Αθήνα: + 30 210 6980451   Κηφισιά: + 30 210 6232220   Γλυφάδα: + 30 210 8980444   Θεσσαλονίκη: +30 2310 224240   Πάτρα: +30 2610 226562   Ρόδος: +30 22410 32700   Κύπρος: +357 25251040
Ουλές και σημάδια | Cosmetic Derma Medicine
Υπηρεσίες Δερματολογίας & Πλαστικής Χειρουργικής

Ουλές και σημάδια

Οι ουλές και τα σημάδια είναι δερματικές βλάβες, που επιμένουν ακόμη και μετά την επούλωση της πληγής από κάποιο παλιό τραυματισμό ή χειρουργική επέμβαση ή ακόμη και μετά από έντονη ακμή στη νεανική ή εφηβική ηλικία. Η μη ομαλή επούλωση μίας πληγής είναι πιθανό να οδηγήσει στο σχηματισμό άκρως αντιαισθητικών ουλών, που μπορεί ακόμη και να παραμορφώσουν το πρόσωπο ή σώμα του ατόμου. Οι ουλές και τα σημάδια αποτελούν ένα συχνό πρόβλημα, που ταλαιπωρεί εξίσου τα δύο φύλα. Η παρουσία των δύσμορφων ουλών στο πρόσωπο ή το σώμα επηρεάζει τα άτομα αυτά, καθώς αλλοιώνει την εξωτερική τους εμφάνιση και όχι σπάνια μπορεί να οδηγήσει σε ψυχολογική πίεση, κατάθλιψη ακόμη και κοινωνικό στιγματισμό.

Αίτια δημιουργίας

Οι ουλές και τα σημάδια μπορούν να προκύψουν από διάφορες καταστάσεις στη ζωή ενός ατόμου, όπως:

  • Τραυματική αιτιολογία (χημικό, θερμικό, μηχανικό αίτιο)
  • Χειρουργική επέμβαση
  • Έντονη ακμή (προηγηθείσα έντονη φλεγμονή δέρματος εγκατέλειψε μόνιμη απώλεια ιστού)

 

Είδη

  • Υπερτροφικές ουλές. Πρόκειται για περίσσεια δέρματος, που αναπτύσσεται εστιακά επάνω σε μια πληγή. Είναι έντονα επηρμένες, έχουν χρώμα ερυθρό (όσο πιο πρόσφατη είναι η δημιουργία τους, ενώ με την πάροδο του χρόνου αποχρωματίζονται). Μπορεί να είναι επώδυνες και να παρουσιάσουν περαιτέρω αύξηση του μεγέθους τους.
  • Ατροφικές ουλές. Πρόκειται για ρικνωτικές δερματικές βλάβες λόγω μεγάλης απώλειας ιστού.
  • Χηλοειδή. Πρόκειται για υπερτροφικές ουλές μεγαλύτερου μεγέθους, που τα όριά τους επεκτείνονται πέρα από τα άκρα της αρχικής πληγής. Τα χηλοειδή μπορεί να αναπτυχθούν σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, αλλά συνήθως εμφανίζονται σε σημεία όπου υπάρχει λίγος υποκείμενος λιπώδης ιστός, όπως το ντεκολτέ, το πρόσωπο και οι ώμοι.

 

Τρόποι αντιμετώπισης

Fractional laser CO2 

Η Cosmetic Derma Medicine διαθέτει το τελευταίας γενιάς και πιο αποτελεσματικό CO2 Fractional Laser. Το Fractional CO2 Laser δημιουργεί οπές διόδου μέχρι το βάθος του δέρματος, έχοντας ως στόχο τον υποδόριο ιστό όπου βρίσκονται οι ινοβλάστες. Στα σημεία εισόδου προκαλείται εσωτερικά εξάχνωση και αποφλοίωση του δέρματος, αφήνοντας ωστόσο ανέπαφες τις ενδιάμεσες ζώνες, οι οποίες χρησιμεύουν πλέον ως εστίες επούλωσης του τραύματος μέσω της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης.

Τα χημικά peeling

Η Cosmetic Derma Medicine χρησιμοποιεί πάνω από 20 διαφορετικά χημικά peeling ανάλογα με το πρόβλημα και τον τύπο του δέρματος. Ανάλογα με το βάθος της ουλής και τον τύπο της επιλέγονται τα ελαφριά, μεσαίου βάθους ή βαθιά peelings. Τα διάφορα χημικά διαλύματα που χρησιμοποιούνται  στην αντιμετώπιση των ουλών και σημαδιών είναι: τα οξέα φρούτων (AHA), το τριχλωροξικό οξύ και το διάλυμα Jessner. Προκαλούν αποφολίδωση του δέρματος και σταδιακή αποπλάτυνση σε ουλές και σημάδια.

Η Μεσοθεραπεία

Στην Cosmetic Derma Medicine χρησιμοποιούμε τόσο την ενέσιμη μεσοθεραπεία, όσο και την μεσοθεραπεία χωρίς ενέσεις, με ειδική συσκευή (roller), μέσα από τα οποία τα διαλύματα μεσοθεραπείας (υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες και αντιοξειδωτικοί παράγοντες) φτάνουν στο απαιτούμενο βάθος, συγκρατούν νερό κάτω από το δέρμα μας και πληρούν το έλλειμμα ιστού στα σημεία όπου εντοπίζονται οι εμβυθισμένες ουλές και τα σημάδια.

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία με τη μέθοδο Platelet Rich Plasma (PRP)

Είναι μία σύγχρονη και αποτελεσματική θεραπεία, καθώς οι αυξητικοί παράγοντες ως πρωτεΐνες με αναπλαστικές και επανορθωτικές ιδιότητες που παράγονται από τα αιμοπετάλια, έχουν την ικανότητα να διορθώνουν φθορές των ιστών της επιδερμίδας και να ενισχύουν την αποκατάσταση των ιστών που έχουν υποστεί βλάβη.

Η Δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους

Το Smart Peel εκτοξεύει χιλιάδες μικροκρυστάλλους που διώχνουν τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας μας, και κάνουν βαθύ καθαρισμό μειώνοντας τις ουλές και τα σημάδια. Χρειάζεται τακτική επανάληψη της θεραπείας για καλά αποτελέσματα.

 Εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος

Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ είναι ένα άριστο υλικό γεμίσματος των ατροφικών ουλών, καθώς συγκρατεί μόρια νερού και βοηθά στην καλύτερη σύνδεση των ινών κολαγόνου και ελαστίνης. Τα σημάδια και οι ουλές σβήνουν και το δέρμα παραμένει σφριγηλό και ενυδατωμένο.

 Έγχυση κορτιζόνης ή διήθηση ουλών με 5FU είναι η θεραπεία εκλογής για υπερτροφικές ουλές και χηλοειδή

Τα νέα μας

Η CDM στον τύπο

Facebook

H Δρ. Konstantina Mamali, εξηγεί στην Katerina Kainourgiou και στην εκπομπή "Φτιάξε καφέ να στα πω" την διαδικασία της λιποαναρρόφησης χωρίς νυστέρι, με laser Smartlipo! ... ΠερισσότεραΛιγότερα

Newsletter