Αθήνα: + 30 210 6980451   Κηφισιά: + 30 210 6232220    Θεσσαλονίκη: +30 2310 224240   Πάτρα: +30 2610 226562   Ρόδος: +30 22410 32700   Κύπρος: +357 25251040
Βοτ. τοξίνη για ημικρανίες | Cosmetic Derma Medicine
Υπηρεσίες Δερματολογίας & Πλαστικής Χειρουργικής

Βοτ. τοξίνη για ημικρανίες

therapeies-prosopou-esoteriki

 

Η ημικρανία είναι μια χρόνια νευρολογική κατάσταση που έχει ως βασικό της σύμπτωμα έντονο πονοκέφαλο, συχνά περιορισμένο στη μία πλευρά του κεφαλιού. Ανήκει στην κατηγορία των πρωτοπαθών πονοκεφάλων, δηλαδή στις περισσότερες περιπτώσεις δεν εκδηλώνεται λόγω κάποιας άλλης πάθησης.

botox ημικρανιες
Οι περιοχές του κεφαλιού όπου εντοπίζεται ο πόνος είναι πίσω από το ένα μάτι και τον κρόταφο. Μπορεί επίσης να είναι αισθητός στην κορυφή του κεφαλιού, στο πίσω μέρος του κεφαλιού ή και στον αυχένα.

Συνοδεύεται από συμπτώματα όπως η υπερευαισθησία στο φως, τους δυνατούς ήχους και τις έντονες μυρωδιές.

Τα τελευταία χρόνια, η βοτ. τοξίνη χρησιμοποιείται για την ανακούφιση των ασθενών που πάσχουν από ημικρανίες. Συγκεκριμένα, η βοτ. τοξίνη έχει αποδειχθεί αποτελεσματική για όσους πάσχουν από χρόνια ημικρανία, δηλαδή παρουσιάζουν ημικρανία για περισσότερες από 15 ημέρες το μήνα.

Οι ενέσεις γίνονται στο μέτωπο, το λαιμό και τον αυχένα, ανάλογα με την περιοχή όπου εντοπίζεται ο πόνος. Η βοτ. τοξίνη έχει την ιδιότητα να αδρανοποιεί τα νευροπεπτίδια που προκαλούν πονοκέφαλο καθώς και να αναστέλλει τη διαδικασία μετάδοσης του αισθήματος πόνου μέσω των νεύρων. Επίσης, προκαλεί μερική παράλυση του μυ όπου εντοπίζεται ο πόνος, ανακουφίζοντας τον ασθενή.

Οι ενέσεις γίνονται στην πλευρά του κεφαλιού όπου εντοπίζεται ο πονοκέφαλος, αλλά και στην αντίθετη πλευρα, ακόμα και αν ο ασθενής δεν πονάει. Αυτό γίνεται γιατί έχει παρατηρηθεί ότι εάν γίνουν ενέσεις μόνο από τη μία πλευρά, θα εμφανιστεί πονοκέφαλος στην άλλη πλευρά του κεφαλιού. Με την πραγματοποίηση ενέσεων και στις δύο πλευρές, αποφεύγεται αυτό το ενδεχόμενο.

Εφόσον η θεραπεία με βοτ. τοξίνη για ημικρανίες αποδειχθεί αποτελεσματική, χρειάζεται να επαναλαμβάνεται κάθε 12 εβδομάδες.

Βοτ. τοξίνη για ημικρανίες – Κόστος

Φόρμα επικοινωνίας

 

Verification

Τα νέα μας

Η CDM στον τύπο

Facebook

Ανάπλαση προσώπου με θεραπεία Fractional Laser!
Προλάβετε την προσφορά μας: bit.ly/2gCM9zh
... ΠερισσότεραΛιγότερα

Newsletter