Loading...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Loading...
θεραπεία ραγάδων

Θεραπεία Ραγάδων

Για την Cosmetic Derma Medicine, η Θεραπεία Ραγάδων αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες. Η κλινική αποτελεί κέντρο αναφοράς στην αντιμετώπιση των αντιαισθητικών αυτών γραμμών καθώς δέχεται τον μεγαλύτερο αριθμό περιστατικών στην Ελλάδα, εφαρμόζοντας τις πιο πρωτοποριακές μεθόδους θεραπείας.

Αν και το να αποτρέψουμε την εμφάνιση των ραγάδων είναι εξαιρετικά δύσκολο έως και απίθανο, δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραιτηθούμε και να μάθουμε να ζούμε με αυτές, καθώς η σύγχρονη Δερματολογία και Πλαστική Χειρουργική έχει πλέον στα χέρια της τα «όπλα» για τη θεραπεία τους.

Η Θεραπεία Ραγάδων αποτελούσε πάντα πρόκληση για τον κλάδο της Δερματολογίας, καθώς είναι ένα από τα πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμα δερματικά προβλήματα. Οι μικρές αυτές ραβδώσεις κάνουν την εμφάνισή τους στο δέρμα μας όταν αυτό ξεπεράσει τα όρια της φυσιολογικής ελαστικότητάς του ή σε περιπτώσεις ορμονικών αλλαγών όπου παρατηρείται μείωση του επιπέδου Κολλαγόνου και ινών Ελαστίνης – συνηθέστερα λόγω απότομης ανάπτυξης, αύξησης σωματικού βάρους και εγκυμοσύνης – και αναπτύσσονται συχνότερα στις γυναίκες από ότι στους άνδρες.

Οι ραγάδες, ανάλογα με τον φυσικό τύπο του δέρματος, μπορεί να έχουν λευκό-ανοιχτό ροζ, κόκκινο ή μωβ χρώμα και τα σημεία εμφάνισής τους είναι κυρίως οι μηροί, οι γλουτοί, η κοιλιά και το στήθος.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές θεραπείες για την αντιμετώπιση των ραγάδων. Οι κρέμες, τα gel και οι λοσιόν ενυδάτωσης λειτουργούν κατά βάση προληπτικά, καθώς δεν φθάνουν σε ικανοποιητικό βάθος για να δράσουν, ενώ οι μέθοδοι της τοπικής έγχυσης οξέων Βιταμίνης Α (ρετινοειδών) και Δερμοαπόξεσης έχουν μικρά ποσοστά αποτελεσματικότητας.

Η πλέον αποτελεσματικές μέθοδοι Θεραπείας Ραγάδων που εφαρμόζουμε στην Cosmetic Derma Medicine είναι οι:

  • CO2 Fractional Laser

Πρόκειται για την πιο δημοφιλή και ενδεδειγμένη μέθοδο Θεραπείας Ραγάδων, με ποσοστά επιτυχίας που ξεπερνούν το 85% μετά από περίπου 6 συνεδρίες. Χάρη στις αναπλαστικές ιδιότητες του CO2 Fractional laser, το βάθος των ραγάδων μειώνεται, το χρώμα τους σβήνει σταδιακά και ταυτόχρονα επιτελείται σύσφιγξη και βελτίωση της υφής της επιδερμίδας.

 

  • Αυτόλογη Μεσοθεραπεία PRP

Η Θεραπεία Ραγάδων με τη μέθοδο Platelet-Rich Plasma (PRP) γίνεται με τη δύναμη των αυξητικών παραγόντων (growth factors) – πρωτεϊνών με αναπλαστικές και επανορθωτικές ιδιότητες, υπεύθυνων για την αποκατάσταση των ιστών που έχουν υποστεί βλάβη και την ενεργοποίηση των βλαστοκυττάρων – προερχόμενων από το ίδιο μας το αίμα. Τα ενεργοποιημένα βλαστοκύτταρα αποκαθιστούν την ελαστικότητα της επιδερμίδας και βελτιώνουν την όψη και υφή της επιδερμίδας.

 

  • Συνδυασμός CO2 Fractional Laser και Αυτόλογης Μεσοθεραπείας PRP

Ο συνδυασμός των δύο αυτών θεραπειών ακούει στο όνομα Total Plasma Lift και αποτελεί καινοτομία της Cosmetic Derma Medicine. Τα αποτελέσματα του συνδυασμού των θεραπειών Αυτόλογης Μεσοθεραπείας PRP και CO2 Fractional Laser για τη Θεραπεία Ραγάδων, όταν αυτές εφαρμόζονται στην ίδια συνεδρία, είναι θεαματικά και αγγίζουν το 90-95% στις λευκές και το 100% στις κόκκινες ραγάδες.

 

  • Χειρουργική Αντιμετώπιση των Ραγάδων

Η Κοιλιοπλαστική, ως μέθοδος Θεραπείας Ραγάδων, μπορεί να προσφέρει ικανοποιητικά αποτελέσματα στις ραγάδες που εμφανίζονται αποκλειστικά στην περιοχή της κοιλιάς και λειτουργεί με την αφαίρεση και απομάκρυνση του δέρματος που πάσχει. Η επεμβατική μέθοδος αντιμετώπισης των ραγάδων συνιστάται σε μεμονωμένες περιπτώσεις, ενώ απαιτείται χρόνος αποθεραπείας.

Τα αποτελέσματα της Θεραπείας Ραγάδων εξαρτώνται από την ηλικία των ραγάδων και το βάθος τους, είναι όμως σε κάθε περίπτωση εντυπωσιακά, καθώς εφαρμόζονται οι πιο πρωτοποριακές μέθοδοι για την αντιμετώπιση τους.

Επιπλέον, ο αριθμός των συνεδριών που απαιτείται για την ολοκλήρωση της θεραπείας διαφέρει ανάλογα με τη μέθοδο που θα ακολουθηθεί για την αντιμετώπιση κάθε ξεχωριστού περιστατικού.

Η εγκυμοσύνη αποτελεί αναμφίβολα την πιο όμορφη περίοδο στη ζωή μιας γυναίκας. Συχνά όμως, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις ραγάδες που έχουν κάνει την εμφάνιση τους στην περιοχή τις κοιλιάς λόγω της απότομης αύξησης του σωματικού βάρους, της έντονης διάτασης του δέρματος και των ορμονικών αλλαγών. Σε αυτή τη περίπτωση, η ιδανική περίοδος για να θεραπεύσουμε αποτελεσματικά τις ραγάδες της εγκυμοσύνης είναι όταν αυτές βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, όπου το χρώμα τους είναι ακόμη κόκκινο. Ανάλογα με το σχήμα, την έκταση και τη βαρύτητα των ραβδώσεων, το εξειδικευμένο και έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Cosmetic Derma Medicine θα σας προτείνει την ιδανική μέθοδο Θεραπείας Ραγάδων καθώς και τον αριθμό συνεδριών για την εξάλειψή τους.

ΒΡΑΒΕΙΑ - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

O ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Όροι χρήσηςOK