Ανόρθωση στήθους


Ανόρθωση στήθους

Η ανόρθωση στήθους – ανόρθωση μαστών (μαστοπηξία) αποσκοπεί στην αποκατάσταση του σχήματος, του όγκου και της ελαστικότητας των μαστών χωρίς την αύξηση ή μείωση του μεγέθους τους.

Κλείστε ΡαντεβούΑνόρθωση Στήθους | Βαθμοί Πτώσης

Η κύρια ένδειξη της επέμβασης ανόρθωσης στήθους είναι η πτώση των μαστών χωρίς υπερτροφία αυτών. Η πτώση των μαστών, ανάλογα με τη θέση της θηλής διακρίνεται σε 1ου, 2ου, 3ου , 4ου και 5ου βαθμού.

 • Βαθμός Ι: Ψευδοπτώση, ελαφρά πτώση μαστών, οι θηλές παραμένουν πάνω από την υπομάστια πτυχή
 • Βαθμός ΙΙ: Μικρή πτώση μαστών, οι θηλές παραμένουν στο ύψος της υπομάστιας πτυχής
 • Βαθμός ΙΙΙ: Μέτρια πτώση μαστών, θηλές κάτω από την υπομάστια πτυχή, αλλά ορατές
 • Βαθμός IV: Σοβαρή πτώση μαστών, θηλές μόλις ορατές
 • Βαθμός V: Βαριά πτώση μαστών, θηλές κρυμμένες πίσω από τον κάτω πόλο των μαστών

Ανόρθωση Στήθους | Τεχνικές Ανόρθωσης

Πραγματοποιούνται δύο τεχνικές ανόρθωσης στήθους (μαστοπηξίας) ανάλογα με τον βαθμό πτώσης. Η πλάγια λοξή μέθοδος των Dufourmentel – Mouly για πτώσεις μικρού βαθμού και η τεχνική ανόρθωσης στήθους του Robins για μεγαλύτερου βαθμού πτώσεις μαστών. Όλες οι επεμβάσεις ανόρθωσης μαστών στοχεύουν στην αφαίρεση του δέρματος που περισσεύει και στην καθήλωση της θηλής σε υψηλότερο επίπεδο με τις λιγότερες δυνατές ουλές. Η επέμβαση ανόρθωσης στήθους γίνεται με γενική αναισθησία.

 • Πτώση μαστών βαθμού Ι: στην περίπτωση μικρών μαστών η πτώση αντιμετωπίζεται με την τοποθέτηση μικρών ενθεμάτων σιλικόνης
 • Πτώση μαστών βαθμού ΙΙ: σε μικρούς μαστούς τοποθετούνται ενθέματα σιλικόνης που οδηγούν στην ανόρθωση των μαστών. Σε μεγαλύτερους μαστούς αφαιρείται τμήμα δέρματος γύρω από την θηλαία άλω και ανυψώνεται η θέση της θηλής.
 • Πτώση μαστών βαθμού ΙΙΙ: στην περίπτωση αυτή αφαιρείται τμήμα δέρματος σε σχήμα V κάτω από την θηλαία άλω και ανυψώνεται η θηλή.
 • Πτώση μαστών βαθμού IV, V: απαιτεί την αφαίρεση αρκετού δέρματος και την καθήλωση της θηλής σε ανώτερη θέση, είναι πιο δύσκολη τεχνικά επέμβαση και απαιτεί τη δημιουργία κρημνού για την ασφαλή μεταφορά της θηλής σε ανώτερη θέση.

Ανόρθωση Στήθους | Ανόρθωση με Νήματα PDO

Πρόκειται για την ανόρθωση που επιτυγχάνουμε σε πολύ ελαφριές πτώσεις μαστών με τη χρήση απορροφήσιμων νημάτων PDO. Με την ελάχιστα επεμβατική αυτή μέθοδο και με τη χρήση μόνο τοπικής αναισθησίας μπορούμε να πετύχουμε ανόρθωση και σύσφιξη του δέρματος γύρω από τη θηλή και ανόρθωση αυτής. Χρησιμοποιούνται πολλαπλά νήματα ακτινωτά γύρω από τη θηλαία άλω και κυρίως στον άνω πόλο του μαστού, ώστε να επιτευχθεί έλξη του μαστού προς τα πάνω. Μετά την είσοδο των νημάτων ξεκινά από τον οργανισμό προσπάθεια αποδόμησης αυτών με συνέπεια την ανάπτυξη κολλαγόνων ινών και συνδετικού ιστού που οδηγεί σε breast lift και βελτίωση της μικρής πτώσης των μαστών. Η ανόρθωση στήθους μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες θεραπείες της αισθητικής δερματολογίας όπως:

 • Νήματα ανόρθωσης σώματος
 • Ραδιοσυχνότητες - RF για σύσφιξη του δέρματος
 • Fractional - PRP που πέρα από τη σύσφιξη του δέρματος που επιτελεί, διορθώνει και την εικόνα φωτογήρανσης του στήθους (λεπτές ρυτίδες ντεκολτέ, κηλίδες, χαλάρωση δέρματος.

Ανόρθωση Στήθους | Επιπλοκές

Σε περίπτωση που η ασθενής είναι υπέρβαρη, πιθανόν να χρειαστεί να χάσει βάρος πριν από το χειρουργείο. Η επέμβαση ανόρθωσης στήθους δεν σταματά τη διαδικασία γήρανσης και την πιθανή εμφάνιση πτώσης μαστών στο μέλλον. Αν το βάρος των μαστών δεν είναι πολύ μεγάλο και το δέρμα διατηρεί την ελαστικότητά του οι μαστοί θα μείνουν στη θέση τους για πολλά χρόνια. Πιθανή εγκυμοσύνη ή μεγάλη αυξομείωση του βάρους μπορεί να απαιτήσει εκ νέου επέμβαση ανόρθωσης στήθους στο μέλλον. Οι επιπλοκές της ανόρθωσης στήθους όταν γίνεται από έμπειρο πλαστικό χειρουργό είναι σπάνιες. Ενδεχόμενες επιπλοκές μετά την επέμβαση μπορεί να είναι η εμφάνιση αιματώματος, φλεγμονής, ή και διάσπασης του τραύματος. Στις αισθητικές επιπλοκές περιλαμβάνονται η υπαισθησία των θηλών, η πιθανή ασυμμετρία των μαστών και οι πιθανές υπερτροφικές ουλές που εξαρτώνται από την προδιάθεση του ατόμου.Συνδυάστε την Ανόρθωση στήθους με τις ακόλουθες θεραπείες:


Ultrasound RF

Θεραπεία Προσώπου με Αυτόλογους Αυξητικούς Παράγοντες

Νήματα Σώματος