Ανόρθωση μηρών


Ανόρθωση μηρών

Η επέμβαση ανόρθωσης των μηρών πραγματοποιείται για την αποκατάσταση της συμμετρίας και της χαλάρωσης των μηρών.

Κλείστε ΡαντεβούΟι περιοχή που συνήθως εμφανίζει εντονότερη χαλάρωση είναι η έσω επιφάνεια των μηρών και δευτερευόντως η πρόσθια, πλάγια και οπίσθια. Οι αιτίες της χαλάρωσης είναι ποικίλες, με κυριότερες τις π.χ. αυξομειώσεις βάρους λόγω δίαιτας ή τοκετών, την γήρανση και την κληρονομικότητα. Συνήθως η χαλάρωση των μηρών συνυπάρχει με χαλάρωση και πτώση γλουτών, οπότε τα δύο αυτά προβλήματα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ταυτόχρονα.

Ανόρθωση Μηρών | Επέμβαση

Ο προεγχειρητικός σχεδιασμός εκτελείται με την ασθενή αρχικά σε ύπτια θέση με ελαφρώς λυγισμένους και σε απαγωγή τους μηρούς. Οι τομές γίνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είναι ορατές και να κρύβονται από τις πτυχές των γλουτών και το επιθυμητό εσώρουχο της ασθενούς.

Η άνω τομή γίνεται λίγο πιο πάνω από την μηροβουβωνική περιοχή, εντός του τριχωτού. Η κάτω τομή εκτελείται στο κάτω όριο της χαλαρής περιοχής και η προς τα πίσω επέκτασή της κρύβεται μέσα στην γλουτιαία πτυχή. Η ανόρθωση των μηρών γίνεται με γενική αναισθησία και αρχικά με την ασθενή σε πρηνή θέση. Τέμνεται και αφαιρείται η περίσσεια του δέρματος μαζί με το υποδόριο λίπος, ενώ το δέρμα έλκεται προς τα πάνω και καθηλώνεται στη νέα του ανορθωμένη θέση.

Μετά τη συρραφή του τραύματος η ασθενής τοποθετείται σε ύπτια θέση και ολοκληρώνεται και η αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος της έσω – πρόσθιας επιφάνειας. Αν συνυπάρχει και πτώση γλουτών κατά την ίδια επέμβαση διορθώνεται και αυτή με ανόρθωση γλουτών. Επίσης συχνά υπάρχει και περίσσεια λίπους στην περιοχή των μηρών και ταυτόχρονα με την ανόρθωση γίνεται και λιποαναρρόφηση μηρών.

Ανόρθωση Μηρών | Μετεγχειρητικά

Στην ασθενή αμέσως μετά την επέμβαση ανόρθωσης μηρών τοποθετείται πιεστική επίδεση. Η ασθενής θα πρέπει να μείνει ακινητοποιημένη για 2 εικοσιτετράωρα. Την 2η ημέρα μπορεί να γίνει η πρώτη αλλαγή του τραύματος και η ασθενής μπορεί να κινητοποιηθεί, αλλά θα πρέπει να αποφύγει την καθιστική θέση. Αντιβίωση λαμβάνεται για 7 ημέρες περίπου και η έξοδος από την κλινική γίνεται την 3η συνήθως ημέρα. Τα ράμματα αφαιρούνται όλα εντός δεκαπενθημέρου, ενώ ειδικός ελαστικός και πιεστικός κορσές συνιστάται για 30-40 ημέρες περίπου.

Οι επιπλοκές από την ανόρθωση μηρών είναι σπάνιες όταν γίνεται από εξειδικευμένο και έμπειρο πλαστικό χειρουργό και σε καλά οργανωμένη κλινική. Άμεσες επιπλοκές όπως δημιουργία αιματώματος και φλεγμονής αντιμετωπίζονται με παροχέτευση αυτού και λήψη αντιβιοτικής αγωγής. Όψιμες επιπλοκές είναι η δημιουργία εμφανούς ουλής και πιθανή αλλαγή του σχήματος των μεγάλων χειλέων του αιδοίου. Οι όψιμες επιπλοκές αποφεύγονται με τον σωστό σχεδιασμό προεγχειρητικά. Τα αποτελέσματα της ανόρθωσης μηρών είναι πολύ καλά εφόσον γίνει η σωστή επιλογή των ασθενών και είναι μόνιμα αν η ασθενής αποφύγει τις έντονες αυξομειώσεις βάρους και γυμνάζεται.

Σημαντική είναι και η συνεισφορά της επέμβασης ανόρθωσης μηρών στην ψυχολογία και στη σεξουαλική ζωή της γυναίκας.

Ανόρθωση Μηρών | Αναίμακτη Μέθοδος Λιποαναρρόφησης SmartLipo

Με τον όρο αναίμακτη ανόρθωση μηρών εννοούμε την σύσφιξη και ανόρθωση που επιτελείται σε μικρά προβλήματα πτώσης μηρών με την laser λιπόλυση – λιπογλυπτική Smartlipo.   Η μέθοδος ενδείκνυται σε μικρά προβλήματα πτώσης και χαλάρωσης μηρών και γίνεται στον χώρο του ιατρείου με τοπική αναισθησία (υποδόρια έγχυση διαλύματος λιδοκαΐνης).

Μέσα από 2 μικροσκοπικές οπές εισάγεται η αναισθησία και κατόπιν η οπτική ίνα του laser. To λέιζερ επιτελεί διπλό ρόλο: 1) λιώνει και απομακρύνει την περίσσεια του λίπους στους μηρούς και 2) οδηγεί σε παραγωγή νέου κολλαγόνου με αποτέλεσμα σύσφιξη και ανόρθωση της περιοχής των μηρών. Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι:

  • Πρόκειται για μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία, ασφαλέστατη, που γίνεται στον χώρο του ιατρείου με τοπική μόνο αναισθησία.
  • Ο ασθενής κινητοποιείται άμεσα και επιστρέφει την ίδια μέρα στο σπίτι του και την επόμενη στην εργασία του.
  • Δεν υπάρχουν ουλές και σημάδια
  • Είναι αναίμακτη, χωρίς επιπλοκές ή πόνο

Το μοναδικό μειονέκτημά της είναι ότι ενδείκνυται σε μικρά προβλήματα χαλάρωσης.Συνδυάστε την Ανόρθωση Μηρών με τις ακόλουθες θεραπείες:


Fractional Laser CO2

Θεραπεία Προσώπου με Αυτόλογους Αυξητικούς Παράγοντες

Καταπολέμηση Κυτταρίτιδας

Κρυολιπόλυση

Λιποαναρρόφηση Laser SmartLipo

Μεσοθεραπεία Λιπόλυσης

Νήματα Σώματος