Ουλές - Χηλοειδή

Για τις θεραπείες μας έχουν γράψει:

Ουλές - Χηλοειδή

Οι καλύτερες θεραπείες για Ουλές – Χηλοειδή

Οι ουλές παραμορφώνουν το δέρμα και εάν είναι μεγάλες ή βρίσκονται σε εμφανές σημείο μπορεί να επηρεάζουν την αυτοπεποίθηση, την κοινωνική, ακόμη και την επαγγελματική ζωή ενός ανθρώπου. Παρότι η φύση έχει τον τρόπο να αντιμετωπίζει τους τραυματισμούς, η ατελής επούλωση μετά από έναν τραυματισμό  ή ατύχημα μπορεί να οδηγήσει σε ουλές που δημιουργούν παραμόρφωση αφήνοντας ένα άσχημο αισθητικό αποτέλεσμα.

Οι ουλές διακρίνονται σε υπερτροφικές, ατροφικές, χηλοειδή, μετεγχειρητικές, μετεγκαυματικές και ρικνωτικές, ενώ ειδική κατηγορία αποτελούν οι ουλές ακμής

  • Χάρη στις νέες θεραπείες ακόμη και παλιές ουλές μπορούν να εξαφανιστούν! Ρωτήστε τον δερματολόγο!

  • Οι θεραπείες με laser έκαναν την επανάσταση στη μόνιμη λύση για τις ουλές

  • Είτε παλιά είτε «φρέσκια» ουλή, ο δερματολόγος μπορεί να δώσει λύση!

  • Fractional laser, μεσοθεραπεία, χημικά peeling είναι μόνο κάποιες από τις επιλογές σας για να ξεχάσετε ότι είχατε μια ουλή!

  • Ο συνδυασμός θεραπειών οδηγεί σε αναδιαμόρφωση της ουλής με γρήγορη ανάπλαση και επούλωση του δέρματος

  • Σήμερα οι ουλές εξαφανίζονται μόνιμα, εύκολα, γρήγορα και ανώδυνα

Ιατρεία Cosmetic Derma Medicine

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Η εξειδικευμένη Ιατρική ομάδα, οι σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και οι μοντέρνοι και πολυτελείς χώροι των κλινικών προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς.

Δίπλα σας για κάθε απορία

Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

YouTube video

Ουλές – Χηλοειδή

Τι είναι

Οι ουλές είναι ορατά σημάδια που μένουν στο δέρμα μετά από έναν τραυματισμό (έγκαυμα, χημικό, μηχανικό), καθώς ενεργοποιούνται οι μηχανισμοί επούλωσης από τον οργανισμό, για τη διατήρηση της δομικής και λειτουργικής ακεραιότητας του ιστού που έχει υποστεί βλάβη.

Οι ουλές ακμής σχηματίζονται είτε λόγω απώλειας δερματικού ιστού είτε λόγω αυξημένης δημιουργίας του κατά την επούλωση. Η φλεγμονή αποτελεί βασικό παράγοντα δημιουργίας των ουλών ακμής και όσο μεγαλύτερη είναι η φλεγμονή, τόσο πιθανότερη η δημιουργία ουλών ακμής. Οι ουλές ακμής διακρίνονται σε δύο βασικές κατηγορίες, στις ατροφικές και στις υπερτροφικές. Επίσης σε κάποιες περιπτώσεις η ακμή μπορεί να οδηγήσει σε χηλοειδή. Και οι τρεις κατηγορίες έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: δημιουργούνται λόγω απόκρισης του οργανισμού σε φλεγμονή.

Χηλοειδείς ουλές ακμής μπορεί να προκληθούν σε κάποιες περιπτώσεις βαριάς ακμής σε προδιατεθειμένα άτομα. Πρόκειται για τις υπερβολικά υπερτροφικές ουλές ακμής που εμφανίζονται συνήθως στην πλάτη, τους ώμους και το στήθος. Η χηλοειδής ακμή χαρακτηρίζεται από δύσμορφες, μεγάλες ουλές και η αντιμετώπιση των αντιαισθητικών αυτών σημαδιών από ακμή είναι συνήθως ιδιαίτερα δύσκολη.

Γενικότερα, τα χηλοειδή σχηματίζονται μετά από κάκωση του δέρματος όπως έγκαυμα, χειρουργική επέμβαση και εμβολιασμός ή μετά από δερματοστιξία (τατουάζ). Έχουν συχνότερες περιοχές εμφάνισης την πλάτη, το θώρακα και το λαιμό, καθώς επίσης και το πιγούνι και οι λοβοί των αυτιών. Συνήθως, τα αίτια εμφάνισης των χηλοειδών είναι κληρονομικά ή οφείλονται σε ενδοκρινικούς παράγοντες.

Χηλοειδείς ουλές

Μορφολογία

Σε αντίθεση με τις υπερτροφικές ουλές, οι χηλοειδείς αναπτύσσονται πέρα από τα όρια της αρχικής βλάβης και έχουν σαφώς μεγαλύτερο μέγεθος. Συνήθως, είναι επηρμένες και κόκκινες και οφείλονται σε παθολογική υπερβολική σύνθεση κολλαγόνου και γλυκοζαμινογλυκάνης, με αποτέλεσμα την παραγωγή περίσσειας εξωκυττάριας ουσίας και την υπερπλασία του δέρματος στο σημείο του τραυματισμού.

Οι χηλοειδείς ουλές εκτός από την αισθητική δυσμορφία και την αρνητική ψυχολογία που μπορεί να δημιουργήσουν στους ασθενείς, πολύ συχνά μπορεί να είναι και συμπτωματικές προκαλώντας κνησμό και πόνο. Σε αντίθεση με άλλες μορφές ουλών, οι χηλοειδείς δεν υποχωρούν και δεν γίνονται πιο ήπιες με την πάροδο του χρόνου.

 

Χηλοειδής ουλή.

Ουλές και χηλοειδή

Τρόποι θεραπείας

Αντιμετώπιση

Θεραπεία ουλών και χηλοειδών

Η αντιμετώπιση ουλών & χηλοειδών είναι μια μακροχρόνια και απαιτητική διαδικασία. Η αποτελεσματικότητα της κάθε θεραπείας μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο, ενώ συχνά απαιτείται τακτική επανάληψη των συνεδριών για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος. Στην Cosmetic Derma Medicine, η θεραπευτική προσέγγιση που θα ακολουθηθεί επιλέγεται ανάλογα με το είδος των ουλών και μετά από κλινική αξιολόγηση της κάθε περίπτωσης από Δερματολόγο. Οι μέθοδοι που εφαρμόζονται για την επιτυχή αντιμετώπιση των ουλών & χηλοειδών είναι οι ακόλουθες.

CO2 Fractional Laser

Θεραπεία ουλής με Laser.

Με τη χρήση του CO2 Fractional Laser γίνεται επιλεκτική σάρωση της επιφάνειας του δέρματος που θέλουμε να διορθώσουμε και διεγείρεται η παραγωγή κολλαγόνου από τους ινοβλάστες στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, βελτιώνοντας αισθητά την υφή και το χρώμα των ουλών. Η αντιμετώπιση ουλών ακμής με τη μέθοδο αυτή οδηγεί σε ανάπλαση του δέρματος χωρίς το ενοχλητικό «ξεφλούδισμα» και η επούλωση είναι γρήγορη και ανώδυνη.

Το Fractional laser βοηθά τόσο στις ουλές ακμής όσο και σε ουλές άλλης αιτιολογίας.
Ο αριθμός των συνεδριών που απαιτούνται ποικίλλει ανάλογα με την έκταση της βλάβης.

Αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP

Θεραπεία ουλής με αυτόλογη μεσοθεραπεία.

Μία από τις κορυφαίες θεραπείες των Cosmetic Derma Medicine για τη θεραπεία των ουλών ακμής, αλλά και άλλης αιτιολογίας είναι η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP. Σε συνδυασμό με το CO2 Fractional Laser, με την εφαρμογή της ενισχύεται η ανάπλαση της επιδερμίδας, επιτυγχάνοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Χημικό peeling

Θεραπεία ουλής με χημικό peeling.

Αποτελεί επίσης μία μορφή θεραπείας για συγκεκριμένες ουλές. Συμβάλλει στην απολέπιση των επιφανειακών στιβάδων της επιδερμίδας με στόχο την επιπέδωση των υπερτροφικών ορίων της ουλής και τη βελτίωση του χρώματός της. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση των δυσχρωμιών και των σημαδιών ακμής καθώς βελτιώνει την όψη του δέρματος και με τις επαναλήψεις της θεραπείας μειώνει το βάθος της ουλής.

Εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος

Αντιμετώπιση ουλών με εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος.

Χρησιμοποιούνται για τη διόρθωση ατροφικών ουλών ακμής ή άλλης αιτιολογίας. Είναι ιδανικά στις boxcar ουλές ακμής, καθώς γεμίζουν και ανασηκώνουν τον πυθμένα της ουλής κάνοντας την λιγότερο ορατή.

Ενδοβλαβική έγχυση ουσιών

Αντιμετώπιση ουλών με ενέσιμα φάρμακα.

Στην περίπτωση αυτή ο ιατρός προχωρά σε εγχύσεις κοκτέιλ ουσιών στην περιοχή της ουλής, με αποτέλεσμα τη σταδιακή αλλαγή μιας υπερτροφικής ουλής σε πιο επίπεδη.

Συχνές Ερωτήσεις