Αφαίρεση Τατουάζ

Είτε πρόκειται για κατασταλαγμένη έκφραση απελευθέρωσης είτε για παρορμητική απόφαση της στιγμής για την οποία μετανιώσαμε, η θεραπεία Αφαίρεσης Tattoo με Laser «σβήνει» με επιτυχία τα tattoo που, μέχρι πρότινος, θεωρούσαμε «ανεξίτηλα».

Δρ. Αμαλία Τσιατούρα

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ - ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ

«Οι λόγοι αφαίρεσης του τατουάζ μπορεί να είναι κοινωνικοί, πολιτιστικοί ή να είναι αποτέλεσμα ενός όχι τόσο αισθητικά επιτυχημένου αποτελέσματος. Όποιος κι αν είναι ο λόγος που ωθεί κάποιον στο να θέλει να απαλλαγεί από αυτό, η σύγχρονη Δερματολογία μας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουμε αν θα το κρατήσουμε, κάνοντας την Αφαίρεση Tattoo, σε λίγες μόλις συνεδρίες, πραγματικότητα» εξηγεί η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Δρ. Αμαλία Τσιατούρα.

Προφίλ Ιατρού

Τρόποι Αφαίρεσης Τατουάζ

Η Αφαίρεση τατουάζ αποτελούσε πάντα πρόκληση για τον κλάδο της Δερματολογίας, καθώς κάθε tattoo είναι μοναδικό και απαιτεί εξατομικευμένη αντιμετώπιση.

Μέχρι σήμερα έχουν δοκιμαστεί πολλοί τρόποι αφαίρεσης tattoo, όπως η χρήση Καυστικών Οξέων (π.χ. TCA), η Δερμοαπόξεση, η Διαθερμία, η Κρυοχειρουργική και η τοπική χειρουργική αφαίρεση του σχεδίου με Πλαστική επέμβαση. Στην πλειοψηφία τους, οι μέθοδοι αυτοί κατέλειπαν κάποιο άσχημο αισθητικό αποτέλεσμα, όπως ουλές, δυσχρωμίες και έγκαυμα που ταλαιπωρούσε τον ασθενή για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά τη θεραπεία.

Τα τελευταία 20 χρόνια, η είσοδος του laser στον τομέα της Δερματολογίας έφερε την επανάσταση σε πλήθος θεραπευτικών και αισθητικών εφαρμογών και το πρόβλημα της Αφαίρεσης Tattoo δεν θα μπορούσε να μην είναι μια από αυτές.

Πλεονεκτήματα αφαίρεσης τατουάζ με laser

Πρακτικά Ανώδυνη

Χωρίς Ουλές

Απόλυτα Ασφαλής

Αφαίρεση τατουάζ με το σύγχρονο Q-Switch Laser

Το σβήσιμο τατουάζ με laser αποτελεί τη μόνη κλινικά αποδεδειγμένη μέθοδο αφαίρεσης των tattoo που προσφέρει άριστο αισθητικό αποτέλεσμα, χωρίς εγκαύματα και αντιαισθητικές ουλές.

Στην Cosmetic Derma Medicine διαθέτουμε τα πρωτοποριακά Q-Switch laser Alexandrite και Q-Switch laser ND-Yag τα οποία εκτελούν επιλεκτική φωτοθερμόλυση της χρωστικής του tattoo, διασπώντας τους κόκκους της χρωστικής σε μικρά τεμαχίδια τα οποία, στη συνέχεια, αποβάλλονται σταδιακά από τον οργανισμό μας, αφήνοντας ταυτόχρονα ανέπαφους τους γύρω ιστούς.

Κλείστε Ραντεβού

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται

Η Αφαίρεση Τατουάζ με Laser μπορεί να πραγματοποιηθεί σχεδόν σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος και του προσώπου υπάρχει, όπως:

  • Φρύδια
  • Στήθος
  • Κνήμες – Γλουτοί
  • Ώμοι
  • Πλάτη

και πολλές άλλες περιοχές.

Συχνές Ερωτήσεις

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται για την πλήρη Αφαίρεση Τατουάζ;

Για τη Laser Αφαίρεση Tattoo χρειάζονται περισσότερες από μια συνεδρίες. Ο αριθμός των συνεδριών που μπορεί να απαιτηθούν ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθός του και την έκταση του δέρματος που καταλαμβάνει, τις χρωστικές που έχουν χρησιμοποιηθεί, το βάθος εισχώρησης τους στο δέρμα, την ποσότητα και το είδος του υλικού, το πόσο πρόσφατο και επαγγελματικά φτιαγμένο είναι το tattoo αλλά και το χρώμα του δέρματος του ενδιαφερόμενου. Συνηθέστερα, χρειάζονται περίπου 5 – 8 συνεδρίες.

Το χρονικό διάστημα μεταξύ των συνεδριών πρέπει να είναι τέτοιο ώστε να προλαβαίνει ο οργανισμός να αποβάλλει φυσικά τους αποδομημένους κόκκους της χρωστικής – ενδεικτικά 5-6 εβδομάδες – ενώ ο αριθμός των συνεδριών που θα χρειαστεί για να πετύχουμε πλήρη αφαίρεση του tattoo καθορίζεται από το Δερματολόγο αφού ληφθούν υπόψη όλοι οι παραπάνω παράγοντες.

Ποιο laser Αφαίρεσης Tattoo εφαρμόζεται;

Στην Cosmetic Derma Medicine χρησιμοποιείται το Q-Switched ND:Yag Laser που είναι το πιο εξειδικευμένο και ειδικό laser για την αφαίρεση τατουάζ.

Χρησιμοποιούνται 3 μήκη κύματος Q-Switched ND:Yag στα 1064 και 532 nm και Q-Switched Αλεξανδρίτης Laser στα 755 nm.

Λειτουργεί μέσω του φωτοακουστικού φαινομένου, σπάει τα μικροσφαιρίδια της χρωστικής του τατουάζ σε μικρότερα θραύσματα τα οποία στη συνέχεια απομακρύνονται φυσικά με τη λεμφική κυκλοφορία.

Πονάει η Αφαίρεση Τατουάζ με Laser;

Πριν τη θεραπεία Αφαίρεσης Τατουάζ με Laser εφαρμόζεται τοπική αναισθητική κρέμα και έτσι η διαδικασία είναι πρακτικά ανώδυνη. Η θεραπεία Laser Αφαίρεσης Tattoo δεν προκαλεί λύση της συνέχειας του δέρματος και δεν προκαλεί ουλές και σημάδια.

Σε κάποιες περιπτώσεις, ιδίως όταν το τατουάζ είναι μεγάλο μπορούμε να εφαρμόσουμε ενέσιμη αναισθησία. Μετά εμφανίζεται το χρώμα λίγο πιο έντονο και είναι ψηλαφιστές οι γραμμές του τατουάζ, ενώ στη συνέχεια σταδιακά απομακρύνεται η χρωστική.

Πώς εφαρμόζεται η Laser Αφαίρεση Tattoo;

Κατά την εφαρμογή της θεραπείας, η κεφαλή του Q-Switch laser εφαρμόζεται σταδιακά σε όλη την έκταση του σχεδίου που επιθυμούμε να αφαιρέσουμε. Καθώς το laser «στοχεύει» τη χρωστική και προσλαμβάνεται ενέργεια από αυτή, ενδέχεται να προκληθεί ελαφρύς πόνος ή αίσθημα καψίματος και για αυτό το λόγο, πριν από κάθε συνεδρία εφαρμόζεται αναισθητική κρέμα τοπικά στη περιοχή.

Υπάρχουν παρενέργειες από τη Laser Αφαίρεση Tattoo;

Μετά από κάθε συνεδρία με laser, ενδέχεται να παρατηρηθεί λεύκανση του tattoo και οφείλεται στην επιλεκτική απορρόφηση της ακτίνας laser από τη χρωστική. Άλλες πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν την εμφάνιση μικρού αιματώματος (κυρίως στα σημεία που η χρωστική είναι εντονότερη) και τον ερεθισμό της περιοχής, απαιτούν τοπική φροντίδα από το Δερματολόγο και υποχωρούν σύντομα.

Η Laser Αφαίρεση Tattoo εφαρμόζεται σε όλα τα τατουάζ;

Με τη Laser Αφαίρεση Τατουάζ μπορούμε να «σβήσουμε» τατουάζ διαφόρων μεγεθών και χρωμάτων σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος. Ευκολότερα απομακρύνονται σκούρα χρώματα όπως μπλε, μαύρο και γκρι. Με το σύγχρονο όμως Q-Switched Laser και τα πολλαπλά μήκη κύματος που περιέχει το συγκεκριμένο μηχάνημα, μπορούμε να έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα και σε πιο ανοιχτά χρώματα όπως κόκκινο, κίτρινο, πράσινο, γαλάζιο.

Με το συγκεκριμένο λέιζερ μπορεί επίσης να γίνει αφαίρεση τατουάζ φρυδιών, καθώς και αφαίρεση μόνιμου μακιγιάζ όπως για παράδειγμα στο περίγραμμα των χειλιών.

Το Q-Switched ND:Yag Laser μπορεί να εφαρμοστεί σε κηλίδες, πανάδες που είναι ανθεκτικές στη χρήση Fractional Laser και CO2 Laser με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Μπορώ να κάνω κάλυψη με άλλο τατουάζ στο σημείο που είχε προηγηθεί αφαίρεση τατουάζ;

Εφόσον ολοκληρωθεί η αφαίρεση τατουάζ και παρέλθουν τουλάχιστον 2 μήνες, τότε μπορεί να γίνει κάλυψη με άλλο τατουάζ.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Η εξειδικευμένη Ιατρική ομάδα, οι σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και οι μοντέρνοι και πολυτελείς χώροι των κλινικών προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς.

Εγγραφείτε στο newsletter μας για

να ενημερώνεστε για τις προσφορές & τις ειδικές τιμές!

Cosmetic Derma Medicine © 2022. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος
Κωνσταντίνου Βεντήρη 5, 11528, Ιλίσια  |  +302106980451  |  [email protected]
ΕπικοινωνίαΚαλέστε μας
calendar-fullcrossmenuchevron-uparrow-right