Δρ. Αλίκη Δρόσου

Δρ. Αλίκη Δρόσου

Εκπαίδευση/Εργασία

  • Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
  • Μεταπτυχιακές Σπουδές Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Πατρών
  • Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου «Χατζηκώστα»
  • Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών «Καραμανδάνειο»
  • Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας»

Ειδίκευση

  1. Ωτορινολαρυγγολογία (ΩΡΛ)
  2. Χειρουργική Κεφαλής & Τραχήλου

 

Η Δρ. Αλίκη Δρόσου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στα πλαίσια της υπηρεσίας υπαίθρου, εργάστηκε στο  Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου «Χατζηκώστα», όπου παρέμεινε για άσκηση στη Γενική Χειρουργική. Παράλληλα, εργάστηκε και εθελοντικά στην Ορθοπεδική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου «Χατζηκώστα». Το 2014 και για ένα χρόνο, πραγματοποίησε μέρος της ειδικότητάς της στη Χειρουργική Ορθοπαιδική Παίδων στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών «Καραμανδάνειο», ενώ ολοκλήρωσε την άσκησή της για την απόκτηση του τίτλου ειδικότητας της Ωτορινολαρυγγολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας». Το 2019 απόκτησε τον τίτλο της Ωτορινολαρυγγολογίας – Χειρουργικής Κεφαλής & Τραχήλου, κατόπιν επιτυχούς εξέτασης. Εργάστηκε, επίσης, ως παρατασιακή ειδικός ΩΡΛ στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας».

Η Δρ. Αλίκη Δρόσου παρακολουθεί, παράλληλα το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών ΔΔΠΜΣ «Παθήσεις Ρινός, Παραρρινίων, Βάσης Κρανίου και Προσωπικής Χώρας» στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η Δρ. Αλίκη Δρόσου έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα συνέδρια, ενώ έχει λάβει πιστοποίηση από το Κέντρο Εκπαίδευσης ATLS (Advanced Trauma Life Support) του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μιλάει άριστα αγγλικά, καθώς επίσης γαλλικά και γερμανικά.