28/03/2018

Η Επιστήμη ενάντια στο τοπικό πάχος και το λίπος - Thebest.gr, Μάρτιος 2018

Επίπεδη κοιλιά, γλουτοί χωρίς ψωμάκια και λεπτή μέση είναι το ιδανικό σώμα που αναζητούν οι περισσότερες γυναίκες σε όλο τον κόσμο καθημερινά. Αντίστοιχα οι άντρες θέλουν να ξεφορτωθούν την κοιλιά-σωσίβιο και τη γυναικομαστία και για να κατακτήσουν το όνειρο, καταφεύγουν σε εξαντλητικές δίαιτες, περνούν ατελείωτες ώρες στο γυμναστήριο ενώ τελευταία ζητούν από τους ειδικούς θεραπείες αισθητικής ιατρικής για γρήγορα και άμεσα αποτελέσματα.

Σε περίπτωση που το πάχος είναι τοπικό και επιμένει, τη λύση δίνουν πλέον αποτελεσματικά οι σύγχρονες μέθοδοι που εφαρμόζει η ιατρική ομάδα της δερματολογικής κλινικής Cosmetic Derma Medicine. Πλέον η επιστήμη μας έχει βοηθήσει να γυρίσουμε σελίδα στην απώλεια τοπικού πάχους καθώς οι σύγχρονες τεχνικές είναι ελάχιστα ή καθόλου τραυματικές και καταστρέφουν μόνιμα τα πλεονάζοντα λιποκύτταρα. H Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη, δερματολόγος- αφροδισιολόγος και Αν. Επιστημονική διευθύντρια της Cosmetic Derma Medicine μας περιγράφει τις καινοτόμες θεραπείες ενάντια στο τοπικό πάχος.

Κρυολιπόλυση
Πριν από μερικά χρόνια μια κλινική μελέτη αποκάλυψε το εξής: όταν τα λιποκύτταρα εκτεθούν σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, υπό το μηδέν, κρυσταλλοποιούνται. Στη συνέχεια, οδηγούνται σε απόπτωση, δηλαδή στον θάνατο. Αυτή την παρατήρηση που αρχικά φάνηκε μέσα από μελέτες σε πειραματόζωα, οι ερευνητές κατάφεραν να την αξιοποιήσουν και να δημιουργήσουν την κρυολιπόλυση.
Η μέθοδος της κρυολιπόλυσης καταστρέφει τα λιποκύτταρα εντελώς ανώδυνα και μη επεμβατικά. Μια κεφαλή εφαρμόζεται σε περιοχές όπου ο ασθενής μπορεί να παρουσιάζει τοπικό πάχος (π.χ. στους γλουτούς, την κοιλιά, τις γάμπες κ.α.). Στη συνέχεια τα λιποκύτταρα ψύχονται, κρυσταλλοποιούνται και πεθαίνουν. Το επόμενο διάστημα αποβάλλονται από τον οργανισμό μέσω της λέμφου.
Ειδικότερα με τη μέθοδο της κρυολιπόλυσης έχουμε απώλεια λίπους κατά 24% στην πρώτη συνεδρία. Το τελικό αποτέλεσμα ολοκληρώνεται έπειτα από έναν αριθμό συνεδριών που εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος και πάντα σε συνεννόηση με το γιατρό.

Λιποαναρρόφηση με λέιζερ
Με το σύγχρονο laser λιποαναρρόφησης Smartlipo εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια η μέθοδος της ελάχιστα τραυματικής λιποαναρρόφησης:
•Η διαδικασία γίνεται με ελάχιστα επεμβατικό τρόπο, χωρίς ράμματα
•Ο ασθενής δεν παρουσιάζει μελανιές και οίδημα
•Η μέθοδος γίνεται με τοπική αναισθησία
•Η διαδικασία πραγματοποιείται στο χώρο του ιατρείου
•Το λέιζερ προσφέρει σύσφιγξη στους ιστούς
•Το λέιζερ Smartlipo βελτιώνει την όψη της κυτταρίτιδας
•Το αποτέλεσμα είναι ορατό σε 1 μόλις συνεδρία
Η κάνουλα του laser Smartlipo εισάγεται μέσα από μια μικρή οπή μεγέθους 1 χιλ. Το Nd-Yag laser «λιώνει» τα λιποκύτταρα, τα οποία στη συνέχεια υγροποιούνται  και απομακρύνονται από το σώμα μέσω της λεμφικής οδού. Την ίδια κι όλας ημέρα μετά την επέμβαση μπορεί κανείς να επιστρέψει στις δραστηριότητές του.

Cavitation RF
Πρόκειται για μια ανώδυνη και αναίμακτη μέθοδο που συνδυάζει σε μια συσκευή υπερήχους και ραδιοσυχνότητες. Οι υπέρηχοι σπάζουν, μέσω της δόνησης, ανώδυνα τις μεμβράνες των λιποκυττάρων. Το ρευστοποιημένο λίπος αποβάλλεται από το σώμα το επόμενο διάστημα. Ταυτόχρονα, οι ραδιοσυχνότητες διαχέουν θερμότητα στις εσωτερικές στιβάδες του δέρματος. Ο οργανισμός απαντά με παραγωγή καινούριου κολλαγόνου (νεοκολλαγονογένεση) με αποτέλεσμα να έχουμε σύσφιγξη και βελτίωση της ποιότητας του δέρματος. Για το επιθυμητό αποτέλεσμα απαιτείται ένας αριθμός συνεδριών που ορίζει ο γιατρός.

Super Combo treatment: Το CaviLipo
Η μέθοδος του CaviLipo συνδυάζει τη μεσοθεραπεία λιποδιάλυσης με τη θεραπεία Cavitation RF. Στη μεσοθεραπεία ο γιατρός εισάγει στην προβληματική περιοχή λιποδιαλυτικά συστατικά όπως φωσφατιδυλοχολίνη, καρνιτίνη και καφεΐνη. Η μεσοθεραπεία λιποδιάλυσης μπορεί να γίνει είτε με ενέσιμο τρόπο είτε με microneedling Dermapen, μια μικρή συσκευή που μοιάζει με στυλό και ανοίγει, με τη βοήθεια μικρών βελόνων, διόδους στο δέρμα ώστε να εισχωρήσουν τα δραστικά συστατικά.
Από την άλλη, στο Cavitation RF ο γιατρός εφαρμόζει μια κεφαλή που διαχέει στο σώμα ραδιοσυχνότητες και υπερήχους. Τα κατεστραμμένα λιποκύτταρα ρευστοποιούνται και αποβάλλονται από τον οργανισμό μέσα στις επόμενες μέρες. Η συνδυαστική θεραπεία προσφέρει σύσφιγξη, απώλεια τοπικού πάχους και βελτίωση της όψης της κυτταρίτιδας.

Σχετικά Άρθρα

1 2 3 38

Εγγραφείτε στο newsletter μας για

τις μοναδικές προσφορές μας!

Cosmetic Derma Medicine © 2021. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος
Κωνσταντίνου Βεντήρη 5, 11528, Ιλίσια  |  +302106980451  |  [email protected]
ΕπικοινωνίαΚαλέστε μας
bookmarkcalendar-fullcrossmenuchevron-up