Θεραπεία Ακμής

Αντιαισθητικά και συχνά επώδυνα, τα σημάδια ακμής αποτελούν το συνηθέστερο Δερματολογικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όσοι καταφεύγουν σε Θεραπείες Ακμής.
Θεραπεία ακμής
Δερματολόγος Αφροδισιολόγος Δρ Κωνσταντίνα Μάμαλη

Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ - ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ

"Η Ακμή μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ψυχολογία του ατόμου. Συνηθέστερα, κάνει την εμφάνισή της κατά την εφηβεία και εξασθενεί μέχρι τα 30 έτη, ενώ σπανιότερα μπορεί να παραμείνει μέχρι και την ηλικία των 50 ετών” αναφέρει η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη.

Προφίλ Ιατρού
Θεραπεία Ακμής

Σημεία εφαρμογής

Η Θεραπεία Ακμής αποτελεί την πλέον διαδεδομένη μέθοδο πρόληψης και αντιμετώπισης των σημαδιών και των ουλών που αφήνει η φλεγμονώδης δερματοπάθεια, πάθηση που επηρεάζει όχι μόνο την εμφάνιση της επιδερμίδας αλλά και την αυτοπεποίθηση των ατόμων που ταλαιπωρούνται από αυτή.

Πρόκειται για μια απόλυτα εξατομικευμένη μέθοδο θεραπείας και η κατάλληλη μέθοδος επιλέγεται ανάλογα με την ένταση των συμπτωμάτων και διακρίνεται σε:
 • Τοπική Θεραπεία Ακμής
 • Συστηματική Θεραπεία Ακμής
 • Ενέσιμη Θεραπεία Ακμής (απευθείας μέσα στις βλάβες)
 • Θεραπεία Κυστικής Ακμής (με χειρουργική εκτομή κύστεων)
 • Φωτοδυναμική Θεραπεία PDT
 • CO2 Fractional Laser
 • Θεραπεία Προσώπου με Αυτόλογους Αυξητικούς Παράγοντες
 • Χημικό Peeling
 • Δερμοαπόξεση Προσώπου
Θεραπεία Ακμής

Πού εφαρμόζεται

Η Θεραπεία Ακμής αντιμετωπίζει αποτελεσματικά σπυράκια και ουλές ακμής σε:

Πρόσωπο

Στήθος

Πλάτη

Γλουτούς

Φωτοδυναμική Θεραπεία PDT®

Η Φωτοδυναμική Θεραπεία PDT είναι ό,τι πιο νέο και επαναστατικό έχει να επιδείξει σήμερα η σύγχρονη Δερματολογία στην αντιμετώπιση της ενεργού Ακμής.

Η Φωτοδυναμική Θεραπεία PDT αποτελείται από δύο στάδια.
 • Στο πρώτο στάδιο, η φωτοευαισθητοποιός ουσία χορηγείται στον ασθενή με τοπική επάλειψη και δεσμεύεται από τα κύτταρα-στόχος.
 • Στο δεύτερο στάδιο, η φωτοευαισθητοποιός ουσία ενεργοποιείται με τη βοήθεια οξυγόνου και με την παροχή συγκεκριμένου μήκους κύματος φωτός. Η ενεργοποίηση αυτή οδηγεί στην παραγωγή ελευθέρων ριζών με αποτέλεσμα τον θάνατο των βακτηριδίων και την αποστείρωση της περιοχής.
Θεραπεία Ακμής

Αποτελέσματα

Η Θεραπεία Ακμής είναι μια εξατομικευμένη θεραπεία, προσαρμοσμένη στις ανάγκες και στον ειδικό τύπο δέρματος του κάθε ασθενούς.

Συνεπώς, τα αποτελέσματα και ο χρόνος επίτευξής τους εξαρτάται από τη περιοχή εμφάνισης της Ακμής, την επιμονή της και τη μέθοδο θεραπείας που ακολουθεί ο ασθενής.

Κλείστε Ραντεβού
Θεραπεία Ακμής

Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι η Τοπική Θεραπεία Ακμής;

Χορηγείται για την αντιμετώπιση περιστατικών ήπιας-κοινής εφηβικής Ακμής, Ακμής της εγκυμοσύνης και ως επικουρική της συστηματικής θεραπείας.

Τα σκευάσματα τοπικής θεραπείας είναι κατά το πλείστον αντιμικροβιακά ή κερατινολυτικά με συνηθέστερα χρησιμοποιούμενα το Βενζοϋλοϋπεροξείδιο, το Ρετινοϊκό Οξύ, η Ρεσορκίνη σε συνδυασμό με Σαλικυλικό Οξύ και Θείο και το Αζελαϊκό Οξύ.

Ακόμη, σε ορισμένες περιπτώσεις η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί με τη τοπική χρήση επαρκούς δόσης Υπεριωδών ακτινών Β.

Τι είναι η Συστηματική Θεραπεία Ακμής

Σε περιπτώσεις που η Ακμή δε υποχωρεί με την Τοπική Θεραπεία, η αντιμετώπισή της μπορεί αν γίνει με Συστηματική χορήγηση αντιβιοτικών, με Ορμονική Θεραπεία και με Συστηματική χρήση Ρετινοειδών.

Τα αντιβιοτικά αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της εξάλειψης των συμπτωμάτων Ακμής. Πρέπει να λαμβάνονται για διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών και θέτουν υπό έλεγχο τα «σπυράκια» Ακμής έως ότου αυτά αρχίσουν να υποχωρούν.

Η Ορμονική Θεραπεία περιλαμβάνει πρωτίστως τη θεραπεία με Οιστρογόνα ή με συνδυασμό Οιστρογόνων με Αντιανδρογόνα. Η μέθοδος αυτή είναι ιδανική για ενήλικες γυναίκες που κάνουν ήδη χρήση αντισυλληπτικών χαπιών.

Αν και τα αποτελέσματα της Θεραπείας με Ρετινοειδή δεν είναι άμεσα, πάρα πολλοί ασθενείς την χαρακτηρίζουν ως «την καλύτερη Θεραπεία Ακμής που έχουν δοκιμάσει». Κατά τη θεραπεία με το 13-cis-ρετινοϊκό Οξύ, όλοι οι ασθενείς αναπτύσσουν ξηρότητα του δέρματος, ενώ μπορεί να παρατηρηθούν ρινορραγίες σε ασθενείς με σχετική επιρρέπεια και πρόσκαιρη υπερλιπιδαιμία, οπότε και συστήνεται η εξέταση του ήπατος πριν τη έναρξη της θεραπείας. Ένας πλήρης κύκλος θεραπείας με Ρετινοειδή είναι συνήθως επαρκής.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της θεραπευτικής αγωγής με Ρετινοειδή καθώς και 3 μήνες μετά την ολοκλήρωση της πρέπει να εξασφαλίζεται η αντισύλληψη για αποφυγή τερατογένεσης.

Ποια μέθοδο θεραπείας ακμής να επιλέξω;

Η επιλογή της κατάλληλης μεθόδου εξαρτάται από τον τύπο, την ένταση και τη σοβαρότητα της ακμής. Ο πλέον ειδικός για την αντιμετώπιση της ακμής είναι ο ειδικευμένος Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος ο οποίος θα σας συμβουλεύσει για τον τύπο θεραπείας που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Η εξειδικευμένη Ιατρική ομάδα, οι σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και οι μοντέρνοι και πολυτελείς χώροι των κλινικών προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς.

Εγγραφείτε στο newsletter μας για

να ενημερώνεστε για τις προσφορές & τις ειδικές τιμές!

Cosmetic Derma Medicine © 2022. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος
Κωνσταντίνου Βεντήρη 5, 11528, Ιλίσια  |  +302106980451  |  [email protected]
ΕπικοινωνίαΚαλέστε μας
calendar-fullcrossmenuchevron-uparrow-right