Θεραπεία Προσώπου με Αυτόλογους Αυξητικούς Παράγοντες


Θεραπεία Προσώπου με Αυτόλογους Αυξητικούς Παράγοντες

Η σύγχρονη λύση ενάντια στο πρόβλημα της γήρανσης της επιδερμίδας του προσώπου

Κλείστε Ραντεβούδερματολόγος αφροδισιολόγος δρ κωνσταντίνα μάμαλη

“Η πρωτοποριακή Θεραπεία Προσώπου με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες αξιοποιεί τους αυξητικούς παράγοντες που παράγει το αίμα του ίδιου του ατόμου στο οποίο εφαρμόζεται η θεραπεία με στόχο την ανάπλαση της επιδερμίδας με τον πιο φυσικό τρόπο. Εκτός από το πρόσωπο μπορεί να εφαρμοστεί στο στήθος, την πλάτη και σε πολλές ακόμη περιοχές του σώματος, ενώ βοηθά και στην αντιμετώπιση της Τριχόπτωσηςαναφέρει η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη.

Θεραπεία Προσώπου με Αυτόλογους Αυξητικούς Παράγοντες | Γενικά

Η μη επεμβατική μέθοδος ανάπλασης με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες αποτελεί τη νέα επαναστατική μέθοδο που υπόσχεται εντυπωσιακά αποτελέσματα στην αναζωογόνηση και ανάπλαση της επιδερμίδας του προσώπου και του λαιμού.

 

Χάρη στην εξαιρετική της απόδοση, η Θεραπεία Προσώπου με Αυτόλογους Αυξητικούς Παράγοντες βρίσκει εφαρμογή σε πληθώρα περιστατικών στον τομέα της σύγχρονης Αισθητικής Ιατρικής για την πρόληψη και αντιμετώπιση της γήρανσης του δέρματος, των ρυτίδων, των ουλών, της δερματικής χαλάρωσης και της τριχόπτωσης, ενώ επεκτείνεται σταδιακά σε ολόκληρο το φάσμα της Ιατρικής επιστήμης.

 

Το πλεονέκτημα της Θεραπείας Προσώπου με Αυτόλογους Αυξητικούς Παράγοντες εντοπίζεται στο ότι αξιοποιούμε τις δυνάμεις του ίδιου μας του οργανισμού. Πιο συγκεκριμένα, η θεραπεία εκμεταλλεύεται τους αυξητικούς παράγοντες (growth factors) του αίματος μας. Πρόκειται για πρωτεΐνες με αναπλαστικές και επανορθωτικές ιδιότητες, υπεύθυνες για την αποκατάσταση των ιστών που έχουν υποστεί βλάβη.

 

Για τη διεξαγωγή της θεραπείας, προηγείται λήψη αίματος (5-15ml) από τον ενδιαφερόμενο και στη συνέχεια πραγματοποιείται φυγοκέντρηση ώστε να απομονωθούν οι αυξητικοί παράγοντες του αίματος μας, οι οποίοι στη συνέχεια ενεργοποιούνται με τη προσθήκη διαλύματος νουκλεοτιδίων (DNA activator)  και ιόντων ασβεστίου. Τέλος, το πολυδύναμο αυτό μείγμα των αυξητικών παραγόντων ενίεται με τη μέθοδο της Μεσοθεραπείας στα σημεία του δέρματος όπου χρειάζεται ανάπλαση, χαρίζοντας άμεσα και ανώδυνα  πιο νεανική και λαμπερή επιδερμίδα. Ταυτόχρονα, προκαλείται σύσφιγξη και διορθώνονται ουλές και σημάδια στο δέρμα.


Θεραπεία Προσώπου με Αυτόλογους Αυξητικούς Παράγοντες | Αποτελέσματα

Για την επίτευξη των καλύτερων αποτελεσμάτων,  η θεραπεία με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες μπορεί να συνδυαστεί με τη θεραπεία το CO2 Fractional Laser κατά την οποία πραγματοποιείται ουσιαστική ανάπλαση και αναδόμηση του κολλαγόνου των κυττάρων, επιταχύνοντας και επαυξάνοντας τον ρυθμό ανάπλασης της επιδερμίδας. Ο συνδυασμός των δύο αυτών θεραπειών ονομάζεται Total Lift και πετυχαίνει τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση της επιδερμίδας του προσώπου.

Στην Cosmetic Derma Medicine, τα αποτελέσματα με τη Θεραπεία Προσώπου με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες, είτε αυτή εφαρμοστεί με τη χρήση ενέσιμων μεθόδων ή με τη χρήση της συσκευής Micro-Needling DermaPen, είναι άμεσα ορατά και πρωτίστως επιτυγχάνονται ανώδυνα και εύκολα. Αν επιθυμείτε τα ανώτερα δυνατά αποτελέσματα, η θεραπεία Total Lift, συνδυασμός της θεραπείας προσώπου με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες και του CO2 Fractional Laser, αποτελεί την ιδανική επιλογή. Ο αριθμός συνεδριών εξαρτάται από την περιοχή στην οποία εφαρμόζεται κάθε φορά, ενώ το τελικό αποτέλεσμα έχει μεγάλη διάρκεια η οποία μπορεί να ξεπεράσει τον 1 χρόνο.

Θεραπεία Προσώπου με Αυτόλογους Αυξητικούς Παράγοντες | Πού εφαρμόζεται

Οι κυριότερες εφαρμογές της μεθόδου ανάπλασης με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες στοχεύουν στη:

 • Μείωση των ρυτίδων σε πρόσωπο & λαιμό
 • Βελτίωση του οβάλ του προσώπου
 • Σύσφιξη του λαιμού
 • Επούλωση ουλών από εγκαύματα, επεμβάσεις και τραύματα – είτε ως μονοθεραπεία είτε σε συνδυασμό με CO2 Fractional Laser
 • Ανάπλαση ουλών ακμής σε πρόσωπο, ράχη & στήθος – Ανώτερα αποτελέσματα σε μόλις 6-8 συνεδρίες
 • Εξάλειψη των ραγάδων – ακόμη και των πιο επίμονων κόκκινων – σε συνδυασμό με CO2 Fractional Laser
 • Ανάπλαση και σύσφιξη σε περιοχές του σώματος όπως εσωτερικά και εξωτερικά των μηρών, στη κοιλιά, τα γόνατα και τους μηρούς.
 • Θεραπεία της Τριχόπτωσης, Ανδρογενετικής, Διάχυτης ή Γυροειδούς Αλωπεκίας με εντυπωσιακά αποτελέσματα

Θεραπεία Προσώπου με Αυτόλογους Αυξητικούς Παράγοντες | Συχνές Ερωτήσεις


Γιατί να επιλέξω τη Θεραπεία Προσώπου με Αυτόλογους Αυξητικούς Παράγοντες;

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα της θεραπείας είναι:

 • Η μεγάλη διάρκεια των αποτελεσμάτων που μπορεί, σε ορισμένες περιπτώσεις, να ξεπεράσει τον 1 χρόνο.
 • Αναδομεί την επιδερμίδα με φυσικό τρόπο χωρίς να αλλοιώνει την εκφραστικότητα του προσώπου.
 • Η εφαρμογή της είναι εύκολη και ασφαλής. Καθώς οι αυξητικοί παράγοντες που ενίονται για τη θεραπεία προέρχονται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, η πιθανότητα εμφάνισης ανεπιθύμητων ενεργειών εκμηδενίζεται.
 • Εκτός από την ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου, η θεραπεία είναι ιδιαίτερα ευεργετική στις ζωτικές λειτουργίες του δέρματος – καλύτερη θρέψη και οξυγόνωση της επιδερμίδας.
 • Δεν «γεμίζει» αλλά αναδομεί τις ρυτίδες από μέσα προς τα έξω, προκαλώντας την εξάλειψη τους.

Πως εφαρμόζεται η Θεραπεία Προσώπου με Αυτόλογους Αυξητικούς Παράγοντες

Η διαδικασία είναι απλή. Οι αυξητικοί παράγοντες του αίματος εγχέονται ενέσιμα ή μη – μέσω του συστήματος Micro-Needling DermaPen – στο απαιτούμενο βάθος κάτω από την επιδερμίδα του προσώπου, αναπλάθοντας τους ιστούς  και χαρίζοντας έτσι, νεανική όψη και λάμψη.

Κάθε συνεδρία διαρκεί 20-30 λεπτά και προαιρετικά μπορεί αν προηγηθεί εφαρμογή τοπικής αναισθητικής κρέμας.

Οι βελόνες διεισδύουν σε μικρό βάθος (1-3mm), ενώ ο αριθμός των εγχύσεων ποικίλλει ανάλογα με την θεραπεία.

Καθώς κάθε επιδερμίδα είναι ξεχωριστή, οι εξειδικευμένοι Ιατροί της  Cosmetic Derma Medicine βρίσκονται εδώ για να σας προτείνουν το Πρωτόκολλο Συνεδρίων που ανταποκρίνεται στην ηλικία και τον τύπο της επιδερμίδας σας.


Συνδυάστε τη Θεραπεία Προσώπου με Αυτόλογους Αυξητικούς Παράγοντες με τις ακόλουθες θεραπείες:


Fractional Laser CO2

Θεραπεία με Νευροτοξινη

Νήματα Προσώπου

Υαλουρονικό Οξύ