεται μέσα στην πρώτο μήνα μετά τη διαδικασία και ενισχύει τη λιπόλυση και αποβολή του τοπικού λίπους ενισχύοντας και την σύσφιξη της περιοχής.

Συνιστάται η χρήση ειδικών κρεμών που προσφέρουν ενυδάτωση και σύσφιξη στο δέρμα που υποβλήθηκε σε λιποαναρρόφηση.

Αν πάρω βάρος μετά από λιποαναρρόφηση κινδυνεύω να χάσω το αποτέλεσμα αυτής;

Μετά από μικρή έως μέτρια πρόσληψη σωματικού βάρους το αποτέλεσμα της λιποαναρρόφησης δεν μεταβάλλεται καθώς η αφαίρεση του λίπους είναι μόνιμη και ο οργανισμός δεν δύναται να συσσωρεύσει πλέον λίπος στην συγκεκριμένη περιοχή λόγω καταστροφής των λιποαποθηκών. Στην περίπτωση απότομης αύξησης του σωματικού βάρους άνω των 10-15 κιλών ένα μέρος των λιποκυττάρων που έχουν απομείνει στην λιποαναρροφηθείσα περιοχή θα διογκωθεί με αποτέλεσμα να υπάρξει μικρή μεταβολή.

Πόσο καιρό μετά από μία εγκυμοσύνη μπορώ να προβώ σε λιποαναρρόφηση;

Συνιστάται η παρέλευση τουλάχιστον ενός τριμήνου πριν τη διενέργεια λιποαναρρόφησης μετά από εγκυμοσύνη προκειμένου να ισορροπήσουν οι ορμονικές μεταβολές της κύησης.  Ο θηλασμός δεν αποτελεί αντένδειξη για την laser λιποαναρρόφηση.

Γιατί να επιλέξω την Cosmetic Derma Medicine για τη θεραπεία της λιποαναρρόφησης;

Η Cosmetic Derma Medicine είναι η πρώτη κλινική που έφερε στην Ελλάδα την αναίμακτη Λιποαναρρόφηση με Laser SmartLipo υπό τοπική αναισθησία. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο χειρουργείων των κλινικών της Cosmetic Derma Medicine επιτελούνται εκατοντάδες επιτυχείς συνεδρίες το χρόνο από την εξειδικευμένη και έμπειρη ιατρική ομάδα.

Η ιατρική μας ομάδα έχει κληθεί να παρουσιάσει τις μεγάλες σειρές περιστατικών μας σε διεθνή ιατρικά συνέδρια, ενώ η κλινική μας αποτελεί τόπο εκπαίδευσης γιατρών πάνω στην τεχνική της αναίμακτης λιποαναρρόφησης με ειδικά workshops που διοργανώνει κάθε χρόνο προσελκύοντας δεκάδες ιατρούς από Ελλάδα και εξωτερικό.

Η τεχνογνωσία και η μακροχρόνια εμπειρία μας στη laser Λιπογλυπτική Smartlipo, μπορούν να εγγυηθούν το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα με τη μεγαλύτερη ασφάλεια, σε όποια περιοχή και αν υπάρχει ανάγκη για βελτίωση. Η δυνατότητα πραγματοποίησης της επέμβασης υπό τοπική αναισθησία στους ειδικά εξοπλισμένους χώρους μας επιτρέπει στον «ασθενή» να επιστρέψει άμεσα στις δραστηριότητές του αμέσως μετά τη θεραπεία. Η όλη διαδικασία είναι ανώδυνη (υπό τοπική αναισθησία), αναίμακτη, σύντομη και απόλυτα ασφαλής.
Η ιατρική ομάδα της κλινικής μας αποτελείται από εξειδικευμένους Πλαστικούς Χειρουργούς και Δερματολόγους – Δερματοχειρουργούς, με επικεφαλής τον Δρ. Αναστάσιο Βεκρή (Δ/ντη του τμήματος πλαστικής χειρουργικής) και την Δρ. Αμαλία Τσιατούρα (Δ/ντρια τμήματος Επεμβατικής Δερματολογίας και Laser).


Συνδυάστε τη Λιποαναρρόφηση με τις ακόλουθες θεραπείες:


Καταπολέμηση Κυτταρίτιδας

Κρυολιπόλυση

Μεσοθεραπεία Λιπόλυσης

Νήματα Σώματος