Αφαίρεση Tattoo


Αφαίρεση Tattoo

Είτε πρόκειται για κατασταλαγμένη έκφραση απελευθέρωσης είτε για παρορμητική απόφαση της στιγμής για την οποία μετανιώσαμε, η θεραπεία Αφαίρεσης Tattoo “σβήνει” με επιτυχία τα tattoo που, μέχρι πρότινος, θεωρούσαμε “ανεξίτηλα“.

Κλείστε Ραντεβούδερματολόγος αφροδισιολόγος δρ αμαλία τσιατούρα

“Οι λόγοι αφαίρεσης του tattoo μπορεί να είναι κοινωνικοί, πολιτιστικοί ή να είναι αποτέλεσμα ενός όχι τόσο αισθητικά επιτυχημένου αποτελέσματος. Όποιος και αν είναι ο λόγος που ωθεί κάποιον στο να θέλει να απαλλαγεί από αυτό, η σύγχρονη Δερματολογία μας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουμε αν θα το κρατήσουμε, κάνοντας την Αφαίρεση Tattoo, σε λίγες μόλις συνεδρίες, πραγματικότητα” εξηγεί η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Δρ. Αμαλία Τσιατούρα.

Αφαίρεση Tattoo | Γενικά

Η Αφαίρεση Tattoo αποτελούσε πάντα πρόκληση για τον κλάδο της Δερματολογίας, καθώς κάθε tattoo είναι μοναδικό και απαιτεί εξατομικευμένη αντιμετώπιση. Μέχρι σήμερα έχουν δοκιμαστεί πολλοί τρόποι αφαίρεσης tattoo, όπως η χρήση Καυστικών Οξέων (π.χ. TCA), η Δερμοαπόξεση, η Διαθερμία, η Κρυοχειρουργική και η τοπική χειρουργική αφαίρεση του σχεδίου με Πλαστική επέμβαση. Στην πλειοψηφία τους, οι μέθοδοι αυτοί κατέλειπαν κάποιο άσχημο αισθητικό αποτέλεσμα, όπως ουλές, δυσχρωμίες και έγκαυμα που ταλαιπωρούσε τον ασθενή για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά τη θεραπεία.

Τα τελευταία 20 χρόνια, η είσοδος του laser στον τομέα της Δερματολογίας έφερε την επανάσταση σε πλήθος θεραπευτικών και αισθητικών εφαρμογών και το πρόβλημα της Αφαίρεσης Tattoo δεν θα μπορούσε να μην είναι μια από αυτές.

Η μέθοδος Αφαίρεσης Tattoo με laser αποτελεί τη μόνη κλινικά αποδεδειγμένη μέθοδο αφαίρεσης των τατουάζ που προσφέρει άριστο αισθητικό αποτέλεσμα, χωρίς εγκαύματα και αντιαισθητικές ουλές. Στην Cosmetic Derma Medicine διαθέτουμε τα πρωτοποριακά Q-Switch laser Alexandrite και Q-Switch laser ND-Yag τα οποία εκτελούν επιλεκτική φωτοθερμόλυση της χρωστικής του tattoo, διασπώντας τους κόκκους της χρωστικής σε μικρά τεμαχίδια τα οποία, στη συνέχεια, αποβάλλονται σταδιακά από τον οργανισμό μας, αφήνοντας ταυτόχρονα ανέπαφους τους γύρω ιστούς.

Η προσεκτική επιλογή του κατάλληλου – για κάθε tattoo και τύπο δέρματος – laser Αφαίρεσης Tattoo γίνεται με βάση τη χρωστική του, καθώς το laser θα πρέπει να εκπέμπει στο μήκος κύματος απορρόφησης της εκάστοτε χρωστικής. Τα πιο εύκολα στην αντιμετώπιση χρώματα είναι τα πιο σκούρα (μαύρο, μπλε, γκρι), ενώ τα πιο ανοιχτά χρώματα (κίτρινο, κόκκινο, λευκό κ.α.) είναι πιο δύσκολα στην αφαίρεσή τους.


Αφαίρεση Tattoo | Αποτελέσματα

Η πλήρης Αφαίρεση Tattoo επιτυγχάνεται μετά την ολοκλήρωση του κύκλου συνεδριών, ο αριθμός των οποίων καθορίζεται από τον Δερματολόγο σε συνάρτηση με το μέγεθός του tattoo και την έκταση του δέρματος που καταλαμβάνει, τις χρωστικές που έχουν χρησιμοποιηθεί, το βάθος εισχώρησής τους στο δέρμα, την ποσότητα και το είδος του υλικού, το πόσο πρόσφατο και επαγγελματικά φτιαγμένο είναι το tattoo αλλά και το χρώμα του δέρματος του ενδιαφερόμενου.


Αφαίρεση Tattoo | Συχνές Ερωτήσεις


Πώς εφαρμόζεται η θεραπεία Αφαίρεσης Tattoo;

Κατά την εφαρμογή της θεραπείας, η κεφαλή του Q-Switch laser εφαρμόζεται σταδιακά σε όλη την έκταση του σχεδίου που επιθυμούμε να αφαιρέσουμε. Καθώς το laser «στοχεύει» τη χρωστική και προσλαμβάνεται ενέργεια από αυτή, ενδέχεται να προκληθεί ελαφρύς πόνος ή αίσθημα καψίματος και για αυτό το λόγο, πριν από κάθε συνεδρία εφαρμόζεται αναισθητική κρέμα τοπικά στη περιοχή.

 

Μετά από κάθε συνεδρία με laser, ενδέχεται να παρατηρηθεί λεύκανση του tattoo και οφείλεται στην επιλεκτική απορρόφηση της ακτίνας laser από τη χρωστική. Άλλες πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν την εμφάνιση μικρού αιματώματος (κυρίως στα σημεία που η χρωστική είναι εντονότερη) και τον ερεθισμό της περιοχής, απαιτούν τοπική φροντίδα από το Δερματολόγο και υποχωρούν σύντομα.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται για την Αφαίρεση Tattoo;

Για τη laser Αφαίρεση Tattoo χρειάζονται περισσότερες από μια συνεδρίες. Ο αριθμός των συνεδριών που μπορεί να απαιτηθούν ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθός του και την έκταση του δέρματος που καταλαμβάνει, τις χρωστικές που έχουν χρησιμοποιηθεί, το βάθος εισχώρησης τους στο δέρμα, την ποσότητα και το είδος του υλικού, το πόσο πρόσφατο και επαγγελματικά φτιαγμένο είναι το tattoo αλλά και το χρώμα του δέρματος του ενδιαφερόμενου.

 

Το χρονικό διάστημα μεταξύ των συνεδριών πρέπει να είναι τέτοιο ώστε να προλαβαίνει ο οργανισμός να αποβάλλει φυσικά τους αποδομημένους κόκκους της χρωστικής – ενδεικτικά 5-6 εβδομάδες – ενώ ο αριθμός των συνεδριών που θα χρειαστεί για να πετύχουμε πλήρη αφαίρεση του tattoo καθορίζεται από το Δερματολόγο αφού ληφθούν υπόψη όλοι οι παραπάνω παράγοντες.

* Συμπληρώστε τα στοιχεία σας


Cosmetic Derma Medicine