Αθήνα: + 30 210 6980451   Κηφισιά: + 30 210 6232220   Γλυφάδα: + 30 210 8980444    Θεσσαλονίκη: +30 2310 224240   Πάτρα: +30 2610 226562   Ρόδος: +30 22410 32700   Κύπρος: +357 25251040
Aιμαγγειώματα | Cosmetic Derma Medicine
Υπηρεσίες Δερματολογίας & Πλαστικής Χειρουργικής

Aιμαγγειώματα

Τα αιμαγγειώματα είναι δυσπλασίες των αγγείων που εμφανίζονται συνήθως από την γέννηση.

Έχουν την εικόνα μιας διάχυτης ροζ ή πορφυροκόκκινης περιοχής και εντοπίζονται συνήθως στο πρόσωπο.

Είδη αιμαγγειωμάτων

Τα συχνότερα αιμαγγειώματα είναι τα ακόλουθα:

Τριχοειδές αιμαγγείωμα της βρεφικής ηλικίας

Έχει μορφή μαλακού μικρού οζιδίου ερυθρού ή πορφυρού χρώματος που αναπτύσσεται από την γέννηση και εξαφανίζεται συνήθως μόνο του μέχρι το πέμπτο έτος της ηλικίας. Ονομάζεται επίσης και αγγειωματώδης σπίλος. Η κύρια εντόπιση αυτών είναι στο πρόσωπο και τον λαιμό.

Η ύπαρξη πολλών τέτοιων αιμαγγειωμάτων στο δέρμα μπορεί να υποκρύπτει αγγειακές βλάβες και σε εσωτερικά όργανα όπως του πεπτικού συστήματος, του ήπατος ή και του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Η θεραπεία γίνεται με Pulsed Dye Laser, ενώ συχνά αποφεύγεται οποιαδήποτε θεραπεία καθώς τα περισσότερα από αυτά τα αιμαγγειώματα υποστρέφουν αυτόματα χωρίς να αφήνουν σημάδια.

Ομαλό αιμαγγείωμα (Port – Wine Stain)

Το ομαλό αιμαγγείωμα εμφανίζεται ως μία ερυθρή ή ιώδους χρώματος και ακανόνιστου σχήματος περιοχή που είναι εμφανής από την γέννηση. Συνήθως εντοπίζεται στο πρόσωπο και μπορεί να καταλαμβάνει μεγάλη έκταση αυτού και να επεκτείνεται ακόμη και στα βλέφαρα. Μπορεί να συνυπάρχουν αγγειακές δυσπλασίες οφθαλμών, κεντρικού νευρικού συστήματος, ακόμη και οστών.

Αυτού του τύπου το αιμαγγείωμα δεν υποχωρεί με την ηλικία και απαιτεί θεραπεία με laser. Τα laser που εφαρμόζονται είναι το Nd YAG Laser, καθώς και το Pulsed Dye Laser (παλμικό laser χρωστικής).

Γεροντικό αιμαγγείωμα

Τα γεροντικά αιμαγγειώματα ονομάζονται και κερασόχρωες κηλίδες. Είναι πάρα πολύ συχνά και εμφανίζονται ως κόκκινες μικρές ελίτσες στο δέρμα κυρίως του κορμού. Δεν έχουν συμπτώματα και είναι εντελώς αθώες βλάβες που δεν σχετίζονται με διαταραχές εσωτερικών οργάνων. Συνήθως υπάρχει κάποιου είδους κληρονομικότητα στην εμφάνισή τους και πολλαπλάσιάζονται σε μέγεθος και αριθμό με την πάροδο της ηλικίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις τραυματισμού μπορεί να αιμορραγήσουν έντονα και σε τέτοιες περιπτώσεις η αντιμετώπισή τους πρέπει να είναι άμεση.

Η θεραπεία γίνεται κυρίως για αισθητικούς λόγους και μπορούν να εφαρμοστούν τόσο το Laser CO2, όσο και το Nd Yag Laser, καθώς και το Pulsed Dye Laser. Σε μεμονωμένες περιπτώσεις μπορεί να απαιτηθεί χειρουργική αφαίρεση και ιστολογική εξέταση αυτών όταν πρόκειται για πολύ μεγάλα αιμαγγειώματα ή όταν αυτά αιμορραγούν συχνά. Στην περίπτωση αυτή θα υπάρξει μικρή ουλή στο σημείο αφαίρεσης αυτών.

Αστεροειδές αιμαγγείωμα (Spider Angioma)

Ονομάζεται επίσης και αραχνοειδής σπίλος ή κοινώς ευρυαγγεία. Πρόκειται για μικρά αιμοφόρα αγγεία που παίρνουν μορφή σαν ιστό αράχνης και εντοπίζονται κυρίως στο πρόσωπο, τον θώρακα και τα άνω άκρα συνηθέστερα στις γυναίκες. Εμφανίζονται συχνά κατά την εγκυμοσύνη, την λήψη αντισυλληπτικών, αλλά αποτελούν και συνοδά σημεία άλλων παθήσεων όπως ηπατικής ανεπάρκειας.

Η θεραπεία γίνεται με laser, ενώ όταν αυτά εμφανίζονται στον κορμό και τα άκρα μπορεί να εφαρμοστεί και σκληροθεραπεία.

Αιμαγγειώματα θεραπεία - Κόστος

  Ενημερωθείτε στο +302106980451 για το κόστος της θεραπείας αιμαγγειωμάτων, καθώς και για ειδικές τιμές που υπάρχουν σήμερα.
Ενδιαφέρομαι για περισσότερες πληροφορίες

Φόρμα επικοινωνίας

 

Verification

Τα νέα μας

Η CDM στον τύπο

Facebook

Σε λίγα λεπτά στην ΕΡΤ1 η ιατρός της κλινικής μας Δρ. Konstantina Mamali, μιλάει για τους σπίλους και τι πρέπει να προσέχουμε..Συντονιστείτε! ... ΠερισσότεραΛιγότερα

Newsletter