Loading...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Loading...
ανόρθωση στήθους

Ανόρθωση στήθους

Η ανόρθωση στήθους – ανόρθωση μαστών (μαστοπηξία) αποσκοπεί στην αποκατάσταση του σχήματος, του όγκου και της ελαστικότητας των μαστών χωρίς την αύξηση ή μείωση του μεγέθους τους. Απευθύνεται σε γυναίκες που παρατηρούν χαλάρωση στο στήθος τους, η οποία μπορεί να οφείλεται στην ηλικία, σε εγκυμοσύνες ή σε αυξομειώσεις του βάρους τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, γίνεται σε συνδυασμό με τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης.

Η κύρια ένδειξη της επέμβασης ανόρθωσης στήθους είναι η πτώση των μαστών χωρίς υπερτροφία αυτών. Η πτώση των μαστών, ανάλογα με τη θέση της θηλής διακρίνεται σε 1ου, 2ου, 3ου , 4ου και 5ου βαθμού.

Βαθμός Ι: Ψευδοπτώση, ελαφρά πτώση μαστών, οι θηλές παραμένουν πάνω από την υπομάστια πτυχή

Βαθμός ΙΙ: Μικρή πτώση μαστών, οι θηλές παραμένουν στο ύψος της υπομάστιας πτυχής

Βαθμός ΙΙΙ: Μέτρια πτώση μαστών, θηλές κάτω από την υπομάστια πτυχή, αλλά ορατές

Βαθμός IV: Σοβαρή πτώση μαστών, θηλές μόλις ορατές

Βαθμός V: Βαριά πτώση μαστών, θηλές κρυμμένες πίσω από τον κάτω πόλο των μαστών

Πραγματοποιούνται δύο τεχνικές ανόρθωσης στήθους (μαστοπηξίας) ανάλογα με τον βαθμό πτώσης.
Η πλάγια λοξή μέθοδος των Dufourmentel – Mouly για πτώσεις μικρού βαθμού και η τεχνική ανόρθωσης στήθους του Robins για μεγαλύτερου βαθμού πτώσεις μαστών.
Όλες οι επεμβάσεις ανόρθωσης μαστών στοχεύουν στην αφαίρεση του δέρματος που περισσεύει και στην καθήλωση της θηλής σε υψηλότερο επίπεδο με τις λιγότερες δυνατές ουλές. Η επέμβαση ανόρθωσης στήθους γίνεται με γενική αναισθησία.
Πτώση μαστών βαθμού Ι: στην περίπτωση μικρών μαστών η πτώση αντιμετωπίζεται με την τοποθέτηση μικρών ενθεμάτων σιλικόνης

Πτώση μαστών βαθμού ΙΙ: σε μικρούς μαστούς τοποθετούνται ενθέματα σιλικόνης που οδηγούν στην ανόρθωση των μαστών. Σε μεγαλύτερους μαστούς αφαιρείται τμήμα δέρματος γύρω από την θηλαία άλω και ανυψώνεται η θέση της θηλής.

Πτώση μαστών βαθμού ΙΙΙ: στην περίπτωση αυτή αφαιρείται τμήμα δέρματος σε σχήμα V κάτω από την θηλαία άλω και ανυψώνεται η θηλή.

Πτώση μαστών βαθμού IV, V: απαιτεί την αφαίρεση αρκετού δέρματος και την καθήλωση της θηλής σε ανώτερη θέση, είναι πιο δύσκολη τεχνικά επέμβαση και απαιτεί τη δημιουργία κρημνού για την ασφαλή μεταφορά της θηλής σε ανώτερη θέση.

Τα ράμματα που χρησιμοποιούνται στις επεμβάσεις ανόρθωσης στήθους είναι συνήθως εσωτερικά και απορροφήσιμα.

Πόνος μικρός και ανεκτός που ελέγχεται με κοινά παυσίπονα (Depon και Ponstan), δεν επιτρέπεται η λήψη ασπιρίνης. Συνιστάται η λήψη αντιβιοτικού από το στόμα για 7 ημέρες Τοποθετείται ελαστικός επίδεσμος για τρεις ημέρες και κατόπιν συνιστάται η χρήση ειδικού στηθόδεσμου για διάστημα ενός μήνα μετά την ανόρθωση στήθους. Αποφυγή για το ίδιο χρονικό διάστημα έντονης σωματικής άσκησης, ενώ η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητές της μετά από περίπου 10 ημέρες. Συνιστώνται αλλαγές του τραύματος από τον ιατρό το 1ο, 3ο εικοσιτετράωρο και μετά από 7 ημέρες. Τα ράμματα γύρω από τη θηλή αφαιρούνται σε 7 ημέρες, ενώ τα εξωτερικά του δέρματος σε 14 ημέρες.

Απαραίτητη είναι η κατάλληλη περιποίηση των ουλών με ειδικές αναπλαστικές κρέμες για την καλύτερη δυνατή διαμόρφωση αυτών.
Η ανόρθωση στήθους συνιστάται να γίνεται αφού ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των μαστών και ιδανικά αφού ολοκληρωθούν οι εγκυμοσύνες της γυναίκας. Σε περίπτωση που η ασθενής είναι υπέρβαρη, πιθανόν να χρειαστεί να χάσει βάρος πριν από το χειρουργείο. Η επέμβαση ανόρθωσης στήθους δεν σταματά τη διαδικασία γήρανσης και την πιθανή εμφάνιση πτώσης μαστών στο μέλλον. Αν το βάρος των μαστών δεν είναι πολύ μεγάλο και το δέρμα διατηρεί την ελαστικότητά του οι μαστοί θα μείνουν στη θέση τους για πολλά χρόνια. Πιθανή εγκυμοσύνη ή μεγάλη αυξομείωση του βάρους μπορεί να απαιτήσει εκ νέου επέμβαση ανόρθωσης στήθους στο μέλλον.

Οι επιπλοκές της ανόρθωσης στήθους όταν γίνεται από έμπειρο πλαστικό χειρουργό είναι σπάνιες.

Ενδεχόμενες επιπλοκές μετά την επέμβαση μπορεί να είναι η εμφάνιση αιματώματος, φλεγμονής, ή και διάσπασης του τραύματος. Στις αισθητικές επιπλοκές περιλαμβάνονται η υπαισθησία των θηλών, η πιθανή ασυμμετρία των μαστών και οι πιθανές υπερτροφικές ουλές που εξαρτώνται από την προδιάθεση του ατόμου.

Πρόκειται για την ανόρθωση που επιτυγχάνουμε σε πολύ ελαφριές πτώσεις μαστών με τη χρήση απορροφήσιμων νημάτων PDO. Με την ελάχιστα επεμβατική αυτή μέθοδο και με τη χρήση μόνο τοπικής αναισθησίας μπορούμε να πετύχουμε ανόρθωση και σύσφιξη του δέρματος γύρω από τη θηλή και ανόρθωση αυτής.
Χρησιμοποιούνται πολλαπλά νήματα ακτινωτά γύρω από τη θηλαία άλω και κυρίως στον άνω πόλο του μαστού, ώστε να επιτευχθεί έλξη του μαστού προς τα πάνω. Μετά την είσοδο των νημάτων ξεκινά από τον οργανισμό προσπάθεια αποδόμησης αυτών με συνέπεια την ανάπτυξη κολλαγόνων ινών και συνδετικού ιστού που οδηγεί σε breast lift και βελτίωση της μικρής πτώσης των μαστών.

Η ανόρθωση στήθους μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες θεραπείες της αισθητικής δερματολογίας όπως:

ΒΡΑΒΕΙΑ - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

O ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Όροι χρήσηςOK