Θεραπεία Ραγάδων


Θεραπεία Ραγάδων

Για την Cosmetic Derma Medicine η Θεραπεία Ραγάδων αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες.

Κλείστε Ραντεβούδερματολόγος αφροδισιολόγος δρ αμαλία τσιατούρα

Η κλινική, με επικεφαλής την Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο Δρ. Αμαλία Τσιατούρα, αποτελεί κέντρο αναφοράς στην αντιμετώπιση των αντιαισθητικών αυτών γραμμών καθώς δέχεται τον μεγαλύτερο αριθμό περιστατικών στην Ελλάδα, εφαρμόζοντας τις πιο πρωτοποριακές μεθόδους θεραπείας. “Αν και το να αποτρέψουμε την εμφάνιση των ραγάδων είναι πιο εύκολο από το να τις θεραπεύσουμε όταν αυτές έχουν ήδη γίνει λευκές, δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραιτηθούμε και να μάθουμε να ζούμε με αυτές, καθώς η σύγχρονη Δερματολογία και Πλαστική Χειρουργική έχει πλέον στα χέρια της τα «όπλα» για τη θεραπεία τους” αναφέρει η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Δρ. Αμαλία Τσιατούρα.

Ραγάδες | Τι είναι

Οι ραγάδες δεν είναι παρά ουλές που δημιουργούνται κάτω από την επιδερμίδα ως αποτέλεσμα της απότομης τάσης που ασκείται στο δέρμα μας. Ραγάδες εμφανίζονται μετά από αύξηση του σωματικού βάρους, απότομη αύξηση του ύψους κατά την εφηβεία ή στην περίοδο της εγκυμοσύνης. Ουσιαστικά, εμφανίζονται όταν το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του. Οι ραγάδες, ανάλογα με τον φυσικό τύπο του δέρματος, μπορεί να έχουν λευκό-ανοιχτό ροζ, κόκκινο ή μωβ χρώμα και τα σημεία εμφάνισής τους είναι κυρίως οι μηροί, οι γλουτοί, η κοιλιά και το στήθος. Οι ραβδοειδείς αυτές γραμμές, δεν είναι απειλητικές για την υγεία, αλλά οδηγούν σε αισθητικό και ψυχολογικό πρόβλημα.

 

Αν και η εμφάνιση των ραγάδων είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί κυρίως το γυναικείο φύλο, αυτό δε σημαίνει πως οι άνδρες δεν μπορούν να εμφανίσουν ραγάδες, κυρίως μετά από απότομες αυξομειώσεις βάρους. Οι ραγάδες είναι μια μορφή ουλών  που δημιουργούνται στην επιδερμίδα και έχουν συνήθως γραμμοειδή διάταξη. Οι ραγάδες μπορεί να έχουν το χρώμα του δέρματος ή εμφανίζουν μια ερυθροϊώδη απόχρωση όταν είναι πιο πρόσφατες. Πρόκειται για ουλές που εντοπίζονται στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας. Η επιδερμίδα πάνω από τις ραγάδες είναι φυσιολογική, αντιθέτως το χόριο και ο υποδόριος ιστός εμφανίζει ένα ρήγμα που οδηγεί στην εμφάνιση της ραγάδας.

Ραγάδες | Αίτια

Τα αίτια που οδηγούν σε ραγάδες είναι πολλά. Αναφέρονται τα σημαντικότερα:

 • Φυσιολογικές ραγάδες κατά την απότομη αύξηση του ύψους στην εφηβεία. Αυτές οφείλονται στην απότομη τάση του δέρματος που παρατηρείται κατά την ταχεία ανάπτυξη στην εφηβεία. Είναι συνήθως λεπτές.
 • Ραγάδες λόγω ταχείας πρόσληψης βάρους σε οποιαδήποτε ηλικία. Οι ραγάδες αυτής της αιτιολογίας είναι συνηθέστερες στην εφηβεία και στην εγκυμοσύνη. Είναι λεπτές συνήθως.
 • Ραγάδες οφειλόμενες σε ορμονικές διαταραχές. Τέτοιες καταστάσεις είναι οι παθήσεις του θυρεοειδούς, ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπερκορτιζολαιμία (π.χ. σύνδρομο Cushing), η λήψη ορμονικής θεραπείας υποκατάστασης. Τέτοιου τύπου ραγάδες εμφανίζονται επίσης στην εφηβεία λόγω των ορμονικών μεταβολών που επιφέρουν την έμμηνο ρύση, στην εγκυμοσύνη και στη λήψη αντισυλληπτικών. Μπορεί να έχουν αρκετά αυξημένο πλάτος και βάθος.
 • Ραγάδες λόγω ταχείας αύξησης της μυϊκής μάζας. Τέτοιου τύπου ραγάδες εμφανίζονται στους βραχίονες, στο στήθος και στην πλάτη αθλητών κυρίως body building. Οι ραγάδες αυτές είναι συχνότερες στους άνδρες λόγω μεγαλύτερης ικανότητας διόγκωσης του μυϊκού τους συστήματος.
 • Ραγάδες εγκυμοσύνης που οφείλονται στην ταχεία αύξηση του μεγέθους της μήτρας και την έντονη τάση που ασκείται στο δέρμα κατά την διάτασή του. Οι ορμονικές μεταβολές συμβάλλουν επίσης στην εμφάνιση ραγάδων εγκυμοσύνης. Αυτές εμφανίζονται συνήθως σε κοιλιά και στήθος.
 • Ραγάδες λόγω λήψης φαρμάκων. Τέτοιες περιπτώσεις είναι η χρόνια τοπική χρήση κρεμών, αλοιφών ή λοσιόν κορτιζόνης. Τα τοπικά κορτικοστεροειδή πέρα από τις άλλες παρενέργειες, προκαλούν λέπτυνση του δέρματος, μείωση της ικανότητας επούλωσης και εμφάνιση ραγάδων. Επίσης η λήψη συστηματικών κορτικοστεροειδών (κορτιζόνης) για μεγάλο διάστημα από το στόμα ή με ενδομυϊκές εγχύσεις οδηγεί στην εμφάνιση ραγάδων στο δέρμα. Οι συγκεκριμένες ραγάδες είναι ιδιαίτερα δύσμορφες, με αυξημένο πλάτος και βάθος και αντιμετωπίζονται δύσκολα.
 • Ραγάδες λόγω κληρονομικότητας. Υπάρχουν περιπτώσεις που οι ραγάδες εμφανίζονται χωρίς εμφανή λόγο, απλά και μόνο γιατί κληρονομήσαμε την προδιάθεση για ραγάδες από κάποιο πρόγονό μας.
 • Ραγάδες Εγκυμοσύνης

Ιδιαίτερη κατηγορία ραγάδων αποτελούν οι ραγάδες της εγκυμοσύνης. Η μηχανική τάση στις ταχέως αναπτυσσόμενες περιοχές όπως η κοιλιά, το στήθος και οι μηροί καθώς και η έντονη οιστρογονική/ κορτιζολική δράση στο συνδετικό ιστό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχει συσχετισθεί με τη δημιουργία ραγάδων στις εν λόγω περιοχές.

Ραγάδες εγκυμοσύνης | Πρόληψη

Οι ραγάδες εγκυμοσύνης μπορούν εν μέρει μόνο να προληφθούν με τη χρήση ειδικών κρεμών που συστήνουν οι δερματολόγοι και με την αποφυγή υπερβολικής πρόσληψης βάρους. Συχνά όμως, όπως υποστηρίζει η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Δρ. Αμαλία Τσιατούρα, παρόλα τα προληπτικά μέτρα οι ραγάδες εγκυμοσύνης κάνουν την εμφάνισή τους από τον 3ο -4ο ήδη μήνα. Αρχικά οι ραγάδες εγκυμοσύνης γίνονται αντιληπτές ως δερματίτιδα καθώς υπάρχει αίσθημα κνησμού ή καύσου στις περιοχές που εμφανίζονται. Αργότερα στις περιοχές των ραγάδων εγκυμοσύνης μπορεί να παρατηρηθεί απολέπιση και ερύθημα. Κατά την διάρκεια της κύησης, λίγα μέτρα μπορούν να ληφθούν μετά την εμφάνιση των ραγάδων εγκυμοσύνης. Η χρήση ειδικών τοπικών κρεμών και βαζελινούχων σκευασμάτων προλαμβάνουν και προστατεύουν από την επέκταση των ραγάδων εγκυμοσύνης. Η διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, C και Ε βοηθούν στην επούλωση και τον περιορισμό των ραγάδων εγκυμοσύνης.

Η εγκυμονούσα θα πρέπει να κάνει υπομονή, να ακολουθήσει μέτρα που θα περιορίσουν την επέκταση των ραγάδων εγκυμοσύνης και αμέσως μετά τον τοκετό να αντιμετωπίσει αυτές με laser CO2 Fractional και αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP.

Ραγάδες | Συμπτώματα

Τα συμπτώματα των ραγάδων είναι ποικίλα και περιλαμβάνουν τα παρακάτω. Οι ραγάδες αρχικά εμφανίζονται σαν ερυθρές ή ιώδεις ραβδώσεις οι οποίες με τον καιρό αποχρωματίζονται και ατροφούν. Ραγάδες μπορεί να εμφανιστούν οπουδήποτε στο σώμα, αλλά έχουν την τάση να απαντώνται σε σημεία που συσσωρεύεται λίπος. Οι πιο συνήθεις θέσεις εντοπισμού των ραγάδων είναι η κοιλιά, το στήθος, οι μηροί, οι γλουτοί, οι γοφοί και οι βραχίονες (μπράτσα). Στους άνδρες ραγάδες εμφανίζονται επίσης σε θώρακα πλάτη και χέρια λόγω αύξησης της μυϊκής μάζας.

Οι ραγάδες κατά την εμφάνισή τους μπορεί να προκαλέσουν ένα αίσθημα καύσου ή κνησμού, καθώς και αίσθημα τραβήγματος και πόνου. Το δέρμα μπορεί να απολεπίζεται πάνω από τις ραγάδες. Παρόλο που είναι ακίνδυνες και δεν εμποδίζουν τη φυσιολογική λειτουργία και την επουλωτική ικανότητα του οργανισμού, αποτελούν αισθητικό πρόβλημα για πολλές γυναίκες και άνδρες.

Όταν οι ραγάδες σχετίζονται με χρόνια χρήση κορτιζόνης μπορεί να συνδυάζονται με λέπτυνση του δέρματος, μώλωπες, μειωμένη επούλωση, κεντρική παχυσαρκία (στον κορμό), ακμή και υπερτρίχωση ή ακμή, ενώ συχνή είναι η εμφάνιση λίπους στην περιοχή του αυχένα.

Το χρονικό διάστημα που οι ραγάδες θα παραμείνουν ερυθρές είναι άγνωστο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν είναι κόκκινες θα πρέπει κανείς να βιαστεί, καθώς η πλήρης εξαφάνιση των ραγάδων στο στάδιο αυτή μπορεί να είναι πλήρης και οριστική.

Ραγάδες | Αντιμετώπιση

Η Θεραπεία Ραγάδων αποτελούσε πάντα πρόκληση για τον κλάδο της Δερματολογίας, καθώς είναι ένα από τα πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμα δερματικά προβλήματα. Οι μικρές αυτές ραβδώσεις κάνουν την εμφάνισή τους στο δέρμα μας όταν αυτό ξεπεράσει τα όρια της φυσιολογικής ελαστικότητάς του ή σε περιπτώσεις ορμονικών αλλαγών όπου παρατηρείται μείωση του επιπέδου Κολλαγόνου και ινών Ελαστίνης – συνηθέστερα λόγω απότομης ανάπτυξης, αύξησης σωματικού βάρους και εγκυμοσύνης – και αναπτύσσονται συχνότερα στις γυναίκες από ό,τι στους άνδρες.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές θεραπείες για την αντιμετώπιση των ραγάδων. Οι κρέμες, τα gel και οι λοσιόν ενυδάτωσης λειτουργούν κατά βάση προληπτικά, καθώς δεν φθάνουν σε ικανοποιητικό βάθος για να δράσουν, ενώ οι μέθοδοι της τοπικής έγχυσης οξέων Βιταμίνης Α (ρετινοειδών) και Δερμοαπόξεσης έχουν μικρά ποσοστά αποτελεσματικότητας. Η αποτελεσματικότητα της εκάστοτε θεραπείας εξαρτάται από το είδος, το χρώμα και τη θέση εμφάνισης της ραγάδας, καθώς επίσης και από το πότε εμφανίστηκε.

Οι πλέον αποτελεσματικές μέθοδοι Θεραπείας Ραγάδων που εφαρμόζουμε στην Cosmetic Derma Medicine είναι οι:

 • CO2 Fractional Laser

Πρόκειται για την πιο δημοφιλή και ενδεδειγμένη μέθοδο Θεραπείας Ραγάδων, με ποσοστά επιτυχίας που αγγίζουν το 85% στις λευκές ραγάδες μετά από περίπου 6 συνεδρίες. Στις ερυθρές ραγάδες το ποσοστό ίασης μπορεί να φθάσει το 100% αν η θεραπεία ξεκινήσει έγκαιρα. Χάρη στις αναπλαστικές ιδιότητες του CO2 Fractional laser, το βάθος των ραγάδων μειώνεται, το χρώμα τους σβήνει σταδιακά και ταυτόχρονα επιτελείται σύσφιγξη και βελτίωση της υφής της επιδερμίδας.

Εάν οι ραγάδες σας έχουν ακόμη κόκκινο χρώμα, μπορούν να αντιμετωπιστούν πιο εύκολα μέσα σε 3-4 συνεδρίες. Αν όμως έχουν μετατραπεί σε λευκές, τότε θα χρειαστούν περισσότερες συνεδρίες για την ορατή βελτίωσή τους. Αυτό δε σημαίνει όμως πως δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με  πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα.

Κατά τη θεραπεία των ραγάδων με CO2 Fractional Laser, η ακτίνα του laser διαχωρίζεται σε εκατοντάδες λεπτές δέσμες οι οποίες σαρώνουν επιλεκτικά την επιφάνεια του δέρματος. Η δράση του laser στη θεραπεία ραγάδων έγκειται στη δημιουργία πολλαπλών μικροτραυματισμών κάτω από την επιδερμίδα, οι οποίοι διεγείρουν τους ινοβλάστες να παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη εκ νέου. Μετά την επούλωση του δέρματος το κατεστραμμένο δέρμα αντικαθίσταται με καινούριο, υγιές, μειώνοντας το βάθος των ραγάδων. Το χρώμα τους προσομοιάζει περισσότερο με το φυσιολογικό δέρμα και οι ραγάδες σβήνουν σταδιακά. Η υφή του δέρματος βελτιώνεται σημαντικά ενώ ταυτόχρονα επιτελείται σύσφιξη της επιδερμίδας.

Σύμφωνα με έρευνες, η βελτίωση των ραγάδων με τη χρήση του fractional laser διοξειδίου του άνθρακα μπορεί να φτάσει σε ορισμένες περιπτώσεις  ποσοστά επιτυχίας άνω του 85% μετά από περίπου 6 συνεδρίες, ενώ δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ασθενή που να μην είδε έστω και μικρή διαφορά μετά από θεραπεία ραγάδων με laser.

 

 • Αυτόλογη Μεσοθεραπεία PRP

Η Θεραπεία Ραγάδων με τη μέθοδο Platelet-Rich Plasma (PRP) βασίζεται στη δύναμη των αυξητικών παραγόντων (growth factors) – πρωτεϊνών με αναπλαστικές και επανορθωτικές ιδιότητες, υπεύθυνων για την αποκατάσταση των ιστών που έχουν υποστεί βλάβη και την ενεργοποίηση των βλαστοκυττάρων – προερχόμενων από το ίδιο μας το αίμα. Τα ενεργοποιημένα βλαστοκύτταρα αποκαθιστούν την ελαστικότητα της επιδερμίδας και βελτιώνουν την όψη και υφή της επιδερμίδας.

Για τη διεξαγωγή της θεραπείας ραγάδων με τη μέθοδο PRP, χρειάζεται μικρή αιμοληψία. Στη συνέχεια, πραγματοποιείται φυγοκέντρηση για να απομονωθεί το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα (PRP). Το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα (PRP) ενεργοποιείται στη συνέχεια με την προσθήκη διαλύματος νουκλεοτιδίων και ιόντων ασβεστίου. Τέλος, γίνεται έγχυση του πλάσματος με DermaPen ή ενέσεις στα σημεία του σώματος που εμφανίζουν ραγάδες. Τα αποτελέσματα είναι ορατά αμέσως μετά τη θεραπεία, καθώς οι ραγάδες αρχίζουν να συρρικνώνονται.

Με την Αυτόλογη Μεσοθεραπεία PRP επιτυχγάνεται παράλληλα σύσφιξη της επιδερμίδας, λείανση της υφής της επιδερμίδας, ενώ παράλληλα διεγείρεται η παραγωγή νέου κολλαγόνου, μέσω των βλαστοκυττάρων της επιδερμίδας, το οποίο είναι απαραίτητο συστατικό για την εμφάνισης της νεανικής όψης του δέρματος.

 • Συνδυασμός CO2 Fractional Laser και Αυτόλογης Μεσοθεραπείας PRP

Ο συνδυασμός των δύο αυτών θεραπειών ακούει στο όνομα Total Plasma Lift και αποτελεί καινοτομία της Cosmetic Derma Medicine. Τα αποτελέσματα του συνδυασμού των θεραπειών Αυτόλογης Μεσοθεραπείας PRP και CO2 Fractional Laser για τη Θεραπεία Ραγάδων, όταν αυτές εφαρμόζονται στην ίδια συνεδρία, είναι θεαματικά και αγγίζουν το 90-95% στις λευκές και το 100% στις κόκκινες ραγάδες.

 

 • Χειρουργική Αντιμετώπιση των Ραγάδων

Η Κοιλιοπλαστική, ως μέθοδος Θεραπείας Ραγάδων, μπορεί να προσφέρει ικανοποιητικά αποτελέσματα στις ραγάδες που εμφανίζονται αποκλειστικά στην περιοχή της κοιλιάς και λειτουργεί με την αφαίρεση και απομάκρυνση του δέρματος που πάσχει. Η επεμβατική μέθοδος αντιμετώπισης των ραγάδων συνιστάται σε μεμονωμένες περιπτώσεις, ενώ απαιτείται χρόνος αποθεραπείας.

Ακόμη, έχουν προταθεί και άλλες θεραπείες για την αντιμετώπιση των ραγάδων, με αρκετά μικρότερη όμως αποτελεσματικότητα. Ενδεικτικά, μπορεί να γίνει θεραπεία ραγάδων με μικροδερμοαπόξεση και με τη χρήση ρετινοειδών ουσιών τοπικά. Καμία από τις δύο αυτές μεθόδους δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις ραγάδες σε βάθος, καθώς η δράση τους είναι τοπική και δεν επεμβαίνει στα απαιτούμενα βαθύτερα στρώματα.

Τα αποτελέσματα της Θεραπείας Ραγάδων εξαρτώνται από την ηλικία των ραγάδων και το βάθος τους, είναι όμως σε κάθε περίπτωση εντυπωσιακά, καθώς εφαρμόζονται οι πιο πρωτοποριακές μέθοδοι για την αντιμετώπισή τους.

Επιπλέον, ο αριθμός των συνεδριών που απαιτείται για την ολοκλήρωση της θεραπείας διαφέρει ανάλογα με τη μέθοδο που θα ακολουθηθεί για την αντιμετώπιση κάθε ξεχωριστού περιστατικού.


Θεραπεία Ραγάδων | Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα της Θεραπείας Ραγάδων εξαρτώνται από την ηλικία των ραγάδων και το βάθος τους, είναι όμως σε κάθε περίπτωση εντυπωσιακά, καθώς εφαρμόζονται οι πιο πρωτοποριακές μέθοδοι για την αντιμετώπιση τους. Επιπλέον, ο αριθμός των συνεδριών που απαιτείται για την ολοκλήρωση της θεραπείας διαφέρει ανάλογα με τη μέθοδο που θα ακολουθηθεί για την αντιμετώπιση κάθε ξεχωριστού περιστατικού.


Θεραπεία Ραγάδων | Συχνές Ερωτήσεις


Μπορεί η Θεραπεία Ραγάδων να με απαλλάξει από τις ραγάδες της εγκυμοσύνης;

Η εγκυμοσύνη αποτελεί αναμφίβολα την πιο όμορφη περίοδο στη ζωή μιας γυναίκας. Συχνά όμως, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις ραγάδες που έχουν κάνει την εμφάνιση τους στην περιοχή τις κοιλιάς λόγω της απότομης αύξησης του σωματικού βάρους, της έντονης διάτασης του δέρματος και των ορμονικών αλλαγών. Σε αυτή τη περίπτωση, η ιδανική περίοδος για να θεραπεύσουμε αποτελεσματικά τις ραγάδες της εγκυμοσύνης είναι όταν αυτές βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, όπου το χρώμα τους είναι ακόμη κόκκινο. Ανάλογα με το σχήμα, την έκταση και τη βαρύτητα των ραβδώσεων, το εξειδικευμένο και έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Cosmetic Derma Medicine θα σας προτείνει την ιδανική μέθοδο Θεραπείας Ραγάδων καθώς και τον αριθμό συνεδριών για την εξάλειψή τους.

Μπορεί η Θεραπεία Ραγάδων εγκυμοσύνης να ξεκινήσει ενώ είμαι έγκυος;

Η θεραπεία ραγάδων εγκυμοσύνης με Fractional Laser και PRP συνιστάται να ξεκινάει αμέσως μετά τον τοκετό. Όταν αυτές εντοπίζονται στο στήθος συστήνουμε να περάσει και η περίοδος του θηλασμού. Κατά την εγκυμοσύνη προτείνονται ειδικές κρέμες ανάπλασης και πρόληψης των ραγάδων ώστε αυτές να αποτραπούν ή να μην αποκτήσουν μεγάλο μέγεθος ώστε στη συνέχεια να θεραπευθούν πιο εύκολα και άμεσα.

Σε πόσες συνεδρίες εξαλείφονται οι ραγάδες εγκυμοσύνης;

Οι ραγάδες εγκυμοσύνης όπως και κάθε άλλης αιτιολογίας μπορούν να εξαλειφθούν πλήρως όταν η θεραπεία ξεκινήσει σε πρώιμο στάδιο που αυτές είναι ακόμη ερυθρές. Συνήθως οι συνεδρίες για την πλήρη εξάλειψη αυτών είναι 5-6 στο στάδιο αυτό.

Όταν οι ραγάδες γίνουν λευκές, η πλήρης εξάλειψή τους είναι δύσκολη, αλλά όχι αδύνατη. Εδώ μπορεί να απαιτηθούν 8-10 συνεδρίες fractional laser σε συνδυασμό με αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP μία φορά τον μήνα. Συνήθως επιτυγχάνεται μείωση κατά 60-85% όταν οι ραγάδες εγκυμοσύνης βρίσκονται στο όψιμο στάδιό τους και είναι λευκές.

Γιατί να επιλέξω την Cosmetic Derma Medicine για τη θεραπεία των ραγάδων;

Η Cosmetic Derma Medicine εφαρμόζει με επιτυχία σε μεγάλο αριθμό περιστατικών τον συνδυασμό θεραπειών fractional laser και PRP. Ο Δερματολόγος είναι ο ειδικός ιατρός που θα κάνει την εκτίμηση του μεγέθους του προβλήματος και της χρονιότητας της κατάστασης και θα προτείνει τον κατάλληλο αριθμό συνεδριών. Η επικεφαλής του δερματολογικού τμήματος Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Δρ. Αμαλία Τσιατούρα και το έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό εγγυώνται για την άριστη εφαρμογή της θεραπείας και την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος. Στους χώρους της κλινικής διενεργούνται κάθε χρόνο σεμινάρια και workshops που στόχο έχουν την εκπαίδευση νέων ιατρών από Ελλάδα και εξωτερικό.


Συνδυάστε τη Θεραπεία Ραγάδων με τις ακόλουθες θεραπείες:


Fractional Laser CO2

Θεραπεία Προσώπου με Αυτόλογους Αυξητικούς Παράγοντες