Ουλές Ακμής

Για τις θεραπείες μας έχουν γράψει:

Πως φεύγουν οι ουλές και τα σημάδια ακμής

Οι καλύτερες θεραπείες για Ουλές Ακμής

Η ακμή είναι μία από τις πιο συχνές δερματολογικές παθήσεις του προσώπου ενώ μπορεί να παρουσιαστεί και στο σώμα. Συνήθως εκδηλώνεται στην εφηβεία, μπορεί όμως να παρουσιαστεί σε διάφορες φάσεις της ζωής του ατόμου. Εάν τα συμπτώματα είναι πολύ έντονα ή δεν αντιμετωπιστούν σωστά, μπορεί η ακμή να αφήσει σημάδια και ουλές, οι οποίες μπορεί να έχουν ψυχολογικές και κοινωνικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής του ατόμου.

Το Fractional Laser θεωρείται η καλύτερη θεραπεία για τα σημάδια και τις ουλές της ακμής, καινούργια ή παλαιότερα. Συνδυάζεται ιδανικά με αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP, επιτυγχάνοντας «σβήσιμο» των ουλών, ομοιόμορφο τόνο και πιο σφριγηλό και ελαστικό δέρμα.

Άλλες θεραπείες που μόνες τους ή συνδυαστικά χρησιμοποιούνται για την εξάλειψη των ουλών της ακμής είναι τα χημικά peeling αλλά και τα fillers υαλουρονικό που «γεμίζουν» πιο βαθιές ουλές.

Θεραπεία με Fractional Laser

Χρόνος θεραπείας 25-30 λεπτά
Ορατά αποτελέσματα Άμεσα & Τελικό με την ολοκλήρωση ενός κύκλου θεραπειών
Διάρκεια αποτελέσματος Μόνιμο, με την ολοκλήρωση ενός κύκλου θεραπειών
Κόστος Από 89€ (τιμή συνεδρίας/πακέτο)
Τεχνική Αναίμακτη
Ειδικότητα ιατρού Δερματολόγος, Πλαστικός Χειρουργός
Επίπεδο πόνου Ανώδυνα
Αναισθησία Χωρίς ή με τοπική αναισθητική κρέμα
Διάρκεια αποθεραπείας Μηδενική
Ενημερωτικό ραντεβού Δωρεάν

Αποτελέσματα

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ CDM TRANSFORMATIONS™

Ιατρεία Cosmetic Derma Medicine

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Η εξειδικευμένη Ιατρική ομάδα, οι σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και οι μοντέρνοι και πολυτελείς χώροι των κλινικών προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς.

Δίπλα σας για κάθε απορία

Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

YouTube video

Υπάρχει οριστική θεραπεία για τις ουλές της ακμής;

Η Δρ. Σεβαστή Αφαντενού, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος εξηγεί πώς δρα το Fractional Laser CO2 στις ουλές ακμής και τα σημάδια.

Γιατί το Fractional Laser είναι top θεραπεία για την ανάπλαση του δέρματος;

Αναπλάθει, συσφίγγει, χαρίζει ομοιόμορφο χρώμα και ανανεώνει! Η Δρ. Αμαλία Τσιατούρα, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, εξηγεί τα πλεονεκτήματα του Fractional Laser CO2 και γιατί έχει θέση ανάμεσα στις αγαπημένες μας θεραπείες προσώπου.

Ουλές ακμής

Θεραπεία με Fractional Laser

Μία από τις κορυφαίες θεραπείες για τις ουλές ακμής είναι το Fractional Laser CO2. Με τις συνιστώμενες επαναλήψεις της θεραπείας, το λέιζερ αφαιρεί το ανώτερο στρώμα του δέρματος αποκαλύπτοντας το πιο υγιές και καθαρό δέρμα από κάτω.

Παράλληλα, η δράση του διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης με θεαματικά αποτελέσματα: ακόμη και οι πιο βαθιές ουλές ακμής γίνονται λιγότερο ορατές και μειώνεται το ανάγλυφό τους.

Ο συνδυασμός της θεραπείας αυτής με αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο το επιτυχημένο αποτέλεσμα, οδηγώντας σε ανάπλαση της επιδερμίδας και βελτίωση της ποιότητας του δέρματος.

 

Laser για ουλές ακμής.

Πλεονεκτήματα

  • Εξαχνώνει την εξωτερική στοιβάδα του δέρματος και «σβήνει» τις ορατές ουλές

  • Ενεργοποιεί τους ινοβλάστες και την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης

  • Είναι ανώδυνη και ασφαλής θεραπεία με εγγυημένο αποτέλεσμα σε κάθε τύπου ουλές

Ουλές ακμής

Φωτοδυναμική θεραπεία

Εκτός από τη θεραπεία με Fractional Laser, οι ουλές ακμής μπορεί να αντιμετωπιστούν με άλλες μορφές θεραπείας, μεμονωμένες ή συνδυαστικά. Ο δερματολόγος θα καταλήξει στην καλύτερη θεραπευτική αντιμετώπιση μετά την εξέταση του δέρματος και σύμφωνα με τον τύπο, το βάθος και το μέγεθος των ουλών.

Η φωτοθεραπεία για την ακμή βοηθά χάρη στις αναπλαστικές της ιδιότητες και στις ουλές, ενώ πολύ συχνά η δερματολόγος μπορεί να προτείνει συνδυαστικά την εφαρμογή αυτόλογης μεσοθεραπείας PRP ή microneedling.

Οι θεραπευτικοί αυτοί συνδυασμοί μπορούν να δώσουν εξαιρετικό αποτέλεσμα, με υγιές, λείο και φωτεινό δέρμα, ακόμη και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις ουλών από ακμή.

Τι είναι οι ουλές ακμής και τα σημάδια ακμής.

Πλεονεκτήματα

  • Η φωτοδυναμική θεραπεία είναι πολύ αποτελεσματική για την ακμή και τις ουλές

  • Ο συνδυασμός του φάσματος του φωτός καθαρίζει το δέρμα από τα παθογόνα της ακμής και το αναπλάθει

  • Η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP, συνδυαστικά, κάνει το δέρμα πιο λείο, πιο φωτεινό και πιο ελαστικό

Ουλές ακμής

Θεραπεία με χημικά peeling

Τα χημικά peelings είναι μια δημοφιλής και πολύ αποτελεσματική θεραπεία για τις ουλές ακμής. Εξετάζοντας το δέρμα σας και αξιολογώντας τη σοβαρότητα της ακμής και των ουλών, η δερματολόγος θα προτείνει την κατάλληλη θεραπεία για εσάς.

Για την αντιμετώπιση των ουλών ακμής με peeling, συνήθως χρησιμοποιείται το γλυκολικό οξύ, το οποίο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό όταν συνδυάζεται με γαλακτικό και μανδελικό οξύ, ενώ εξαιρετικά αποτελέσματα έχει επίσης το τριχλωροξικό οξύ (TCA), ενώ εάν υπάρχει υπερμελάγχρωση της ουλής, μπορεί να συστήσει αζελαϊκό οξύ εξαιτίας των λευκαντικών ιδιοτήτων του.

Peeling για ακμή.

Πλεονεκτήματα

  • Για κάθε πρόβλημα ουλών ή ακμής ο ιατρός επιλέγει το πιο κατάλληλο χημικό peeling

  • Είναι ασφαλή και αποτελεσματικά στις ουλές ακμής με πολύ σύντομο χρόνο αποθεραπείας

  • Βγάζουν στην επιφάνεια το πιο υγιές δέρμα και «σβήνουν» τις ουλές και τα σημάδια

Ουλές ακμής

Θεραπεία με αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία προσώπου PRP συνδυάζεται ιδανικά με τις υπόλοιπες θεραπείες για τις ουλές της ακμής και μπορεί να εφαρμοστεί είτε ενέσιμα είτε με την τεχνική του microneedling. Η θεραπεία γίνεται εφαρμόζοντας πλάσμα αίματος από τον ίδιο τον ασθενή, αξιοποιώντας τις ευεργετικές αναπλαστικές και θεραπευτικές του ιδιότητες.

Παράλληλα, είτε η θεραπεία είναι ενέσιμη είτε με microneedling, η εισαγωγή των μικροσκοπικών βελόνων στο δέρμα που περιβάλλει την ουλή διεγείρει την παραγωγή περισσότερου κολλαγόνου. Το κολλαγόνο που παράγεται μειώνει την εμφάνιση των ατροφικών ουλών ακμής εξομαλύνοντας το δέρμα και προσδίδοντάς του πιο υγιή εμφάνιση, λάμψη και ομοιόμορφο χρώμα.

microneedling για ακμή.

Πλεονεκτήματα

  • Η μεσοθεραπεία PRP ενεργοποιεί τη φυσική διαδικασία επούλωσης του δέρματος

  • Μετά από κάθε συνεδρία, το δέρμα δείχνει πιο υγιές, πιο απαλό και πιο ελαστικό

  • Συνδυάζεται εξαιρετικά με άλλες θεραπείες για τις ουλές ακμής όπως το Fractional Laser

Ουλές ακμής

«Γέμισμα» με fillers

Σε περιπτώσεις βαθύτερων ουλών, η ιατρός μπορεί να συστήσει δερματικά fillers τα οποία στην πραγματικότητα «γεμίζουν» την ουλή, εξομαλύνοντάς την και κάνοντάς την πιο επίπεδη.

Η θεραπεία για ουλές ακμής με fillers είναι συχνά συμπληρωματική των άλλων θεραπειών και συμβάλλει στην ολοκλήρωση ενός πιο εντυπωσιακού αποτελέσματος.

Fillers για ουλές ακμής.

Πλεονεκτήματα

  • Τα fillers είναι «πολυμορφικά» και μπορούν να γεμίσουν ακόμη και βαθιές ουλές ακμής

  • Το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό

  • H εφαρμογή τους μπορεί να «σβήσει» ακόμη και παλιές, βαθιές ουλές και σημάδια ακμής

Ουλές ακμής

Θεραπεία με κρέμες και αλοιφές με φαρμακευτικές ουσίες

Διάφορα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα σε μορφή κρέμας ή αλοιφής μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της εμφάνισης των ουλών ακμής. Ωστόσο, ανάλογα με τον τύπο του δέρματος σας, μπορεί να προκαλέσουν επιπλοκές, για αυτό πρέπει να ζητήσετε τη συμβουλή ενός δερματολόγου πριν προβείτε στη χρήση τους. Συνήθως, τα φαρμακευτικά προϊόντα περιέχουν τα συστατικά που βλέπετε στις δεξιές στήλες.

  • Σαλικυλικό οξύ

    Οι κρέμες σαλικυλικού οξέος βοηθούν στην απομάκρυνση από τους πόρους του δέρματος των ρύπων, των νεκρών κυττάρων και άλλων υπολειμμάτων που οδηγούν σε ακμή. Ως εκ τούτου, συμβάλλουν στη μείωση του οιδήματος και της ερυθρότητας στην περιοχή, γεγονός που μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση ουλών. Ενδέχεται να προκαλέσουν ξηρότητα ή ερεθισμό.

  • Άλφα υδροξυοξέα

    Τα άλφα υδροξυοξέα είναι μια ήπια μορφή οξέος, όπως το γλυκολικό οξύ, το κιτρικό οξύ και το γαλακτικό οξύ. Προκαλούν απολέπιση που αφαιρεί το εξωτερικό στρώμα του δέρματος για να αποκαλύψει το νέο δέρμα που βρίσκεται από κάτω. Αυτή η διαδικασία συμβάλλει στη μείωση της υπερμελάγχρωσης που προκαλείται από ουλές. Σε υψηλές συγκεντρώσεις μπορεί να εμφανιστεί οίδημα, κάψιμο και κνησμός.

  • Ρετινοειδή

    Ορισμένα τοπικά ρετινοειδή μειώνουν τις βλάβες της ακμής, εμποδίζουν τη φλεγμονή, επιταχύνουν την αναγέννηση των κυττάρων και μπορούν να βοηθήσουν σε ορισμένους τύπους ουλών. Είναι σημαντικό να φοράτε αντιηλιακό σε εξωτερικούς χώρους, επειδή τα ρετινοειδή προκαλούν ερεθισμό του δέρματος όταν εκτίθεστε στον ήλιο.

  • Καλό είναι να γνωρίζετε…

    Είναι σημαντικό να έχετε υπόψη ότι οι κρέμες, τα τζελ και οι λοσιόν που χορηγούνται χωρίς συνταγή, αν και θα μπορούσαν να προκαλέσουν κάποια βελτίωση στην εμφάνιση, είναι αδύνατον να αφαιρέσουν ή να ισοπεδώσουν πλήρως μια ανάγλυφη ουλή.

    Για κάθε πρόβλημα με ακμή ή ουλές ακμής, ζητήστε την έγκυρη συμβουλή του δερματολόγου.

Ουλές ακμής

Τύποι

Ατροφικές ουλές ακμής

Οι ατροφικές ουλές ακμής είναι πιο συχνές από τις χηλοειδείς και τις υπερτροφικές ουλές με αναλογία 3 : 1. Εμφανίζονται ως μικρές εσοχές στο δέρμα και δημιουργούνται όταν αυτό δεν παράγει αρκετούς ινοβλάστες κατά τη διαδικασία επούλωσης. Οι ινοβλάστες είναι κύτταρα που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επούλωση των πληγών και στην παραγωγή κολλαγόνου.

  • Οξυγώνιες ουλές (Icepick scars). Είναι μικρές ουλές με εσοχές που εκτείνονται βαθιά μέσα στο χόριο και κάποιες φορές μπορεί να φτάσουν μέχρι τον υποδόριο ιστό. Είναι η συχνότερη μορφή ουλών ακμής και εντοπίζονται κυρίως στις παρειές. Αφορούν το 60% – 70% περίπου των ατροφικών ουλών και ομοιάζουν με ουλές ανεμοβλογιάς.
  • Κυβοειδείς ουλές (Boxcar scars). Είναι οι δεύτερες σε συχνότητα εμφάνισης. Πρόκειται για εμβυθισμένεςστενές ουλές, με μεγαλύτερες εσοχές από τις οξυγώνιες και σαφή άκρα σε μορφή τετραγώνου.
  • Κυματοειδείς ουλές (Rolling scars). Εμφανίζονται πιο σπάνια, έχουν ασαφή άκρα και o συνδυασμός αυτών προσδίδει στο δέρμα μια κυματιστή εμφάνιση.

Χηλοειδείς ουλές ακμής

Ομοιάζουν με τις υπερτροφικές ουλές, αλλά είναι πιο παχιές. Συχνά εμφανίζουν υπερμελάγχρωση, που καθιστά την επιφάνεια της ουλής πιο σκούρα από το περιβάλλον δέρμα. Τείνουν να έχουν ερυθρό ή καφέ χρώμα και κάποιες φορές ενδέχεται να προκαλούν κνησμό ή πόνο.

Υπερτροφικές ουλές ακμής

Αυτές συμβαίνουν όταν το δέρμα παράγει κατά την επούλωση υπερβολικό αριθμό ινοβλαστών, προκαλώντας μια υπερυψωμένη ουλή.

Θεραπείες ουλών ακμής

Φυσικοί τρόποι: Είναι αποτελεσματικοί;

Υπάρχουν πολλές κρέμες με φυσικές ουσίες από εκχυλίσματα βοτάνων που υπόσχονται ότι απαλλάσσουν από τις ουλές ακμής. Αλλά, οι επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι μόνο ένας πολύ μικρός αριθμός από αυτά τα προϊόντα μπορεί να επιφέρει κάποια βελτίωση στην εμφάνιση των ουλών. Επιπλέον, ορισμένες κρέμες ανάλογα με τον τύπο του δέρματος μπορεί να προκαλέσουν περαιτέρω ερεθισμό ή άλλα προβλήματα, οπότε πρέπει να τις χρησιμοποιείτε με προσοχή.

Η αντιμετώπιση με φυσικές θεραπείες ενδέχεται να έχει κάποια οφέλη στις επιφανειακές και μικρές ουλές. Ωστόσο, σε βαθιές βλάβες του δέρματος και ουλές, οι φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης ενέχουν τον κίνδυνο να προκαλέσουν περισσότερο κακό παρά όφελος.

Φυσική αντιμετώπιση ακμής.