Φωτοδυναμική Θεραπεία Ακμής

Για τις θεραπείες μας έχουν γράψει:

Φωτοδυναμική Θεραπεία Ακμής

Τι είναι η θεραπεία Φωτοδυναμική Θεραπεία Ακμής

Συνδυάζοντας την ενέργεια και τη δύναμη του φωτός, η φωτοδυναμική είναι ίσως η πιο αποτελεσματική και «φιλική στον οργανισμό» θεραπεία για την καταπολέμηση της ενεργού ακμής αλλά και μία φυσική θεραπεία ανανέωσης του προσώπου!

Εφαρμόζεται επίσης στην ακμή ενηλίκων και τη ροδόχρου ακμή. Είναι ιδανική για όσους δεν επιθυμούν, ή δεν μπορούν, να λάβουν φαρμακευτική θεραπεία για την ακμή, η οποία είναι πολύμηνη και μπορεί να συνοδεύεται από ανεπιθύμητες ενέργειες.

Πραγματοποιείται με τη χρήση ενός μηχανήματος που εκπέμπει ορατό φως σε δύο μήκη κύματος με αντιφλεγμονώδη, αντιβακτηριδιακή και αναπλαστική δράση για το δέρμα με αποτέλεσμα να:

  • καταστρέφει στη ρίζα του το βακτήριο της ακμής
  • καταπραΰνει την ενεργό φλεγμονή στο δέρμα
  • ενεργοποιεί τη φυσική άμυνα του οργανισμού
  • βελτιώνει την όψη και την ποιότητα του δέρματος.

Αν κριθεί απαραίτητο, χρησιμοποιείται συνδυαστικά φωτοευαισθητοποιός ουσία για ενισχυμένη δράση κατά των παθογόνων βακτηριδίων της ακμής (φωτοδυναμική θεραπεία) ενώ μπορεί να πραγματοποιηθεί παράλληλα με τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής για την ακμή.

Χρόνος θεραπείας 10 – 15 λεπτά
Ορατά αποτελέσματα Άμεσα & Τελειοποίηση με την ολοκλήρωση ενός κύκλου συνεδριών
Διάρκεια αποτελέσματος Έως 6 μήνες
Κόστος Από 99€ (τιμή συνεδρίας/πακέτο)
Θεραπεία ακμής (1 καθαρισμός + 3 χημικά peeling + 3 φωτοδυναμική) 499€
Τεχνική Μη επεμβατική θεραπεία
Ειδικότητα Αισθητικός, Δερματολόγος
Επίπεδο πόνου Ανώδυνα
Αναισθησία Χωρίς
Αποθεραπεία Μηδενική
Ενημερωτικό ραντεβού Δωρεάν

Αποτελέσματα

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ CDM TRANSFORMATIONS™

Ιατρεία Cosmetic Derma Medicine

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Η εξειδικευμένη Ιατρική ομάδα, οι σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και οι μοντέρνοι και πολυτελείς χώροι των κλινικών προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς.

Δίπλα σας για κάθε απορία

Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

YouTube video

Φωτοδυναμική Θεραπεία Ακμής PDT

Τι είναι

Η φωτοδυναμική θεραπεία για την ακμή είναι μία ανώδυνη, απολύτως ασφαλής, μη επεμβατική, ιδανική για κάθε δέρμα και ηλικία θεραπεία που χτυπάει το προπιονοβακτηρίδιο της ακμής στη ρίζα του και το εξολοθρεύει.

Σε ποιες περιπτώσεις αποδεικνύεται πολύ αποτελεσματική; Ως θεραπεία για την εφηβική και την ενήλικη ακμή αλλά και για τη ροδόχρου νόσο.

Αποτελεί μία εξαιρετικά αποτελεσματική επιλογή για ανθρώπους που δεν επιθυμούν ή δεν μπορούν να πάρουν φαρμακευτική αγωγή για την ακμή, όπως γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία, εφήβους ή ανθρώπους που λαμβάνουν αγωγή για χρόνια νοσήματα.

Τέλος, στα πλεονεκτήματά της περιλαμβάνεται το γεγονός ότι το αποτέλεσμα είναι εμφανές σε λίγες μόνο θεραπείες και μπορεί να πραγματοποιηθεί όλο το χρόνο, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.

 

Φωτοθεραπεία ακμής από τη Δρ Κωνσταντίνα Μάμαλη

Φωτοδυναμική Θεραπεία Ακμής PDT

Πώς λειτουργεί

Η φωτοδυναμική θεραπεία (PDT) βασίζεται στην ευεργετική και απόλυτα φυσική δύναμη του φωτός. Η θεραπεία με μπλε και κόκκινο φως έχει εντυπωσιακή διπλή δράση: Το μπλε φως αρχικά ρυθμίζει την έκκριση σμήγματος ώστε να μειωθούν σταδιακά οι εξάρσεις της ακμής και το κόκκινο φως στη συνέχεια έχει αντιφλεγμονώδη δράση, σκοτώνοντας τους υπεύθυνους μικροοργανισμούς, «αποστειρώνοντας» το δέρμα και καταπραΰνοντας τους ερεθισμούς.

Παράλληλα με τη δράση του κατά της ακμής, το φως που εκπέμπεται διεγείρει τους φυσικούς μηχανισμούς παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, ανανεώνοντας και δρώντας ως ήπια θεραπεία αντιγήρανσης την επιδερμίδα.

Φωτοδυναμική Θεραπεία Ακμής PDT.

Περιοχές εφαρμογής

Φωτοθεραπεία ακμής στο προσωπο.

Πρόσωπο

Η φωτοθεραπεία εφαρμόζεται στο πρόσωπο καταπολεμώντας τα παθογόνα βακτήρια που σχετίζονται με την ακμή και τα σπυράκια που παρουσιάζονται στη ροδόχρου νόσο.

Παράλληλα, τα διαφορετικά είδη φωτός δρουν συνεργικά και συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία του δέρματος, σε πιο λαμπερή όψη και ελαστικότητα.

Φωτοθεραπεία ακμής στο ντεκολτέ.

Ντεκολτέ & Πλάτη

Η φωτοδυναμική θεραπεία για την ακμή μπορεί ουσιαστικά να εφαρμοστεί σε όποιο σημείο του σώματος παρουσιάζει ακμή, δρώντας κατά των παθογόνων βακτηρίων και επαναφέροντας την υγεία και την ελαστικότητα του δέρματος.

Πλεονεκτήματα

  • Αντιμετωπίζει σπυράκια ενεργού ακμής και ροδόχρου νόσου

  • Προκαλεί ήπια απολέπιση στην εξωτερική στιβάδα

  • «Καθαρίζει» σμήγμα και μαύρα στίγματα

  • Περιορίζει τα στοιχεία φλεγμονής στο δέρμα

  • Χαρίζει λάμψη και ενυδάτωση

  • Ενισχύει τη φυσική άμυνα του δέρματος

Φωτοδυναμική θεραπεία

Βήμα – βήμα

1ο Βήμα

Αφού καθαριστεί προσεκτικά το δέρμα σας, η ιατρός σας δίνει να φορέσετε προστατευτικά γυαλιά. Στη συνέχεια ρυθμίζει το μηχάνημα σύμφωνα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σας και αποφασίζει εάν χρειάζεται να προστεθεί στη θεραπεία φωτοευαισθητοποιός ουσία. Αυτή ενεργοποιείται με τη βοήθεια οξυγόνου και με την εκπομπή συγκεκριμένου μήκους κύματος φωτός και οδηγεί σε πιο αποτελεσματική καταστροφή των βακτηριδίων και αποστείρωση της περιοχής.

2ο Βήμα

Η θεραπεία είναι εντελώς ανώδυνη και σύντομη, και το μόνο που νιώθετε είναι μία φωτεινή λάμψη και μια θερμότητα στο δέρμα. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας μπορείτε να χαλαρώσετε ακούγοντας την αγαπημένη σας μουσική!

Με την ολοκλήρωση της θεραπείας, η αισθητικός εφαρμόζει στο δέρμα σας πλούσια ενυδατική κρέμα και αντηλιακό για προστασία από τον ήλιο.

Bonus tips

  • Θεραπεία για την ακμή

    H ακμή αποτελεί τη συχνότερη δερματική νόσο και η εμφάνιση των συμπτωμάτων της οφείλεται στο βακτηρίδιο της ακμής, Propionibacterium acnes (P. acnes). Με τη βοήθεια της Φωτοδυναμικής Θεραπείας PDT η αντιμετώπιση των ενοχλητικών και επώδυνων φλυκταινιδίων και σημαδιών ακμής είναι πλέον εφικτή, με ταυτόχρονη αναγέννηση και ανάπλαση της επιδερμίδας

  • Τα οφέλη της θεραπείας

    Η επίδραση της φωτοδυναμικής θεραπείας προσφέρει πολλά και ποικίλα οφέλη για το δέρμα:

    • Αντιβακτηριδιακή δράση (σημαντική ελάττωση της συγκέντρωσης του βακτηρίου P. Acnes)
    • Αντιφλεγμονώδη δράση
    • Δράση κατά της σμηγματόρροιας
    • Δράση κατά της υπερκερατινοποίησης του τριχοσμηγματογόνου θυλάκου
    • Αύξηση της παραγωγής ινοβλαστών
    • Αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου & ελαστίνης
    • Ενίσχυση της αγγειοδιαστολής, της κυκλοφορίας του αίματος και του οξυγόνου στους ιστούς
  • Γρήγορα αποτελέσματα

    Από την πρώτη κιόλας συνεδρία φωτοδυναμικής θεραπείας PDT η επιδερμίδα εμφανίζεται πιο λαμπερή, καθαρή και ελαστική. Με τη φωτοδυναμική θεραπεία PDT επιτυγχάνεται ελάττωση της έκκρισης του σμήγματος, ελάττωση του μεγέθους των σμηγματογόνων αδένων και σημαντική μείωση της φλεγμονής. Ο ιδανικός αριθμός συνεδριών που απαιτείται για την επίτευξη του τελικού επιθυμητού αποτελέσματος εξαρτάται από τη σοβαρότητα της ακμής και την ανταπόκρισή της στη θεραπεία. Συνήθως απαιτούνται 4-8 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 2-4 εβδομάδων.

Συχνές Ερωτήσεις