Αθήνα: + 30 210 6980451   Κηφισιά: + 30 210 6232220   Γλυφάδα: + 30 210 8980444   Θεσσαλονίκη: +30 2310 224240   Πάτρα: +30 2610 226562   Ρόδος: +30 22410 32700   Κύπρος: +357 25251040
Φωτογήρανση | Cosmetic Derma Medicine
Υπηρεσίες Δερματολογίας & Πλαστικής Χειρουργικής

Φωτογήρανση

Φωτογήρανση είναι το αποτέλεσμα της μακροχρόνιας δράσης του ήλιου πάνω στο δέρμα μας και χρειάζονται από 10 μέχρι και 40 χρόνια για να γίνει εμφανής.

Η φωτογήρανση ξεκινάει ήδη από την εφηβεία, αρχίζει να διαφαίνεται  μετά τα 20 έτη και γίνεται σαφής μετά την ηλικία των 30.

Τα περισσότερα εμφανή σημάδια της γήρανσης του δέρματος είναι αποτέλεσμα της σωρευτικής έκθεσής μας στον ήλιο και πιο συγκεκριμένα από την ένταση, τη διάρκεια και την συχνότητα έκθεσης στον ήλιο. Το υπεριώδες φως αποτελείται από τις UVA και  UVB ακτίνες, οι οποίες και οι δύο περνούν το δέρμα και δημιουργούν βλάβες που οδηγούν στον σχηματισμό ρυτίδων, μειώνουν την ανοσολογική αντίδραση του οργανισμού και βεβαίως συμμετέχουν στην εμφάνιση νεοπλασιών. Ακόμη και μικρά ποσά ακτινοβολίας μπορούν να εντείνουν τη διαδικασία τη γήρανσης. Έχουμε καταστροφή των κολλαγόνων ινών και συσσώρευση ανώμαλων ελαστικών ινών, με συνέπεια ανομοιογενή σχηματισμό κολλαγόνου και άρα εμφάνιση ρυτίδων. Επιπλέον, η ηλιακή ακτινοβολία αυξάνει την παραγωγή ελευθέρων ριζών στον οργανισμό. Αυτές με τη σειρά τους καταστρέφουν τα φυσιολογικά κύτταρα και το γενετικό τους υλικό, οδηγώντας σε εμφάνιση ρυτίδων, τραχύτητα δέρματος και θαμπάδα.

 

Τα συνηθέστερα συμπτώματα της Φωτογήρανσης είναι :

Κηλίδες – πανάδες – μέλασμα (δυσχρωμίες)

Μεμονωμένες κηλίδες ή διάχυτη μελάγχρωση (μέλασμα)

Ρυτίδες

Οι ρυτίδες της φωτογήρανσης διαφέρουν από τις κλασικές ρυτίδες έκφρασης καθώς είναι βαθύτερες και έντονες

Ωχρότητα – σταγονοειδής υπομελάνωση

Πρόκειται για μικρές άσπρες κηλίδες κυρίως στα άκρα λόγω θανάτου των μελανινοκυττάρων

Ευρυαγγείες

Εντοπίζονται στο πρόσωπο και το ντεκολτέ

Μαύρα στίγματα (ηλιακοί φαγέσωρες)

Μοιάζουν με τους φαγέσωρες ακμής, αλλά οφείλονται στην υπερκεράτωση του δέρματος λόγω της ηλιακής ακτινοβολίας

Χαλάρωση και ρυτίδωση του δέρματος σε πρόσωπο και σώμα

Υπερκεράτωση

Πάχυνση της επιδερμίδας και εμφάνιση σμηγματορροϊκών και ακτινικών υπερκερατώσεων

Ελάστωση ( δέρμα χήνας)

Όσο πιο ανοιχτόχρωμος είμαι κάποιος τόσο πιο πολλές είναι και οι βλάβες από την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, χωρίς βέβαια να απαλλάσσονται εντελώς από τους κινδύνους  άνθρωποι με πιο σκούρο δέρμα.

Φωτότυποι

Τύπος 1: Μαλλιά ξανθά ή κόκκινα, δέρμα λευκό-χλωμό και μπορεί να υπάρχουν φακίδες. Ο τύπος αυτός καίγεται εύκολα, δεν μαυρίζει ποτέ.
Τύπος 2: Μαλλιά ξανθά ή ανοικτά καστανά και δέρμα λευκό. Ο τύπος αυτός συνήθως καίγεται, δύσκολα μαυρίζει.
Τύπος 3: Το κλασικό βορειοευρωπαϊκό λευκό δέρμα, με τα καστανά ή σκούρα καστανά μαλλιά. Μερικές φορές καίγεται, σταδιακά μαυρίζει.
Τύπος 4: Το δέρμα έχει απαλή καφετιά χροιά, καίγεται ελάχιστα και μαυρίζει εύκολα. Αντιστοιχεί στους μεσογειακούς λαούς.
Τύπος 5: Πολύ σκούρο δέρμα-καφέ. Σπάνια καίγεται, συνήθως μαυρίζει.
Τύπος 6: Μαύρο δέρμα και μαλλιά (όπως στους Αφρικανούς). Δεν καίγεται, μαυρίζει εύκολα.

 

Μπορεί να συνδυαστεί με πολύ καλά αποτελέσματα με:

Εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος
Δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους
Χημικά peeling
Μεσοθεραπεία
Βλεφαροπλαστική
 

 

 Τι λένε οι πελάτες μας

 

Cosmetic Derma Medicine
therapeia-rytidon-testimonial1Εδώ και καιρό το δέρμα μου φαινόταν να έχει χάσει τη φρεσκάδα του. Ήταν θαμπό, με πανάδες και κουρασμένη όψη με λεπτές ρυτίδες γύρω από τα μάτια και το στόμα ενώ τα πρώτα σημάδια χαλάρωσης είχαν αρχίσει να φαίνονται στον λαιμό. Δεν ήθελα να κάνω κάτι που θα αλλοίωνε την έκφρασή μου. Είχα ακούσει για το Fractional Laser. Εμπιστεύτηκα τους ιατρούς στην Cosmetic Derma Medicine. Μετά από έναν κύκλο 6 συνεδριών η όψη του δέρματός μου είχε βελτιωθεί θεαματικά και κέρδισα ξανά την αυτοπεποίθησή μου.

Τα νέα μας

Η CDM στον τύπο

Facebook

H Δρ. Konstantina Mamali, εξηγεί στην Katerina Kainourgiou και στην εκπομπή "Φτιάξε καφέ να στα πω" την διαδικασία της λιποαναρρόφησης χωρίς νυστέρι, με laser Smartlipo! ... ΠερισσότεραΛιγότερα

Newsletter