Loading...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Loading...
υαλουρονικό οξύ

Υαλουρονικό Οξύ – Αναζωογόνηση Προσώπου

Εμφυτεύματα με Υαλουρονικό Οξύ. Πρόκειται για την πιο διάσημη μέθοδο θεραπείας αναζωογόνησης του προσώπου στη σύγχρονη Κοσμητική Δερματολογία, καθώς αποτελεί την πλέον αποτελεσματική μέθοδο εξάλειψης των ρυτίδων σε χείλη και παρειές.

Επιπλέον, αποτελεί την πιο δημοφιλή επιλογή για αύξηση του όγκου των χειλιών και ζυγωματικών και βελτίωση του περιγράμματος του προσώπου, χαρίζοντας νεανική όψη, ζωντάνια και σφριγηλότητα.

ΤΙΜΗ:

250

ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

Από 159€ για την περιοχή των χειλιών

Η θεραπεία Υαλουρονικού Οξέος έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια το δικό της φανατικό κοινό και όχι άδικα. Πρόκειται για μια μη επεμβατική μέθοδο αντιγήρανσης κατά την οποία Υαλουρονικό Οξύ ενίεται κάτω από την επιδερμίδα του προσώπου, σε χείλη και παρειές, γεμίζοντας και ενυδατώνοντας, ανώδυνα και φυσικά.

Το Υαλουρονικό Οξύ είναι μία γλυκοζαμινογλυκάνη που υπάρχει φυσιολογικά στον οργανισμό μας και αποτελεί, μεταξύ άλλων, το κατεξοχήν συστατικό της ενυδάτωσης χάρη στην ικανότητα του να συγκρατεί έως και 1000 φορές το βάρος του σε νερό, προάγοντας την καλύτερη σύνδεση των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης. Με την πάροδο του χρόνου, η φυσική παραγωγή του μειώνεται, με αποτέλεσμα τον σχηματισμό γραμμών και ρυτίδων και τη μείωση του όγκου σε κροτάφους και ζυγωματικά.

Στην Cosmetic Derma Medicine, η θεραπεία Υαλουρονικού Οξέος εφαρμόζεται με την αποκλειστική χρήση EU και FDA εγκεκριμένων, εργαστηριακά παρασκευασμένων Υαλουρονικών, αναστρέφοντας την όψη κουρασμένου και θλιμμένου προσώπου και χαρίζοντας νεανική και σφριγηλή επιδερμίδα.

Η εφαρμογή της ένεσης υαλουρονικού οξέος γίνεται είτε με ειδική πολύ λεπτή βελόνη που παρέχεται στην αποστειρωμένη συσκευασία του ενέσιμου υαλουρονικού οξέος ή με μια ατραυματική κάνουλα. Η τεχνική της ένεσης υαλουρονικού οξέος με κάνουλα είναι  η  τελευταία εξέλιξη σήμερα και βρίσκει πολύ καλά αποτελέσματα στις περιπτώσεις χορήγησης υαλουρονικού οξέος στα μάτια (tear trough). Επομένως η ένεση υαλουρονικού οξέος στα μάτια και στους κροτάφους γίνεται ιδανικά με την εφαρμογή κάνουλας και οδηγεί σε άριστα και απόλυτα φυσικά αποτελέσματα με μηδενικό τραυματισμό των ιστών.

 

 

Υαλουρονικό Οξύ – Πού εφαρμόζεται

 

Οι περιοχές στις οποίες χρησιμοποιείται το υαλουρονικό οξύ για το πρόσωπο είναι:

 • Ρυτίδες Χειλιών
 • Ρυτίδες Στόματος
 • Ρυτίδες Παρειών
 • Ρυτίδες Μετώπου
 • Ρυτίδες Ματιών
 • Ρυτίδες Μεσοφρύου (κυρίως μετά από θεραπεία με νευροτοξίνη)
 • Ρυτίδες Λαιμού
 • Contouring προσώπου – επαναπροσδιορισμός του περιγράμματος προσώπου (βελτίωση του οβάλ του προσώπου)
 • Αύξηση Όγκου Χειλιών
 • Γέμισμα Ζυγωματικών
 • Μαύροι Κύκλοι κάτω από τα μάτια (tear trough – ένεση υαλουρονικού με κάνουλα)
 • Ουλές Ακμής

υαλουρονικό οξύ χείλια πριν-μετά

Οι περιοχές στις οποίες χρησιμοποιείται το υαλουρονικό οξύ για το σώμα είναι:

 • Ανόρθωση και αύξηση του όγκου των γλουτών με υαλουρονικό οξύ
 • Αύξηση μαστών με υαλουρονικό οξύ
 • Ατροφικές ουλές ακμής σε στήθος ή ράχη
 • Ουλές μετά από χειρουργικές επεμβάσεις οπουδήποτε στον κορμό και στα άκρα
 • Μεγάλα χείλη του αιδοίου

 

Επιπλέον, για την επίτευξη καλύτερων αισθητικά αποτελεσμάτων, το υαλουρονικό οξύ για το πρόσωπο μπορεί να συνδυαστεί πρακτικά με όλες τις θεραπείες της αισθητικής δερματολογίας όπως:

 

Υαλουρονικό Οξύ – Αποτελέσματα

 

Τα αποτελέσματα πριν – μετά του Υαλουρονικού Οξέος είναι άμεσα ορατά και έχουν διάρκεια έως και 1,5 με 2 χρόνια, ανάλογα με την περιοχή του προσώπου και το είδος του υλικού που εφαρμόζεται. Είναι απόλυτα φυσικά και είναι ορατά αμέσως μετά το τέλος της θεραπείας. Βέβαια το τελικό αποτέλεσμα μετά από μία θεραπεία με υαλουρονικό οξύ για το πρόσωπο αξιολογούνται μετά από 10-15 ημέρες οπότε και εφαρμόζεται αν είναι απαραίτητο συμπληρωματική έγχυση για ενίσχυση του αποτελέσματος.

Υαλουρονικό οξύ – Παρενέργειες

 

Το υαλουρονικό οξύ που κυκλοφορεί από μεγάλες εταιρείες στην χώρα μας φέρει πιστοποίηση από Ευρωπαϊκούς και Αμερικανικούς φορείς που εγγυώνται την απόλυτη ασφάλεια στην εφαρμογή του. Επιπλέον επιβάλλεται η θεραπεία να γίνεται αποκλειστικά από δερματολόγο ή πλαστικό χειρουργό που είναι και οι μόνοι καταρτισμένοι επιστημονικά ιατροί για την σωστή και ασφαλή εφαρμογή του.

Οι επιπλοκές του υαλουρονικού εξέος επομένως είναι εξαιρετικά σπάνιες όταν αυτό εφαρμόζεται από τον εξειδικευμένο ιατρό και όλες πλήρως αναστρέψιμες και περιλαμβάνουν:

 • Αλλεργική αντίδραση (εξαιρετικά σπάνια), που εκδηλώνεται με οίδημα και ερυθρότητα στην περιοχή εφαρμογής και αντιμετωπίζεται με χορήγηση κορτικοστεροειδών.
 • Φλεγμονή, αν δεν τηρηθούν σωστά οι κανόνες υγιεινής που αντιμετωπίζεται με λήψη αντιβιοτικών.
 • Εκχύμωση (μελανιά) ή οίδημα στο σημείο εφαρμογής, που όμως υποχωρεί γρήγορα με την εφαρμογή παγοθεραπείας.
 • Υπερβολικό αποτέλεσμα που μπορεί να οφείλεται σε υπερβολική απαίτηση από τον ασθενή και αντιμετωπίζεται με την έγχυση υαλουρονιδάσης τοπικά (αντίδοτο του υαλουρονικού οξέος).

Το υαλουρονικό οξύ σε υγρή μορφή για το πρόσωπο είναι μόριο γλυκοζαμινογλυκάνης που είναι μία ουσία η οποία βρίσκεται και φυσιολογικά στο δέρμα μας. Μετά την ηλικία των 30, το υαλουρονικό οξύ του δέρματός μας αποδομείται ταχύτερα από ό,τι παράγεται με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ρυτίδες και να χάνεται ο όγκος του προσώπου.

Οι ενέσεις υαλουρονικού οξέος αποτελούνται από ένα εργαστηριακά παρασκευασμένο μόριο που είναι πανομοιότυπο με το φυσικό υαλουρονικό οξύ του δέρματός μας. Χορηγείται ενέσιμα κάτω από την επιδερμίδα με σκοπό την αποκατάσταση της σφριγηλότητας και του όγκου του προσώπου και του σώματος.

Πρόκειται για μια ανώδυνη, ασφαλή, γρήγορη και εύκολη διαδικασία, κατά την οποία το Υαλουρονικό Οξύ ενίεται κάτω από την επιδερμίδα, γεμίζοντας έτσι τις ρυτίδες που έχουν κάνει την εγκατάστασή τους σε στόμα, παρειές, μάτια, μέτωπο και λαιμό και δίνοντας όγκο στα χείλη και τις παρειές, επαναφέροντας με φυσικότητα τη χαμένη νεότητα.

Η ένεση υαλουρονικού οξέος γίνεται είτε με λεπτή βελόνη ή με κάνουλα και είναι ανώδυνη, καθώς πραγματοποιείται υπό τοπική αναισθησία. Το υαλουρονικό οξύ στα μάτια εφαρμόζεται κυρίως με κάνουλα, ενώ σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές συνήθως με λεπτή βελόνη. Το αποτέλεσμα είναι άμεσα εμφανές, αλλά η επανεξέταση γίνεται συνήθως 10-15 ημέρες μετά.

Στην Cosmetic Derma Medicine, ως εξειδικευμένη πρότυπη κλινική Δερματολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής, η θεραπεία με Υαλουρονικό Οξύ εφαρμόζεται από εξειδικευμένο Ιατρό και με χρήση αποκλειστικά επώνυμου Υαλουρονικού, πιστοποιημένου από Ευρωπαϊκούς και Αμερικάνικους φορείς.

Σε αντίθεση με παλαιότερα, τα σύγχρονα εμφυτεύματα δεν είναι ζωικής προέλευσης αλλά παράγονται εργαστηριακά, γεγονός που μηδενίζει τον κίνδυνο αλλεργιών ή φλεγμονής, κάνοντας τη διαδικασία απόλυτα ασφαλή και προβλέψιμη.

Ωστόσο, αμέσως μετά τη θεραπεία υπάρχει η πιθανότητα εμφάνισης τοπικής ευαισθησίας, εκχύμωσης, ερυθήματος και οιδήματος τα οποία υποχωρούν σταδιακά μέσα στις επόμενες ώρες ή ημέρες με τη βοήθεια ήπιου μασάζ.

Αμέσως μετά την εφαρμογή του υαλουρονικού οξέος το αποτέλεσμα είναι συνήθως ήδη ορατό. Επειδή όμως δεν είναι και το τελικό θα πρέπει να δοθεί προσοχή στα ακόλουθα:

 • Ήπιο μασάζ κατά τακτά χρονικά διαστήματα το 1ο και 2ο 24ωρο
 • Εφαρμογή πάγου τοπικά κατά τις πρώτες ώρες προαιρετικά
 • Αποφυγή χρήσης καυτού νερού
 • Άγγιγμα της περιοχής μόνο με καθαρά χέρια
 • Αποφυγή έντονου μακιγιάζ για 24 ώρες και χρήση ενυδατικής κρέμας υαλουρονικού οξέος

Όταν το αποτέλεσμα του υαλουρονικού οξέος πριν και μετά δεν μας ικανοποιεί, μπορούμε να το απομακρύνουμε με το αντίδοτό του που είναι η υαλουρονιδάση. Η υαλουροονιδάση είναι ένα ένζυμο (πρωτεΐνη) που καταστρέφει το υαλουρονικό οξύ και χρησιμοποιείται χρόνια στην ιατρική ως μέσο που βοηθά στην απορρόφηση κάποιων φαρμάκων.

Είναι μια ουσία η οποία αν χορηγηθεί ενέσιμα στο σημείο του υαλουρονικού οξέος το διαλύει άμεσα σε λίγα μόλις λεπτά. Η υαλουρονιδάση είναι ασφαλής και επιδρά μόνο στο συνθετικό υαλουρονικό οξύ και όχι σε εκείνο που υπάρχει φυσικά στον οργανισμό μας.

Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ δεν είναι ένα φθηνό υλικό, καθώς οι συνθήκες και ο τρόπος παρασκευής του εργαστηριακά είναι τέτοιος ώστε να προσομοιάζει απόλυτα το φυσικό μόριο.

Η ποιότητα και διάρκεια του αποτελέματος της θεραπείας είναι ευθέως ανάλογη του κόστους του υαλουρονικού οξέος και θα πρέπει κανείς να απευθύνεται σε εξειδικευμένες κλινικές και ιατρούς που είναι πιστοποιημένοι για την χρήση του.

Η Cosmetic Derma Medicine είναι ιατρική κλινική Δερματολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής και ο πιο μεγάλος και σύγχρονος όμιλος με έμπειρους και εξειδικευμένους ιατρούς στην Ελλάδα και την Κύπρο. Κατέχει πιστοποιήσεις από διεθνείς οργανισμούς και έχει τιμηθεί με αρκετά βραβεία σε Ελλάδα και εξωτερικό για την ποιότητα των υπηρεσιών, την συμβολή στην απασχόληση καθώς και τον ιατρικό τουρισμό.

Οι ιατροί της καλούνται ως ομιλητές σε όλα τα εγχώρια και διεθνή συνέδρια και κάθε χρόνο διοργανώνει στις εγκαταστάσεις της workshops για την εκπαίδευση νέων ιατρών με μεγάλη συμμετοχή από Ελλάδα και εξωτερικό. Δίνει τεράστια σημασία στην χρήση των καλύτερων μηχανημάτων και υλικών και μπορεί να εγγυηθεί την άριστη εφαρμογή και αποτέλεσμα στις θεραπείες που προσφέρει.

υαλουρονικό οξύ γυναίκα 002

ΒΡΑΒΕΙΑ - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

O ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Όροι χρήσηςOK