Ανόρθωση γλουτών


Ανόρθωση γλουτών

Η χαλάρωση και πτώση των γλουτών αποτελεί ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα των γυναικών και οφείλεται συνήθως στην ηλικία, την απότομη απώλεια βάρους ή σε λανθασμένες τεχνικές λιποαναρρόφησης που έγιναν πάνω στον γλουτό.

Κλείστε ΡαντεβούΗ πτώση της κάτω και έσω περιοχής των γλουτών συνδυάζεται συνήθως και με τη χαλάρωση των μηρών. Το πρόβλημα αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί με μία χειρουργική επέμβαση που ονομάζεται ανόρθωση γλουτών. Η επιλογή των ασθενών για ανόρθωση γλουτών θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική και να γίνει βάσει της σοβαρότητας του προβλήματος και των προσδοκιών των ασθενών, καθώς η επέμβαση καταλείπει μόνιμες ουλές. Συχνά η ανόρθωση γλουτών συνδυάζεται και με ανόρθωση μηρών, καθώς συχνά συνυπάρχει και πτώση αυτών.

Ανόρθωση Γλουτών | Επέμβαση

Ο προεγχειρητικός σχεδιασμός επιτελείται με την ασθενή σε όρθια θέση και περιλαμβάνει τον σχεδιασμό της θέσης και της έκτασης των τομών του δέρματος ώστε να υπάρξει συμμετρία στο αποτέλεσμα και οι ουλές να μπορούν να κρυφτούν από το εσώρουχο της ασθενούς. Οι τομές μπορεί να γίνουν στην μηρογλουτιαία πτυχή (δηλαδή στην γραμμή που ενώνεται ο γλουτός με τον μηρό) ή πιο ψηλά, στη γραμμή του στρινγκ, ώστε να είναι λιγότερο ορατές και να καλύπτονται από το εσώρουχο. Η ανόρθωση γλουτών επιτελείται υπό γενική αναισθησία και διαρκεί περίπου 1,5-2 ώρες.

Κατά την ανόρθωση γλουτών (lifting γλουτών) αφαιρείται το δέρμα που περισσεύει και ο πλαστικός χειρουργός σηκώνει το δέρμα και τους μύες σε ανώτερη θέση όπου τα καθηλώνει οδηγώντας σε μια πιο νεανική και γυμνασμένη όψη των γλουτών. Το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό και η διάρκειά του εξαρτά ται από τη σταθερότητα του σωματικού βάρους, την ελαστικότητα του δέρματος και την εκγύμναση της περιοχής. Τοποθετείται επίσης πιεστική επίδεση.

Προσδιορίζεται το μέγεθος και σχήμα του ενθέματος που θα χρειαστεί. Η επέμβαση λαμβάνει χώρα με γενική αναισθησία και γίνεται μια μικρή τομή ανάμεσα στους γλουτούς. Ο πλαστικός χειρουργός δημιουργεί μια «θήκη» μεταξύ δέρματος και μυϊκών δεσμίδων του μείζονος γλουτιαίου μυός όπου τοποθετείται το ένθεμα. Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο και άμεσα ορατό.

 

Ανόρθωση Γλουτών | Μετεγχειρητικά

Η παραμονή στο νοσοκομείο περιορίζεται σε λίγες ώρες μετά το πέρας της επέμβασης ανόρθωσης γλουτών. Μετά την επέμβαση η ασθενής δεν πρέπει να καθίσει για 2 περίπου εβδομάδες γιατί μπορεί να μετακινηθεί το ένθεμα. Η ίδια προσοχή πρέπει να υπάρχει και στον ύπνο όπου θα πρέπει να γίνεται σε πλάγια θέση. Τις πρώτες ημέρες η ασθενής θα πρέπει να έχει μειωμένη κινητικότητα.

Τα ράμματα αφαιρούνται σε 15 περίπου ημέρες και η ασθενής θα πρέπει να χρησιμοποιεί μετά ειδικά προϊόντα ανάπλασης και βελτίωσης της εμφάνισης των ουλών. Η επιστροφή στην εργασία και την καθημερινή δραστηριότητα γίνεται σε 2 εβδομάδες, ενώ γυμναστική σε 2 μήνες. Φοράει ελαστικό κορσέ για περίπου έναν μήνα.

Το πλεονέκτημα της μεθόδου είναι ότι το αποτέλεσμα είναι μόνιμο, ενώ το μειονέκτημα είναι ο μεγάλος χρόνος αποθεραπείας.

Ανόρθωση Γλουτών | Επιπλοκές

Ελάσσονες επιπλοκές είναι το οίδημα και οι μελανιές στα σημεία της επέμβασης που διαρκούν για λίγες ημέρες. Σοβαρότερες επιπλοκές όπως αιμάτωμα και φλεγμονή είναι πολύ πιο σπάνιες και αντιμετωπίζονται με παροχέτευση του αιματώματος και λήψη αντιβιοτικών. Η επέμβαση ανόρθωσης και αύξησης του μεγέθους των γλουτών γίνεται σε ασθενείς με πτώση και ταυτόχρονα μικρό μέγεθος γλουτών. Η διαδικασία στοχεύει στην αποκατάσταση του όγκου των γλουτών είτε με τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης ή με τοποθέτηση λίπους από την ίδια την ασθενή, μια διαδικασία που ονομάζεται λιπομεταφορά.

Ανόρθωση Γλουτών | SmartLipo

Η τεχνική αυτή εφαρμόζεται σε γυναίκες με χαλάρωση γλουτών σε συνδυασμό με μικρό όγκο γλουτών, αλλά απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει περίσσεια λίπους σε κοιλιά ή «ψωμάκια». Στην Cosmetic Derma Medicine εφαρμόζεται η εξελιγμένη τεχνική λιποαναρρόφησης με τοπική αναισθησία με διάλυμα ξυλοκαΐνης 1% – αδρεναλίνης 1:200000. Το πλεονέκτημα της μεθόδου αυτής είναι ότι δεν απαιτεί γενική αναισθησία ούτε υπνοχάλαση, αλλά γίνεται με τον ασθενή ξύπνιο και τοπική έγχυση ξυλοκαΐνης.

Το λίπος αναρροφάται με πολύ λεπτή κάνουλα διαμέσου μικρής οπής η οποία κλείνει χωρίς να αφήνει κανένα σημάδι. Το λίπος που έχει συλλεχθεί σε αποστειρωμένο δοχείο φυγοκεντρείται, υφίσταται ειδική επεξεργασία και εγχέεται με κάνουλα στο σημείο των γλουτών που θέλουμε να αυξήσουμε τον όγκο, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα ανόρθωση γλουτών. Πλεονέκτημα της μεθόδου είναι η άμεση κινητοποίηση του ασθενούς, η τοπική αναισθησία και η επιστροφή στην εργασία του την επόμενη κιόλας ημέρα. Μειονέκτημα η ανάγκη ύπαρξης περιττού λίπους σε άλλο σημείο του σώματος της ασθενούς και το γεγονός ότι η επέμβαση μπορεί να χρειαστεί επανάληψη μετά από κάποια χρόνια λόγω απορρόφησης του λίπους.


Συνδυάστε την Ανόρθωση γλουτών με τις ακόλουθες θεραπείες:


Καταπολέμηση Κυτταρίτιδας

Κρυολιπόλυση

Λιποαναρρόφηση Laser SmartLipo

Μεσοθεραπεία Λιπόλυσης

Νήματα Σώματος