13/02/2018

Υαλουρονικό οξύ: Όσα θέλεις να μάθεις - Thebest.gr, Φεβρουάριος 2018

Γκουίνεθ Πάλτροου, Μαντόνα, Μέγκαν Φοξ είναι μόνο μερικές από τις διάσημες που επενδύουν στο υαλουρονικό οξύ για τη νεότητά και τη φρεσκάδα τους. Η κορυφαία δερματολόγος και επιστημονική διευθύντρια της μεγαλύτερης δερματολογικής κλινικής στην Ελλάδα Cosmetic Derma Medicine, Δρ. Αμαλία Τσιατούρα αποκαλύπτει τα μυστικά για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ;
Είναι ένα φυσικό συστατικό που υπάρχει στον οργανισμό μας: το υαλουρονικό οξύ βρίσκεται σε αρθρώσεις, δέρμα, ακόμα και στα μάτια και χαρίζει υγρασία και ενυδάτωση. Δυστυχώς, καθώς μεγαλώνουμε η παραγωγή του μειώνεται, ενώ η ελάττωση αυτή είναι κατακόρυφη μετά τα 40 χρόνια. Το αποτέλεσμα είναι αφυδάτωση, πιο βαθιές ρυτίδες και πιο γερασμένη και θαμπή όψη. Η  Δρ. Τσιατούρα, τονίζει τι ακριβώς προσφέρει η το υαλουρονικό οξύ, πως μπορεί να εφαρμοσθεί και γιατί καταφεύγουν σε αυτήν οι γυναίκες πριν από ένα σημαντικό γεγονός.

Μυστικά για την hot θεραπεία: Μεσοθεραπεία με υαλουρονικό!
«Η μεσοθεραπεία σαν μέθοδος υπάρχει πάνω από 50 χρόνια, και ενώ αρχικά εφαρμόστηκε σε πιο σοβαρά ιατρικά θέματα, πλέον τη χρησιμοποιούμε και για την αισθητική ιατρική. Το υαλουρονικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί με την τεχνική της μεσοθεραπείας, η οποία δεν είναι ιδιαίτερα επώδυνη: Μπορεί να γίνει είτε με πολύ λεπτές βελόνες (ενέσεις) στο πρόσωπο είτε με dermapen, ένα ιατρικό «στυλό» ακριβείας που είναι ελάχιστα τραυματικό. Με αυτούς τους τρόπους εισάγουμε σε βαθύτερες στιβάδες υαλουρονικό οξύ που είναι συμβατό με το δικό μας, αλλά έχει δημιουργηθεί στο εργαστήριο. Το αποτέλεσμα είναι να ενισχύουμε την ενυδάτωση του δέρματος».
Οι ρυτίδες και οι γραμμές λειαίνονται, το δέρμα γίνεται πιο σφριγηλό και φωτεινό και η υφή του βελτιώνεται, όπως και η όψη των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια. Συνδυαστικά μπορεί να γίνει μεσοθεραπεία PRP (με αιμοπετάλια από το αίμα του ενδιαφερόμενου), για καλύτερο αποτέλεσμα.
Πλούσια χείλη για φίλημα
Ωστόσο, το υαλουρονικό οξύ εφαρμόζεται και ως filler για να γεμίσει γραμμές και να χαρίσει όγκο. Όπως εξηγεί η Δρ. Τσιατούρα το αποτέλεσμα είναι μακροπρόθεσμο, ενώ το υλικό διαθέτει ευρωπαϊκή έγκριση CE. Το υαλουρονικό εφαρμόζεται ενέσιμα μετά από τοπική αναισθησία με ειδική κρέμα. Στα χέρια ενός έμπειρου γιατρού η κοκκινίλα θα διαρκέσει λίγη ώρα και θα υποχωρήσει. Μετά την εφαρμογή του υαλουρονικού στα χείλη, θα εμφανιστεί ένα ελαφρύ οίδημα που θα διαρκέσει 2-3 ημέρες και θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό, καθώς η φύση του υαλουρονικού είναι να συγκρατεί «νερό». Εάν ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες του γιατρού σας, το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό.

Σχετικά Άρθρα

1 2 3 38

Εγγραφείτε στο newsletter μας για

τις μοναδικές προσφορές μας!

Cosmetic Derma Medicine © 2021. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος
Κωνσταντίνου Βεντήρη 5, 11528, Ιλίσια  |  +302106980451  |  [email protected]
ΕπικοινωνίαΚαλέστε μας
bookmarkcalendar-fullcrossmenuchevron-up