Ρινοπλαστική – Πλαστική μύτης

Η μύτη αποτελεί την κεντρική αισθητική μονάδα του προσώπου και η συμμετρία και το μέγεθός της επηρεάζουν σημαντικά την εμφάνιση του ατόμου.

Πλαστικός χειρούργος Δρ Ιωάννης Δαλιανούδης

Δρ. Ιωάννης Δαλιανούδης

ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

«Αξίζει να σημειωθεί ότι η μύτη πρέπει να συνδυάζεται αρμονικά με τις υπόλοιπες λειτουργικές μονάδες του προσώπου, όπως το πηγούνι και τα μάτια. Οποιαδήποτε μεταβολή της μορφολογίας της μύτης μετά από τραύμα ή επέμβαση επηρεάζει σημαντικά την ισορροπία του προσώπου την οποία καλείται να αποκαταστήσει ο πλαστικός χειρουργός. Για το λόγο αυτό η αισθητική αποκατάσταση της μύτης με τη ρινοπλαστική είναι μια επέμβαση απόλυτα εξατομικευμένη.» αναφέρει ο Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Ιωάννης Δαλιανούδης. Μάλιστα, κληρονομικά ή εθνικά χαρακτηριστικά μπορεί να προσδίδουν στη μύτη συγκεκριμένη μορφή και σχήμα, όμως διαχρονικά η λεγόμενη «γαλλική μύτη» αποτελεί το πρότυπο της λεπτότητας και κομψότητας.

Προφίλ Ιατρού
Ρινοπλαστική – Πλαστική μύτης

Χειρουργική Διαδικασία

Το αισθητικό πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει η ρινοπλαστική (πλαστική μύτης) ως αισθητική αλλά και λειτουργική επέμβαση, μπορεί να ποικίλει, π.χ. μεγάλη (υπερτροφία πυραμίδας ρινός) ή γαμψή μύτη, στραβή μύτη, μεγάλα πτερύγια κλπ.

Πέρα από τα αισθητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, η ρινοπλαστική (πλαστική μύτης) βοηθά σε πολλές περιπτώσεις στη βελτίωση της αναπνοής, καθώς είναι πολύ συχνές οι περιπτώσεις συνύπαρξης αισθητικού προβλήματος της μύτης με σκολίωση του ρινικού διαφράγματος, που συχνά προκαλεί δυσχέρεια στην αναπνοή. Η σκολίωση του ρινικού διαφράγματος μπορεί να είναι συγγενής ή να οφείλεται σε κάποιον τραυματισμό.

Ρινοπλαστική – Πλαστική μύτης

Εφαρμογές

Η ρινοπλαστική πραγματοποιείται συνήθως με ολική αναισθησία και σπανιότερα με τοπική αναισθησία ή μέθη και η διαδικασία της επέμβασης διαρκεί περίπου μία ώρα.  Υπάρχουν δύο χειρουργικές τεχνικές, η κλειστή ρινοπλαστική και η ανοιχτή ρινοπλαστική.

Και οι δύο τύποι επέμβασης συνδυάζονται με διαφραγματοπλαστική, αν υπάρχει και λειτουργικό πρόβλημα ή δυσχέρεια στην αναπνοή.
Κλείστε Ραντεβού

Κλειστή Ρινοπλαστική

Στην κλειστή ρινοπλαστική δεν διενεργούνται εξωτερικές τομές και η προσπέλαση γίνεται από τους ρώθωνες. Αποκολλάται το δέρμα προς τα πάνω και ο βλεννογόνος προς τα κάτω έτσι ώστε τα λεπτά εργαλεία να βρουν δίοδο προς τον οστέινο και χόνδρινο σκελετό της μύτης. Με ειδικά εργαλεία (οστεοτόμος) και εξειδικευμένες τεχνικές αναδιαμορφώνεται ο σκελετός της μύτης και δίνεται το σχήμα που έχει αποφασιστεί. Εξωτερικά τοποθετείται ειδικός νάρθηκας που θα παραμείνει για περίπου οκτώ ημέρες και βοηθά στη διατήρηση του σχήματος της μύτης και εντός της μύτης τοποθετούνται γάζες για 2 ημέρες. Η τελική εικόνα της μύτης ολοκληρώνεται μετά από 4-6 μήνες.

Ανοιχτή Ρινοπλαστική

Στην ανοιχτή ρινοπλαστική τα βασικά στάδια είναι τα ίδια, διενεργείται όμως μικρή τομή στην στυλίδα, δηλαδή στο σημείο όπου ενώνονται τα 2 ρουθούνια. Είναι πιο εύκολη τεχνική για τον χειρουργό, καθώς έχει καλύτερη εικόνα και ορατότητα των ανατομικών ανωμαλιών της μύτης και μπορεί να επέμβει πιο εύκολα. Επίσης το αποτέλεσμα είναι πιο προβλέψιμο. Έχει το μειονέκτημα της μικρής ουλής, η οποία όμως είναι σχεδόν αόρατη όταν γίνει σωστά και από έμπειρο πλαστικό χειρουργό. Και στην περίπτωση αυτή τοποθετείται ειδικός νάρθηκας για 8 ημέρες και το τελικό αποτέλεσμα είναι ορατό μετά από 4-6 μήνες.
Ρινοπλαστική – Πλαστική μύτης

Μετεγχειρητική Πορεία

Αμέσως μετά τη ρινοπλαστική εφαρμόζεται ειδικός νάρθηκας στη μύτη και γάζες εντός αυτής, οι οποίες αφαιρούνται σε διάστημα 2 ημερών περίπου. Τυχόν μελανιές και οίδημα γύρω από τα μάτια είναι μια συνηθισμένη κατάσταση η οποία υποχωρεί τις επόμενες ημέρες. Η χρήση ψυχρών επιθεμάτων βοηθάει στη μείωση του πρηξίματος και των εκχυμώσεων.

Ο πόνος συνήθως είναι υποφερτός στην περιοχή της μύτης και ενδέχεται ο ασθενής να βιώνει κεφαλαλγία. Και στις δύο περιπτώσεις ο πόνος υποχωρεί με παυσίπονα, αλλά δεν επιτρέπεται η χρήση ασπιρίνης.

Ο εξωτερικός νάρθηκας αφαιρείται 7-8 ημέρες μετά την επέμβαση και χρειάζεται προσοχή τις επόμενες εβδομάδες, ώστε να αποφευχθούν τραυματισμοί στη μύτη.

Δέκα ημέρες με δύο εβδομάδες μετά την επέμβαση η μύτη φαίνεται απόλυτα φυσιολογική και τυχόν μελανιές που δημιουργήθηκαν έχουν υποχωρήσει και μπορεί ο/η ασθενής να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες και εργασία του. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώνεται έως και έξι μήνες μετά την επέμβαση.

Ρινοπλαστική – Πλαστική μύτης

Χειρουργική Διαδικασία

Δείτε αποτελέσματα
1
Ρινοπλαστική – Πλαστική μύτης

Ενδείξεις

  • Βελτίωση της εμφάνισης της μύτης
  • Βελτίωση της αναπνοής
2
Ρινοπλαστική – Πλαστική μύτης

Αντενδείξεις

  • Φλεγμονές του δέρματος ή των ιγμορείων
  • Διαταραχές της πηκτικότητας του αίματος
  • Μη καλή ψυχική υγεία
Ρινοπλαστική – Πλαστική μύτης

Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα μετά από την επέμβαση της ρινοπλαστικής γίνονται άμεσα ορατά. Το τελικό όμως αποτέλεσμα διαμορφώνεται έως και έξι μήνες μετά την επέμβαση.

Τις πρώτες μέρες μετά την επέμβαση, υπάρχει οίδημα στην περιοχή της επέμβασης, το οποίο υποχωρεί σταδιακά.

Κλείστε Ραντεβού
Ρινοπλαστική – Πλαστική μύτης

Μη Χειρουργική με Υαλουρονικό Οξύ

Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι δυνατόν να διορθώσουμε την εικόνα της μύτης χωρίς την ταλαιπωρία του χειρουργείου, αλλά μέσα σε 10 λεπτά με την έγχυση υαλουρονικού οξέος. Η μέθοδος αυτή έχει το πλεονέκτημα ότι είναι γρήγορη, αναίμακτη και δεν απαιτεί αποθεραπεία. Το βασικό μειονέκτημα της μεθόδου είναι πως δεν είναι κατάλληλη για όλες τις μύτες, αλλά μόνο για μικρού μεγέθους μύτες με μικρές δυσμορφίες. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και γίνεται άμεσα ορατό, ενώ τα αποτελέσματα της θεραπείας μπορεί να διαρκέσουν και πάνω από έναν χρόνο.

Ρινοπλαστική ΧΩΡΙΣ ΝΥΣΤΕΡΙ
Κλείστε Ραντεβού

Γρήγορα

Σε κρέμα 10 λεπτά

Άμεσα

Άμεσα ορατά αποτελέσματα

Διάρκεια

1 συνεδρία ετησίως για διατήρηση του αποτελέσματος

Επικοινωνήστε μαζί μας

Η εξειδικευμένη Ιατρική ομάδα, οι σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και οι μοντέρνοι και πολυτελείς χώροι των κλινικών προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς.

Εγγραφείτε στο newsletter μας για

να ενημερώνεστε για τις προσφορές & τις ειδικές τιμές!

calendar-fullcrossmenuchevron-uparrow-right