Loading...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Loading...
θεραπεία υπεριδρωσίας

Θεραπεία Υπεριδρωσίας

Η Θεραπεία Υπεριδρωσίας αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το ιδιαίτερα συχνό παθολογικό πρόβλημα της αυξημένης εφίδρωσης, διαταραχής που προσβάλει εξίσου τα δύο φύλα και αγγίζει σε ποσοστά το 3% του πληθυσμού.

Η εφίδρωση, ή ιδρώτας όπως συνηθίζουμε να τον αποκαλούμε στη καθημερινότητα μας, είναι ο φυσικός τρόπος ρύθμισης της θερμοκρασίας του σώματος μας όταν αυτό εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες, σε συνθήκες άγχους, φόβου ή θυμού και κατά τη σωματική άσκηση. Όταν όμως η συχνότητα και η ποσότητα του ιδρώτα που παράγεται είναι πέραν του φυσιολογικού και τέτοια ώστε να έχει ψυχολογικές, κοινωνικές και επαγγελματικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα του ατόμου, τότε μιλάμε για το φαινόμενο της Υπεριδρωσίας που σήμερα, χάρη στις μεθόδους της σύγχρονης Αισθητικής Ιατρικής μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε με επιτυχία.

Στην Cosmetic Derma Medicine εφαρμόζουμε τις πλέον ενδεδειγμένες μεθόδους Θεραπείας Υπεριδρωσίας, επιτυγχάνοντας άριστα αποτελέσματα ενάντια στην παθολογική έκκριση ιδρώτα, υπεύθυνης για το αίσθημα αμηχανίας και χαμηλής αυτοεκτίμησης που αισθάνονται οι περισσότεροι ασθενείς που ταλαιπωρούνται από τη νόσο.

Η Υπεριδρωσία διακρίνεται σε:

  • Πρωτοπαθή Υπεριδρωσία:  Οφείλεται στην υπερδραστηριότητα του συμπαθητικού νευρικού συστήματος και ενδεχομένως να συνδέεται με γενετική προδιάθεση και ύπαρξη κληρονομικότητας. Ξεκινά συνήθως στην παιδική – εφηβική ηλικία και μπορεί να παρατηρηθεί σε αγχώδεις καταστάσεις, στο σύνδρομο γευστικής υπεριδρωσίας και σε εκκρινείς σπίλους. Επιπλέον χαρακτηριστικά της νόσου είναι η συμμετρική και αμφοτερόπλευρη εντόπιση της εφίδρωσης, η συχνότητα εμφάνισης μεγαλύτερης της μίας φοράς την εβδομάδα και η υποχώρησή της κατά τη διάρκεια του ύπνου.
  • Δευτεροπαθή Υπεριδρωσία:  Η νόσος δεν έχει κληρονομικό χαρακτήρα, εμφανίζεται συνήθως μετά το 25 έτος της ηλικίας του ατόμου, ενώ είναι ενδεικτική μιας υποκείμενης συστηματικής νόσου που οφείλεται σε ενδοκρινικές, μεταβολικές ή άλλες διαταραχές (θυρεοτοξίκωση, σακχαρώδης διαβήτης, υπογλυκαιμία, εμμηνόπαυση, νεοπλάσματα και παρανεοπλαστικές εκδηλώσεις, όπως νόσος του Hodgkin, μυελοϋπερπλαστικές παθήσεις, λοιμώξεις, καρδιαγγειακά́ επεισόδια, αντικαταθλιπτικά́ φάρμακα). Συχνά παρατηρείται καθολική Υπεριδρωσία σε όλο το σώμα ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύκτας.

Ακόμη, ανάλογα με την εντόπισή της, η Υπεριδρωσία μπορεί να ταξινομηθεί ως:

  • Εστιακή Υπεριδρωσία:  Είναι κυρίως Πρωτοπαθής και συνήθως εντοπίζεται στις παλάμες, τη μασχάλη, τα πέλματα, το πρόσωπο, τη ράχη και το στήθος.
  • Γενικευμένη Υπεριδρωσία:  Η Δευτεροπαθής Υπεριδρωσία είναι συνήθως γενικής φύσης και εμφανίζεται σε όλο το σώμα.

 

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μέθοδοι Θεραπείας Υπεριδρωσίας. Η χρήση αποσμητικών προϊόντων και αντιιδρωτικών ουσιών έχουν ιδιαίτερα φτωχά αποτελέσματα. Η Ιοντοφόρηση – κυρίως για την αντιμετώπιση της εστιακής Υπεριδρωσίας σε παλάμες και πέλματα – και η επεμβατική Νευροχειρουργική μέθοδος της θωρακοσκοπικής συμπαθεκτομής αποφεύγονται καθώς είναι επώδυνες, χρονοβόρες και ενέχουν πλήθος ανεπιθύμητων ενεργειών.

Οι πλέον ενδεδειγμένες μέθοδοι Θεραπείας Υπεριδρωσίας που εξασφαλίζουν άριστα αποτελέσματα με τις όσο το δυνατόν λιγότερες ανεπιθύμητες ενέργειες είναι:

  • Η Θεραπεία Υπεριδρωσίας με Laser Smartlipo:  Πρόκειται για την πιο εξελιγμένη, γρήγορη και ανώδυνη μέθοδο Θεραπείας Υπεριδρωσίας, πραγματοποιείται υπό τοπική αναισθησία και προσφέρει μόνιμα αποτελέσματα. Στην Cosmetic Derma Medicine διαθέτουμε το τελευταίας γενιάς laser ND-Yag μήκους κύματος 1064nm που στοχεύει στη μόνιμη καταστροφή των ιδρωτοποιών αδένων. Η μέθοδος εφαρμόζεται αποκλειστικά για την αντιμετώπιση της  μασχαλιαίας Υπεριδρωσίας.

 

  • Η Θεραπεία Υπεριδρωσίας με Νευροτοξίνη:  Η μέθοδος περιλαμβάνει τη τοπική χορήγηση ενέσεων Νευροτοξίνης, κυρίως τύπου Α αλλά και τύπου Β. Η θεραπεία είναι ανώδυνη, σύντομη και το αποτέλεσμα διαρκεί 4-6 μήνες.

Τα αποτελέσματα της Θεραπείας Υπεριδρωσίας εξαρτώνται από τη φύση της παθολογικής κατάστασης καθώς και από τη μέθοδο που θα επιλεγεί για την αντιμετώπιση της. Σε κάθε περίπτωση, ο ασθενής απαλλάσσεται από τη χρόνια και ενοχλητική Υπεριδρωσία χωρίς να εμποδίζεται η απαραίτητη για τον οργανισμό, φυσιολογική διαδικασία της εφίδρωσης.

Επιπλέον, ο αριθμός των συνεδριών που απαιτείται για την ολοκλήρωση της Θεραπείας Υπεριδρωσίας και η διάρκεια των αποτελεσμάτων διαφέρουν ανάλογα με τη μέθοδο που θα ακολουθηθεί για την αντιμετώπιση κάθε ξεχωριστού περιστατικού.

Πριν τη Θεραπεία Υπεριδρωσίας προηγείται χαρτογράφηση της περιοχής με το test αμύλου-ιωδίου (Minor test). Πρόκειται για μια ποιοτική εκτίμηση της Υπεριδρωσίας κατά την οποία αρχικά γίνεται επάλειψη της προβληματικής περιοχής με διάλυμα ιωδίου 5% και στη συνέχεια εφαρμογή αμύλου σε μορφή σκόνης-πούδρας. Μετά το πέρας 5 λεπτών, οι περιοχές με υπερβολική εφίδρωση εμφανίζουν ένα σκούρο ιώδες έως και μαύρο χρώμα και  γίνεται οπτική αξιολόγησή τους. Ο ποσοτικός προσδιορισμός της Υπεριδρωσίας γίνεται με τη χρήση και ζύγιση ειδικού απορροφητικού χαρτιού (mg ιδρώτα / 5 λεπτά / περιοχή).

Το Laser Smartlipo (laser ND-Yag) αποτελεί την πιο σύγχρονη μέθοδο για την αντιμετώπιση της μασχαλιαίας Υπεριδρωσίας. Αφού προηγηθεί το διαγνωστικό test αμύλου-ιωδίου και η χορήγηση τοπικής αναισθησίας, η οπτική ίνα εισέρχεται κάτω από την επιδερμίδα. Εκεί, το ειδικό μήκος κύματος του Laser Smartlipo απορροφάται επιλεκτικά από τον υποδόριο ιστό της μασχάλης, αδρανοποιώντας τους ιδρωτοποιούς αδένες της μασχάλης χωρίς να επηρεάζει τους γύρω ιστούς.

Η διαδικασία είναι απλή, ανώδυνη και εγγυάται μόνιμη θεραπεία της μασχαλιαίας Υπεριδρωσίας, με τα ποσοστά αποτελεσματικότητας να ξεπερνούν το 85%. Η Θεραπεία Υπεριδρωσίας εφαρμόζεται από Δερματολόγο και για την ολοκλήρωσή της μπορεί να απαιτηθούν 2 συνεδρίες, διάρκειας 40 λεπτών.

Η Θεραπεία με Νευροτοξίνη αποτελεί την πλέον ιδανική και αποτελεσματική μέθοδο θεραπείας της παλαμιαίας Υπεριδρωσίας και Υπεριδρωσίας των πελμάτων, καθώς και τις υπερβολικής εφίδρωσης άλλων περιοχών, όπως είναι η Υπεριδρωσία σε πρόσωπο και μασχάλες. Πριν τη θεραπεία, προηγείται διάγνωση της Υπεριδρωσίας με το test αμύλου-ιωδίου και στη συνέχεια χορηγούνται μικρές ενέσεις Νευροτοξίνης ενδοδερμικά στην προβληματική περιοχή. Η αποτελεσματικότητα της μεθόδου αγγίζει το 90-95%, εξασφαλίζοντας πλήρη ύφεση της εφίδρωσης.

Η μέθοδος είναι απλή, απόλυτα ασφαλής και τα αποτελέσματα κατά της Υπεριδρωσίας είναι συγκεκριμένης διάρκειας, περίπου 6 μήνες, ενώ έχει παρατηρηθεί πιο παρατεταμένη δράση μετά από πολλές εφαρμογές. Στην παλαμιαία Υπεριδρωσία η διάρκεια δράσης του υλικού κυμαίνεται από 5 έως 8 μήνες.

ΒΡΑΒΕΙΑ - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

O ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Όροι χρήσηςOK