Δρ. Κερασία Πλαχούρη

Δρ. Κερασία Πλαχούρη

Εκπαίδευση/Εργασία

  • Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Πατρών
  • Διδακτορική Διατριβή, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Μünster
  • Παθολογική Κλινική Γενικού Νοσοκομείου Mönchengladbach (Πανεπιστημιακή Kλινική του Aachen)
  • Πανεπιστημιακή Δερματολογική Κλινική Μünster, Γερμανία
  • Δερματολογική Κλινική Πανεπιστημίου Πατρών

Ειδίκευση

  1. Δερματολογία
  2. Αφροδισιολογία
  3. Δερματο-ογκολογία
  4. Αλλεργιολογία
  5. Παιδοδερματολογία

 

Η Δρ. Κερασία Πλαχούρη αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών το 2010.  Στη συνέχεια, ειδικεύτηκε στην Εσωτερική Παθολογία στην Παθολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Mönchengladbach, Γερμανία, υπαγόμενου στην Πανεπιστημιακή Kλινική του Aachen.

Ολοκλήρωσε την ειδικότητά της στη Δερματολογία – Αφροδισιολογία στην Πανεπιστημιακή Δερματολογική Κλινική του Μünster στη Γερμανία. Στη συνέχεια, στο πλαίσιο απόσπασης από την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου, εργάστηκε ως Ειδικευμένη Δερματολόγος στην Κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η Δρ. Πλαχούρη ολοκλήρωσε τη Διδακτορική Διατριβή της στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Μünster, με θέμα «Μελέτη της έκφρασης της πρωτεΐνης PACE4 στα κακοήθη μελανώματα του ραγοειδούς χιτώνα» και μέχρι σήμερα είναι εξωτερική συνεργάτης στο Τμήμα Δερματολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Έχει πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και ανακοινώσεις σε εθνικά και διεθνή συνέδρια και έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια. Έχει επίσης συμμετάσχει ως προσκεκλημένη ομιλήτρια και διδακτικό προσωπικό σε μια μεγάλη σειρά από σεμινάρια και μετεκπαιδευτικά προγράμματα.

Είναι μέλος της Ελληνικής Δερματολογικής Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ), της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολογίας Αφροδισιολογίας (EADV), του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Ärztekammer Westphalen-Lippe.