Loading...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Loading...
λιποαναρροφηση

Λιποαναρροφηση

Η λιποαναρροφηση είναι μια κοσμητική χειρουργική επέμβαση που στοχεύει στην αφαίρεση του περιττού λίπους που εναποτίθεται σε διάφορες περιοχές του σώματος, βελτιώνοντας το σχήμα τους.
Στην εποχή μας, εφαρμόζεται τόσο η κλασική λιποαναρρόφηση όσο και η laser λιποαναρροφηση, μια πιο εξελιγμένη τεχνική που κάνει τη λιποαναρρόφηση ασφαλέστερη, ευκολότερη, πιο γρήγορη και πιο ανώδυνη.

Γνωριστε τους γιατρους

Δρ. Αμαλια Τσιατουρα

Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Επιστημονική Διευθύντρια του τμήματος Δερματολογίας & Εφαρμογών Laser της Cosmetic Derma Medicine

Δρ. Αναστασιος Βεκρης

Πλαστικός Χειρουργός, Επιστημονικός Διευθυντής του τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής & Μεταμόσχευσης Μαλλιών της Cosmetic Derma Medicine Μέλος ISHRS

Οι καλύτεροι υποψήφιοι για Λιποαναρρόφηση (ή Λιπογλυπτική) είναι άτομα φυσιολογικού βάρους με ελαστικό δέρμα που έχουν τοπικό λίπος σε ορισμένες περιοχές του σώματός τους. Χωρίς να συνδέεται άμεσα, έχει παρατηρηθεί κλινικά ότι μια επιτυχημένη Λιποαναρροφηση μπορεί να έχει εξαιρετικά αποτελέσματα και στη μείωση της τοπικής κυτταρίτιδας.

Η Λιποαναρρόφηση είναι μία ασφαλέστατη τεχνική εφόσον πραγματοποιηθεί από εξειδικευμένο γιατρό. Η περίοδος ανάρρωσης είναι μικρή και μπορείτε μέσα σε διάστημα 2 εβδομάδων (μετά από κλασική Λιποαναρρόφηση) ή την επόμενη κιόλας ημέρα (μετά από Λιποαναρρόφηση με laser Smartlipo) να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Από τη Λιπογλυπτική μπορούν να ωφεληθούν όσοι ενδιαφέρονται για τη σμίλευση περιοχών του σώματός τους που εμφανίζουν ασυμμετρία λόγω της τοπικής εναπόθεσης λιπώδους ιστού. Η θεραπεία στοχεύει σε σμίλευση του λίπους, χωρίς όμως τη χειρουργική αφαίρεση αυτού. Λιπόλυση – Λιπογλυπτική πετυχαίνουμε μη επεμβατικά με τη μέθοδο της Κρυολιπόλυσης, το CavitationRF και τη Μεσοθεραπεία Λιπόλυσης.

Η Λιποαναρρόφηση δεν αποτελεί εναλλακτική λύση της δίαιτας ή της άσκησης και δεν ενδείκνυται για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Επίσης, δεν αποτελεί μέθοδο απώλειας βάρους, αν και έχει παρατηρηθεί ότι μετά από Λιποαναρροφηση, το άτομο ανακτά την αυτοπεποίθησή του και ενισχύεται η θέλησή του να ακολουθήσει μια ισορροπημένη διατροφή.

Επομένως συχνά μετά από Λιποαναρρόφηση παρατηρείται σταδιακά και απώλεια βάρους αν το άτομο είναι υπέρβαρο. Ιδανικά, εφαρμόζεται σε υγιή άτομα με βάρος κοντά στα φυσιολογικά πλαίσια και πρόβλημα «τοπικού πάχους» που δεν ανταποκρίνεται σε προσπάθειες απώλειάς του με άλλες μεθόδους.

Η μέθοδος της κλασικής Λιποαναρρόφησης μετρά ήδη 30 περίπου χρόνια στον τομέα της Πλαστικής Χειρουργικής, κατά τη διάρκεια των οποίων η διαδικασία έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό και πλέον εφαρμόζεται με μεγαλύτερη ευκολία, ενώ ενέχει πολύ λιγότερους κινδύνους και συνοδεύεται από πολύ μικρότερο χρόνο αποθεραπείας.

Η κλασική Λιποαναρρόφηση μπορεί να εφαρμοστεί υπό γενική αναισθησία (κυρίως σε μεγάλες λιποαναρροφήσεις) ή υπό τοπική αναισθησία (tumescent liposuction – κυρίως σε μικρές και μεσαίες λιποαναρροφήσεις), κατά την οποία γίνεται διήθηση του λιπώδους ιστού με πολύ αραιωμένα διαλύματα τοπικών αναισθητικών και αδρεναλίνης. Στη συνέχεια ο πλαστικός χειρουργός κάνει μια μικρή τομή μέσα από την οποία περνά μια κάνουλα, συγκεκριμένης ανάλογα με την περίπτωση διαμέτρου, η οποία συνδέεται μέσω ενός σωλήνα με ένα μηχάνημα που δημιουργεί κενό αέρος. Με τη βοήθεια της κάνουλας, αποκολλώνται τα λιποκύτταρα και αναρροφώνται, καταλήγοντας σε ένα διαφανές δοχείο, αναρροφάται η επιθυμητή ποσότητα λίπους, ενώ οι οπές κλείνουν μόνες τους. Μετά τη διαδικασία της Λιποαναρρόφησης, είναι απαραίτητη η χρήση ειδικού, ανάλογα με την περιοχή, κορσέ προκειμένου να αποφευχθεί η χαλάρωση του δέρματος.

Τα αποτελέσματα της «κλασικής» Λιπογλυπτικής είναι συνήθως ορατά ήδη μετά την επέμβαση. Βέβαια η όψη της περιοχής στην οποία εφαρμόστηκε βελτιώνεται διαρκώς για αρκετές εβδομάδες ακόμα και 2-3 μήνες μετά, καθώς υποχωρεί και το οίδημα.

Το πιο σημαντικό είναι ότι τα αποτελέσματα της  είναι μόνιμα. Αυτό συμβαίνει διότι καταστρέφοντας λιποκύτταρα της περιοχής, μειώνεται ο συνολικός αριθμός τους. Φυσικά συνιστάται η τήρηση ενός ισορροπημένου διαιτολογίου και η ήπια άσκηση προκειμένου να διατηρηθεί φυσιολογικό το βάρος του ατόμου. Αν το σωματικό βάρος αυξηθεί ελαφρώς μετά τη Λιποαναρρόφηση, το επιπλέον λίπος θα κατανεμηθεί ομοιόμορφα σε όλο το υπόλοιπο σώμα, ενώ η περιοχή που υπεβλήθη σε Λιποαναρρόφηση δεν θα επηρεαστεί.

Με τη νέα τεχνική αναίμακτης Λιποαναρρόφησης με Laser SmartLipo, επιτυγχάνεται ταυτόχρονα και σύσφιξη του δέρματος σε ικανοποιητικό βαθμό ώστε να μη χαλαρώσει μετά την αφαίρεση μεγάλης ποσότητας λίπους. Επιπλέον σπάζουν τα διαφραγμάτια του ινώδους ιστού μεταξύ των λιποκυττάρων που ευθύνονται για την όψη φλοιού πορτοκαλιού και την κυτταρίτιδα. Επομένως η Λιποαναρρόφηση με laser Smartlipo δίνει λύση και στην κυτταρίτιδα 1ου έως 3ου βαθμού.

Το κόστος Λιποαναρρόφησης (ανά συνεδρία) μπορεί να διαφέρει για την ίδια περιοχή σε διαφορετικά άτομα, καθώς η θεραπεία είναι πλήρως εξατομικευμένη και οι ανάγκες του κάθε ατόμου είναι διαφορετικές. Διαφορετική μπορεί να είναι και η διάρκεια της συνεδρίας, γεγονός που αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για το κόστος της Λιποαναρρόφησης.

Η τιμή της Λιποαναρρόφησης διαμορφώνεται ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κάθε ασθενής, τη διάρκεια και τη δυσκολία της επέμβασης. Ειδικές τιμές πακέτου ισχύουν σε συνδυασμό περισσότερων της μίας περιοχής.

Η Cosmetic Derma Medicine είναι η πρώτη κλινική που έφερε στην Ελλάδα την αναίμακτη Λιποαναρρόφηση με Laser υπό τοπική αναισθησία. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της κλινικής Cosmetic Derma Medicine επιτελούνται εκατοντάδες επιτυχείς συνεδρίες το χρόνο από την ειδικά εκπαιδευμένη ιατρική μας ομάδα.

Η τεχνογνωσία και η μακροχρόνια εμπειρία μας στη laser Λιπογλυπτική Smartlipo, μπορούν να σας εγγυηθούν το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα με τη μεγαλύτερη ασφάλεια, σε όποια περιοχή και αν υπάρχει ανάγκη για βελτίωση. Η δυνατότητα πραγματοποίησης της επέμβασης υπό τοπική αναισθησία στους ειδικά εξοπλισμένους χώρους μας επιτρέπει στον «ασθενή» να επιστρέψει άμεσα στις δραστηριότητές του αμέσως μετά τη θεραπεία. Η όλη διαδικασία είναι ανώδυνη (υπό τοπική αναισθησία), αναίμακτη, σύντομη και απόλυτα ασφαλής.
Η ιατρική ομάδα της κλινικής μας αποτελείται από εξειδικευμένους Πλαστικούς Χειρουργούς και Δερματολόγους – Δερματοχειρουργούς, με επικεφαλής τον Δρ. Αναστάσιο Βεκρή (Δ/ντη του τμήματος πλαστικής χειρουργικής) και την Δρ. Αμαλία Τσιατούρα (Δ/ντρια τμήματος Επεμβατικής Δερματολογίας και Laser).

ΒΡΑΒΕΙΑ - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

O ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Όροι χρήσηςOK