Loading...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Loading...
θεραπεία αγγειακών βλαβών

Θεραπεία Αγγειακών Βλαβών

Η Θεραπεία Αγγειακών Βλαβών αφορά στο ιδιαίτερα συχνό Δερματολογικό πρόβλημα των Ευρυαγγειών, Αιμαγγειωμάτων και άλλων παθολογικών καταστάσεων των επιφανειακών αγγείων του δέρματος, που ταλαιπωρούν εξίσου άνδρες και γυναίκες και επιδεινώνονται με την πάροδο του χρόνου.

Η εμφάνιση των αντιαισθητικών και πολλές φορές επώδυνων Αγγειακών Βλαβών οφείλεται στη συνύπαρξη πολλών παραγόντων, κληρονομικής φύσης και μη, ενώ μπορεί να εντοπιστούν οπουδήποτε στο σώμα και στο πρόσωπο.

Καθώς το να εμποδίσουμε την εμφάνιση Αγγειακών Βλαβών είναι εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο, η σύγχρονη Δερματολογία και Πλαστική Χειρουργική διαθέτει τις μεθόδους με τις οποίες η αντιμετώπιση και Θεραπεία Αγγειακών Βλαβών είναι πλέον δυνατή, εύκολη, γρήγορη και ανώδυνη.

Οι Αγγειακές Βλάβες κάνουν την εμφάνιση τους στην επιδερμίδα του προσώπου και του σώματος, αρχικά σαν μικρά επιφανειακά αγγεία, κόκκινου, μωβ ή μπλε χρώματος, και μπορεί να παρουσιαστούν ως γραμμοειδείς, αστεροειδείς ή διάχυτες, καλύπτοντας μεγαλύτερες περιοχές της επιδερμίδας μας. Στο πρόσωπο, οφείλουν την εμφάνιση τους στην υπέρμετρη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, τη ροδόχρου νόσο, την ύπαρξη κληρονομικών παραγόντων, τη φυσιολογική γήρανση, τη χρόνια χρήση στεροειδών και αντισυλληπτικών, την εγκυμοσύνη, την ύπαρξη συστηματικών νόσων και τον μηχανικό τραυματισμό της επιδερμίδας κατά τον καθαρισμό και την αποτρίχωση. Στο σώμα, οι Αγγειακές Βλάβες μπορεί να εντοπιστούν οπουδήποτε, με μεγαλύτερη συχνότητα στα κάτω άκρα – κυρίως σε γυναίκες – και αιτία εμφάνισης τους είναι παράγοντες όπως η κληρονομικότητα, η ορθοστασία, οι ορμονικές διαταραχές, η εγκυμοσύνη, η φλεβική ανεπάρκεια, η παχυσαρκία, η ηλιακή ακτινοβολία και οι τραυματισμοί.

Τέλος, οι Αγγειακές Βλάβες, ανάλογα με τον τύπο τους, διακρίνονται σε:

 • Αιμαγγειώματα (Καλοήθεις – συνήθως εκ γενετής)
 • Ευρυαγγείες ή Τηλαγγειεκτασίες
 • Αγγειοκερατώματα
 • Πυογόνο Κοκκίωμα
 • Φλεβικές Λίμνες
 • Ροδόχρους Νόσος
 • Ποικιλοδερμία Civatte
 • Αραχνοειδές Αγγείωμα

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μέθοδοι Θεραπείας Αγγειακών Βλαβών. Η θεραπεία ευρυαγγειών με μικρο-διαθερμοπληξία, κύρια μέθοδος θεραπείας της προηγούμενης δεκαετίας, καθώς και η χρήση τοπικών σκευασμάτων-αλοιφών πλούσιων σε φλαβονοειδή, δεν αποδίδουν ιδιαίτερα εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Οι πλέον ενδεδειγμένες μέθοδοι Θεραπείας Αγγειακών Βλαβών που εφαρμόζουμε στην Cosmetic Derma Medicine είναι οι:

 • Η Laser Θεραπεία Αγγειακών Βλαβών

Πρόκειται για την πιο εξελιγμένη, γρήγορη, εύκολη και ανώδυνη μέθοδο Θεραπείας Αγγειακών Βλαβών διαμέτρου κάτω των 2mm. Το τελευταίας γενιάς laser ευρυαγγειών ND-Yag Candela που διαθέτουμε, στοχεύει στην επιλεκτική φωτοθερμόλυση των αγγείων εκπέμποντας εστιασμένη δέσμη φωτός, μήκους κύματος 1064nm. Η πρόσληψη της θερμικής ενέργειας που εκπέμπει γίνεται αποκλειστικά  από τα αγγεία, προκαλώντας την καταστροφή των τοιχωμάτων τους και τη σταδιακή απορρόφησή τους από τον οργανισμό, ενώ ταυτόχρονα επιτελείται σύσφιγξη και βελτίωση της υφής της επιδερμίδας. Αποτελεί την ιδανική μέθοδο θεραπείας μικρών αιμαγγειωμάτων, ευρυαγγειών που καταλαμβάνουν μεγάλη έκταση των ποδιών και τη μοναδική θεραπεία για τις ευρυαγγείες προσώπου.

 • Η Σκληροθεραπεία

Η μέθοδος της Σκληροθεραπείας με πολιδοκανόλη αποτελεί μια πολύ αποτελεσματική και ασφαλή θεραπεία για την εξάλειψη των αντιαισθητικών διευρυμένων αγγείων διαμέτρου άνω των 2mm και κιρσοειδών φλεβών των κάτω άκρων. Κατά τη Θεραπεία Αγγειακών Βλαβών με Σκληροθεραπεία, γίνεται έγχυση της ειδικής σκληρυντικής ουσίας ενδοφλέβια στα διατεταμένα φλεβικά στελέχη των κάτω άκρων, που παρουσιάζουν ανεπάρκεια των βαλβίδων τους, με αποτέλεσμα τη παθολογική στάση του αίματος και τη διάτασή τους. Παράλληλα, επιτυγχάνεται σημαντική βελτίωση των σημαντικών κλινικών συμπτωμάτων που συνήθως συνοδεύουν τις ευρυαγγείες των κάτω άκρων, όπως πρησμένα πόδια, αίσθημα καύσου και πόνου. Για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος, η Σκληροθεραπεία μπορεί να συνδυαστεί άριστα με τη Laser Θεραπεία Αγγειακών Βλαβών, ενώ δεν μπορεί να εφαρμοστεί για την αντιμετώπιση ευρυαγγειών προσώπου.

 • Χειρουργική Αντιμετώπιση των Κιρσών στα κάτω άκρα

Σε αντίθεση με τις ευρυαγγείες, οι κιρσοί συχνά ενέχουν κίνδυνο για την υγεία σε περίπτωση που δεν αντιμετωπιστούν. Η διάγνωση των κιρσών γίνεται με κλινική εξέταση και ο ειδικευμένος Αγγειοχειρουργός προτείνει την ενδεδειγμένη μέθοδο Θεραπείας Αγγειακών Βλαβών. Η επεμβατική μέθοδος αντιμετώπισης των κιρσών συνιστάται σε μεμονωμένες περιπτώσεις, ενώ απαιτείται χρόνος αποθεραπείας.

Για να είναι επιτυχής η Θεραπεία Αγγειακών Βλαβών θα πρέπει να εξαλειφθούν σημαντικοί παράγοντες κινδύνου, όπως η παχυσαρκία και η πολύωρη ορθοστασία. Τα αποτελέσματα της θεραπείας εξαρτώνται από την έκταση του προβλήματος και τη μορφολογία των ευρυαγγειών, είναι όμως σε κάθε περίπτωση εντυπωσιακά, καθώς εφαρμόζονται οι πιο πρωτοποριακές μέθοδοι για την αντιμετώπισή τους.

Επιπλέον, ο αριθμός των συνεδριών που απαιτείται για την ολοκλήρωση της Θεραπείας Αγγειακών Βλαβών διαφέρει ανάλογα με τη μέθοδο που θα ακολουθηθεί για την αντιμετώπιση κάθε ξεχωριστού περιστατικού.

Αρχικά, προηγείται η χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας, ενώ κατά τη διάρκεια της θεραπείας είναι απαραίτητη η χρήση ειδικών προστατευτικών γυαλιών. Η διαδικασία περιλαμβάνει την τοποθέτηση της κεφαλής του πλέον ενδεδειγμένου laser ευρυαγγειών ND-Yag Candela στην επιφάνεια του δέρματος της περιοχής όπου εντοπίζονται η ευρυαγγείες που επιθυμούμε να θεραπεύσουμε και στη συνέχεια την εφαρμογή διαδοχικών βολών laser κατά μήκος αυτών. Καθ’ όλη τη διάρκεια της Θεραπείας Αγγειακών Βλαβών με laser, o ψεκασμός ψυκτικού spray από το ενσωματωμένο στη κεφαλή σύστημα εκπομπής ψυχρού αέρα πριν, κατά τη διάρκεια και στο τέλος του κάθε παλμού, καθιστούν τη θεραπεία σύντομη, απόλυτα ασφαλή και πιο ανώδυνη. Η θερμική βλάβη που προκαλείται στις υπό θεραπεία ευρυαγγείες έχουν ως αποτέλεσμα την καταστροφή των αγγείων, τη φυσική απορρόφησή τους μέσα στις επόμενες εβδομάδες και τελικά την εξαφάνισή τους.

Αμέσως μετά τη συνεδρία  Laser Θεραπείας Αγγειακών Βλαβών, ενδέχεται να παρατηρηθεί αίσθημα καύσου ή τσουξίματος τοπικά, το οποίο υποχωρεί άμεσα μετά την εφαρμογή. Η χρήση αντιηλιακού μετά τη θεραπεία στις περιοχές των ευρυαγγειών είναι απαραίτητη για την αποφυγή μεταφλεγμονώδους υπερμελάγχρωσης. Αν και ο αριθμός και η διάρκεια των συνεδριών εξαρτάται από την έκταση και το σχήμα των διευρυμένων αγγείων, συνήθως απαιτούνται 2-4 συνεδρίες προκειμένου να καθαριστούν και τα πιθανά υπολείμματα των παθολογικών αγγείων.

Η θεραπεία των ευρυαγγειών με τη μέθοδο της Σκληροθεραπείας συνίσταται στην έγχυση διαλυμάτων σκληρυντικών ουσιών, συνήθως πολιδοκανόλης, εντός των διατεταμένων φλεβών των κάτω άκρων, με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση των μηχανισμών απόφραξης του εσωτερικού χιτώνα των αγγείων, τη καταστροφή του αυλού τους και τελικά, την αποδόμηση τους.

Το πλήθος των συνεδριών για την επίτευξη αισθητικά άρτιου αποτελέσματος ποικίλει από 2-6 συνεδρίες, ανάλογα με το μέγεθος και τη μορφολογία των αγγειακών βλαβών, με μεσοδιάστημα περίπου 4 εβδομάδων. Επιπλέον, μετά το τέλος της κάθε συνεδρίας συστήνεται η χρήση ελαστικού καλσόν για 2 ημέρες μετά τη θεραπεία. Η Σκληροθεραπεία, ως μέθοδος Θεραπείας Αγγειακών Βλαβών, στερείται πρακτικά ανεπιθύμητων ενεργειών. Με την ολοκλήρωση της κάθε συνεδρίας μπορεί να παρατηρηθεί αίσθημα καύσου ή τσουξίματος τοπικά, το οποίο υποχωρεί άμεσα καθώς και ο σχηματισμός μικρής εκχύμωσης (μελανιάς) στο σημείο καταστροφής του αγγείου, το οποίο υποχωρεί σταδιακά με τη χρήση ειδικών σκευασμάτων-κρεμών.

ΒΡΑΒΕΙΑ - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

O ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Όροι χρήσηςOK