Βλεφαροπλαστική

Απαλλαγείτε από κουρασμένα μάτια & μαύρους κύκλους με την βλεφαροπλαστική.

Πλαστικός χειρούργος Δρ Ιωάννης Δαλιανούδης

Δρ. Ιωάννης Δαλιανούδης

ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

"Η βλεφαροπλαστική είναι η επέμβαση που μπορεί να ξαναζωντανέψει το βλέμμα δίνοντας λύση στα σημάδια που αφήνει ο χρόνος. Με την βλεφαροπλαστική μπορούμε να δώσουμε λύση με ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους και αποτελεί σήμερα μία από τις πιο δημοφιλείς και ασφαλείς επεμβάσεις της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής. Αν έχετε κουρασμένα μάτια, ρυτίδες, χαλάρωση του άνω βλεφάρου ή «σακούλες» κάτω από τα μάτια, τότε η βλεφαροπλαστική είναι η κατάλληλη λύση για εσάς."

Προφίλ Ιατρού
Βλεφαροπλαστική

Ενδείξεις

Τόσο η γήρανση που είναι δυστυχώς αναπόφευκτη όσο και ο σύγχρονος τρόπος ζωής, οδηγεί αρχικά σε οίδημα και όψη κουρασμένων ματιών.

Η μείωση της ελαστικότητας του δέρματος και η χαλάρωση του βλεφαρικού λίπους οδηγεί στη χαλάρωση του δέρματος του άνω βλεφάρου και στις ρυτίδες και το «σακούλιασμα» του κάτω βλεφάρου. Οι κύριες ενδείξεις της βλεφαροπλαστικής είναι η χαλάρωση του δέρματος της κογχοβλεφαρικής περιοχής (δηλ χαλάρωση και πτώση του άνω βλεφάρου) και η λιπόπτωση (κοινώς «σακούλες»)λόγω προβολής του λίπους του κάτω βλεφάρου που δίνει την εικόνα πρησμένων ματιών.

Η φυσιολογική γήρανση είναι η κύρια αιτία που οδηγεί στην κουρασμένη όψη των ματιών, αλλά και άλλοι λόγοι όπως η κληρονομικότητα και ο τρόπος ζωής μπορούν να οδηγήσουν στην ανάγκη για βλεφαροπλαστική πολύ νωρίτερα.

Με την βλεφαροπλαστική μπορούμε να δώσουμε οριστική λύση σε όλα αυτά με απόλυτη ασφάλεια.

Βλεφαροπλαστική

Χειρουργική Τεχνική

Στην βλεφαροπλαστική τόσο των άνω όσο και των κάτω βλεφάρων αφαιρούμε την περίσσεια του δερματος, του λίπους ή και των δύο μαζί δίνοντας αποτέλεσμα ορατό από τo πρώτο 24ωρο. Ενώ οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια αντιμετωπίζονται εύκολα με την έγχυση βοτουλινικής τοξίνης (Botox®, Dysport®), η χαλάρωση του δέρματος στο άνω βλέφαρο και η περίσσεια λίπους στο κάτω, μπορούν να αντιμετωπιστούν μεμονωμένα ή σε συνδυασμό μόνο με την βλεφαροπλαστική.

Οι εξειδικευμένοι πλαστικοί χειρουργοί της Cosmetic Derma Medicine προτείνουν την κατάλληλη αντιμετώπιση που είναι εξατομικευμένη για κάθε ασθενή. Λόγω της τεράστιας εμπειρίας στην Cosmetic Derma Medicine η βλεφαροπλαστική διενεργείται πάντα υπό τοπική αναισθησία, χωρίς μέθη ή υπνοχάλαση με αποτέλεσμα γρήγορη αποθεραπεία και άμεση επιστροφή του ασθενούς στις δραστηριότητές του.

Γίνεται άνω βλεφαροπλαστική (αφαίρεση του δέρματος του άνω βλεφάρου που περισσεύει, κάτω βλεφαροπλαστική (αφαίρεση του λίπους ή και δέρματος του κάτω βλεφάρου), είτε συνδυασμός των δύο (άνω και κάτω βλεφαροπλαστική). Η διαδικασία της βλεφαροπλαστικής είναι ελάχιστα επεμβατική, διεξάγεται στον χώρο της κλινικής μας υπό τοπική αναισθησία με διάλυμα ξυλοκαΐνης 1% και αδρεναλίνης 1:200000, ολοκληρώνεται σε μία συνεδρία και δεν απαιτεί νοσηλεία.

Η διάρκεια της επέμβασης είναι περίπου μία με μιάμιση ώρα, ο ασθενείς έχει τις αισθήσεις του και αμέσως μετά μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του. Η επάνοδος στις δραστηριότητες και την εργασία μετά τη βλεφαροπλαστική είναι άμεση και τα αποτελέσματα θεαματικά και ορατά από τις πρώτες ημέρες. Το κουρασμένο και γηρασμένο βλέμμα δίνει τη θέση του σε ένα νεανικό, ανανεωμένο look.

Κλείστε Ραντεβού
Βλεφαροπλαστική

Μετεγχειρητική Πορεία

Οι ουλές και τα σημάδια ακμής είναι το αποτέλεσμα μίας φλεγμονής στην επιφάνεια του δέρματος. Καθώς οι κύστες της κυστικής ακμής μεγαλώνουν εγκυμονεί ο κίνδυνος να προκληθεί ρήξη στο τοίχωμά τους. Εάν η ρήξη αυτή γίνει κοντά στην επιφάνεια του δέρματος τότε η βλάβη που προκαλείται είναι ήπιας μορφής. Εάν, όμως, γίνει βαθιά ρήξη στο τοίχωμά τους, τότε προκαλείται αποβολή του περιεχομένου τους και έχουμε καταστροφή του υγιούς ιστού του δέρματος. Ο οργανισμός μας, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη βλάβη και να επουλώσει την πληγή, παράγει κολλαγόνο και συνδετικό ιστό οδηγώντας σε μικρές ή μεγάλες ουλές.

Η χρήση του CO2 Fractional Laser στην αντιμετώπιση των ουλών που προκαλούνται από την ακμή είναι ιδιαίτερα επιτυχής. Η διάρκεια και η επαναληψιμότητα των συνεδριών εξαρτώνται από την έκταση του προβλήματος και πρέπει να γίνονται κάθε περίπου 3-4 εβδομάδες. Η ερυθρότητα του προσώπου μπορεί να διαρκέσει για λίγες ώρες και κρίνεται απαραίτητη η χρήση αντηλιακής κρέμας.

Βλεφαροπλαστική

Αποτελέσματα

Τα μάτια και οι ανατομικοί σχηματισμοί που τα περιβάλλουν (βλέφαρα, φρύδια και βλεφαρίδες) αποτελούν το καθοριστικότερο χαρακτηριστικό του προσώπου μας και το πρώτο που προδίδει την ηλικία μας.

Στόχος της βλεφαροπλαστικής είναι η βελτίωση της όψης του άνω και κάτω βλεφάρου χωρίς να επηρεάσει την ανατομία των βλεφάρων, το σχήμα του ματιού και τη φορά της βλεφαρικής σχισμής. Εκεί ακριβώς στοχεύει και η βλεφαροπλαστική χαρίζοντας ένα ξεκούραστο και εκφραστικό βλέμμα που κερδίζει πάντα τις εντυπώσεις.

Κλείστε Ραντεβού
Βλεφαροπλαστική

Αναίμακτη Βλεφαροπλαστική

Πρόκειται για μία νέα τεχνική κατά την οποία δεν αφαιρείται με νυστέρι η περίσσεια του δέρματος του άνω ή κάτω βλεφάρου. Είναι εντελώς αναίμακτη και χρησιμοποιείται μία συσκευή που αξιοποιεί την ενέργεια του πλάσματος (plasma light) ενδεικτικά αναφέρεται η συσκευή Plexr (ή Plexer). Με την μέθοδο αυτή επιτυγχάνουμε μικρή εξάχνωση της περίσσειας του δέρματος στο άνω και κάτω βλέφαρο με αποτέλεσμα ρίκνωση στα σημεία χαλάρωσης και ορατή σύσφιξη στο άνω ή στο κάτω βλέφαρο. Δεν προκαλείται έγκαυμα ή νέκρωση στο δέρμα παρά μόνο μικρός ερεθισμός που υποχωρεί τις επόμενες ημέρες.

Λόγω του μη επεμβατικού της χαρακτήρα απαιτούνται 2-3 συνεδρίες για την επίτευξη του τελικού αποτελέσματος. Δεν ενδείκνυται σε περιπτώσεις έντονης χαλάρωσης και συσσώρευσης λίπους στο κάτω βλέφαρο όπου η κλασική βλεφαροπλαστική θα δώσει την οριστική λύση.

Βλεφαροπλαστική ΧΩΡΙΣ ΝΥΣΤΕΡΙ

Κλείστε Ραντεβού

Αναίμακτη

Με τη χρήση Plasma Light

Ανώδυνη

Χωρίς εγκαύματα, Χωρίς ουλές

Αποτελέσματα

Άμεσα αποτελέσματα σε 2-3 συνεδρίες

Βλεφαροπλαστική

Συχνές Ερωτήσεις

Μετά τη βλεφαροπλαστική το πρόβλημα μπορεί να επανεμφανιστεί;

Αν και τα αποτελέσματα της βλεφαροπλαστικής είναι μόνιμα και με την κατάλληλη φροντίδα το πρόσωπο και τα μάτια μας μπορούν να συνεχίσουν να φαίνονται νεανικά και ξεκούραστα για αρκετά χρόνια, η γήρανση του δέρματος είναι μια εξελισσόμενη διαδικασία που δεν μπορεί να σταματήσει.

Πονάει η βλεφαροπλαστική;

Η βλεφαροπλαστική είναι μια πρακτικά ανώδυνη διαδικασία, ενώ μετά την επέμβαση μπορεί να υπάρχει ήπιος πόνος, οίδημα και εκχύμωση των βλεφάρων που αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με ήπια παυσίπονα (Depon ή Ponstan). Στις περισσότερες περιπτώσεις τα συμπτώματα αυτά υποχωρούν σταδιακά και εξαφανίζονται σε διάστημα 5-7 ημερών.

Ποιος είναι κατάλληλος υποψήφιος;

Η βλεφαροπλαστική αφορά σε άνδρες και γυναίκες που θέλουν να δώσουν μια νότα φρεσκάδας και ζωντάνιας στο βλέμμα τους. Αν η κουρασμένη εικόνα των ματιών οφείλεται σε γήρανση η βλεφαροπλαστική επιτελείται κατά την 4η -5η δεκαετία της ζωής. Αν ο σύγχρονος τρόπος ζωής, το stress, η έλλειψη ύπνου και η κληρονομικότητα ή ενδοκρινοπάθειες όπως νοσήματα θυρεοειδούς αποτελούν την αιτία των κουρασμένων ματιών, η βλεφαροπλαστική μπορεί να διενεργηθεί πολύ νωρίτερα, από την 2η δεκαετία της ζωής.

Πόσο διάστημα πρέπει να μείνω μακριά από την εργασία μου;

Αν και η βλεφαροπλαστική είναι μια ελάχιστα επεμβατική τεχνική (minimally invasive surgery) που συνήθως πραγματοποιείται υπό τοπική αναισθησία σε 1-2 ώρες και δεν απαιτεί νοσηλεία, συστήνεται η αποφυγή έντονης δραστηριότητας ή γυμναστικής για 5-7 ημέρες.

Υπάρχουν σημάδια ή ουλές μετά από μία βλεφαροπλαστική;

Η βλεφαροπλαστική στα χέρια ειδικών πλαστικών χειρουργών είναι μια διαδικασία ελεγχόμενη και απολύτως ασφαλής. Επίσης, η κατάλληλη τοποθέτηση των τομών στο άνω βλέφαρο στην φυσιολογική πτυχή του όταν είναι ανοικτό και στο βλεφαρικό χείλος στην περίπτωση του κάτω βλεφάρου, αποτελούν εγγύηση ότι οι λεπτές τομές θα είναι πρακτικά δυσδιάκριτες ή αδιόρατες.

Υπάρχουν επιπλοκές;

Η βλεφαροπλαστική με τον τρόπο που γίνεται στην κλινική μας πρακτικά στερείται επιπλοκών, καθώς γίνεται με τοπική αναισθησία. Επίσης πέρα από το μικρό οίδημα και τις εκχυμώσεις των βλεφάρων κατά τα πρώτα εικοσιτετράωρα, άλλες μακροχρόνιες επιπλοκές του τύπου του εκτρόπιου κάτω βλεφάρου, ή του αιματώματος δεν υπάρχουν, καθώς είναι πολύ αυστηρή η επιλογή των υποψηφίων για την επέμβαση και η διαδικασία γίνεται τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας που εγγυώνται άριστα αποτελέσματα.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Η εξειδικευμένη Ιατρική ομάδα, οι σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και οι μοντέρνοι και πολυτελείς χώροι των κλινικών προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς.

Εγγραφείτε στο newsletter μας για

να ενημερώνεστε για τις προσφορές & τις ειδικές τιμές!

calendar-fullcrossmenuchevron-uparrow-right