Θεραπεία Ακμής


Θεραπεία Ακμής

Αντιαισθητικά και συχνά επώδυνα, τα σημάδια ακμής αποτελούν το συνηθέστερο Δερματολογικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όσοι καταφεύγουν σε Θεραπείες Ακμής.

Κλείστε Ραντεβούδερματολόγος αφροδισιολόγος δρ κωνσταντίνα μάμαλη “Η Ακμή μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ψυχολογία του ατόμου. Συνηθέστερα, κάνει την εμφάνιση της κατά την εφηβεία και εξασθενεί μέχρι τα 30 έτη, ενώ σπανιότερα μπορεί να παραμείνει μέχρι και την ηλικία των 50” αναφέρει η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη

Θεραπεία Ακμής | Μέθοδοι

Η Θεραπεία Ακμής αποτελεί την πλέον διαδεδομένη μέθοδο πρόληψης και αντιμετώπισης των σημαδιών και των ουλών που αφήνει η φλεγμονώδης δερματοπάθεια, πάθηση που επηρεάζει όχι μόνο την εμφάνιση της επιδερμίδας αλλά και την αυτοπεποίθηση των ατόμων που ταλαιπωρούνται από αυτή.

Πρόκειται για μια απόλυτα εξατομικευμένη μέθοδο θεραπείας η οποία ανάλογα με την ένταση των συμπτωμάτων διακρίνεται σε:

  • Τοπική Θεραπεία Ακμής

Χορηγείται για την αντιμετώπιση περιστατικών ήπιας-κοινής εφηβικής Ακμής, Ακμής της εγκυμοσύνης και ως επικουρική της συστηματικής θεραπείας.

Τα σκευάσματα τοπικής θεραπείας είναι κατά το πλείστον αντιμικροβιακά ή κερατινολυτικά με συνηθέστερα χρησιμοποιούμενα το Βενζοϋλοϋπεροξείδιο, το Ρετινοϊκό Οξύ, η Ρεσορκίνη σε συνδυασμό με Σαλικυλικό Οξύ και Θείο και το Αζελαϊκό Οξύ.

Ακόμη, σε ορισμένες περιπτώσεις η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί με τη τοπική χρήση επαρκούς δόσης Υπεριωδών ακτινών Β.

  • Συστηματική Θεραπεία Ακμής

Σε περιπτώσεις που η Ακμή δε υποχωρεί με την Τοπική Θεραπεία, η αντιμετώπισή της μπορεί αν γίνει με Συστηματική χορήγηση αντιβιοτικών, με Ορμονική Θεραπεία και με Συστηματική χρήση Ρετινοειδών.

Τα αντιβιοτικά αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της εξάλειψης των συμπτωμάτων ΑκμήςΠρέπει να λαμβάνονται για διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών και θέτουν υπό έλεγχο τα «σπυράκια» Ακμής έως ότου αυτά αρχίσουν να υποχωρούν.

Η Ορμονική Θεραπεία περιλαμβάνει πρωτίστως τη θεραπεία με Οιστρογόνα  ή με συνδυασμό Οιστρογόνων με Αντιανδρογόνα. Η μέθοδος αυτή είναι ιδανική για ενήλικες γυναίκες που κάνουν ήδη χρήση αντισυλληπτικών χαπιών.

Αν και τα αποτελέσματα της Θεραπείας με Ρετινοειδή δεν είναι άμεσα, πάρα πολλοί ασθενείς την χαρακτηρίζουν ως «την καλύτερη Θεραπεία Ακμής που έχουν δοκιμάσει». Κατά τη θεραπεία με το 13-cis-ρετινοϊκό Οξύ, όλοι οι ασθενείς αναπτύσσουν ξηρότητα  του δέρματος, ενώ μπορεί να παρατηρηθούν ρινορραγίες σε ασθενείς με σχετική επιρρέπεια και πρόσκαιρη υπερλιπιδαιμία, οπότε και συστήνεται η εξέταση του ήπατος πριν τη έναρξη της θεραπείας. Ένας πλήρης κύκλος θεραπείας με Ρετινοειδή είναι συνήθως επαρκής.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της θεραπευτικής αγωγής με Ρετινοειδή καθώς και 3 μήνες μετά την ολοκλήρωση της πρέπει να εξασφαλίζεται η αντισύλληψη για αποφυγή τερατογένεσης.


Θεραπεία Ακμής | Αποτελέσματα

Η Θεραπεία Ακμής είναι μια εξατομικευμένη θεραπεία, προσαρμοσμένη στις ανάγκες και στον ειδικό τύπο δέρματος του κάθε ασθενούς.

Συνεπώς, τα αποτελέσματα και ο χρόνος επίτευξής τους εξαρτάται από τη περιοχή εμφάνισης της Ακμής,  την επιμονή της και τη μέθοδο θεραπείας που ακολουθεί ο ασθενής.

Η Θεραπεία Ακμής αντιμετωπίζει αποτελεσματικά σπυράκια και ουλές ακμής  σε:

  • Πρόσωπο
  • Στήθος
  • Πλάτη
  • Γλουτούς

Θεραπεία Ακμής | Λοιπές Μέθοδοι

Άλλες ειδικές μέθοδοι θεραπείας είναι:


Θεραπεία Ακμής | Συχνές Ερωτήσεις


Ποιά μέθοδο Θεραπείας Ακμής να επιλέξω;

Όπως τα περιστατικά Ακμής διαφέρουν ως προς τον τύπο και τη σοβαρότητα τους, έτσι και οι μέθοδοι θεραπείας ποικίλλουν. Οι εξειδικευμένοι Δερματολόγοι της Cosmetic Derma Medicine θα σας συμβουλεύσουν για τον τύπο θεραπείας που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.


Συνδυάστε τη Θεραπεία Ακμής με τις ακόλουθες θεραπείες:


Fractional Laser CO2

Δερμοαπόξεση Προσώπου

Φωτοδυναμική Θεραπεία Ακμής PDT

Χημικά Peeling