Ονυχομυκητίαση

Για τις θεραπείες μας έχουν γράψει:

Ονυχομυκητίαση και Θεραπείες για τους Μύκητες Νυχιών

Οι καλύτερες θεραπείες για Ονυχομυκητίαση

Η ονυχομυκητίαση αφορά το 50% των παθήσεων των νυχιών και μπορεί να προσβάλλει γυναίκες και άντρες -με τους άντρες να είναι περισσότεροι στατιστικά-, ενώ σπανιότερα προσβάλλει παιδιά. Οι μύκητες στα νύχια μεταδίδονται εύκολα και ένα χαρακτηριστικό τους είναι τα επίμονα συμπτώματα και η δυσκολία στη θεραπεία.

Μέχρι πρόσφατα οι θεραπευτικές επιλογές ήταν λίγο πολύ συγκεκριμένες και όχι πάντα αποτελεσματικές.  Σήμερα αυτό έχει αλλάξει με τη χρήση του laser ND: Yag που προσφέρει πλήρη και σύντομη θεραπεία για τους μύκητες στα νύχια.

  • Η θεραπεία με laser ND: Yag αντιμετωπίζει τον μύκητα κάτω από το νύχι χωρίς να προκαλεί βλάβες στην επιφάνεια του νυχιού

  • Ιδανική για ανθρώπους που παίρνουν φάρμακα για χρόνια νοσήματα

  • Η ακτίνα του laser ND: Yag στοχεύει στα προσβεβλημένα νύχια χωρίς να επηρεάζει το δέρμα γύρω τους

  • Είναι ανώδυνη και ασφαλής θεραπεία που εφαρμόζεται χωρίς καν τοπική αναισθησία

  • Για την ολοκλήρωση της θεραπείας απαιτούνται 5-7 συνεδρίες μία φορά το μήνα

  • Η θεραπεία με laser ND: Yag μπορεί να συνδυαστεί με τοπικές θεραπείες για την ονυχομυκητίαση

Θεραπεία για τους μύκητες στα νύχια με laser ND: Yag

Χρόνος θεραπείας 15-20 λεπτά
Ορατά αποτελέσματα Με την ολοκλήρωση του κύκλου των συνεδριών
Διάρκεια αποτελέσματος Μόνιμο, ανάγκη επανάληψης σε περίπτωση επαναλοίμωξης
Κόστος Ενδεικτική τιμή από 109 ευρώ
Τεχνική Μη επεμβατική θεραπεία
Ειδικότητα Αισθητικός, Δερματολόγος
Επίπεδο πόνου Ανώδυνα
Αναισθησία Χωρίς
Διάρκεια αποθεραπείας Μηδενική
Ενημερωτικό ραντεβού

Ιατρεία Cosmetic Derma Medicine

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Η εξειδικευμένη Ιατρική ομάδα, οι σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και οι μοντέρνοι και πολυτελείς χώροι των κλινικών προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς.

Δίπλα σας για κάθε απορία

Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

YouTube video

Ονυχομυκητίαση

Τι είναι

Η ονυχομυκητίαση είναι η λοίμωξη των νυχιών από μύκητες. Επηρεάζει κυρίως τα νύχια των ποδιών και  παρουσιάζεται με ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά: το προσβεβλημένο νύχι παχαίνει (υπονύχια υπερκεράτωση), σπάει εύκολα και αλλάζει το χρώμα του. Συνήθως η αλλαγή αυτή ξεκινάει με κιτρίνισμα στο πλαϊνό τμήμα του νυχιού που σταδιακά επεκτείνεται σε όλη την επιφάνεια της ονυχιαίας πλάκας.

Οι μύκητες στα νύχια εμφανίζονται κυρίως στα κάτω άκρα και σπανιότερα στα άνω, και μπορεί να επηρεάσουν είτε μόνο ένα νύχι, είτε περισσότερα.

Ονυχομυκητίαση τι είναι.

Θεραπεία με laser ND: Yag

H εφαρμογή του Laser ND-Yag είναι η πιο σύγχρονη, γρήγορη, ανώδυνη και αποτελεσματική θεραπεία για τους μύκητες στα νύχια. Η ακτίνα του Laser μπορεί να διαπεράσει την ονυχαία πλάκα και να φτάσει στο προσβεβλημένο σημείο κάτω από την επιφάνεια του νυχιού όπου καταστρέφει με τη θερμότητα που εκπέμπει την αποικία του μύκητα χωρίς να βλάψει τους γύρω υγιείς ιστούς.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της θεραπείας της ονυχομυκητίασης με laser είναι ότι δεν απαιτεί φαρμακευτική αγωγή. Έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος τοξικότητας ή αλληλεπιδράσεων με τυχόν φαρμακευτική αγωγή για χρόνια νοσήματα ενώ ασφαλής για κάθε ηλικία.

Η κάθε συνεδρία για θεραπεία ονυχομυκητίασης με laser διαρκεί περίπου 10 λεπτά και σαρώνονται όλα τα νύχια των ποδιών (ή των χεριών) με τις ακτίνες, ακόμη και τα φαινομενικά υγιή ώστε να εκριζωθεί τυχόν νέα αποικία μύκητα που δεν έχει προκαλέσει ακόμη συμπτώματα και να αποτραπεί η επιμόλυνση από το ένα νύχι στο άλλο.

Για την πλήρη θεραπεία της ονυχομυκητίασης απαιτούνται 6-8 συνεδρίες, ανάλογα με την εξάπλωση του προβλήματος. Σε ορισμένες πιο σοβαρές ή εκτεταμένες βλάβες μπορεί να απαιτούνται περισσότερες επισκέψεις στον δερματολόγο ή συνδυασμός θεραπειών.

Θεραπεία ονυχομυκητίασης με laser.

Άλλες θεραπείες για μύκητες στα νύχια

  • Τοπικά σκευάσματα

    Η θεραπεία για τους μύκητες στα νύχια με τοπικά σκευάσματα είναι ιδανική για ήπιες και αρχικές μορφές μυκητιάσεων και για ασθενείς που έχουν αντένδειξη στη χρήση φαρμάκων από το στόμα. Η διάρκεια της θεραπείας είναι πολύμηνη, καθώς απαιτεί 3-6 μήνες για τα χέρια και 9-12 μήνες για τα πόδια.

  • Θεραπεία με φάρμακα από το στόμα

    Ιδιαίτερα αποτελεσματικά σε συγκεκριμένες μορφές μυκητιάσεων στα νύχια, όπως στην προσβολή από βλαστομύκητες ή δερματόφυτα. Καθώς η θεραπεία με φάρμακα από το στόμα είναι πολύμηνη, απαιτούνται συχνές εξετάσεις αίματος προκειμένου να αποφευχθούν οι ανεπιθύμητες ενέργειες της λήψης σκευασμάτων, όπως η αύξηση ηπατικών ενζύμων στο αίμα.

Ονυχομυκητίαση

Διάγνωση και τύποι

Η διάγνωση της ονυχομυκητίασης γίνεται κυρίως κλινικά. Επίσης, μπορεί ο δερματολόγος να πάρει ανώδυνα ένα δείγμα από το νύχι, ώστε να γίνει ταυτοποίηση του μύκητα που έχει προκαλέσει τη μόλυνση.

Δύο είναι οι βασικοί τύποι της μόλυνσης:

  • Δερματοφυτία Ονύχων – Ονυχομυκητιάσεις: Χαρακτηρίζεται από πάχυνση των ονύχων (υπονύχια υπερκεράτωση), ευθρυπτότητα και αλλαγή του χρώματος του νυχιού.
  • Καντιντιασική Λοίμωξη των Ονύχων – Ονυχομυκητιάσεις: Ιδιαίτερα συχνή σε άτομα που συνηθίζουν να βρέχουν τα άκρα τους. Προσβάλει το δέρμα που περιβάλλει τα νύχια (παρωνυχία) και εμφανίζεται ως κίτρινη χροιά στο πλάγιο τμήμα του όνυχα, ενώ ενδέχεται να οδηγήσει σε ονυχόλυση. Η ονυχομυκητίαση μπορεί να παρατηρηθεί πολύ εύκολα λόγω μεταβολής της εμφάνισης των νυχιών είτε σε χρώμα είτε σε πάχος. Αν και δεν είναι επικίνδυνη, χρειάζεται αρκετό χρόνο για να θεραπευτεί με φαρμακευτικές μεθόδους. Ευνοϊκό περιβάλλον για την ονυχομυκητίαση είναι η υγρασία, καθώς επίσης και οι πισίνες. Συχνά, είναι αποτέλεσμα διαβήτη.
Διάγνωση ονυχομυκητίασης.

Μύκητες στα νύχια

  • Συμπτώματα

    Οι μύκητες στα νύχια εμφανίζονται κυρίως στα κάτω άκρα και σπανιότερα στα άνω, και μπορεί να επηρεάσουν είτε ένα νύχι μεμονωμένα είτε πολλά νύχια μαζί. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν κυρίως:

    • Πάχυνση των νυχιών (υπονύχια υπερκεράτωση)
    • Ευθρυπτότητα (εύθραυστα νύχια – που σπάνε εύκολα)
    • Αλλαγή χρώματος νυχιού
    • Ονυχόλυση (νύχια που ξεκολλάνε από το δέρμα)
    • Πόνο
    • Κίτρινη απόχρωση στο πλάγιο τμήμα του νυχιού
  • Μετάδοση

    Οι μύκητες στα νύχια μεταδίδονται κατά κύριο λόγο με τη δερματική επαφή. Μπορούν να μεταδοθούν από άτομο σε άτομο, καθώς επίσης και με τη χρήση προσωπικών αντικειμένων άλλων ατόμων (π.χ. πετσέτες, σαγιονάρες). Πολύ συχνή είναι η μετάδοσή τους το καλοκαίρι, καθώς οι μύκητες μπορούν να μεταδοθούν εφόσον περπατάμε ξυπόλητοι στην άμμο ή το χώρο της πισίνας αλλά και όλο το χρόνο για τους ανθρώπους που πηγαίνουν σε κολυμβητήριο.

Συχνές Ερωτήσεις