Αθήνα: + 30 210 6980451   Κηφισιά: + 30 210 6232220   Γλυφάδα: + 30 210 8980444    Θεσσαλονίκη: +30 2310 224240   Πάτρα: +30 2610 226562   Ρόδος: +30 22410 32700   Κύπρος: +357 25251040
Ψωρίαση | Cosmetic Derma Medicine
Υπηρεσίες Δερματολογίας & Πλαστικής Χειρουργικής

Ψωρίαση

Τι είναι η ψωρίαση;

Τύποι ψωρίασης

Κλινικά στάδια ψωρίασης

Αίτια ψωρίασης

Ψυχολογικές επιπτώσεις ψωρίασης

Θεραπεία ψωρίασης

  Ενημερωθείτε και κλείστε ραντεβού στο +30 2106980451 για την κλινική αξιολόγηση της ψωρίασής σας από εξειδικευμένο δερματολόγο.
Ενδιαφέρομαι για περισσότερες πληροφορίες

Φόρμα επικοινωνίας

 

Verification

 

Συχνές ερωτήσεις για την ψωρίαση

Είναι η ψωρίαση θεραπεύσιμη;

Η ψωρίαση θεωρείται μη ιάσιμη, χρόνια δερματική πάθηση και δεν έχει βρεθεί προς το παρόν οριστική θεραπεία. Δεν είναι απίθανο να υποχωρήσει ξαφνικά και να μείνει σε ύφεση, αλλά πολλές φορές τα συμπτώματα επανέρχονται. Ωστόσο, οι περισσότερες θεραπείες ψωρίασης συμβάλλουν σημαντικά στην καταστολή των συμπτωμάτων με μεγάλα διαστήματα κάθαρσης της νόσου και βελτιώνουν κατά πολύ την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Ποιες ιατρικές ειδικότητες ασχολούνται με την ψωρίαση;

Οι δερματολόγοι εξειδικεύονται στη διάγνωση και τη θεραπεία της ψωρίασης, ενώ οι ρευματολόγοι εξειδικεύονται στη θεραπεία των βλαβών στις αρθρώσεις και της ψωριασικής αρθρίτιδας. 

Η έκθεση στον ήλιο βελτιώνει την ψωρίαση;

Το φυσικό φως έχει θετική επίδραση στην ψωρίαση, και γι αυτό η κατάσταση των περισσότερων πασχόντων βελτιώνεται το καλοκαίρι. Γι αυτό το λόγο αναπτύχθηκαν θεραπείες υπεριώδους ακτινοβολίας. Η ιδανική έκθεση είναι σε τακτά αλλά σύντομα χρονικά διαστήματα. Η χρήση αντηλιακού είναι απαραίτητη και η υπερέκθεση πρέπει να αποφεύγεται, καθώς τα εγκαύματα επιδεινώνουν την ψωρίαση.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία;

Ο γιατρός σας θα σας συμβουλεύσει για την ενδεικνυόμενη διάρκεια της θεραπείας, καθώς εξαρτάται από το είδος της αγωγής και τον τύπο της ψωρίασης.

Αν πάσχω από ψωρίαση κινδυνεύω να προσβληθώ και από άλλες ασθένειες;

Οι πάσχοντες από ψωρίαση και ειδικά εάν είναι βαριάς μορφής, μπορεί να διατρέχουν κίνδυνο εμφάνισης άλλων σοβαρών ασθενειών, όπως καρδιοαγγειακά προβλήματα, υπέρταση, παχυσαρκία, διαβήτη, έμφραγμα, κατάθλιψη και πρόωρο θάνατο. Μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο αν συμβουλευτείτε ένα γιατρό και ακολουθήσετε την κατάληλη θεραπεία μόλις εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα.

Τα νέα μας

Η CDM στον τύπο

Facebook

Σε λίγα λεπτά στην ΕΡΤ1 η ιατρός της κλινικής μας Δρ. Konstantina Mamali, μιλάει για τους σπίλους και τι πρέπει να προσέχουμε..Συντονιστείτε! ... ΠερισσότεραΛιγότερα

Newsletter